×
فرهنگی
شناسه خبر : 67660
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/02/28 ساعت 14:48
نه علامت پنهان قند خون کنترل نشده

نه علامت پنهان قند خون کنترل نشده

یکی از دلایلی که باعث عدم اطلاع افراد از بالا بودن قند خونشان می شود، این است که علائم این بیماری آب زیرکاه هستند و آرام آرام تشدید می شوند.

نورنیوز-گروه جامعه: قند خون کنترل نشده، خطر ابتلا به عوارض جدی سلامت از جمله سکته مغزی، بیماری های قلبی، آسیب های عصبی، کوری و بسیاری از مشکلات دیگر را به همراه دارد.

از آنجا که حفظ و کنترل قند خون در مبتلایان به دیابت نوع 2 ، سلامت کلی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد، این مهم است که شما در صورت خارج از کنترل بودن آن، اقدامات مناسب را بشناسید و انجام دهید.

زخم هایی که آهسته خوب می شوند: بریدگی ها، خراش و و کبودی ها در مبتلایان به قند خون کنترل نشده در التیام می یابند. این به دلیل آن است که دیابت منجر به آسیب عصبی شده و گردش خون را تحت تاثیر قرار می دهد؛ بخصوص در پاها. جریان خون ناکافی در این اندام باعث می شود در صورت زخم شدن، بیشتر در معرض ابتلا به عفونت و یا حتی قطع عضو باشند.

تغییرات پوستی: تیره گی و ضخیم شدن پوست شناخته شده به نام آکانتوز نیگریکانس، ممکن است در پشت گردن، یا دست، زیر بغل، صورت و مناطق دیگر بدن در صورت قند خون کنترل نشده رخ دهد. این علائم می تواند همچنین ناشی از مقاومت به انسولین نیز باشد. بروز هر گونه تاول، عفونت، تغییر رنگ پوست و ناهنجاری های پوستی می تواند نشانه ای از قند خون کنترل نشده باشد.

افزایش تشنگی و تکرر ادرار: افزایش تشنگی شاید غیر معمول به نظر نرسد اما زمانی که قند خون بالا است، احساس غیر منتظره تشنگی و نیاز به نوشیدن غیر معمول آب، یک علامت برجسته است. ادرار بیش از حد یا همان پر ادراری نشان دهنده آن است که کلیه ها در تلاشند تا میزان گلوکز اضافی را از بدن دفع کنند. همین روند خطر کم آبی بدن و سرگیجه را به همراه دارد.

گرسنگی بیشتر همراه با از دست دادن وزن: احساس گرسنگی بیش از حد به همراه از دست دادن وزن بدون هیچ دلیل روشن، نشان دهنده سطح قند خون بیش از حد بالا است. هنگامی که بدن انرژی لازم را از منابع مورد نظر دریافت نمی کند، شروع به شکستن عضلات و چربی برای تولید انرژی می کند و فرد کاهش وزن ناخواسته و ناسالم را تجربه خواهد کرد. علاوه بر تغییرات وزن و اشتها، فرد ممکن است متوجه ضعف در ماهیچه ها و تجربه سقوط مکرر شود.

خستگی: خستگی شدید نیز نشانه دیگری از قند خون کنترل نشده در مبتلایان به دیابت نوع 2 است. هنگامی که بدن به درستی انسولین را پردازش نمی کند و یا به مقدار کافی انسولین تولید نمی کند، قند به جای وارد شدن به سلول ها برای تولید انرژی، در خون باقی می ماند و فرد احساس خستگی شدید می کند.

تاری دید: قند خون بالا وفشار خون بالا به ساختار حساس چشم صدمه رسانده و تهدیدی جدی برای قوه بینایی محسوب می ‌شوند. هنگامی که رگ‌ های خونی چشم به دلیل دیابت پاره شوند، آسیب‌ هایی حاد یا مزمن به شبکیه چشم وارد می ‌کنند، که یکی از دلایل نابینایی در افراد بزرگسال است. دید غیرشفاف، لخته خون در چشم و نور شدید در چشم از آن دست مشکلاتی است که در صورت پدیدار شدن حتما باید به چشم پزشک مراجعه کنید.

سوزن سوزن شدن و بی حسی: قند خون خارج از کنترل می تواند منجر به آسیب های عصبی و نوروپاتی دیابتی شود. نوروپاتی حسی می تواند ابتدا باعث حساس شدن و درد پاها شود اما بتدریج پاها بی‌ حس شده و هیچ حسی را متوجه نمی ‌شود.

مشکلات معده: دیابت همچنین به عصب ‌هایی که وظیفه خالی نمودن شکم، حرکت غذا به آرامی در طول روده‌ ها و هضم را برعهده دارند و در کل به دستگاه گوارش آسیب می ‌رساند. هنگامی که شکم شما در هضم غذا دچار تاخیر شود، شرایطی که به آن «تاخیر در تخلیه معده یا فلج ناقص دستگاه گوارش» گفته می ‌شود، رخ می‌ دهد و شما با مشکلات ناخوشایند معده‌ ای همچون اسهال، یبوست و بی ‌اختیاری مواجه خواهید بود. بسیاری افراد دیابتی با مشکلاتی از قبیل ناتوانی در خوردن و بلعیدن نیز دست به گریبان هستند. کنترل دیابت برای افرادی که مبتلا به تاخیر در تخلیه معده ‌اند، بسیار دشوارتر است.

ورم دست و پاها: اگر در کنار دیابت مبتلا به فشار خون هم هستید، هر دوی این بیماری ‌ها عملکرد کلیه را برای دفع سموم و مایعات مختل می ‌کنند. تورم دست و پاهای شما به دلیل جمع شدن مایعات در زیر مفاصل و به دلیل تخلیه ناقص از کلیه‌ هاست و یک نشانه از اختلال در عملکرد کلیه‌ ها. مصرف داروهایی که برای دیابت و فشار خون شما تجویز می‌ شود، ضامن عملکرد صحیح کلیه‌ ها خواهد بود. تغییر برنامه غذایی هم ممکن است موثر واقع شود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
X
آگهی تبلیغاتی