×
فرهنگی
شناسه خبر : 67611
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/02/27 ساعت 15:50
درمان تومورهای بدخیم با سلولهای ایمنی خویشاوند بیمار

درمان تومورهای بدخیم با سلولهای ایمنی خویشاوند بیمار

محققان پژوهشگاه رویان موفق شدند تحقیقات در زمینه جلوگیری از رشد تومور مغزی با سلول‌های بنیادی را به نتیجه برسانند و اکنون آماده ورود به فاز 2 کارآزمایی بالینی هستند.

نورنیوز-گروه جامعه: دکتر مرضیه ابراهیمی مجری طرح «درمان تومورهای مغزی با سلول‌های ایمنی»گفت: یکی از پروژه‌هایی که در پژوهشگاه رویان در گروه سلول‌های بنیادی سرطان پژوهشگاه رویان انجام شد تحقیقات در زمینه درمان تومورهای مغزی بود.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان افزود: هدف از این مطالعات این بود که بتوانیم تومورهای مغزی را با استفاده از سلول‌های ایمنی فعال شده بعد از عمل جراحی هدف قرار دهیم.

ابراهیمی اضافه کرد: تومورهای مغزی «گلیوبلاستوما» بسیار بدخیم هستند که با جراحی، پرتودرمانی و شیمی درمانی، بیمار، بهبودی کامل نمی‌یابند و متأسفانه بیماران مبتلا، از طول عمر پایینی برخوردار هستند.

به گفته مسئول گروه پژوهشی سلول‌های بنیادی سرطان پژوهشگاه رویان، سیستم ایمنی در همه افراد مسئول مبارزه با انواع سلول‌های توموری است، چنانچه به هر دلیلی این سیستم کارایی خود را از دست بدهد، امکان بروز سرطان در افراد زیاد خواهد شد.

ابراهیمی با بیان اینکه ما در صدد بر آمدیم تا از قانون طبیعت برای درمان تومور مغزی استفاده کنیم، گفت: به این منظور سلول‌های ایمنی را از خویشاوند بیمار جدا کرده و آن را در آزمایشگاه تقویت کرده و سپس در چندین نوبت این سلول‌ها را به ناحیه توموری پس از جراحی تزریق کردیم.

وی افزود: چون بعد از جراحی تومورها رشد می‌کنند از این رو هدف قرار دادن این سلول‌های سرطانی با سلول‌های ایمنی (نیک سل‌ها) می‌تواند رشد آنها را متوقف کند.

هدف قرار دادن تومور مغزی با سلول ایمنی

این محقق با بیان اینکه مطالعات حیوانی این پروژه به خوبی نشان داد که تومور هدف قرار گرفته و از بین می‌رود و نتایج خوب بوده است، گفت: نتیجه مطالعات انسانی نشان داد تزریق سلول برای بیمار بدون عارضه بوده و ایمن است؛ همچنین مطمئناً سلول درمانی در بقای بیمار تأثیرگذار است. دارودرمانی بر سایر اعضای بدن تأثیرات منفی می‌گذارد، در حالی که عارضه‌ای از تزریق نیک سل‌ها در کارآزمایی دیده نشد.

به گفته ابراهیمی فاز اول مطالعات انسانی این نوع درمان سلولی به پایان رسیده است و پروژه آمادگی ورود به فاز دوم مطالعات بالینی را در انسان دارد تا بتوان اثربخشی دارو را نیز بررسی کرد.

وی تاکید کرد: به منظور انجام فاز دوم و سوم، نیازمند اخذ مجوزهای لازم از کمیته اخلاق وزارت بهداشت و نیز سرمایه گذاری کلان بخش خصوصی در این حوزه هستیم.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان ادامه داد: اگر فاز دوم با موفقیت انجام شود و سازمان‌های مجوز دهنده نتایج را بپذیرند سلول درمانی برای بیماران با بدخیم‌ترین نوع سرطان آغاز می‌شود.

ابراهیمی با بیان اینکه جنگیدن با این بیماری در تمام دنیا و در تمام سنین سخت است، گفت: با این پروژه متوجه شدیم که با استفاده از سلول‌های ایمنی، سلول‌های بدخیم باقی مانده در بدن بیمار را می‌توان از بین برد و جلوی رشد آنها را گرفت. با این وجود باید مطالعه در فاز دوم و بر روی تعداد بیشتری از بیماران مورد بررسی دقیق‌تر قرار گیرد.

تحقیقات درمان تومور با سلول‌های ایمنی در کشورهای دیگر

ابراهیمی با بیان اینکه تاکنون چنین تحقیقاتی در کشورهای خلیج فارس و خاورمیانه انجام نگرفته گفت: تحقیقات مشابه در کشورهای آمریکا، ژاپن و آلمان نیز در حال انجام است.

وی با تاکید بر اینکه درمان‌های مبتنی بر سلول معمولاً بسیار پر هزینه است و علاوه بر اجرای دقیق و علمی، نیازمند حمایت‌های کلان مالی برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب هستند، اعلام کرد که در صورت عدم حمایت مالی قادر به بی مارگیری نیستیم و متأسفانه ممکن است که حتی مطالعه ادامه نیابد.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان گفت: ورود خیرین حوزه سلامت و یا مشارکت بخش خصوصی برای رسیدن به درمان‌های منحصر به فرد در حوزه سرطان ضروری است.

