×
سیاسی
شناسه خبر : 67676
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/02/28 ساعت 18:08
اظهارات جنجالی وزیر امور خارجه لبنان علیه عربستان

اظهارات جنجالی وزیر امور خارجه لبنان علیه عربستان

اظهارات وزیر امور خارجه دولت پیشبرد امور لبنان در یک مناظره تلویزیونی دربرابر یک مقام عربستانی جنجال بسیاری در فضای سیاسی لبنان در پی داشته است.

نورنیوز-گروه سیاسی: شربل وهبه، وزیر خارجه لبنان در بیانیه‌ای تاکید کرد، اظهاراتش در مصاحبه‌ تلویزیونی با شبکه "الحره" آمریکا هیچ ارتباطی با کشورهای عرب حوزه خلیج (فارس) نداشته و او از هیچ کشوری نام نبرده است.

وهبه در ادامه گفت: از تفسیرها و برداشت‌های نادرستی که از سخنانم شده، غافلگیر شدم، در برخی بیانیه‌هایی که در لبنان منتشر شدند، صحبت‌هایم با هدف رسیدن به منافع شخصی به زیان منافع لبنان تحریف شده و به ایجاد تنش در روابط با برادران‌مان در عربستان و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس سوق داده شدند اما از تمامی کسانی که می‌خواهند از این آب‌ گل‌آلود ماهی بگیرند، می‌خواهم از تلاش برای ایجاد آشوب میان لبنان و برادران و دوستانش دست بردارند.

اظهارات وزیر خارجه لبنان در شبکه الحره درباره برخی کشورها که گروه تروریستی داعش را ایجاد کرده و از آن حمایت مالی کردند، با اینکه نامی از آنها نبرد، باعث آغاز انتقادهای شدیدی از او و تهدید به قطع روابط میان آن کشورها و لبنان شد. البته او در بخشی از این مصاحبه به ماجرای قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار عربستانی در استانبول نیز پرداخته بود.

وهبه در این گفت‌وگو در پاسخ به سوالی درباره سلاح‌های حزب‌الله گفته بود، "حزب‌الله مسؤول سلاح‌هایش است و بی‌تردید لبنان این مسؤولیت را بر عهده می‌گیرد اما تصمیم تصمیم حزب‌الله است، زمانی که اسرائیل لبنان را به اشغال خود درآورد، جوانان حزب‌الله برای دفاع از حاکمیت لبنان اقدام کرده و جنوب کشور را از تصرف اشغالگران اسرائیلی آزاد کرد".

او در ادامه نیز گفت، "مرحله دوم زمانی بود که کشورهای دوست و برادر داعش را برای ما روی کار آورده و با حمایت مالی از آن، این گروه تروریستی را در دشت نینوا، الانبار و تدمر (سوریه) توسعه دادند".

این برنامه تلویزیونی بر خلاف اصول حرفه‌ای با وجود وهبه، میزبان یک تحلیلگر عربستانی نیز بود و او در سخنان خود به میشل عون، رئیس جمهوری لبنان اهانت کرد که در ادامه درگیری لفظی میان وهبه و این تحلیلگر عربستانی شکل گرفت.

این تحلیلگر میشل عون را متهم کرد که لبنان را به حزب الله فروخته، در مقابل وهبه پاسخ داد، کسی که خاشقجی را در استانبول به قتل می‌رساند، حق ندارد اینچنین صحبت کند. در ادامه نیز وزیر خارجه لبنان با عصبانیت برنامه را ترک کرد و خطاب به مجری گفت: من اهل لبنان هستم چگونه فردی بادیه نشین به من توهین می‌کند؟

در این راستا، عون امروز (سه‌شنبه) در بیانیه‌ای از اظهارات وهبه اعلام برائت کرده و گفت: اظهارات وهبه نظرش شخصی‌اش بوده و به هیچ عنوان موضعگیری کشور لبنان نیست و من با هر مطلبی که توهین به کشورهای برادر و دوست از جمله عربستان و به ویژه کشورهای حوزه خلیج (فارس) باشد، مخالفت هستم.

