×
سیاسی
شناسه خبر : 68836
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/03/02 ساعت 15:39
انتخابات 1400، برنامه کاندیداها برای دفاع از حقوق اتباع ایرانی چیست؟

یوسف پیرزاده

انتخابات 1400، برنامه کاندیداها برای دفاع از حقوق اتباع ایرانی چیست؟

دبیر کمپین دفاع از حقوق ایرانیان خارج کشور از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری خواست تا برنامه‌های خود برای احقاق حقوق ایرانیان خسارت‌دیده در خارج از کشور را ارائه دهند.

نورنیوز-گروه سیاسی:  دبیر کمپین دفاع از حقوق ایرانیان خارج کشور در یادداشتی خطاب به کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری از آنها خواست تا برنامه‌های خود برای احقاق حقوق ایرانیان خسارت‌دیده در خارج از کشور را ارائه دهند.

متن این یادداشت به شرح زیر است:

من یوسف پیرزاده هستم که در 4/12/1384 به اتهام جاسوسی و تهیه لوازم و تجهیزات نظامى براى جمهوری اسلامی ایران در کشور آلمان دستگیر شدم و علاوه بر تحمل 18ماه بازداشت غیر قانونی وانواع فشارهای جسمی و روحی، خسارات مادی زیادی را متحمل گشته و پس از طى روند رسیدگى و عدم اثبات اتهامات و با هزینه شخصى و بدون دخالت و حمایت دولت جمهوری اسلامی در تاریخ 7/5/1386 آزاد شده و به کشور بازگشتم.

اینجانب در خصوص حداقل خواسته خود که احقاق حقوق فردی و ملی از دست رفته و مطالبه آن از بیگانگان در محاکم بین المللى مى باشد، از دولت جمهورى اسلامى بواسطه اتهام های وارده و منتسب به دولت و مسئولیت ذاتى و محوله در قانون اساسى کشور در طى 15سال گذشته تقاضای مساعدت و پیگیرى را داشتم و در این خصوص به مراکز و نهادهاى مختلف اجرایى، حکومتى  و نظارتى مراجعه و بعضاً با تعدادى از مسئولین آن سازمان ها و نهادها ملاقات  و گفتگو داشتم که بررسى سوابق و مدارک، تعجب و تأسف آنان را درپى داشت و وعده هایى در خصوص پیگیرى موضوع دادند که هیچکدام عملی نشد و خسارت‌های شدید مالی و روحی و جسمی که بر اینجانب تحمیل شده بود، جبران نشد.

بدیهى است از بین بردن انگیزه هاى ملى و انقلابى با نابودى حقوق اتباع کشور جزو اهداف بیگانگان است و شایسته نیست با شعار و عدم رسیدگى، عدم پیگیرى و مسکوت گذاردن این موارد و عدم دلجویی از خسارت‌دیدگان، دشمنان این مرز وبوم را شاد و گستاخ تر سازیم.

حقوق  بخشی از افراد تحت عنوان آسیب دیده گان از تحریم بواسطه بى توجهى دولت و نهادهاى نظارتى تضیع شده است و خدمات دولت به این افراد فقط بى توجهى ، سکوت و بی مهرى بوده! در سال های گذشته تعدادی از هموطنان در کشورهای مختلف درخصوص تحریم بازداشت و زندانى شدند که بخشی از این افراد به زندان هاى طویل المدت محکوم و بخشی نیز با استخدام وکیل پس از گذاراندن مدتى بازداشت موفق شدند آزادى خود را بازیابند .

بخش اعظم این افراد از اوایل سال ٨٤ تا اواخر سال 97 دستگیر شدند و غالب اتهامات این افرادخرید لوازم نظامی و ملزومات مورد نیاز صنایع نظامی ایران و دور زدن تحریم ها و صدور کالاهای دو منظوره که احتمال استفاده آن در صنایع نظامی میرفت و پولشویی و یا انتقال پول به این منظوربوده است.

