×
سیاسی
شناسه خبر : 67728
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1400/02/30 ساعت 12:50
انتخابات 1400؛ چرا گروه‌های سیاسی و طرفدارانشان مراعات نمی‌کند؟

نورنیوز بررسی کرد؛

انتخابات 1400؛ چرا گروه‌های سیاسی و طرفدارانشان مراعات نمی‌کند؟

عرصه رقابت‌های انتخاباتی آن هم در کشوری که افتخار پیروی از اسلام ناب و تشیع علوی را دارد، قاعدتا باید تفاوت‌های بسیاری با نمونه‌های مشابه خود در جوامع دیگر داشته باشد و لذا عرصه‌ای است که بیش از هر زمان دیگری می‌تواند عیار افراد و جریان‌های سیاسی را در مقابل دیدگان ملت در معرض سنجش و قضاوت قرار دهد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: معمولا در روزهایی که فضای سیاسی و اجتماعی کشور رنگ و بوی انتخابات می‌گیرد، نامزدهای جدید به نقد وضع موجود پرداخته و در این بستر به معرفی خود و برنامه‌هایشان می‌پردازند. در نقطه مقابل هم مسئولین مستقر منطقا به دفاع از عملکرد خود پرداخته و از این فرصت برای تبیین بیشتر اقدامات خود استفاده می‌کنند.

تا اینجای کار مشکلی نیست و افکار عمومی می‌تواند با آن کنار بیاید. مسئله اما آنجاست که مسئولین مستقر به جای پاسخگویی و دفاع از عملکرد خود با استفاده از تریبون‌های رسمی ضمن فرافکنی تلاش می‌کنند با منکوب کردن منتقدین به نوعی نامزدهای هم‌سو با خود را تقویت کنند.

اگر این جدال از دایره نقد فراتر رود و به استفاده طرفین از ادبیات نامناسب منجر شود دیگر نمی‌توان آن را گفتگوی انتقادی قلمداد کرد و ضمن آنکه نتیجه‌ای برای آگاهی بخشی بیشتر به افکار عمومی ندارد عملا منجر به جریحه‌دار شدن حوزه اخلاق عمومی می‌شود.

سخنان روز سه‌شنبه سخنگوی دولت و سخنان دیروز آقای رئیس جمهور را می‌توان به نوعی نزدیک شدن به حوزه تخریب مخالفین و منتقدین قلمداد کرد و جا دارد از این منظر مورد نقد قرار گیرد.

روز سه‌شنبه آقای ربیعی سخنگوی دولت به جای پاسخگویی به انتقادات مخالفین دولت اعلام کرد؛ «دیگران بگویند اگر جای ما بودند چه می‌کردند؟» آقای روحانی نیز دیروز با انتساب مواردی چون «مخالفت با فضای مجازی» به منتقدین خود از گزاره‌ای نادرست در جهت لکه‌دار کردن وجهه آنان و طبعا تقویت نامزدهای هم‌سو با دولت بهره برد.

اگرچه کنش و واکنش‌های کاندیداها و طرفداران آنها موجب آگاه‌تر شدن افکار عمومی نسبت به چالش‌های جاری در کشور و تقویت شور و اشتیاق انتخاباتی می‌شود اما به نظر می‌رسد به حکم عقل و شرع، رقابت‌های مستقیم و غیر مستقیم کاندیداها و طرفداران آنها باید در چارچوب و قواعد پذیرفته شده و هنجارهای فرهنگی و اخلاقی جامعه دنبال شده و از مسیر عدل و انصاف خارج نشود.

چنین رفتارهایی البته منحصر به این دوره نیست و بعضا در دوره‌های قبل نیز شاهد آن بوده‌ایم، اما متاسفانه معمولا این رفتارهای ناپسند اگر برای خودمان اتفاق بیفتد از آن رنجیده خاطر شده و فریاد وا اخلاقا سر می‌دهیم اما وقتی در مصدر قدرت هستیم، خود را محق و مجاز به انجام آن می‌دانیم.

به هر حال؛ عرصه رقابت‌های انتخاباتی آن هم در کشوری که افتخار پیروی از اسلام ناب و تشیع علوی را دارد، قاعدتا باید تفاوت‌های بسیاری با نمونه‌های مشابه خود در جوامع دیگر داشته باشد و لذا عرصه‌ای است که بیش از هر زمان دیگری می‌تواند عیار افراد و جریان‌های سیاسی را در مقابل دیدگان ملت در معرض سنجش و قضاوت قرار دهد.