رئیس جمهوری لبنان در ادامه نیز بر عمق روابط برادرانه لبنان و کشورهای حوزه خلیج (فارس) و در راس آنها عربستان و تمایل بیروت به استمرار و تقویت این روابط در تمامی زمینه‌ها تاکید کرد و گفت: برخی از سخنان وهبه واکنش‌ها و موضعگیری‌های سیاسی را برانگیخت که هدف آنها مختل کردن روابط لبنان و برادران عربش است.

پس از پخش مصاحبه وهبه، فضایی از نارضایتی از این سخنان در ریاض شکل گرفت و بدون اینکه بیانیه و یا واکنش رسمی منتشر شود، گام‌هایی برای خروج سفیر عربستان از لبنان برداشته شد. در واقع آتش‌بس نسبی میان دو کشور در پی تصمیم ریاض برای ممنوعیت واردات میوه و سبزیجات و محصولات غذایی لبنان و ربوده شدن سمیر صفیر، هنرمند لبنانی توسط مقامات عربستانی دوام چندانی نیاورد.

سعد حریری، نخست وزیر مکلف لبنان نیز توییت کرد: در شرایطی که لبنان با بحران‌های متعددی مواجه است، این اظهارات می‌توانند روابط خارجه را تضعیف کنند. گویی بحران‌هایی که کشور را در خود غرق کرده‌اند و تحریم‌های تحمیل شده به لبنان کافی نیستند.

حریری افزود: سخنان وزیر خارجه در شبکه الحره هیچ ارتباطی با فعالیت دیپلماتیک نداشته و تنها خرابکاری و بی‌تدبیری در سیاست‌ خارجه کشور بوده و شدیدترین پیامدها را برای لبنان و منافع مردم آن در کشورهای عربی ایجاد می‌کند.

نخست وزیر مکلف لبنان در ادامه نوشت: اگر این سخنان محوری تعیین‌کننده در حاکمیت باشد که همواره نشانه‌های حسن رفتار خود را به طرف‌های داخلی و خارجی ارائه کرده، قطعا نماینده بیشتر لبنانی‌ها نیست که به دنبال اصلح روابط با برادران خود در خلیج "عربی" بوده و با افراط ننگین در اهانت به اصول برادری و منافع مشترک مخالف هستند.

همچنین نهاد المشنوق، وزیر کشور سابق لبنان و نماینده این کشور با انتقاد از وهبه توییت کرد: وهبه وزیر خارجه احمقی است، هرگز اجازه نخواهیم داد که او لبنان را نابود کند و سخنان او از جانب لبنان نیست.

روزنامه عکاظ چاپ عربستان این مصاحبه و درگیری لفظی را مصیبت جدیدی خواند که بر اختلاف میان لبنان و برادران عربش می‌افزاید.

