×
اقتصادی
شناسه خبر : 67738
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1400/02/30 ساعت 17:27
ترخیص فوری کالاهای اساسی آغاز شد

ترخیص فوری کالاهای اساسی آغاز شد

سرانجام بعد از گذشت بیش از دو هفته از دستور رئیس برای اجرای مصوبه ترخیص فوری کالاهای اساسی از گمرک و بنادر، اعلام معاون فنی گمرک ایران از اقدام وزارت صمت برای ابلاغ مصوبه مربوطه و مجوز ترخیص 90 درصدی کالاهای اساسی حکایت دارد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: با توجه به موانعی که از اواخر سال گذشته در ترخیص کالاهای اساسی ایجاد و موجب تشدید دپوی این کالاها در گمرک و بنادر شده بود حدود یک ماه پیش طی جلسه معاونت اقتصادی دولت و دستگاه های مربوطه، این موانع بررسی و همراه با پیشنهاداتی برای رفع آن به رئیس جمهور اعلام شد و وی بلافاصله با آن موافقت و دستگاه ها را ملزم به اجرا و ترخیص فوری کالاهای اساسی کرد، اما با گذشت بیش از دو هفته از صدور مصوبات، اقدامی نشد.  

این در حالی بود که مجوز ترخیص 90 درصدی کالاهای اساسی از وزارت صمت و صدور  اعلامیه اعتباری ارز از سوی بانک مرکزی در اهم این مصوبات قرار داشت، اما وزارت صمت و ستاد تنظیم بازار، مصوبه مربوط به ترخیص این اقلام را به گمرک ایران ابلاغ نکرده و یا بانک مرکزی، تأمین ارزی در این رابطه انجام نداده بود.  

بالاخره وزارت صمت تکان خورد

با این حال با پیگیری های صورت گرفته در این رابطه، اعلام ارونقی-معاون فنی گمرک- از این حکایت دارد که  سرانجام وزارت صمت مجوز مربوط به ترخیص 90 درصدی کالا را دیروز به گمرک ابلاغ کرده است.  

ترخیص 90 درصدی شروع شد 

این مقام مسئول در گمرک ایران با تشریح جزئیات مربوط به ترخیص کالاهای اساسی در دستور رئیس جمهور  گفت که به استناد تصمیم جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت و کارگروه تنظیم بازار، به گمرک مجوز داده شد تا ترخیص درصدی کالاهای اساسی را با درخواست و اخذ تعهد از صاحبان کالا مبنی بر عرضه کالا با نرخ مصوب یا عرضه در سامانه ذیربط اعم از بازارگاه و شبکه های توزیع، تا سقف 90 درصد بدون الزام به کدرهگیری انجام دهد.  

به گفته وی ترخیص قطعی کل کالاها مشروط به اخذ و ارائه اعلامیه تأمین ارز یا کدرهگیری بانکی خواهد بود.  

لازم به یادآوری است که ترخیص 90 درصدی کالاهای اساسی از آبان ماه سال گذشته و با مصوبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در دستور کار ستاد تنظیم بازار بود ولی در اسفند ماه ستاد مزبور نسبت به لغو این تسهیلات اقدام کرد که این موضوع از عوامل افزایش دپوی کالاهای اساسی بود ولی در حال حاضر مجدداً تصویب و ابلاغ گردید.  

لیست متقاضیان به بانک مرکزی می رود

معاون فنی گمرک ایران در رابطه با سایر موارد ابلاغی نیز گفت که گمرک باید طی فراخوانی،   متقاضیانی که خواستار استفاده از رویه اعتباری برای ترخیص کالاهای اساسی خود هستند را به بانک مرکزی هدایت کند.

طبق اعلام وی لیست ثبت سفارش کالاهای اساسی موجود در گمرک به تفکیک صاحبان کالا و شماره ثبت سفارش جهت پیگیری تخصیص و تأمین ارز این کالا با توجه به هماهنگی با وزارت صمت  اعلام خواهد شد.  

این مقام مسئول در گمرک ایران یادآور شد که صاحبان کالا می توانند با توجه به شرایط تعیین شده بدون بهانه ای برای عدم ترخیص، مراجعه و کالای خود را از گمرک خارج کنند.  