بر این اساس؛ همان‌گونه که از نامزدها و جریان‌های منتقد وضع موجود انتظار نقد منصفانه و مبتنی بر اخلاق اسلامی می‌رود، از مسئولین مستقر هم به طریق اولی چنین انتظاری وجود دارد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
انتخابات 1400؛ جای خالی برنامه اقناع کننده در تبلیغات نامزدها
سه‌شنبه 1400/03/11 ساعت 14:46
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ جای خالی برنامه اقناع کننده در تبلیغات نامزدها
به نظر می‌رسد کاندیداهای حاضر در عرصه رقابت‌های انتخاباتی ترجیح می‌دهند به جای اعلام برنامه‌های قابل اجرا که طبیعتا مورد نقد کارشناسان و نخبگان جامعه قرار خواهد گرفت با بهره‌گیری از شعارهای عامه پسند که متر و معیاری برای اندازه‌گیری میزان تحقق آن وجود ندارد با تاثیرگذاری هیجانی بر رأی دهندگان آنها را به سوی کمپین خود متمایل سازند.
انتخابات 1400؛ مثلث طلایی برای ارزیابی کاندیدای اصلح
سه‌شنبه 1400/02/28 ساعت 14:10
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ مثلث طلایی برای ارزیابی کاندیدای اصلح
سه شرط لازم شامل کارنامه-برنامه-تیم کارشناسی اضلاع مثلث طلایی برای ارزیابی کاندیدای اصلح در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هستند که در کنار شروط کافی زمینه بهره مندی مثبت از ظرفیت انتخابات برای در ایجاد تغییر و تحول واقعی در مدیریت کلان کشور را فراهم خواهد کرد
منشور اخلاقی مجموعه رسانه‌ای «نورنیوز» در جریان انتخابات ریاست جمهوری 1400
سه‌شنبه 1400/02/28 ساعت 10:07
منشور اخلاقی مجموعه رسانه‌ای «نورنیوز» در جریان انتخابات ریاست جمهوری 1400
مجموعه رسانه‌ای «نورنیوز» در ادامه مسیر طی شده تاکنون و به حکم وظیفه و رسالتی که بر دوش خود احساس می‌کند، تلاش خواهد داشت تا با سرلوحه قرار دادن منشور اخلاقی خود نقش موثری در انجام این مسئولیت خطیر باهدف افزایش رقابت، سلامت، مشارکت و امنیت انتخابات ایفا کند.
چندرسانه‌ای: هندسه رقابت پس از ثبت نام کاندیداهای اصلی در روز پایانی
دوشنبه 1400/02/27 ساعت 10:19
چندرسانه‌ای: هندسه رقابت پس از ثبت نام کاندیداهای اصلی در روز پایانی
انتخابات 1400؛ هندسه رقابت پس از ثبت نام کاندیداهای اصلی در روز پایانی
شنبه 1400/02/25 ساعت 18:19
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ هندسه رقابت پس از ثبت نام کاندیداهای اصلی در روز پایانی
در صورتی که پس از اعلام کاندیداهای صلاحیت‌دار از سوی شورای نگهبان، هندسه رقابت دست‌خوش تغییر ماهوی نشود، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یکی از رقابتی‌ترین ادوار انتخابات و با حضور کاندیداهای کاملا شناخته شده و کارنامه‌دار برگزار خواهد شد.
انتخابات 1400؛ حکمران خوب یا حکمرانی خوب؟
پنج‌شنبه 1399/12/28 ساعت 10:42
علی میرزاخانی
انتخابات 1400؛ حکمران خوب یا حکمرانی خوب؟
رئیس‌جمهور خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟ اکنون که جریانات مختلف سیاسی برای تصاحب کرسی ریاست‌جمهوری در انتخابات 1400 خیز برداشته‌اند، این سوال حائز اهمیت شده است؛ اما آیا سوال درستی است؟
انتخابات 1400؛ «عدالت اقتصادی» مطالبه اصلی مردم
چهارشنبه 1399/12/20 ساعت 14:19
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ «عدالت اقتصادی» مطالبه اصلی مردم
نتایج منتشر شده از یک نظر سنجی نشان می‌دهد مردم ایران انتظاراتی با محوریت عدالت و اقتصاد از دولت آینده دارند، همچنین بخش قابل توجه‌ای از مردم انتخابات ریاست جمهوری را بر حل مشکلات کشور موثر ارزیابی می‌کنند
انتخابات 1400؛ آیا لباس معیار دقیقی برای انتخاب اصلح است!؟
دوشنبه 1399/12/11 ساعت 13:02
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ آیا لباس معیار دقیقی برای انتخاب اصلح است!؟
یکی از موضوعاتی که این روزها در لابلای مباحث انتخاباتی رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی به وفور یافت می‌شود، دوقطبی‌سازی بر اساس پیشه و لباس نامزدها فارغ از ارزیابی عملکرد آنهاست، به این معنا که طرف را صرف بر تن داشتن لباس نظامی، طلبه، دانشگاهی یا... از دایره صلاحیت خارج کرده و دوقطبی این و آن راه انداخته‌اند.
انتخابات 1400؛ از مطالبات عمومی تا شرایط داخلی و بین‌المللی
یکشنبه 1399/11/12 ساعت 16:12
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ از مطالبات عمومی تا شرایط داخلی و بین‌المللی
شیوه «مقابله با همه‌گیری کرونا»، «ساماندهی اوضاع معیشتی و اقتصادی»، «خنثی‌سازی تحریم‌ها و تبدیل حربه تحریم به ابزاری بی‌اثر» و «تقویت وحدت و انسجام ملی برای حرکت به سمت گام دوم انقلاب» اصول چهارگانه‌ای است که معادلات پیرامون انتخابات ریاست جمهوری حول آن شکل خواهد گرفت.
انتخابات 1400؛ چگونه مردم و نخبگان می‌توانند مانع ظهور دولت ضعیف شوند؟
یکشنبه 1399/11/05 ساعت 16:31
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ چگونه مردم و نخبگان می‌توانند مانع ظهور دولت ضعیف شوند؟
اگرچه بهبود شرایط اقتصادی و ایجاد رفاه در جامعه همواره از اولویت‌های اصلی شهروندان بوده است، لیکن واقعیت‌هایی که فراگیری جهانی کرونا پیش روی همه مردم جهان قرار داده، بار دیگر آنها را متوجه ضرورت توجه به الزامات اصلی و اجتناب‌ناپذیر جوامع برای «زنده ماندن» کرده است.
نظرات

