×
اقتصادی
شناسه خبر : 68992
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/03/05 ساعت 15:53
خصوصی‌سازی در ایران مساویست با فقر و اخراج کارگران

خصوصی‌سازی در ایران مساویست با فقر و اخراج کارگران

نصرالله دریابیگی گفت: متاسفانه در ایران خصوصی‌سازی به فقر و بی‌بندوباری و اخراج کارگران و و ناهنجاری‌های اجتماعی و مخصوص‌کردنِ عدالت اجتماعی انجامیده است.

نورنیوز-گروه جامعه: نصرالله دریابیگی (دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران) در پاسخ به این سوال که مطالبه‌ی اصلیِ کارگران از دولت آینده چیست، گفت: مهم‌ترین مطالبه‌ی کارگران از رئیس‌جمهور آینده رفع مشکلات معیشتی و مباحث مربوط به حقوق و دستمزد کارگران است. امروز حقوق کارگران و بازنشستگان فاصله‌ی سه میلیون تومانی با سبد معیشت دارد، این درحالیست که طبق ماده 41 قانون کار، حقوق باید براساس نرخ تورم و سبدمعیشت تعیین شود. 

وی افزود: متاسفانه علی‌رغم اینکه شورایعالی کار در جلسه تعیین دستمزد سال 1400 کار معقولی انجام داد اما کارگران همچنان مشکلات معیشتی دارند. بنابراین اولین درخواست کارگران از رئیس‌جمهور آینده رفع ضعف مشکل معیشتی آن‌هاست.

دریابیگی گفت: پایین بودنِ دستمزد کارگران مشکلات بسیاری را هم برای کارگران و هم اقتصاد جامعه ایجاد کرده است و یکی از عوامل رکود اقتصادی در جامعه پایین بودن دستمزد است. 

دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران اظهار کرد: امروز نیمی از جمعیت ایران را کارگران و بازنشستگان تشکیل داده‌اند و ما از رئیس جمهور آینده انتظار داریم تا درجهت رفع این مشکل اساسی کارگران اقداماتی موثر انجام دهد. 

دریابیگی در ادامه گفت: دومین مشکل، بحث امنیت شغلی کارگران است. امروز حدود 99 درصد از کارگران امنیت شغلی ندارند و برای حل این مشکل باید ماده 7 قانون کار اصلاح شود. برای کار دائم باید قراداد دائم و برای کار موقت باید قرارداد موقت بسته شود. اما متاسفانه با توجه به ابهام در تبصره دوم ماده 7 قانون کار و دادنامه 179 دیوان عدالت اداری، در کارهای با ماهیت مستمر نیز قرادادهای موقت رواج پیدا کرده است و این موضوع باعث ناهنجاری‌های بسیار اجتماعی شده است. 

وی گفت: یکی از مهم‌ترین دلایل اخراج در جامعه، رواج قرارداهای موقت کار و گسترش شرکت‌های پیمانکاری است که عامل استثمار نیروی کار در کشور هستند. 

دریابیگی تصریح کرد موضوع دیگر، مشکل هزینه‌های درمان است. طبق قانون اساسی و قانون الزام، درمان باید رایگان باشد اما متاسفانه اینگونه نیست. باوجود اینکه بازنشستگان دو درصد و کارگران نه بیست وهفتم از حق بیمه خود را پرداخت می‌کنند اما خدمات درمانی ارائه شده توسط سازمان تامین اجتماعی بخش زیادی از هزینه‌ها را پوشش نمی‌دهد.

این درحالیست که قرار بود بخشی از مبلغی که به عنوان ارزش افزوده گرفته می‌شود به هزینه درمان اختصاص پیدا کند اما در عمل کارگران در این زمینه مشکل دارند و باید با استفاده از بیمه‌های درمان مکمل و صرف هزینه‌های بیشتر، خدمات درمانی مورد نیاز خود را دریافت کنند. 

دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران با اشاره به وضعیت خصوصی‌سازی در ایران تصریح کرد: علی‌رغم اینکه قانون اساسی، خصوصی‌سازی را در راستای اجرای عدالت اجتماعی و تقسیم عادلانه ثروت می‌داند که از تصدی‌گری دولت کم و به حاکمیت مردم اضافه می‌کند، اما متاسفانه در ایران خصوصی‌سازی به فقر و بی‌بندوباری و اخراج کارگران و و ناهنجاری‌های اجتماعی و مخصوص‌کردنِ عدالت اجتماعی انجامیده است. 

دریابیگی در پایان گفت: امیدواریم رئیس‌جمهور آینده بتواند در جهت رفع مشکلات معیشتی، احیای قرادادهای دائم و بازگردندنِ امنیت شغلی به کارگران، بهبود وضعیت درمانیِ کارگران و درنهایت شادابی نیروی کار و بازنشستگان اقداماتی موثر انجام دهد.


ایلنا
نظرات

آخرین اخبار
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
بازار بورس چه زمانی بازگشایی می‌شود؟
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد
بیانیه حماس درباره تخریب واحدهای مسکونی در قدس
تغییر قانون کارت زرد در دو مرحله
انرژی پاک چگونه به سلاح برتری اقتصادی کشورها بدل شد
قلعه‌نویی: ایران شاید ابرقدرت نباشد، اما ابرملت جهان است
نخست‌وزیر مکلف عراق اولویت‌های دولتش را اعلام کرد
ماجرای حشرات ریز چیتگر چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 8 اردیبهشت 1405 +رشد 10 میلیون تومانی سکه
انهدام پایگاه جاسوسی در پایتخت
روند ابتلا به آنفلوآنزا در هفته پنجم سال کاهشی شد
تابستان زودرس و سدهای خالی؛ زنگ خطر آب به صدا درآمد
جنجال بزرگ در فوتبال ایتالیا؛ سقوط اینتر در راه است؟
چگونه با گوش دادن به موسیقی اضطراب را کنترل کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 8 اردبهشت 1405 / دلار 5 هزار تومان رشد کرد
چین: آمریکا عامل وضعیت کنونی تنگه هرمز است
سیل شدید در جنوب چین؛ تخلیه بیش از 200 نفر