×
فرهنگی
شناسه خبر : 67650
تاریخ انتشار :

رییس مددکاران اجتماعی: خشونت در ایران در مرز هشدار است

سیدحسن موسوی چلک رییس انجمن مددکاران اجتماعی، به افزایش خشونت‌های خانگی و قتل‌های خانوادگی اشاره کرد و گفت: خشونت یکی از جرایمِ دارای اولویت در ایران است. اگر نگاهی به پرونده‌های قضایی بیندازیم و آنها را رصد کنیم، متوجه افزایش میزان خشونت (خانگی، خیابانی و …) در کشور می‌شویم. ضمن اینکه آمار پزشکی قانونی نیز بر این موضوع صحه می‌گذارد.

نورنیوز-گروه جامعه: موسوی چلک با بیان اینکه  دلایل افزایش خشونت میان خانواده‌ها  از دو بُعد قابل بررسی است؛ گفت: یک بعد به سیاستگذاری، تصمیمات نادرست و ناکارآمد در سطح کلان برمی‌گردد که تاثیر مستقیم بر زندگی مردم می‌گذارد و دیگری مهارت‌های فردی یعنی کنترل خشم، مهارت ارتباطی، تصمیم گیری و حل مسئله، تاب‌آوری، مداخله در بحران و خودمراقبتی است که ما در این زمینه مشکل داریم. نشانه آن هم این است که وقتی در خیابان تصادف می‌کنیم، اولین کاری که می‌کنیم، یقه همدیگر را می‌گیریم.

موسوی چلک با تاکید بر اینکه یکی از دلایل قتل‌ها و خشونت‌های فعلی مربوط به تغییر ساختار خانواده است، گفت: ساختار خانواده فعلی دیگر مانند سابق نیست. چون خانواده‌ها تحت تاثیر شرایط کلان جامعه از جمله مسائل اقتصادی قرار دارند. در کنار آن ناامیدی، فقدان نشاط، نبود سرمایه اجتماعی، تضعیف اعتماد اجتماعی، کاهش مولفه‌های سلامت اجتماعی و ضعف سواد سلامت روان از دیگر مسائلی‌ است که باعث تغییر ساختار خانواده ایرانی شده است.

رییس انجمن مددکاران اجتماعی ادامه داد: در این میان مشکلات اقتصادی را نمی‌توان نفی کرد. چراکه پایین بودن سطح رفاه جامعه باعث شده مردم عصبی‌تر شوند و پدیده‌ای به اسم خشونت در آنها شکل بگیرد. حالا برخی مواقع فرد عصبی می‌شود اما سعی می‌کند دیگر تکرار نکند یا برخی مواقع تحت عنوان یادگیری اجتماعی، خشونت را از دیگران آموزش می‌بینیم و به این ترتیب مانند زنجیره این خشونت منتقل می‌شود.

موسوی چلک در ادامه این گفتگو به تاثیر بحران کرونا در افزایش خشونت اشاره کرد و گفت: کرونا بحرانی است که بیش از اندازه در کشور طولانی شده و فشارها و استرس‌های فراوانی در مردم ایجاد کرده است. کسانی تحت تاثیر این شرایط آسیب می‌بینند که توان مدیریت چنین شرایطی را ندارند. بعضی از این افراد به مواد مخدر، الکل و … پناه می‌برند و برخی رفتارهای خارج از شرایط عادی انجام می‌دهند. یعنی سبک پرخاشگرانه مانند خودکشی، دگرکشی، خشونت خانگی، فرزندکشی، والدین کشی و … را برای حل مسائل خود انتخاب می‌کنند.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی، خشونت در کشور را در مرز هشدار عنوان کرد و گفت: خشونت موضوع جدی کشور ماست. به گونه‌ای که در معرض هشدار قرار دارد. برای مثال ضرب و جرح بعد از سرقت، دومین پرونده قضائی ایران را تشکیل می‌دهد و هر سال بیش از 600 هزار پرونده در پزشکی قانونی با موضوع ضرب و جرح تشکیل می‌شود. هرچند من معتقدم همه آمار این نیست و بسیاری از افراد درصورت ضرب و جرح به مراکز قضائی و انتظامی مراجعه نمی‌کنند. در هر صورت این عوامل نشان می‌دهد خشونت در کشور موضوع جدی است که راه حل آن به سیاستگذاری‌های کلان برمی‌گردد.

موسوی چلک تاکید کرد: جدا از سیاست‌های کلان، مهارت‌های فردی راه حل دیگری برای کنترل خشونت در کشور است اما متاسفانه مردم کشور ما بهره‌برداری درستی از منابع اجتماعی کشور ندارند و نمی‌دانند اگر نتوانند خشم خود را کنترل کنند، اگر راهی برای حل مسئله خود نیابند باید با کجا تماس بگیرند برای مثال با اورژانس اجتماعی و 1480 آشنا نیستند. البته ممکن است برخی افراد آنها را بشناسند اما فکر می‌کنند خودشان می‌توانند مشکلات و مسائل خود را حل کنند. در حالی که مسائل اجتماعی وقتی کهنه می‌شوند، مزمن خواهند شد و مردم نباید از کمک گرفتن از مشاوره و مددکار غافل شوند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
X
آگهی تبلیغاتی