آخرین اخبار
مصرف قند با بی‌خوابی چه رابطه ای دارد؟
پشت پرده خطرناک آمپول‌های لاغری
چرا همیشه «آخر ماه» پول کم می‌آوریم؟
کشف نوعی سلول ایمنی «انتحاری» در کرم‌های پلاناریا
رئیس‌جمهور بولیوی وضعیت اضطراری اعلام کرد
اردوغان: آنها که قوی نیستند جایگاهی در میز مذاکره ندارند
هلند به باشگاه 100تایی‌های جام جهانی پیوست
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز نهم
ناتوانی ارتش اسرائیل در ورود به ارتفاعات نبطیه
دستور عارف برای بسیج همگانی در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
بدرقه تیم ملی فوتبال به لس‌آنجلس با حضور تاج
دستگیری 17 نفر از مزدوران شبکه خرابکاری آمریکایی-صهیونیستی در ایلام
توقف ناگهانی قلب جادویی؛ فرناندو گاگو در اتاق عمل
واشنگتن تسلیم شد
تیراندازی در آمریکا 13 مجروح بر جای گذاشت
مالکی: تفاهمنامه آسیب دیده؛ ادامه مذاکرات به رفتار آمریکا بستگی دارد
کشف دستکند زیرزمینی باستانی در الیگودرز+ جزئیات
اولین تجربه بازیگری شروین؛ آیا «بُن سای» جادوی جدید او خواهد بود؟
توفان لاله‌های نارنجی در هیوستون و انتقام از سوئد
حملات هوایی اسرائیل به اردوگاه البریج در غزه/شهادت تصویربردار شبکه الجزیره
مخبر: اگر توافق روی کاغذ بماند، جریان انرژی خاورمیانه متوقف می‌شود
شاپور رحیمی؛ اسطوره موسیقی در ICU بستری شد
اظهارات مهدی محمد نبی درباره تبعیض‌های فیفا علیه ایران
پاسخ عضو کمیته رسانه‌ای مذاکرات به ادعاهای اخیر نبویان+ اطلاعیه صدا و سیما
حماس: توافق ملی پیش از انتخابات شورا، حیاتی است
نبطیه لبنان زیر آتش سنگین/ دستور نتانیاهو و کاتس برای توقف حملات به لبنان!
نورنما | آتش سوزی مهیب معبد چوبی 124 ساله در اوبیهیرو ژاپن
نرخ جدید خرید مرغ مازاد تصویب شد
رونالدینیو در 46 سالگی به مستطیل سبز بازگشت
قدردانی رئیس‌جمهور از نقش سازنده اسلام آباد در روند دیپلماتیک منجر به توافق پایان جنگ
بلیت پخش سینمایی بازی ایران و بلژیک چقدر فروخت؟
قلعه‌نویی: تیم ملی ایران برای تاریخ‌سازی مقابل بلژیک آماده است
امکان استعلام ممنوع‌الخروجی قضایی فراهم شد
کالاهای لبنانی دوباره به بازارهای عربستان سرازیر شدند
انتقاد ایران از محدودیت استرالیا علیه پزشکان منتقد رژیم صهیونیستی
شفاف سازی ایران خودرو درباره قیمت جدید محصولات+ نامه
ادعای جدید سنتکام درباره تنگه هرمز
الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است
ادعای ترامپ : می توانم جلوی حمله اسرائیل به لبنان را بگیرم
مشکل منیرالحدادی برای ماندن در استقلال حل شد
نشست سران قوا در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد
ترامپ : اگر من نبودم اسرائیل وجود نداشت
اعتراف رابرت مالی به شکست آمریکا در جنگ با ایران
ممنوعیت عزاداری حسینی در بحرین برای چهارمین روز متوالی
اعتراف ترامپ به ناکامی در جنگ: با ادامه بمباران تنگه هرمز باز نمی‌شد
جرمی دوکو به بازی با ایران نمی‌رسد؟
ترامپ : بزرگ ترین پل ایران را هدف قرار دادیم تا به جلسه مذاکره باز گردند
ایتالیا در مراسم روز استقلال آمریکا شرکت نمی کند!
کنایه ترامپ به نتانیاهو با انتشار یک مقاله
سخنگوی دولت به مخالفان مذاکره: برنامه عملی‌تان برای کشور چیست؟