این موضوع در شبکه‌های اجتماعی لبنان نیز در صدر قرار گرفت و گروهی از کاربران لبنانی با تایید اظهارات وهبه او را فرد شجاعی خواندند که واقعیت را گفته و گروهی دیگر سخنان او را حرکتی غیر دیپلماتیک دانستند که از جانب تمام لبنانی‌ها نبوده و به لبنان آسیب خواهد زد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نماینده جمهوری‌خواه خواستار قطع کمک‌های آمریکا به اسرائیل شد
ساخته 3 واکسن جدید برای مقابله با ویروس ابولا
افزایش 26.5 درصدی نرخ حمل‌ونقل جاده‌ای کالا از 15 خرداد
سرمربی سابق منچسترسیتی پیشنهاد اینترمیامی را رد کرد
روسیه پنج رسانه و کارشناس انگلیسی را به فهرست سیاه اضافه کرد
آنکارا و ایروان درباره بهبود روابط و تحولات منطقه رایزنی کردند
وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های تازه علیه ایران اعمال کرد
تأکید آیت‌الله جوادی آملی بر قطعی بودن پیروزی نظام اسلامی
افشاگری تازه درباره ملانیا ترامپ و پرونده جنجالی اپستین
هشدار احتمال وقوع سیل؛ آماده‌باش مدیریت بحران در 11 استان کشور
گفت‌وگو تلفنی رؤسای‌جمهور روسیه و بلاروس
مذاکره ترکیه و سودان درباره همکاری‌ها و منطقه در آنکارا
مالیات مقطوع صفر برای بیش از 90 درصد صاحبان مشاغل تمدید شد
بلژیک با دو گل از سد کرواسی گذشت
اعتراف روبیو: امارات و کویت در جنگ علیه ایران فعالانه همراهی می‌کنند
گفت‌وگو تلفنی وزیرخارجه ایران و عربستان
گروسی: حمله به تأسیسات هسته‌ای کاملاً غیرقابل قبول است
سخنگوی فدراسیون فوتبال: روادید تیم ملی تا فردا صادر می‌شود
بولتون: کاخ سفید به دنبال توافق با تهران است
تنگه هرمز به اهرم پرهزینه‌ای برای آمریکا تبدیل شده است
تأکید رئیس بانک مرکزی بر سرعت و دقت در تأمین مالی بخش تولید
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و مصر
محکومیت 8 کشور عربی و اسلامی یورش اسرائیل به مسجد الاقصی
تیم ملی والیبال ایران در دیداری تدارکاتی برابر برزیل قرار می‌گیرد
ترامپ ادعای توقف مذاکرات با ایران را رد کرد
معاون رئیس‌جمهور: دشمن با تغییر روش دنبال ایجاد شکاف داخلی هستند
بانک مرکزی دستورالعمل تسهیلات مسکن محرومان را به 8 بانک ابلاغ کرد
مجارستان: توافق با اوکراین درباره حقوق مجارها در زاکارپاتیا نزدیک است
پشتیبانی جریان حکمت ملی از اقدامات دولت عراق
اگر دولت نبود، احتمال قحطی در جنگ 40 روزه بسیار بالا بود
یارانه نقدی کدام خانواده‌ها سه برابر خواهد شد؟
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 12 خرداد 1405
چرا دبی دیگر مقصد گردشگران نیست؟
اسپانیا به نقض حاکمیت لبنان در جنوب این کشور اعتراض کرد
رایزنی دیپلماتیک ایران و جمهوری آذربایجان
دبیر کل حزب‌الله لبنان: با وجود شهادت رزمندگان، دفاع از فلسطین ادامه دارد
واکنش القسام به تحولات منطقه؛ دشمن دچار سوءمحاسبه شده است
چرا طرح رایگان شدن مترو در شورای شهر تهران به تعویق افتاد؟
معاون اول رئیس‌جمهور: شرایط ایران پس از جنگ کاملاً تغییر کرده است
دستور رئیس جمهور برای پرداخت فوری مطالبات گندمکاران
کرملین شرط پایان جنگ اوکراین را اعلام کرد
ما مسیرمان شهادت است هیچگاه این باور از ما سلب نشد
ادعای وزیر خارجه آمریکا از نهایی شدن توافق با ایران
وزیر آموزش و پرورش: تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور قطعی است
رویترز: با وجود هجوم نفت خام آمریکا به آسیا، جای خالی هرمز هرگز پُر نمی‌شود
احتمال استقرار سلاح‌های هسته‌ای آمریکا در نقاط جدید اروپا
نورویدیو | لبنان ؛ آزمون واقعی آتش بس یا آغاز یک معادله جدید ؟
مراسم «آن‌ها فرشته بودند» در تهران برگزار می‌شود
رئیس دفتر رئیس جمهور: حضور مردم در دفاع از کشور ستودنی است
علت تاخیر در پرواز تهران - نجف مشخص شد