×
اقتصادی
شناسه خبر : 68921
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/03/04 ساعت 11:44
نان غیررسمی 50درصد گران شد/توجیه نانواهای متخلف برای گرانی نان چیست؟

نان غیررسمی 50درصد گران شد/توجیه نانواهای متخلف برای گرانی نان چیست؟

در حالی قیمت جدید نان هنوز مصوب و ابلاغ نشده که شمار زیادی از نانوایی ها خودسرانه حداقل 50 درصد قیمت نان را به اسم نان ویژه و دو رو کنجد افزایش دادند، البته نانوایی ها برای این تخلفات خود توجیهاتی هم دارند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: افزایش قیمت نان  و گران فروشی نان در ماه های گذشته و حتی سال گذشته وجود داشته است و بسیاری از نانوایان با دور زدن قیمت مصوب نان از طرق مختلف مانند نان بزرگ، ویژه، پرکنجد، دورو کنجد و سبزی دار نرخ های دولت را دور زده اند به طوری که حتی این نان ها تا سه برابر قیمت اصلی خود به فروش می رسد؛ اما شوری قیمت نان زمانی درآمد که برخی از نانوایی ها، در کنار این نان های ویژه، نان های عادی را به قیمت مصوب خود نفروختند.

البته در صورتی که بخواهیم به موضوع از زاویه دید ناوایی ها نگاه کنیم شرایط کاملا متفاوت می شود و آنها مدعی هستند که پخت نان با قیمت های موجود دیگر برای آنها توجیه اقتصادی ندارد و  قیمت نان باید 50 در صد افزایش یابد، در غیر این صورت نمی توان نان به دست مردم رساند.

نانواها نیز باید برای خانوده خود گوشت بخرند

 اصغر پابرجا رئیس اتحادیه فروشندگان نان‌های سنگک در این ارتباط در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: قیمت مصوب نان فرقی نکرده است اما باید توجه کرد که دو  سال نانوایان نرخ جدید نگرفته اند و این امر باعث شده است که  دخل و خرج  نانوایی ها نچرخد و نتوانند مغازه های خود را  بگردانند.

وی با بیان اینکه نرخ فعلی نان غیر اقتصادی است افزود: در این  شرایط نانوایی ها چگونه می توانند دستمزد کارگرهای خود را بپردازند و پول خرید آرد ندارند؛ نانواها با این قیمت نان  نمی‌توانند زندگی خود  را ا داره کنند، اجاره مغازه را بدهند و برای خانواده خود گوشت بخرند.

رئیس اتحادیه فروشندگان نان‌های سنگک ادامه داد: دولت اگر می خواهد نان به دست مردم برسد باید قیمت جدید بدهد زیرا با این قیمت ها امکان اداره نانوایی ها وجود ندارد. 

درخواست افزایش 50 درصد قیمت نان

وی تصریح کرد: ما درخواست افزایش  قیمت 50 درصدی نان را به دولت ارائه داده ایم و معتقدیم که باید به این اندازه  افزایش یابد؛ زیرا در دو سالی که قیمت نان افزایش نیافته است، 70 درصد تورم در جامعه داشتیم. 

پابرجا اظهار داشت: برخی از نانوایی‌ها به صورت خودسرانه قیمت نان را  50 درصد افزایش داده اند اما باید توجه داشت که چاره ای نداشته اند زیرا دخل  و خرج آنها با یکدیگر نمی خواند. 

افزایش قیمت نان ربطی به انتخابات ندارد

وی در پاسخ به اینکه قیمت مصوب نان تا قبل انتخابات تغییر می کند یا خیر گفت: ما تنها واحد صنفی هستیم و به انتخابات و به بقیه مسائل کاری نداریم ؛ نرخ نان بر اساس قیمت آرد، خمیرمایه، دستمزد، سایر هزینه های تولید و با 10 درصد سود برای واحد های صنفی مشخص می شود. 

