×
فرهنگی
شناسه خبر : 68764
تاریخ انتشار : شنبه 1400/03/01 ساعت 11:25

کرونا و مسائل اقتصادی در صدر نگرانی‌های ایرانیان

نتایج آخرین نظرسنجی ایسپا در اردیبهشت‌ماه 1400 نشان می‌دهد که 40.7 درصد از پاسخگویان، پاندمی کرونا و 31.1 درصد مسائل اقتصادی و 11.8 درصد مسائل فردی و خانوادگی را مهم‌ترین نگرانی و دغدغه خود عنوان کرده‌اند.

نورنیوز-گروه جامعه: به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا، این نظرسنجی در روزهای 28 فروردین تا اول اردیبهشت 1400  با جامعه آماری افراد بالای 18 سال کل کشور در مقیاس ملی (31 استان و مناطق شهری و روستایی) به شیوه مصاحبه تلفنی با اندازه نمونه 1573 نفر اجرا شد که 50.7 درصد پاسخگویان را مردان و 49.3 درصد را زنان تشکیل می‌دادند. بالغ بر 61.3 درصد از پاسخگویان دارای تحصیلات غیردانشگاهی و 38درصد دارای تحصیلات دانشگاهی بودند.

در این نظرسنجی درخصوص مهم‌ترین دغدغه و نگرانی مردم، پیش‌بینی زمان پایان کرونا، نگرانی شهروندان از ابتلای خود و خانواده به ویروس کرونا، دیدگاه مردم درخصوص اعمال محدودیت‌های ناشی از شیوع کرونا، توانمندی ایران در تولید واکسن موثر در برابر ویروس کرونا، زمان شروع واکسیناسیون عمومی، ترجیح استفاده از واکسن ایرانی یا خارجی، کمک به کسانی که در اثر شیوع ویروس کرونا دچار مشکل شده‌اند و همچنین برآورد میزان ابتلا به کرونا در کشور پرسش شده است. از شهروندان بالای 18 سال کشور در قالب سوالی باز و بدون گزینه پرسیده شد: «درحال‌حاضر مهم‌ترین دغدغه و نگرانی شما چیست» که 40.7 درصد از پاسخگویان به همه‌گیری ویروس کرونا، 31.1 درصد به مسائل اقتصادی و 11.8 درصد به مسائل فردی و خانوادگی اشاره کردند. همچنین 12.5 درصد اعلام کردند که دغدغه‌ای ندارند و 2.3 درصد به سایر موارد اشاره داشتند. یکی از سوال‌های این نظرسنجی، پیش‌بینی مردم از زمان پایان کرونا و بازگشت زندگی به شرایط عادی بود که 13.5 درصد به پایان تابستان، 4.6 درصد به پایان پاییز و 10.5 درصد به پایان سال‌جاری اشاره کردند و 49.7 درصد معتقد بودند که این مساله «بیش از یک‌سال» به طول می‌انجامد. 3.4 درصد هم معتقد بودند که این موضوع «هیچ‌وقت» تمام نمی‌شود؛ 4.8 درصد به سایر اشاره و 11.8 درصد گزینه «نمی‌دانم» را انتخاب کردند و 1.8درصد به این سوال پاسخ ندادند. بخش دیگری این نظرسنجی، پرسش در مورد توانایی ایران در زمینه تولید واکسن موثر کرونا بود. نتایج نشان می‌دهد، 47.6درصد از پاسخگویان معتقدند «حتما می‌تواند»، 21.9درصد گزینه «شاید بتواند» و 17.9درصد نیز گزینه «بعید است بتواند» را انتخاب کردند. همچنین 12.7درصد از پاسخگویان گزینه «نمی‌دانم» را انتخاب کردند.

در پاسخ به این سوال که ترجیح می‌دهید از واکسن ایرانی یا واکسن خارجی استفاده کنید، 20.1درصد از پاسخگویان «واکسن خارجی» و 29.6 درصد «واکسن ایرانی» را اعلام کردند. 24.7درصد گزینه «فرقی ندارد» و 24.2 درصد گزینه «هیچ‌کدام» را انتخاب کردند و 1.3 درصد نیز به این سوال پاسخ ندادند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زلنسکی در واشنگتن؛ دیدارهای حساس یا چانه‌زنی‌های مبهم
دلایل و زمینه‌‌های مشروعیت سلاح حزب‌الله
سپهر حیدری کشور را ترک کرد
وزیر نیرو: با کاهش دما؛ پیک مصرف را پشت سر گذاشتیم
هشدار مراقبتی به مردم؛ افزایش شدید شاخص پرتو فرابنفش در دو روز آینده
زلنسکی وارد واشنگتن شد/ترامپ: روز بزرگی در کاخ سفید است
مشاهده خرس سیاه آسیایی در منطقه‌ای از بشاگرد هرمزگان+فیلم
خراسان رضوی شنبه تعطیل شد
افشاگری100 اقتصاددان برجسته بین المللی؛آمارهای آمریکا قابل اعتماد نیستند!
روایت همسر دانشمند هسته‌ای از جاسوسی منافقین که منجر به عملیات ترور می‌شود! +فیلم
قتل هولناک در ملارد؛ اعتراف قاتل به شلیک مرگبار
فوتبال ایران منتظر رونمایی از استراتژی هاشمیان در پرسپولیس+ برنامه سایر بازی های امروز
چرا زمان برگزاری سیزدهمین آزمون استخدامی تغییر کرد؟
بقایی: احتمالاً دور بعدی گفت‌وگو با آژانس در روزهای آینده انجام می‌شود
دیدار تراکتور - استقلال حساس ترین نبرد هفته نخست لیگ برتر
سرناسازگاری اسرائیل با میانجی‌گران
انتشار نماهنگ «نگارگر روضه‌ رضوان» همراه سخنان رهبر معظم انقلاب + فیلم
تیم تپانچه ایران روی سکوی سوم آسیا ایستاد
نماینده ارامنه جنوب کشور هشدار داد؛ قفقاز گلوگاه حیاتی ماست
پوستر باشگاه پرسپولیس به بهانه دیدار امشب با شمس آذر منتشر شد
واژگونی قایق در نیجریه؛ 40 نفر مفقود شدند
پزشکیان: راهی پیدا کنیم تا بی‌عدالتی از بین برود + فیلم
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 27 مرداد + پخش زنده
نشست العلمین؛ طرح تازه رژیم اسرائیل برای تبادل اسرا و خلع سلاح حماس
امنیت غذایی در خطر؛ مطالبه صریح از وزارت جهاد کشاورزی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
ماجرای جنجالی صدور قبوض نجومی برق در روستاها چه بود؟
اروپا نگران است؛ آیا صحنه برخورد «ترامپ» با «زلنسکی» تکرار می شود؟
شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو حذف شد+ جزئیات
پیکر استاد محمود فرشچیان وارد اصفهان شد+ زمان مراسم
صلح بزرگ ترامپ یا امتیاز بزرگ پوتین؟
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
X
آگهی تبلیغاتی