در حال حاضر از مجموعه کالاهای دپو شده در گمرک و بنادر، 5.8 میلیون تن را کالاهای اساسی تشکیل می دهد که میزان این دپو در فاصله یک ماه اخیر حدود یک میلیون تن افزایش داشته است، عمده این کالاها همان 6 قلم دریافت کننده ارز ترجیحی است که غالبا نهاده های تولید دام و طیور  و روغن است.  


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار تولیدکنندگان مرغ درباره آینده بازار
فراخوان هفت سازمان بین‌المللی برای بازداشت فوری سران رژیم صهیونیستی
3 کشته در تصادف محور کرند - سرپل‌ذهاب
تجلیل رییس‌جمهور از یک معلم قزوینی
همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کلید خورد
بازگشت شاخص بورس به مدار صعودی | جهش 40 هزار واحدی
خودروها چند درصد مقصر آلودگی هوا هستند؟
سدهای مهم فقط 32 درصد آب دارند
گزینه‌های جنجالی برای پایان جنگ اوکراین
بهترین زمان و بهترین ورزش در هوای آلوده
سکوت عجیب فیفا در قبال تحریم قرعه‌کشی جام جهانی از سوی ایران
تردد خودروهای هیبریدی در طرح زوج و فرد آزاد است
سهم تاکسی‌های اینترنتی در آلودگی هوای پایتخت
نمایش فیلم‌های کوتاه جشنواره جهانی فیلم فجر به سانس فوق‌العاده رسید
خشونت ساختاری آمریکا و بحران امنیت
مبعلی سرمربی الفتح امارات شد
189 نقطه حادثه خیز در پایتخت رفع خطر شد
زمان دقیق واریز مرحله پنجم کالابرگ اعلام شد
توقیف لنج حامل 80 هزار لیتر سوخت قاچاق در کیش
پیشنهاد «معامله» نتانیاهو برای دریافت عفو
جزئیات جدید واریز وام بازنشستگان تأمین‌اجتماعی
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 10 آذر 1404+ جدول
وضعیت قرمز هوای تهران برای دهمین روز متوالی
هشدار امنیتی تازه دریافت نکردیم/ آماده مقابله با هر سناریوی بحران‌ساز رژیم صهیونیستی هستیم
تکذیب یک نقل قول از کمال خرازی
اراک میزبان دربی 106 با حضور تماشاگران زن
دوفوریتی | حرص خوردن از شبکه‌ای که اسمش«شاد» است
ماجرای پرواز جنگنده‌ها بر فراز اربیل عراق چه بود؟
پرونده ناپدید شدن دختر نوجوان با اعترافات متهم بسته شد
هشدار بارش‌های سنگین و افت دما در نیمی از کشور
ممنوع‌شدن گوشی اندرویدی برای افسران صهیونیست
جنگ روانی ترامپ علیه مادورو
واکسنHPV به سبد واکسیناسیون اضافه می‌شود
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط + فیلم
رزمایش ضد تروریسم «سهند 2025» برگزار می‌شود
تله نهادی یارانه پنهان
ترامپ تماس با مادورو را تأیید کرد؛ جزئیات «محرمانه» می‌ماند
نگرانی صهیونیست‌ها بعد از سخنرانی «نعیم قاسم»
پیام تسلیت قالیباف در پی درگذشت همسر معاون رئیس جمهور
جزییات جدید از بازداشت هنرمندان و انتقام‌گیری شخصی
لاوروف : اروپا تصمیم به کناره گیری از مذاکرات صلح اوکراین گرفت
درگیری در اردوی تیم ملی تکواندو بانوان زیر 21 سال
روز مجلس و مجلسِ روز
پاپ : تشکیل کشور فلسطین تنها راه حل است
ادعای سی‌ان‌ان: مادورو شرط کناره گیری از قدرت را اعلام کرد
تورم و تعلیق
برنامه مسابقات ورزشی امروز 10 آذر 1404+ جدول پخش
از مردم قدرشناسی نکرده‌ایم
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 10 آذر 1404+ وضعیت استانها
زمین‌لرزه نسبتاً شدید در بندرعباس احساس شد
X
آگهی تبلیغاتی