×
فرهنگی
شناسه خبر : 68934
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/03/04 ساعت 13:53
تماشای بیش از حد تلویزیون برای سلامت مغز مضر است

تماشای بیش از حد تلویزیون برای سلامت مغز مضر است

افرادی که در دوران میانسالی به میزان زیاد تلویزیون تماشا می‌کردند، در سال‌های بزرگسالی کاهش شناختی بیشتری را تجربه کردند.

نورنیوز-جامعه:  با توجه به یافته‌های سه مطالعه جدید، گذراندن وقت زیاد برای تماشای تلویزیون در دوران میانسالی ممکن است برای سلامت مغز شما در کهنسالی مضر باشد.

مطالعات نشان داد افرادی که در 40، 50 و اوایل 60 سالگی میزان متوسط و زیاد تلویزیون تماشا می‌کنند، در مقایسه با افرادی که در میانسالی به میزان کمی تلویزیون تماشا می‌کنند، کاهش شناختی بیشتری داشته و در مغز خود در 70 و 80 سالگی حجم ماده خاکستری کمتری دارند. محققان گفتند، ماده خاکستری در بسیاری از عملکردهای مغز دخیل است، از جمله کنترل عضلات، بینایی، شنوایی و تصمیم گیری. حجم بیشتری از ماده خاکستری با مهارت‌های شناختی بهتری مرتبط است.

در این مطالعات مشخص شد که مشاهده تلویزیون به عنوان پروکسی برای رفتار کم تحرک یا زمان صرف نشسته استفاده شده است. یک سبک زندگی بی تحرک در حال حاضر با چندین مشکل بهداشتی از جمله افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سرطان، دیابت نوع 2 و مرگ زودرس در ارتباط است. علاوه بر این، ورزش منظم لزوماً برای جبران زمان صرف شده در حالت نشسته کافی نیست – یافته‌ای که هم در مطالعات فعلی و هم در تحقیقات قبلی دیده شده است.

با توجه به یافته‌های سه مطالعه جدید، گذراندن وقت زیاد برای تماشای تلویزیون در دوران میانسالی ممکن است برای سلامت مغز شما در سنین پیری مضر باشد.

در این مطالعات، مشاهده تلویزیون با عملکرد شناختی و حجم ماده خاکستری پس از محاسبه فعالیت بدنی در ارتباط بود و نشان می‌دهد که این رفتار کم تحرک ممکن است یک خطر منحصر به فرد در رابطه با سلامت مغز و شناخت ایجاد کند.  با توجه به اینکه فرایندهای بیولوژیکی زمینه ساز زوال عقل، مانند پوسیدگی مغز، در سنین میانسالی شروع می‌شوند، “این دوره‌ای است که [در آن] رفتارهای قابل تغییر، مانند تماشای بیش از حد تلویزیون، می‌تواند هدف قرار گرفته و کاهش یابد تا پیری سالم مغز تقویت شود”..

محققان گفتند، برخی مطالعات نشان می‌دهد، تا آنجا که رفتارهای کم تحرک پیش می‌رود، تماشای تلویزیون ممکن است خطرات خاصی را به همراه داشته باشد، زیرا این یک رفتار منفعلانه است که تحریک شناختی زیادی را شامل نمی‌شود.

در زمینه سلامت شناختی و مغزی، همه رفتارهای کم تحرکی برابر نیستند؛ فعالیت‌های تحریک کننده غیر تحریک کننده مانند تماشای تلویزیون با خطر بیشتری برای ایجاد اختلال شناختی مرتبط هستند، در حالی که تحریک شناختی فعالیت‌های کم تحرک [مانند خواندن، رایانه و بازی‌های رومیزی] با شناخت پایدار و کاهش احتمال زوال عقل مرتبط هستند.

اگرچه مطالعات نشان داد که ارتباطی بین تماشای تلویزیون و کاهش شناختی و کاهش حجم مغز در اواخر زندگی وجود دارد، اما آن‌ها نمی‌توانند دقیقاً ثابت کنند که تماشای زیاد  تلویزیون در واقع باعث این نتایج شده است. اگرچه در این مطالعات برخی از عواملی که ممکن است بر سلامت مغز تأثیر بگذارند – از جمله سن، سطح تحصیلات و وجود ژن‌های خاص مرتبط با خطر آلزایمر – در نظر گرفته شده است، اما آنها در مورد زمان کم تحرکی سؤال نکرده‌اند و یا دیدن تلویزیون را از سایر رفتارهای کم تحرکی تحریک نمی‌کنند. این مطالعات همچنین به گزارش‌های شرکت کنندگان در مورد زمان تماشای تلویزیون متکی بود، که ممکن است قابل اعتماد نباشد.

