×
فرهنگی
شناسه خبر : 68834
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/03/02 ساعت 15:58
افزایش سالانه 200 هزار نفر به جمعیت استان تهران به دلیل مهاجرت

افزایش سالانه 200 هزار نفر به جمعیت استان تهران به دلیل مهاجرت

استاندار تهران بر ضرورت رصد جمعیت استان در برش‌های زمانی مختلف با رویکرد آینده پژوهانه تاکید کرد.

نورنیوز-گروه جامعه: انوشیروان محسنی بندپی در جلسه شورای راهبردی جمعیت مشترک با وبینار تغییرات جمعیت ایران و جهان با اشاره به نقش مهم جمعیت در امر سیاستگذاری و آینده نگری گفت: رصد کردن جمعیت در برش های زمانی مختلف نقش مهمی در سیاستگذاری بر مبنای رویکرد آینده پژوهانه دارد.

وی افزود: استان تهران با پیچیدگی و مشکلات خاصی مواجه است، از یک طرف به درجه‌ای از توسعه یافتگی دست یافتیم؛ از سوی دیگر امید به زندگی و نرخ باروری در استان تهران پایین است. سالانه 200 هزار نفر به جمعیت استان اضافه می شود که این امر در نتیجه مهاجرت به استان است؛ همچنانکه طبق سرشماری سال 95 جمعیت استان 13 میلیون و 200 هزار نفر بوده و پیش بینی این است که جمعیت استان در سال 1400 به بیش از 14 میلیون نفر می رسد.

بندپی ادامه داد: پراکندگی جمعیت در استان تهران نیز بسیار زیاد است و جمعیت برخی شهرستان های استان معادل جمعیت یک استان است و پراکندگی جمعیت نامعقول است؛ چنانچه تراکم جمعیت در کشور 50 نفر در کیلومترمربع، در استان تهران 990 نفر و در شهرستان بهارستان 10 هزار نفر در کیلومترمربع می باشد.

وی تاکید کرد: پنجره جمعیتی استان به این صورت است که میانگین جمعیت صفر تا 14 سال در کشور 24 درصد و تهران 20.3 درصد، جمعیت فعال در کشور 69درصد و در تهران 72.3 درصد می باشد. میانگین جمعیت بالای ۶۵ سال در کشور 6.1 درصد و در تهران 7.4 درصد می باشد، این در حالی است که امید به زندگی زنان در کشور 74.38 سال و در تهران 72 سال و امید به زندگی در میان مردان در کشور 71.7 سال و در تهران 70  سال می باشد. کمبود زیرساخت های بهداشتی در استان تهران مشهود است، در این زمینه در کشور به ازای هر یکهزار نفر یک خانه بهداشت و در استان تهران به ازای هر 2200 نفر می باشد؛ میزان مراکز بهداشتی شهری در کشور به ازای هر ۱۱ هزار نفر و در تهران به ازای هر 25  هزار نفر و مراکز بهداشتی روستایی به ازای هر 50 هزار نفر یک مرکز است.

استاندار تهران تصریح کرد: با توجه به این کمبودها یکی از راهبردهای مهمی که در شورای برنامه ریزی استان مصوب شده این است که هیچ یک از منابع مالی استان در زمینه تملک به سمت احداث بیمارستان و تجهیزات لوکس نرود؛ بلکه در زمینه زیرساخت های سلامت هزینه شود تا زمینه افزایش امید به زندگی و تغییر نگرش جمعیتی فراهم شود. در زمینه بارورسازی زوج های نابارور بیمه ها بایستی پوشش بیمه ای گسترده داشته باشند.