این مقام صنفی گفت: درباره اینکه چه زمانی قیمت نان تعیین می شود هیچ اعلامی نشده است اما ما به همه جا از جمله  استانداری، سازمان حمایت و اتاق اصناف نامه زده ایم و مشکلات خود را بیان کرده ایم.

وی تاکید کرد کرد، توجه داشته باشید که از سال 93  چقدر تورم داشته ایم اما در این مدت تنها  یک نرخ نان بیشتر داده نشده است که آن نیز در سال 98 بود. 

رئیس اتحادیه فروشندگان نان‌های سنگک ادامه داد: در صورتی که بگویند افزایش قیمت نان غیر قانونی است کارگران نیز نانوایی ها را  ول می کند و  می روند زیرا  کار با این دستمزده ها برایشان نمی صرفد. 

در نانوایی ها چه می گذرد؟

مشاهدات میدانی خبرگزاری تسنیم از نانوایی های مناطق مختلف شهر تهران نشان می دهد که هنوز تعداد زیادی از نانوایی ها قیمت و وزن نان های خود را تغییر نداده اند و این محصولات را به قیمت های که دولت برای آنها تعیین کرده است به فروش می رسانند اما نانوایی‌های متخلف از نرخ مصوب نیز وجود دارند که تعداد آنها هم کم نیست.

عباس قبادی دبیر کارگروه تنظیم بازار کشور درباره افزایش قیمت نان گفت: فعلاً هیچ تصمیمی درباره قیمت نان اتخاذ نشده است و هر گونه افزایش قیمت نان قبل از تأیید و اعلام رسمی مراجع ذی‌ربط تخلف محسوب می‌شود.

این اظهارات قبادی در حالی است که برخی از نانوایی‌ها به‌ویژه در تهران قیمت نان را افزایش داده‌اند و دستگاه های نظارتی نتوانسته اند به مسئولیت خود در این زمینه عمل کنند.

در آستانه انتخابات موج جدیدی از گرانی‌های رسمی و غیررسمی در کالاهای اساسی شامل شیر و لبنیات، روغن، مرغ، خودرو، نان و لوازم خانگی رقم خورده است و مسئولان صرفا اقدام به تکذیب  آن می‌کنند یا واکنش عملی ارائه نمی دهند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور: هیچ مصوبه‌ای برای افزایش قیمت نان وجود ندارد

حجت‌الاسلام و المسلمین درویشیان نیز دیروز در جلسه  شورای عالی قوه قضاییه با اشاره به برخی نابسامانی‌ها در بازار آرد و نان گفت: در موضوع توزیع آرد یارانه ‎ای متاسفانه به دلیل برخی بی‌نظمی‌ها و نظارت نداشتن بر توزیع عادلانه این اقلام با بازرسی‌های صورت گرفته در یکی از انبار‌های کشور، 2 هزار و 500 کیسه از آرد‌های یارانه ‎ای کشف شد که با تعویض کیسه ‎ها به صورت آزاد فروخته می‌شد که با عوامل مؤثر در این موضوع برخورد شد.

