×
اقتصادی
شناسه خبر : 68860
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/03/03 ساعت 10:51
خشک شدن رود کرخه در نتیجه اجرایی شدن سیاست‌های اشتباه بوده است

خشک شدن رود کرخه در نتیجه اجرایی شدن سیاست‌های اشتباه بوده است

در حال حاضر سیاست اشتباه انتقال آب منجر شده تا ما شاهد هجمه عظیمی از ریزگردها باشیم که این موضوع مشکلات عدیده دیگری را به همراه داشته است و عملا سلامتی مردم را تهدید مى‌کند. باید مصرف آب را با توجه به آمایش سرزمینی مد نظر قرار دهیم.

نورنیوز-گروه اقتصادی: مجتبی یوسفی، عضو مجمع نمایندگان خوزستان در مجلس یازدهم در مورد بی‌ توجهی به خشکی رودخانه کرخه گفت: خشک شدن رود کرخه در نتیجه اجرایی شدن سیاست‌های اشتباه دولت بوده است. نگاه‌ها به محیط زیست باید همراه توسعه یافتگی باشد نه اینکه با نگاه‌های کوتاه مدت بدون برنامه ریزی همراه باشد؛ به بیانی دیگر صبر کنیم تا خشکسالی رخ دهد، سپس منتظر عکس العملی سازنده از طرف مسئولان باشیم.

ایران به لحاظ شرایط اکوسیستمی در پهنه خشک کره زمین قرار دارد

نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی افزود که خشک شدن رود کرخه در نتیجه اجرایی شدن سیاست‌های اشتباه دولت بوده است که شاهد از بین رفتن کشاورزی این منطقه هستیم. راهکارهای نادرست از سدسازی و انتقال آب بین حوزه‌ای و روش‌های منسوخ آبیاری کشاورزی همه در کنار هم کمبود آب و بحران بی‌آبی را برای کشور رقم زده است. در این میان شاهد خشکی زاینده رود، کرخه، کارون، ارومیه و …. هستیم. باید بپذیریم که ایران به لحاظ شرایط اکوسیستمی در پهنه خشک کره زمین قرار دارد. در کنار تمام سیاست‌های نادرست امروزه شاهد احداث صنایع آب‌بر در شهرهای خشک هستیم که این موضوع به مسئله بحران بی‌آبی بیشتر دامن زده است.

کشور ما از شمال و جنوب به دریا متصل است؛ این فرصت طلایی برای بهره برداری از صنایع آب بری مثل فولاد و پتروشیمی است
سخنگوی فراکسیون شوراها و مدیریت شهری و روستایی در مورد حل مشکل بی‌آبی گفت: برای حل مشکل بی‌آبی به جاى توجه به موضوعاتی مثل توسعه پایدار، به موضوعاتى توجه می‌کنیم که منجر به چالش کشیدن مسائل زیست محیطی می‌شود. کشور ما از شمال و جنوب به دریا متصل است. این فرصت طلایی برای بهره برداری از صنایع آب بری مثل فولاد و پتروشیمی است که به دلیل سوءمدیریت، این صنایع را در شهرهای کویری احداث می‌کنیم که به اکوسیستم خدشه وارد می‌کنند و باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی برای توسعه پایدار می‌شوند.

وی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل سیاست‌های اشتباه سرزمینی در حوزه منابع آبی شاهد اتفاقات ناخوشایندی در شرق کشور به ویژه در استان سیستان و بلوچستان هستیم که این بی مدیریتی دو موضوع مهاجرت و حاشیه نشینی را به همراه دارد. از همه مهمتر عملا امنیت پایدار با خارج شدن از مرزها روبرو خواهیم بود و باید هزاران میلیارد تومان خرج کنیم تا امنیتی که به واسطه مردم تامین می‌شد، با نیروی نظامی تامین کنیم. این تجربه شکست خورده شرق کشور است و اکنون می‌خواهند این برنامه را در غرب کشور مثل خوزستان، ایلام، بوشهر و حتی کرمانشاه پیاده کنند. چه اصراری است که در کنار این همه سوءمدیریت‌ها به توسعه پایدار توجه نمی‌کنیم.

وی اظهار کرد: در حال حاضر سیاست اشتباه انتقال آب منجر شده تا ما شاهد هجمه عظیمی از ریزگردها باشیم که این موضوع مشکلات عدیده دیگری را به همراه داشته است و عملا سلامتی مردم را تهدید مى‌کند. باید مصرف آب را با توجه به آمایش سرزمینی مد نظر قرار دهیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس یازدهم ادامه داد: با سیاست اشتباه انتقال آب تصمیم داریم، جنوب کشور را به کویر دیگر تبدیل کنیم تا شاید بتوانیم در نقاط دیگر کشاورزی را ایجاد کنیم. خشک شدن رود کرخه در نتیجه اجرایی شدن سیاست‌های اشتباه دولت بوده است که شاهد از بین رفتن کشاورزی این منطقه هستیم.

یوسفی تصریح کرد: برای حل مشکل رودخانه کرخه باید مشکل حقابه این منطقه تامین شود و همچنین اجرایی کردن طرح 550 هزار هکتاری مقام معظم رهبری بود که در ابتدا این طرح 800 هزار هکتار را شامل می‌شد و همچنین استان‌های ایلام و خوزستان را دربرمی‌گرفت که هم کمکی به امنیت پایدار غذایی بود و هم توسعه کشاورزی را دربرمی‌گیرد .