محسنی بندپی با اشاره به لزوم پویایی سند جمعیتی استان ادامه داد: بایستی برنامه خاصی را برای استان تهران با پیچیدگی های خاص طراحی کنیم تا شرایطی فراهم شود تا شاخص های امید به زندگی در استان ارتقاء یابد. در زمینه کاهش طلاق نیز بایستی آموزش های پیش، حین و بعد ازدواج ارتقاء یابد تا ظرفیت نقدپذیری و تاب آوری افراد بالاتر برود. جمعیت جوان کشور جمعیت بانشاط و مولدی هستند که باید برنامه ریزی درستی برای آنها انجام داد تا ارزش افزوده خوبی برای کشور فراهم کنند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
درخواست السیسی از رئیس جمهور آمریکا برای پایان دادن به جنگ
پزشکیان: تصمیم‌گیری درباره پایان جنگ منوط به تامین عزت و امنیت ایران است
عراقچی: اقدام تحریک‌آمیز درباره تنگه هرمز اوضاع پیچیده‌تر خواهد کرد
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی/ حمله به غرب و شرق تهران
اینفانتینو: برنامه تغییر نخواهد کرد، ایران در جام جهانی خواهد بود
اروپا تحریم‌ها علیه ایران را یک سال دیگر تمدید کرد
ایروانی به گوترش نامه نوشت
کمند امیرسلیمانی: امید دارم به روزی که وطنم دوباره نفس بکشد
حمله موشکی حزب الله به پیاده نظام ارتش صهیونیستی
اسپانیا: اجازه استفاده از پایگاه های خود را نمی دهیم
نفوذ هکری گسترده ایران به دوربین‌های مداربسته اسرائیل
سردار قاآنی: به نظم جدید منطقه عادت کنید
دستگیری افراد مرتبط با شبکه‌های معاند در تهران
گدعون ساعر اعتراف کرد: شلیک 5000 هزار پرتابه از لبنان به اراضی اشغالی
تاکنون چند مرکز علمی و دانشگاه در کشور خسارت دیده است؟
واهمه آمریکا از سیستم دریافت عوارض برای تنگه هرمز
ایران بیش از هر زمانی بر تنگه هرمز مسلط است
حمله به خارگ تلفات نیروهای آمریکایی را افزایش می‌دهد
رسانه‌های فرانسوی: ترامپ در تله‌ای استراتژیک گرفتار شده است
«نه» رسای مردم امریکا به پادشاهی که تشنه نفت ایران است
انتقاد جمهوری‌خواهان از میزان جنگ‌طلبی گراهام
عبور 2 کشتی تجاری چین با مجوز ایران از هرمز
مقتدی صدر برای تظاهرات سراسری در عراق فراخوان داد
گزافه‌گویی‌های جدید ترامپ !
بوستان جنگلی سرخه‌حصار تاپایان جنگ تعطیل می‌ماند
ترخیص مواد غذایی فاسدشدنی تسریع شود
امیرحاتمی: راه مقدس با خون پاک فرمانده دریادل مستحکم‌تر ادامه دارد
فعالیت سامانه بارشی در استان تهران
بیروت: دستی که به تهدید علیه صلح داخلی دراز شود، قطع خواهد شد
افزایش بی‌سابقه قیمت نفت/ رشد قیمت تا چه زمانی ادامه دارد؟
اعلام جدیدترین آمار شهدا؛ چند خانم تاکنون شهید شده‌اند؟
چه خبر از مرحله چهارم کالابرگ؟
کرملین: کمک به کوبا را وظیفه خود می‌دانیم
پاک‌نژاد: مردم نگران تأمین سوخت نباشند
ایران در حال اعمال حق غیرقابل انکار خود در زمینه دفاع مشروع است
هدف‌گیری آواکس، ضربه‌ راهبردی و جدی ایران علیه واشنگتن
جاده چالوس یکطرفه شد
موضع گیری روسیه در خصوص درگیری ها در منطقه
حماس از کشتار روزانه مردم غزه با وجود آتش‌بس خبر داد
بانک مرکزی: نرخ تورم سالانه به 48.3 درصد رسید
فرازِ سرخِ این شاهنامه، با این کوچ‌ها رنگ نمی‌بازد
تنگه هرمز به اهرم مهم ایران در معادلات انرژی و اقتصاد جهانی تبدیل شده است
حمله به خبرنگاران و دانشگاه‌ها عبور از خطوط انسانی و حقوقی است
بیانیه اتاق بازرگانی در حمایت از دفاع ملت ایران و صیانت از حاکمیت ملی
اسپانیا حریم هوایی خود را به روی جنگنده‌های آمریکایی بست
صهیونیسم در تلاش است آثار اسلام و مسیحیت را از بین ببرد
سفارت ایران در لبنان بدون وقفه به فعالیت خود ادامه می‌دهد
مصر برای صرفه‌جویی در انرژی محدودیت‌های جدید اعمال کرد
میزان حق بیمه مشاغل آزاد و بیمه اختیاری در سال 1405 اعلام شد
تمدید مهلت ثبت و ارسال صورت‌حساب‌های الکترونیکی زمستان 1404 و بهار 1405