×
اقتصادی
شناسه خبر : 68792
تاریخ انتشار :

اما و اگرهای سرمایه‌گذاری در بازار «رمزارزها»

سقوط قابل توجه ارزش رمز ارزها که به طور خاص از چهارشنبه هفته گذشته(29 اردیبهشت ماه) آغاز شد، بار دیگر یک ویژگی بارز این بازار، یعنی وقوع نوسانات شدید در آن را به سرمایه گذاران در این حوزه گوشزد کرد. امری که به وضوح نشان داد اگر برخی حمایت های خاص از رمزارزها(از سوی برخی سرمایه گذارانِ برجسته و یا نهادهای دولتی) برداشته شود، این بازار در اندک زمانی با ریزش های قابل توجه رو به رو خواهد شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: چهارشنبه گذشته(29 اردیبهشت ماه)، اغلب رمز ارزها با سقوط قابل توجه رو به رو شدند. بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی، علت اصلی این مساله را موضع گیری اتحادیه بانکی چین در اعلام هشدار به بانک های عضو این نهاد مبنی بر عدم حرکت به سمت این بازار، به دلیل ریسک های بالا آن و نقشِ احتمالا منفی این مساله در ثبات اقتصادی چین، ارزیابی کردند.

از سویی، اندکی قبل نیز "ایلان‌ماسک" میلیاردر مشهور آمریکایی و رئیس شرکت خودروسازی "تسلا" (که مدتی است با اظهارنظرهای جنجالی خود در مورد رمز ارزها، به یک بازیگر قابل توجه در این بازار و خط دهی به آن تبدیل شده)، در موضع گیری، حمایت خود را از رمز ارزِ بیت کوین پس گرفت و اعلام کرد که شرکت خودروسازی تسلا به دلیل هزینه زیست محیطی که استخراج بیت کوین به دنبال دارد، دیگر در ازای پرداخت این رمز ارز، به مشتریان خود خودرو نمی فروشد(ایلان ماسک حتی بر این مساله تاکید کرد که می‌خواهد تمامی بیت کوین های موجودِ خود را نیز بفروشد). 

سرمایه گذاری در بازر رمز ارزهای کشورمان، جدای از نوسانات قابل توجهی که این بازار تحت تاثیر متغیرهای گوناگون در عرصه بین المللی دارد،  بسیار پرریسک است.

همین دو مساله کافی بود که بیت کوین در مدت زمان کمی، 30 درصد از ارزش خود را از دست بدهد و به محدوده 30 هزار دلاری برسد و رمز ارز اِتِر نیز در کمتر از 24 ساعت، 40 درصد از ارزشش را از دست بدهد. تقریبا اکثر رمز ارزهای دیگر نیز با افت های سنگین قیمتی رو به رو شدند(اگر چه بازار رمز ارزها تا حدی عقبگردهای خود را جبران کرد و مثلا بیت کوین به محدوده 40 هزار دلاری رسید). افت های قیمتی در بازرار رمز ارزها در روز چهارشنبه گذشته به حدی بود که بسیاری از تحلیلگران مالی از آن به عنوان "چهارشنبه سیاهِ" بازار رمز ارزها یاد کرده اند. 

 



*نوسانات شدید قیمت بیت کوین از 21 آپریل 2021 تا 20 می 2021(نوسان یک ماهه)

با این همه، عده ای از تحلیلگران اقتصادی، با تاکید بر این مساله که بازار رمز ارزها در فاز هیجانی است و هنوز در تلاش است تا قیمت واقعی خود را کشف کند، فراز و فرودهای قیمتی آن را توجیه می کنند و حتی بر این مساله تاکید دارند که سقوط های اخیر در بازار رمز ارزها، فرصتی برای خرید از سوی سرمایه گذاران و کسب سودهای قابل توجه در آینده ای نزدیک است. آن ها به طور خاص معتقدند، نوسان شدید در بازار رمز ارزها عجیب نیست، بلکه بخشی از ماهیت درونی این بازار نوظهور است و اساسا این بازار را نباید با برخی بازراهای قدیمی و ریشه دار  نظیر بازار طلا و یا سهام مقایسه کرد.

معادله رمز ارزها در ایران

بازار رمز ارزها در ایران، با اقبال قابل توجهی رو به رو بوده است. در این چهارچوب برخی منابع بین المللی گزارش داده اند که حدودا 4.5 درصد از کل استخراج بیت کوینِ جهان، در ایران انجام می شود و این مساله می تواند سالانه حدودا یک میلیارد دلار برای ایران، درآمدزایی داشته باشد. از سویی، "محمد رضا پور‌ابراهیمی" رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در موضع گیری گفته است که گردش مالی وب سایت‌های مبادله ارز دیجیتال، روزانه بین سه تا پنج هزار میلیارد تومان است.