هدف از این اقدامات، ایجاد رعب و وحشت براى اتباع ایرانى از یک سو و ایران هراسی ازسوی دیگر بوده و هست به همین منظوربراى تهیج افکارعمومی جهان  از تمامى امکانات حقوقی ، سیاسی ، تبلیغی در این راستا بهره گرفته‌اند.

این اقدامات با حرکات نسجیده افراد و نهادها از جمله وزارت خارجه بصورت کشنده وموثر تر نمایان گردید!

سکوت و عدم حمایت از افراد دستگیر شده و کتمان هویت افراد در بعضى موارد سستى و عدم اقدام حقوقى قوى و عدم اطلاع رسانى در داخل به بهانه ى جلوگیرى از تضعیف روحیه مردم و عدم دلجویى و جبران خسارات ، تشدید درد و آسیب و ادامه این بى مهرى ها، تنبیه مضاعف این افراد آسیب دیده مى تواند تلقى گردد.

در این مدت مختلفی دستگیر شدند و پس از آزادى به کشور بازگشتند و تعداد کثیری نیز دستگیر و در بازداشت بودند که  وزارت خارجه از افشاى نام آنان خوددارى نموده و تعدادى از آنان بواسطه جلوگیری از فشار بیشتر بیگانگان و اطلاع از ناتوانى  دولت در حمایت از اتباع کشور و احتمال سخت شدن شرایط و محکومیت از این امر بدون حمایت ماندند.  

در مقابل این اقدامات اتفاقاتى مشابه براى  اتباع دو ملیتى و بیگانه در ایران روى داد ازجمله بازداشت چهار امریکایى ایرانى تبار جیسون رضاییان، سعید عابدینی، امیر حکمتی و نصرالله خسروی رودسری که دولت امریکا در تمام مدت از آنها دفاع و حمایت نمود و درنهایت با هفت ایرانى بازداشت شده در امریکا به اسامى نادر مدانلو، بهرام مکانیک، خسرو افقهی، آرش قهرمان، تورج فریدی، نیما گلستانه و علی صابونچی تبادل گردیدند که متاسفانه هیچ یک از این افراد به کشور باز نگشتند !!! که خود جاى ابهام دارد!

چهار امریکایی ایرانى تبار پس از خروج از ایران با یک  هواپیمای اختصاصى به امریکا بازگردانده شدند و مورد استقبال وزیر خارجه  قرار گرفتند و به ملاقات ریئس جمهور وقت امریکا رفتند. رکسانا صابری دیگر امریکایی ایرانى تبار است که متهم به جاسوسی مى شود، امریکا درپرونده رکسانا صابرى تمام قد حاضر و تا آزادى او از هیچ حرکت و هزینه اى دریغ نکرد و پس از آزادى علاوه بر نمایش قدرت خود در حمایت از اتباعش  از رکسانا صابرى یک چهره جهانى و تاثیر گذار ساخت.

 یک فرانسوی و یک آلمانی به نام های استفان لربیه و دونالد کالین به جرم ورود غیرقانونی به آبهای ساحلی ایران دستگیر و به 18 ماه زندان محکوم شده اند که دولت آلمان بعد از اصرار و پافشاری ایران براى نگهدارى آن دو در یک حرکت تلافی جویانه در تاریخ چهارم، اسفند 84 اینجانب یوسف پیرزاده را به اتهام جاسوسی و خرید ملزومات نظامى در شهر فرانکفورت دستگیر نمود اتباع آلمانى و فرانسوى با وساطت وزرای خارجه فرانسه و آلمان،  قبل از اتمام دوره محکومیتشان مورد عفو قرار گرفتند، ولى وزارت خارجه ایران ابتداء تابعیت بنده را تکذیب کرد و سپس از حمایت من سر باز زد که با فشار خانواده در داخل و اصرار وکلاء و نامه نگاری پى درپى نماینده سفارت ایران پس از سه ماه از بازداشت به ملاقات اینجانب آمدند.