وی تأکید کرد که برای این موضوع هیچ مصوبه ‎ای وجود نداشته و این موضوع به صورت رسمی هم به دستگاه مربوطه اعلام شده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
فرمان آماده‌باش در یمن؛ صنعا از مرحله جدید تقابل با عربستان خبر داد
یمن خط قرمز دریایی کشید؛ هشدار صنعا به کشتی‌های سعودی
رهبر انقلاب: صیانت از وحدت و پرهیز از تفرقه وظیفه همگانی است
پزشکیان: تداوم اقتدار ایران مدیون نجابت مردم است
رئیس فیفا زیر آتش انتقادات؛ فیگو خواستار کنار رفتن اینفانتینو شد
پایان جولان باند حرفه‌ای سارقان احشام در مازندران
پادکست | ناگفته هایی از جلسه دریاسالار شهید علی شمخانی با فرماندهان در روز نهم اسفند
جامعه مدرسین: آمریکا بر هیچ عهد و پیمانی متعهد نیست
قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 15 مرداد + جدول به تفکیک شهرستان
مهران رکورد جهان را شکست؛ 266 هزار تردد در یک روز
تشویق به مذاکره درباره تنگه هرمز از سوی سازمان ملل
زمین‌لرزه 5.5 ریشتری جزیره هالماهرا اندونزی را لرزاند
رومانی برای مقابله با کمبود برق، نیروگاه 70 ساله‌اش را روشن کرد!
ماجرا و جزییات نصب سنگ مزار اکبر عبدی چه بود؟
بریکس به دنبال ارتقای خدمات آماری در عصر دیجیتال
تحلیل «فارن افرز» از نامیرایی محور مقاومت
بیش از 15 دستورکار در نشست اوراسیا؛ از بازار مشترک مالی تا توسعه تجارت
رایزنی ایران و عراق برای گسترش همکاری‌های دانشگاهی و پژوهشی
اتحادیه لیگ‌های اروپایی علیه اینفانتینو
محدودیت تردد در محور حاجی‌آباد – بندرعباس
وزیر صمت راهی قرقیزستان شد
آیین بزرگداشت شهید خلبان مجید کاظمی در شیراز برگزار شد
یک کشتی دیگر در ساحل یمن هدف قرار گرفت
مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات سرکش گیلانغرب
بازگشت «آژانس دوستی»؛ فصل دوم سریال نوستالژیک به تولید نزدیک شد
رایزنی مصر و عراق برای احداث خط لوله نفت به دریای سرخ
غریب‌آبادی:پیام‌هایی از آمریکا مبنی بر آمادگی برای بازگشت به تعهدات دریافت کرده ایم
شرط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز اعلام شد
دستگیری باند سرقت پراید با اعتراف به 30 فقره سرقت
واکنش«بی‌بی» به نشست امان؛ مخالفت با تشکیل کشور فلسطین
اعتصاب گسترده در استان‌های جنوبی یمن در اعتراض به وضعیت امنیتی و اقتصادی
سقوط صادرات نفت آمریکا به پایین‌ترین سطح در 8 ماه گذشته
بیانیه پایانی نشست امان؛ کشورهای عربی و اسلامی خواستار توقف تجاوزات اسرائیل شدند
آخرین جزئیات از مذاکرات ایران و عمان؛ توافق بر سر مسیر تردد در تنگه هرمز
گام بزرگ دولت در توسعه گردشگری؛ اعتبار تسهیلات بومگردی 2 برابر شد
حشدالشعبی هرگونه درگیری در سامراء را رد کرد
اوکراین به دنبال یک فاجعه انسانی در مقیاس بزرگ
تعیین تکلیف امتحانات نهایی معوق؛ ویژه دانش‌آموزان 4 استان و غایبین موجه
آغاز موج بازگشت زائران اربعین؛ 24 کشته و 154 مصدوم در سوانح رانندگی
واکنش «ونس» به ریاست‌جمهوری یک مسلمان
پزشکیان: مشروطه نماد بیداری، قانون‌گرایی و مردم‌سالاری ملت ایران است
قیمت جدید بنزین سوپر مشخص شد؛ تغییر نرخ در بورس انرژی
عصبانیت ترامپ از پیروزی «عبدل السید»
بهره‌برداری از نخستین مرکز پرتودرمانی استان بوشهر
اعتراف «ونس» به از دست رفتن 230 میلیارد دلار پول مردم در کلاهبرداری
رویترز ادعای ترامپ را رد کرد؛ تنگه هرمز هنوز باز نشده است
تاکید وزیر خارجه قطر بر لزوم اجرای یادداشت تفاهم میان ایران و آمریکا
تداوم نقض آتش‌بس در جنوب لبنان؛ یک شهید و 11 زخمی
ایتالیا به ایران درباره تنگه هرمز پیام داد
لغو بخشی از تجریم‌های مرتبط با ایران