برخی گزارش ها نیز از فعال‌بودنِ حدودا 12 میلیون ایرانی در بازار رمز ارزها خبر می دهند. در این چهارچوب، دیدگاه ها و چالش‌های مختلفی در مورد این بازار در کشورمان وجود دارد. انجام کلاهبرداری و سواستفاده از منابع مالی مردم عادی که جهت کسب سود در بازار رمز ارزها سرمایه گذاری می کنند، یکی از عمده ترین چالش‌ها در مورد بازار رمز ارزهای داخلی است

وجود تحریم های بین المللی علیه کشورمان موجب شده تا عده از ناظران و تحلیلگران، این بازار را به دلیل ویژگی های خاص و غیرقابل پیگیری آن، به مثابه ابزاری مفید جهت دور زدن تحریم ها و کسب درآمد برای ایران ارزیابی کنند. با این حال، همین تحریم ها سبب شده اند تا عمده سرمایه گذاری های مردم کشورمان در بازار رمز ارزها، از طریق برخی صرافی های داخلیِ فعال در بازر رمز ارزها انجام شود که در مواردی نظیر آنچه در مورد "صرافی کریپتولند" و بازداشت مدیر این صرافی یعنی "سینا استوی" شاهد بودیم، از دسترسی به منابع مالی خود محروم شده اند.

از این منظر، تهدید انجام کلاهبرداری و سواستفاده از منابع مالی مردم عادی که جهت کسب سود در بازار رمز ارزها سرمایه گذاری می کنند، یکی از عمده ترین چالش‌ها در مورد بازار رمز ارزهای داخلی است(مردم کشورمان به دلیل تحریم های بین المللی، قادر به برقراری ارتباط و استفاده از ظرفیت های صرافی های بین المللی که در حوزه رمز ارزها فعال هستند، نیستند). 

از طرفی، موضع گیری های اخیر مجلس شورای اسلامی کشورمان و به طور خاص کمیسیون اقتصادی آن مبنی بر اینکه باید قوانین ویژه ای برای بازار رمز ارزها و درگاه های پرداخت صرافی های فعال در این حوزه وضع شود نیز تاثیرات قابل توجهی را بر این بازار و شرایط بی ثبات آن در داخل کشورمان گذاشته است(در این راستا، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز ابلاغیه ای دال بر مسدود کردن درگاه های پرداخت مرتبط با رمز ارزها صادر کرده که "انجمن بلاک چین ایران"، اجرایی شدن آن را باعث ایجاد مشکلات مالی گسترده و حتی ظهور بحران های اقتصادی و امنیتی دانسته است). 

مجموع این عوامل حاکی از آن هستند که در شرایط فعلی، سرمایه گذاری در بازر رمز ارزهای کشورمان، جدای از نوسانات قابل توجهی که این بازار تحت تاثیر متغیرهای گوناگون در عرصه بین المللی دارد، با چالش های قابل توجه داخلی نیز رو به رو است که عملا سرمایه گذاری در این بازار را برای مردم کشورمان، بسیار پرریسک کرده است.

چشم انداز آینده چگونه است؟ 

بسیاری از تحلیلگران مالی اعتقاد دارند که بازار رمز ارزها در ادامه راه خود نیز با نوسانات شدیدی نظیر آنچه در چهارشنبه گذشته و سقوط قابل توجه بازار رمز ارزها مشاهده کردیم، رو به رو خواهد شد. بدون تردید در آینده نیز، شرکت ها، سرمایه گذاران و نهادهای دولتی جهان، اظهارنظرها و اقداماتی در مورد بازار رمز ارزها انجام خواهند داد که همین مساله نوسانات شدیدی را در این بازار ایجاد خواهد کرد. از این رو، وقوع نوسانات قابل توجه در بازار رمزارزها را به مثابه یک واقعیت بنیادین در این بازار باید پذیرفت. 

در این میان آنچه می تواند تا حدی دراین بازار ایجاد ثبات کند، پشتیبانیِ بیشتر و حضور موثرتر نهادهای مالی و شرکت های بین المللی و همچنین حمایت برخی از بانک های مرکزی در جهان از بازار رمز ارزها است(هنوز هیچ بانک مرکزی در جهان به این مساله ورود نکرده است). در واقع، هرچه شمار بیشتری از بازیگران معتبر بین المللی وارد بازار رمز ارزها شوند، ثبات این بازار نیز تقویت خواهد شد و از شدت و میزان نوسان های قابل توجه در این بازار نیز کاسته خواهد شد. 

به طور کلی، اینطور به نظر می رسد که سرمایه گذاران رمز ارزها در جهان و همچینن کشورمان ایران، آنگونه که "خبرگزاری سی ان بی سی" می گوید، باید اعصابی پولادین داشته باشند و ریسک قابل توجه این بازار را به مثابه واقعیتی که در چهارچوب آن و در شرایط فعلی وجود دارد، بپذیرند. 


الف
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
X
آگهی تبلیغاتی