خدمات دولت در دوره ی 18 ماهه بازاداشت و پس از آزادی به بنده تنها تفیض یک وکالتنامه  به خانواده  بود. اینجانب  با هزینه شخصی با استخدام وکیل محلى از اتهام جاسوسى تبرئه شدم و پس 18ماه بازداشت به کشور بازگشتم، دولت جمهورى اسلامى مى توانست بهترین بهره بردارى را از حکم صادره در خصوص من مبنی بر بى اساس بودن اتهامات کشورها و سوء استفاده آنان از قوانین تحریم، از طریق دادگاه هاى بین اللملى کردن  و خسارات بنده را مطالبه نماید ولى سکوت نمود.

متاسفانه اقدامات بنده  در این خصوص بدلیل عدم بضاعت مالى بواسطه خسارات سنگین متاثر از بازداشت و عدم تخصیص بودجه از سوى دولت عقیم ماند . این نمایش ضعف و ناتوانی دولت در تأمین امنیت و استیفاى حقوق شهروندان در مقابل بیگانگان خواهد بود.

سکوت و عدم حمایت از اتباع ایرانی در مجامع بین المللی علاوه بر دلسردی و تضعیف روحیه ملی دست‌مایه ایی برای هجوم بیشتر و بهره برداری از این روش می گردد.

در آینده نزدیک صلاحیت دولت و توانایی دفاع در صحنه هاى حقوق بین اللملى زیر سوْال خواهد رفت و فرصت ها تبدیل به تهدید خواهد شد . همواره این سوْال در اذهان مردم ایجاد مى گردد، دولتى که توانایی دفاع حمایت و دلجویى و تامین خسارت افراد آسیب دیده از تحریم را ندارد و قادر و حاضر نیست از آنان در محاکم بین اللملى حتی با در دست داشتن حکم برائت از اتهامات، دفاع و تظلم خواهى نمایدچگونه خود را قادر و قابل میداند دفاع از حقوق ملت هاى مظلوم جهان نماید؟

عدم تمایل دولت به حمایت و دفاع و دلجویى از آسیب دیدگان تحریم ناشى از کدام تفکر انسانى، ملى، دینى، سیاسى، تشکیلاتى، امنیتى و اجتماعى است؟

 حال با توجه به مطالب فوق و شرایط انتخابات و شعارهای متدوال نامزدها از آنها تقاضا دارم برنامه های خود را در خصوص صیانت از حقوق ایرانیان خارج از کشور و احقاق حقوق افراد آسیب دیده و مطالبه حقوق تضیع شده آنان در خارج و حتی داخل را شرح دهند، بدیهی است داشتن برنامه‌ای مدون و پویا می‌تواند نگاه بخش اعظمی از مردم را به خود جلب نماید.

بدین منظور پیشنهاد می‌گردد:

به منظور احیای هویت و صیانت از حقوق اتباع ایرانی، لحاظ نمودن ردیف بودجه شرط اول است.

دوم: حمایت حقوقی واستفاده از میز کشورها در وزارت خارجه

سوم: خدمات مستمر نمایندگی وحضور در زندان به محض اطلاع

چهارم: شرکت در محاکم با استفاده از وکلای محلی و حمایت رسانه

پنجم: افراد آسیب دیده ار اقدامات دولت های بیگانه با اهداف سیاسی (تحریم) با اتهامات منتسب به نظام باید تحت پوشش بیمه خاص از جمله خدمات بنیاد شهید و ایــثارگران قرار گرفته و با اعطای تسهیلات آنان را احیا شده تا تجلی قدرت نظام از دفاع اتباع خود گردند.

