×
اقتصادی
شناسه خبر : 68992
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/03/05 ساعت 15:53
خصوصی‌سازی در ایران مساویست با فقر و اخراج کارگران

خصوصی‌سازی در ایران مساویست با فقر و اخراج کارگران

نصرالله دریابیگی گفت: متاسفانه در ایران خصوصی‌سازی به فقر و بی‌بندوباری و اخراج کارگران و و ناهنجاری‌های اجتماعی و مخصوص‌کردنِ عدالت اجتماعی انجامیده است.

نورنیوز-گروه جامعه: نصرالله دریابیگی (دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران) در پاسخ به این سوال که مطالبه‌ی اصلیِ کارگران از دولت آینده چیست، گفت: مهم‌ترین مطالبه‌ی کارگران از رئیس‌جمهور آینده رفع مشکلات معیشتی و مباحث مربوط به حقوق و دستمزد کارگران است. امروز حقوق کارگران و بازنشستگان فاصله‌ی سه میلیون تومانی با سبد معیشت دارد، این درحالیست که طبق ماده 41 قانون کار، حقوق باید براساس نرخ تورم و سبدمعیشت تعیین شود. 

وی افزود: متاسفانه علی‌رغم اینکه شورایعالی کار در جلسه تعیین دستمزد سال 1400 کار معقولی انجام داد اما کارگران همچنان مشکلات معیشتی دارند. بنابراین اولین درخواست کارگران از رئیس‌جمهور آینده رفع ضعف مشکل معیشتی آن‌هاست.

دریابیگی گفت: پایین بودنِ دستمزد کارگران مشکلات بسیاری را هم برای کارگران و هم اقتصاد جامعه ایجاد کرده است و یکی از عوامل رکود اقتصادی در جامعه پایین بودن دستمزد است. 

دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران اظهار کرد: امروز نیمی از جمعیت ایران را کارگران و بازنشستگان تشکیل داده‌اند و ما از رئیس جمهور آینده انتظار داریم تا درجهت رفع این مشکل اساسی کارگران اقداماتی موثر انجام دهد. 

دریابیگی در ادامه گفت: دومین مشکل، بحث امنیت شغلی کارگران است. امروز حدود 99 درصد از کارگران امنیت شغلی ندارند و برای حل این مشکل باید ماده 7 قانون کار اصلاح شود. برای کار دائم باید قراداد دائم و برای کار موقت باید قرارداد موقت بسته شود. اما متاسفانه با توجه به ابهام در تبصره دوم ماده 7 قانون کار و دادنامه 179 دیوان عدالت اداری، در کارهای با ماهیت مستمر نیز قرادادهای موقت رواج پیدا کرده است و این موضوع باعث ناهنجاری‌های بسیار اجتماعی شده است. 

وی گفت: یکی از مهم‌ترین دلایل اخراج در جامعه، رواج قرارداهای موقت کار و گسترش شرکت‌های پیمانکاری است که عامل استثمار نیروی کار در کشور هستند. 

دریابیگی تصریح کرد موضوع دیگر، مشکل هزینه‌های درمان است. طبق قانون اساسی و قانون الزام، درمان باید رایگان باشد اما متاسفانه اینگونه نیست. باوجود اینکه بازنشستگان دو درصد و کارگران نه بیست وهفتم از حق بیمه خود را پرداخت می‌کنند اما خدمات درمانی ارائه شده توسط سازمان تامین اجتماعی بخش زیادی از هزینه‌ها را پوشش نمی‌دهد.

این درحالیست که قرار بود بخشی از مبلغی که به عنوان ارزش افزوده گرفته می‌شود به هزینه درمان اختصاص پیدا کند اما در عمل کارگران در این زمینه مشکل دارند و باید با استفاده از بیمه‌های درمان مکمل و صرف هزینه‌های بیشتر، خدمات درمانی مورد نیاز خود را دریافت کنند. 

دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران با اشاره به وضعیت خصوصی‌سازی در ایران تصریح کرد: علی‌رغم اینکه قانون اساسی، خصوصی‌سازی را در راستای اجرای عدالت اجتماعی و تقسیم عادلانه ثروت می‌داند که از تصدی‌گری دولت کم و به حاکمیت مردم اضافه می‌کند، اما متاسفانه در ایران خصوصی‌سازی به فقر و بی‌بندوباری و اخراج کارگران و و ناهنجاری‌های اجتماعی و مخصوص‌کردنِ عدالت اجتماعی انجامیده است. 

دریابیگی در پایان گفت: امیدواریم رئیس‌جمهور آینده بتواند در جهت رفع مشکلات معیشتی، احیای قرادادهای دائم و بازگردندنِ امنیت شغلی به کارگران، بهبود وضعیت درمانیِ کارگران و درنهایت شادابی نیروی کار و بازنشستگان اقداماتی موثر انجام دهد.