عضو مجمع نمایندگان خوزستان در پایان خاطرنشان کرد: بحث‌های انتقال آب با جلساتی با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست مورد بررسی قرار گرفت؛ پروژه‌های محیط زیست نیازمند به کار پژوهشی و کارشناسی هستند.اگر چنین طرح‌هایی ادامه داشته باشند، باعث بهم خوردن اکوسیستم می‌شوند. همچنین از محل صندوق توسعه ملی حدود 4500هزار میلیارد تومان اختصاص داده شده که با توجه به تاخیر 20 ساله‌ای که این طرح داشته است، امیدواریم با راه اندازی آن شاهد رونق کشاورزی به ویژه در تولید نهاده‌های دامی باشیم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پیام وزارت اطلاعات در پی شهادت دریابان تنگسیری
بیش از 30 درصد شرکت‌های های‌تک اسرائیلی در فکر ترک اراضی اشغالی هستند
قدردانی رهبر معظم انقلاب از علمای اهل سنت استان کردستان
سناریوی جنگ زمینی واشنگتن؛ جرقه انفجار نبرد منطقه‌ای بزرگ
فردا؛ تشییع سرداران شهید تنگسیری، اسحاقی و جمعی از شهدای مدافع اقتدار کشور
کوله پشتی میناب؛ نمادی جهانی برای ترامپیسم تبهکار
کشف 4000 تن کالای اساسی احتکاری و قاچاق
پیام تسلیت دکتر محمد مخبر در پی شهادت دریابان پاسدار شهید تنگسیری
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
برخورد پلیس با سارقان در پایتخت
پزشکیان، قالیباف، اژه‌ای و ذوالقدر در یک صف مشغول اداره کشورند
اردوغان خواستار پایان یافتن فوری درگیری‌ها در غرب آسیا شد
اعلام بسته جامع حمایتی وزارت اقتصادبرای ایرانیان مقیم امارات
ابتکار لازم برای تولید و افزایش سرمایه بانک‌ها پیش‌بینی شده است
پرداخت تسهیلات کم بهره به واحدهای صنفی خسارت دیده از جنگ در پایتخت
وزارت اطلاعات: 54 عامل دشمن در 4 استان دستگیر شدند
ارتش: پهپاد «لوکاس» دشمن در جزیره قشم ساقط شد
مخالفت پکن با حمله به تاسیسات اتمی ایران
تداوم خدمات‌رسانی ستاد سفر به مسافران نوروزی در پایتخت
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید (ره)
اعلام نرخ حق بیمه سلامت 1405 بر اساس دهک‌های درآمدی
ولایتی: هرگونه تجاوز زمینی، دفاع مقدس رمضان را تاریخی می‌کند
دستور عارف برای تأمین کالاهای اساسی و تسهیل ترخیص در شرایط جنگی
محکومیت جهانی اعمال محدودیت بر مسجدالاقصی و کلیسای «قیامت»
پیکر مطهر شهید دریابان تنگسیری در آبادان تدفین می‌شود
اعتراف ارتش اسرائیل به کشته شدن 4 نظامی در نبرد جنوب لبنان
آریا یوسفی: تیم ملی در جام جهانی افتخارآفرینی می‌کند
عاملان حمله لانچری به یک نهاد در تهران اعدام شدند
تعیین زمان جلسه انتخاب رئیس‌جمهور عراق در پارلمان
قدردانی رئیس‌جمهور از ایستادگی مردم عراق در کنار ایران
همکاری اطلاعاتی با رژیم صهیونیستی مجازات اعدام دارد
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ بمباران حسینیه اعظم زنجان
ترخیص بیش از 2.2 میلیون تن کالای اساسی از گمرکات کشور
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 11 فروردین 1405+جدول
دولت در تأمین نیازهای اساسی کشور بدون اختلال تلاش می‌کند
نزدیکتر بیایید؛ کلاه سبزها مشتاقانه در انتظارتان هستند!
نزدیک تر بیایید.... منتظرتان هستیم
پیام تسلیت رئیس سازمان محیط‌زیست در پی شهادت نیروهای منابع طبیعی
جنایات دشمنان بر رسوایی آن‌ها می‌افزاید
اعلام انجام پنج عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا توسط مقاومت اسلامی عراق
دشمنان آرزوی تسلط بر تنگه هرمز را به گور می‌برند/پای هر متجاوزی را قطع می‌کنیم
دفاع مقدس سه ‌هزار ساله
چرخه فضیلت‌مند امنیت ملی و پیشرفت اقتصادی
توضیح شرکت توزیع برق تهران درباره اختلال صبحگاهی
ارائه 25 هزار خدمت فوری و شناسایی بیش از هزار پرونده سایبری در یک ماه
حمله پهپادی به نفتکش کویتی در نزدیکی دوبی
جهاد کشاورزی تهران: مرغ در بازار به اندازه کافی موجود است
سیاست نامه | وقتی دشمن سیاست عقلانی را ترور کرد
اخراج یک دیپلمات بریتانیایی به اتهام جاسوسی در روسیه
افزایش 40درصدی آمار اهدای خون در 10 روز اول جنگ