علاوه بر این، مطالعات نمی‌تواند دلیل ارتباط بین مشاهده تلویزیون با این نتایج را تعیین کند. مشخص نیست که آیا رفتار کم تحرک در واقع عامل این پیوند است یا برخی دیگر از عوامل مرتبط با تماشای تلویزیون، مانند افزایش مصرف غذا، ممکن است در این امر نقش داشته باشد.

محققان گفتند که برای تأیید یافته‌ها، مطالعات بیشتری لازم است، از جمله مطالعاتی که از اقدامات عینی رفتار کم تحرک (مانند ردیاب‌های فعالیت) استفاده می‌کند، و مواردی که تفاوت در رفتار کم تحرک و فعال را در رابطه با کاهش شناختی و نشانگرهای سلامت مغز بررسی می‌کنند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پشت پرده خطرناک آمپول‌های لاغری
چرا همیشه «آخر ماه» پول کم می‌آوریم؟
کشف نوعی سلول ایمنی «انتحاری» در کرم‌های پلاناریا
رئیس‌جمهور بولیوی وضعیت اضطراری اعلام کرد
اردوغان: آنها که قوی نیستند جایگاهی در میز مذاکره ندارند
هلند به باشگاه 100تایی‌های جام جهانی پیوست
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز نهم
ناتوانی ارتش اسرائیل در ورود به ارتفاعات نبطیه
دستور عارف برای بسیج همگانی در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
بدرقه تیم ملی فوتبال به لس‌آنجلس با حضور تاج
دستگیری 17 نفر از مزدوران شبکه خرابکاری آمریکایی-صهیونیستی در ایلام
توقف ناگهانی قلب جادویی؛ فرناندو گاگو در اتاق عمل
واشنگتن تسلیم شد
تیراندازی در آمریکا 13 مجروح بر جای گذاشت
مالکی: تفاهمنامه آسیب دیده؛ ادامه مذاکرات به رفتار آمریکا بستگی دارد
کشف دستکند زیرزمینی باستانی در الیگودرز+ جزئیات
اولین تجربه بازیگری شروین؛ آیا «بُن سای» جادوی جدید او خواهد بود؟
توفان لاله‌های نارنجی در هیوستون و انتقام از سوئد
حملات هوایی اسرائیل به اردوگاه البریج در غزه/شهادت تصویربردار شبکه الجزیره
مخبر: اگر توافق روی کاغذ بماند، جریان انرژی خاورمیانه متوقف می‌شود
شاپور رحیمی؛ اسطوره موسیقی در ICU بستری شد
اظهارات مهدی محمد نبی درباره تبعیض‌های فیفا علیه ایران
پاسخ عضو کمیته رسانه‌ای مذاکرات به ادعاهای اخیر نبویان+ اطلاعیه صدا و سیما
حماس: توافق ملی پیش از انتخابات شورا، حیاتی است
نبطیه لبنان زیر آتش سنگین/ دستور نتانیاهو و کاتس برای توقف حملات به لبنان!
نورنما | آتش سوزی مهیب معبد چوبی 124 ساله در اوبیهیرو ژاپن
نرخ جدید خرید مرغ مازاد تصویب شد
رونالدینیو در 46 سالگی به مستطیل سبز بازگشت
قدردانی رئیس‌جمهور از نقش سازنده اسلام آباد در روند دیپلماتیک منجر به توافق پایان جنگ
بلیت پخش سینمایی بازی ایران و بلژیک چقدر فروخت؟
قلعه‌نویی: تیم ملی ایران برای تاریخ‌سازی مقابل بلژیک آماده است
امکان استعلام ممنوع‌الخروجی قضایی فراهم شد
کالاهای لبنانی دوباره به بازارهای عربستان سرازیر شدند
انتقاد ایران از محدودیت استرالیا علیه پزشکان منتقد رژیم صهیونیستی
شفاف سازی ایران خودرو درباره قیمت جدید محصولات+ نامه
ادعای جدید سنتکام درباره تنگه هرمز
الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است
ادعای ترامپ : می توانم جلوی حمله اسرائیل به لبنان را بگیرم
مشکل منیرالحدادی برای ماندن در استقلال حل شد
نشست سران قوا در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد
ترامپ : اگر من نبودم اسرائیل وجود نداشت
اعتراف رابرت مالی به شکست آمریکا در جنگ با ایران
ممنوعیت عزاداری حسینی در بحرین برای چهارمین روز متوالی
اعتراف ترامپ به ناکامی در جنگ: با ادامه بمباران تنگه هرمز باز نمی‌شد
جرمی دوکو به بازی با ایران نمی‌رسد؟
ترامپ : بزرگ ترین پل ایران را هدف قرار دادیم تا به جلسه مذاکره باز گردند
ایتالیا در مراسم روز استقلال آمریکا شرکت نمی کند!
کنایه ترامپ به نتانیاهو با انتشار یک مقاله
سخنگوی دولت به مخالفان مذاکره: برنامه عملی‌تان برای کشور چیست؟
ادعای تکراری ترامپ : ایران را از نظر نظامی شکست دادیم