خدمات جبرانی می تواند نظیر ایجاد فرصت شغلی ،تسیهلات بانکی بلاعوض یا بلند مدت کم بهره ومعافیت های مالیاتی و.....باشد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ریشه بحران، تجاوز آمریکا و اسرائیل است
رایزنی سفیر ایران در ترکیه با رئیس فدراسیون جهانی فوتبال
آتش، دود و خسارت در مرکز صنایع نظامی رافائل
ادامه موج 89 عملیات وعده صادق 4/هدف قرار گرفتن نفتکش صهیونیستی/دود و آتش در رافائل
نامه آیت‌الله اعرافی به وزیر علوم در محکومیت حملات به زیرساخت‌های علمی
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به کشتیرانی خرمشهر و فرودگاه کاشان
آملی لاریجانی: اقتدار ایران امروز بیش از همیشه خودنمایی می‌کند
روسیه آماده میانجی‌گری میان آمریکا و ایران است
احتمال شکل‌گیری لیگ «تنگه هرمز» در فصل آینده
تلاش مصر برای پایان جنگ در خاورمیانه
نابودی 16 پهپاد ام‌کیو 9 در جنگ با ایران
جبران خسارت به حوزه‌ فرهنگ و هنرمندان در دستور کار است
متخصصان سلامت روان در طرح مشاوره تلفنی همکاری کنند
اهتزاز بزرگترین پرچم ایران در اجتماع مردم در روز جمهوری اسلامی
تهدیدات ترامپ فاقد اعتبار و صرفاً فضاسازی رسانه‌ای است
حمله موشکی باعث توقف تولید آلومینیوم در امارات شد
انفجار در شهرک محل سکونت نتانیاهو/گسترده ترین حمله موشکی ایران
تأکید معاون راهبردی رئیس‌جمهور بر مقاومت مردم و پایداری ساختار کشور
دست رد فرانسه به سینه ترامپ/ کار ناتو دخالت در تنگه هرمز نیست
هشدار سپاه فارس درباره خطر بمب‌های عمل‌نکرده در ارتفاعات شیراز
رسانه سعودی: ترامپ به ایران می‌بازد
نسبتاً سریع از جنگ با ایران کنار خواهیم کشید
تخلیه 7 بیمارستان و آسیب به 41 آمبولانس در جنگ رمضان
انسداد چالوس و ترافیک سنگین در محورهای شمالی
موضع ایران درباره شرایط پایان جنگ تغییر نکرده است
جنگ علیه ایران جنگ ما نیست و وارد آن نمی‌شویم
بازارهای جهانی زیر فشار تنش‌ها؛ جهش کم‌سابقه در قیمت انرژی و کالاهای اساسی
نورویدئو | پیامدهای واقعی جنگ زمینی علیه ایران
اطلاعیه سپاه ثارالله کرمان در پی شهادت چهار پاسدار وطن‌ در جبهه جنوب کشور
بزرگترین اختلال نفتی تاریخ در راه است
پیام اینفانتینو درباره حضور ایران در جام جهانی 2026
حمله سنگین موشکی ایران به اراضی اشغالی/ هدف قرار گرفتن بالگرد اسرائیلی از سوی مقاومت
پیکر شهید سیدعبدالرحیم موسوی در قم تشییع می‌شود
نگرانی تل‌آویو از پایان جنگ با ایران
بازگشت تیم ملی فوتبال به ایران
جزئیات آیـیـن تشییـع و تدفـیـن پیـکـر شهید تنگسیری در آبادان
اوج بازگشت مسافران از فردا؛ تهران و البرز پرترددترین استان‌ها
با شهادت دریابان تنگسیری، خللی در اقتدار ایران ایجاد نمی شود
کشف محموله بزرگ مخابراتی جاسوسی/ بازداشت 8 عضو گروهک‌های تجزیه‌طلب
قانون اعدام اسرای فلسطینی عقب‌گردی خطرناک به سوی بربریت است
شهادت 24 کادر درمان در جنگ رمضان
هشدار دوباره سپاه نسبت به هرگونه اقدام تروریستی علیه ایران
مسافران جاده ای بخوانند
ضربات سنگین ایران به تل‌آویو، مقامات صهیونیستی را به محل حادثه کشاند
یک فروند پهپاد «لوکاس»در غرب کشور منهدم شد
نورنما| فلز زدن جنگنده برای فرار از موشک پدافندی ایران
پزشکیان: 12 فروردین، روز تثبیت اراده تاریخی ملت ایران است
کنترل تنگه هرمز در اختیار کامل نیروی دریایی سپاه است
واکنش شکیب شجره و الهام پاوه‌نژاد به حملات اخیر امریکا و اسرائیل
حیات سیاسی نتانیاهو به خون‌های جنگ علیه ایران گره خورده است