وی ادامه داد: به عبارت بهتر با توجه به افزایش بیماری‌های سرطان در کل دنیا همه کشورها در حال سرمایه‌گذاری‌های کلان برای درمان این بیماری هستند. از آنجا که سلول درمانی از جمله روش‌های نوین و با تکنولوژی بالا محسوب می‌شود، کمتر کشوری حاضر به انتقال تکنولوژی آن است چرا که منبع درآمدزایی بالایی برای آن کشور محسوب می‌شود.

محقق پژوهشگاه رویان اضافه کرد: به طور حتم دستیابی به درمان‌های مؤثر سلولی به افزایش سلامت مردم یک کشور بلکه به توریسم درمانی کمک می‌کند. به این ترتیب سرمایه گذاران می‌توانند با امید بیشتری به بازگشت سرمایه خود در این حوزه امیدوار باشند.

ابراهیمی افزود: در فاز دوم و سوم 20-50  بیمار برای اثبات نتیجه تحقیقات وارد می‌شوند. اگر امسال این کارآزمایی آغاز شود می‌توانیم تا پایان سال 1401 نتیجه را مشخص کنیم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
رشد شاخص اهدای عضو در کشور
نشست امنیتی تل‌آویو با محوریت ایران و لبنان برگزار شد
عارف از آغاز روند دسترسی قانون‌مند و آزاد به فضای مجازی خبر داد
پایان همکاری ماجدی با کمیته جوانان فدراسیون فوتبال
تهران و قاهره خواستار گشایش فصل تازه در روابط منطقه‌ای شدند
اتصال جهانی اینترنت ایران آغاز شد ؛ چه اپراتورهای تاکنون متصل شده اند؟
قالیباف به ایران بازگشت ؛ موضوع سفر به قطر چه بود؟
تجاوز اسرائیل از خط زرد عبور کرد
نورنما | عید سعید قربان ، جشن تقرب عاشقان حق مبارک
رایزنی مصر و قطر درباره کاهش اختلافات در مذاکرات ایران و آمریکا
مسی مشکلی برای حضور در جام‌جهانی ندارد
انصراف هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال برای حضور در جام جهانی
مترو و اتوبوس تهران رایگان شد؟
کالابرگ از تورم جا ماند ؛ چرا حمایت معیشتی دیگر پاسخگو نیست؟
انتقال مجدد ترامپ به بیمارستان نظامی
چهاردهمین ذخیره‌گاه زیست‌کره ایران در یونسکو ثبت شد
جزئیات بسته حمایتی وزارت اقتصاد برای عبور از تبعات جنگ
رونمایی از سامانه هوشمند و آغاز طرح ساماندهی سواحل در شمال کشور از هفته آینده
خرید 1822 میلیارد تومانی برگ سبز از چایکاران
گزارش نت بلاکس از آخرین وضعیت اتصال اینترنت ایران به شبکه بین المللی
وزیر خارجه ایرلند از ممنوعیت واردات کالا از شهرک‌های صهیونیست‌نشین خبر داد
وزیر جهادکشاورزی: امنیت غذایی نباید به واردات وابسته باشد
جزئیات گفتگوی پزشکیان با نخست وزیر جدید عراق پیرامون آخرین تحولات منطقه
جهش تاریخی قیمت آلومینیوم در بازار جهانی
میراثی که 700 میلیون سال در بدن انسانها درچرخش است
جهشی اقتصادی که می تواند چالش چین وآمریکا را جدی تر کند
جزئیات تازه از سفر قالیباف به قطر؛ پیگیری آزادسازی 12 میلیارد دلار
خبر بد اتاق اصناف ایران برای سیگاری ها!
حاشیه هایی که متن سفر قالیباف به قطر را تحت الشعاع قرار داد
یک باشگاه محبوب دیگر مجوز حرفه ای گرفت
اخرین خبرهای داغ از یوزهای مسافر ینگه دنیا
چرا حمله آمریکا به ایران بزرگترین خطای راهبردی قرن است؟
طرح فروش مشارکت «عید تا عید» در تولید ایران‌خودرو؛ بزودی+ لیست خودرو و زمان ثبت نام
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 5 خرداد 1405+جدول
چه محورهایی از اولین پیام حج رهبری بازتاب جهانی داشت؟
تصادف مرگبار قطار با اتوبوس مدرسه در بلژیک
چشمانتان درد را فریاد می‌زنند؛ حتی اگر سکوت کنید
جزئیات تجاوز شب گذشته جنگنده های آمریکایی به جنوب ایران/شرارتها بی پاسخ نمی ماند
مریم عبدالله‌پور مدال طلای پاراتکواندو آسیا را گرفت
تیرباران هولناک یک جوان در مشهد
نورنما | حمله انتحاری در پاکستان
اکبر عبدی از بیمارستان مرخص شد
لیست محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های گیلان در عید قربان 1405
سناریوهای احتمالی درگیری نظامی آمریکا و کوبا در سال 2026
جزئیات جدید از لایحه سازمان ملی مهاجرت اعلام شد
تبریک سرلشکر عبداللهی به قالیباف
آغاز عرضه و ذبح بهداشتی دام در عید قربان از فردا 6 صبح
پادکست | ویژه برنامه روز عرفه
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 5 خرداد 1405 / نوسان شدید اونس
ادعای عجیب رئیس سرویس اطلاعات روسیه در مورد شیوه شناسایی و ترور مقامات ایرانی