ایلنا
نظرات

آخرین اخبار
سرقت 80 میلیارد ریالی طلا در تهران؛ سارق، فرزندان صاحبخانه را در حمام حبس کرد
ایران 3 - 1 استرالیا؛کسب سهمیه جهانی و نبرد برای سهمیه المپیک در فینال + فیلم خلاصه بازی
ماجرای پاداش 20 هزار دلاری هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال چیست؟
موج تکذیب‌ها در 24 ساعت گذشته؛ کدام خبرها واقعی نبودند؟
9 خبر جنجالی که در 24 ساعت گذشته تکذیب شد
قیمت دینار عراق امروز شنبه 21 شهریور 1405 + نرخ هزار دینار در تهران
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 21 شهریور + جدول قیمت از 50 سوت تا یک گرم
گاردین: جنگ علیه ایران بار دیگر تورم آمریکا را بالا نگه داشت
نقض آتش‌بس غزه در اولین روزهفته؛ جزئیات حملات به شهر غزه، خان‌یونس و رفح
فصل طلایی تغییرات در ایران فرارسیده است
دیدار سرلشکر وحیدی و امیر حاتمی؛ واقعیت‌های نظامی ایران در میدان رونمایی می‌شود
تراکنشهای بانکی مشکوک به اخلال در نظام پولی و ارزی کشور رصد و شناسایی می شود
روایت فرمانده ‌هوافضا از کپی برداری آمریکایی‌ها از پهپاد شاهد 136
آخرین قیمت طلا و سکه امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ کاهش قیمت سکه امامی و جهش ربع سکه
واحد 123 مگاواتی آسیب‌دیده از جنگ به مدار بازگشت
آخرین قیمت دلار امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ دلار آرام گرفت، یورو بالا رفت
بورس امروز سبزپوش شد؛ شاخص کل وارد کانال 7.27 میلیون شد
نتایج نهایی امتحانات دوازدهم و یازدهم چه زمانی اعلام می‌شود؟
آمار نهایی ثبت‌نام ایران خودرو اعلام شد؛ چند نفر متقاضی خرید خودرو شدند؟
شکست در جنگ فناورانه باخطای محاسباتی بزرگ
برق کدام مناطق چهارمحال و بختیاری امروز شنبه 21 شهریور قطع می‌شود؟
جدول قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد امروز 21 شهریور و قطعی برق یاسوج شنبه
نورنما | پل‌های شاهکاری که مهندسان ایرانی ساخته‌اند!
روایت اشتباه محاسباتی آمریکا و اسرائیل؛ چرا نتیجه جنگ با ایران تغییر کرد؟
آتش‌سوزی جنگل‌های ماهور میلاتی ممسنی همچنان ادامه دارد
عملیات غافلگیرانه امروز در سراوان؛ خانه تیمی گروهک‌های تروریستی منهدم شد
پزشکیان: مقاومت مردم ایران در برابر حملات آمریکا و اسرائیل، دشمن را ناکام کرد
پیام یمن به عربستان؛ مسیر صلح کم‌هزینه‌تر از ادامه تجاوز است
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکا؛حمله پهپادی به عربستان وشرط پزشکیان برای بازگشایی تنگه هرمز
پزشکیان و رئیس‌جمهوری هند دیدار کردند
اسماعیل بقایی: جنایت لامرد علیه کل ایران و انسانیت بود
کره شمالی موشک‌های بالستیک جدید شلیک کرد
روایت رسانه های غربی از ناکامی فشار اقتصادی آمریکا علیه ایران
نوراینفو | ایرانی‌ها چند ساعت در هفته کار می‌کنند؟رتبه ایران در جدول جهانی
پزشکیان: ایران به دنبال جنگ نیست؛ لغو تحریم‌ها و احترام به حقوق ایران را می‌خواهیم
نفت حاضر به عقب‌نشینی از 100 دلار نشد
فدراسیون فوتبال 2 هزار دلار جریمه شد
عفو عمومی‌ راهبردی ضروری برای ایران امروز
مشکل جدید استقلال برای سفر به عراق؛ فرودگاه بصره پروازهای ایران را لغو کرد
جدول قطعی برق ایلام امروز شنبه 21 شهریور؛ زمان خاموشی‌ها اعلام شد
«7 اکتبر» در مرکز انتخابات «27 اکتبر»
احتمال شنیده شدن صدای انفجار در اصفهان وجود دارد
درس‌های یمن برای دانشگاه‌های نظامی جهان
برنامه قطعی برق قم امروز 21 شهریور اعلام شد + لینک مشاهده خاموشی
سیا 71 سند محرمانه درباره 11 سپتامبر را منتشر کرد
قیمت خودرو امروز شنبه 21 شهریور 1405+ جدول قیمتها
اعلام جدول خاموشی برق کرمانشاه؛ شنبه 21 شهریور کدام مناطق خاموش می‌شوند؟
مرز مهران همچنان فعال است
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ جدول قیمت بازار و نمایندگی
کافه فرهنگ | یک همنشینی فرهنگی در روز ملی سینما