×
اقتصادی
شناسه خبر : 67559
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/02/26 ساعت 16:45
بانک مرکزی مستقل می‌شود

بانک مرکزی مستقل می‌شود

«طرح مسئولیت، اهداف، ساختار و وظایف بانک مرکزی» با 191 رای به تصویب نمایندگان رسید و به کمیسیون ارجاع شد تا به صورت دو شوری بررسی و در دستور کار مجلس قرار بگیرد .

نورنیوز-گروه اقتصاد: سیدمهدی طغیانی درباره طرح «طرح مسئولیت، اهداف، ساختار و وظایف بانک مرکزی» که با 191 رای به تصویب نمایندگان رسید، گفت: بیش از 12 سال است که کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی طرح استقلال بانک مرکزی را مورد بحث و بررسی قرار داده است.

وی متذکر شد: از سال 51 تاکنون ارزش ریال همه ساله نسبت به سال قبل ضعیف‌تر شده است و همچنین بانک مرکزی به وظایف خود جهت حفظ ارزش پول ملی توجهی نکرده است

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بسیاری از مشکلاتی که در اداره بانک مرکزی داریم به دلیل ضعف در قانون است، تصریح کرد: در طرح مذکور تجارب دنیا در اداره بانک مرکزی مورد توجه قرار گرفته و پیش بینی شده است که بانک مرکزی مستقل از دولت‌ها و پاسخگو باشد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: این طرح اقتدار نظارتی بانک مرکزی را تقویت می‌کند و ابزار قانونی در اختیار بانک مرکزی می‌گذارد تا با بانک‌های متخلف برخورد کند.

وی گفت: در این طرح پیش بینی شده است که نظام بانکی در مسیر تولید قرار گیرد و همچنین سیاستگذاری پولی بانک مرکزی تقویت شود و به کنترل تورم و کاهش التهابات اقتصادی بینجامد.

قادری: دولت‌ها مخالف اصلاح نظام بانکی هستند
در ادامه جلسه، جعفر قادری در موافقت با طرح مذکور، گفت: متأسفانه تاکنون کار جدی برای اصلاح نظام بانکی انجام نشده است و ما انتظار داریم بانک مرکزی در راستای حفظ ارزش پول ملی گام بردارد.

وی بیان کرد: برخی از نمایندگان معتقدند که باید منتظر بمانیم تا دولت جدید لایحه اصلاح نظام بانک مرکزی را به مجلس ارائه کند که باید بگویم این کار درست نیست، چرا که منافع دولت‌ها اجازه نمی‌دهد طرح اصلاح نظام بانکی در مجلس به نتیجه برسد و خودشان هم لایحه ارائه نمی‌کنند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کنترل و نظارتی بر بانک‌های خصوصی انجام نمی‌شود و این رویه باید اصلاح شود، تصریح کرد: در این طرح بحث کنترل نقدینگی مورد توجه قرار گرفته است. یکی از مشکلات ما خلق نقدینگی برای اداره کشور است که در این طرح پیش بینی‌هایی شده است تا این اقدام دیگر انجام نشود.

پورابراهیمی: دولت همه کاره بانک مرکزی است
همچنین محمدرضا پورابراهیمی در موافقت با طرح مسئولیت، اهداف، ساختار و وظایف بانک مرکزی، گفت: وضعیت کنونی زیبنده جمهوری اسلامی ایران نیست، چرا که حجم نقدینگی در این دولت به هفت برابر و ارزش پول ملی به یک هشتم تنزل پیدا کرده است.

وی بیان کرد: خلق پول به واسطه عدم نظارت بانک مرکزی مشکلات زیادی را برای کشور به وجود آورده است و معضل کسری بودجه هم به این دلیل است که دولت همه کاره بانک مرکزی است و از بانک مرکزی در زمان کسری بودجه استقراض می‌کند و این وضعیت را برای کشور به وجود آورده است.

صباغیان: مشکل اصلی بانکداری ما دریافت سود بانکی است
در ادامه جلسه محمدرضا صباغیان در مخالفت با طرح مذکور گفت: در این طرح بحث تقویت بانک مرکزی و کنترل تورم آمده است، در حالی که رسالت بانک مرکزی همین است و نیازی نیست که طرح جداگانه‌ای برای آن تدوین شود.

وی بیان کرد: مشکل اصلی بانکداری ما سود‌های کلان بانکی و ربا است که متأسفانه در این طرح راهکاری برای مقابله با آن در نظر گرفته نشده است و باید این موضوع هم در این طرح حتماً گنجانده شود.

زنگنه: باید در طرح استقلال بانک مرکزی حمایت از تولید مدنظر قرار گیرد
همچنین محسن زنگنه در مخالفت با طرح مذکور، گفت: این طرح به هیچ عنوان در مسیر حمایت از تولید نیست، بلکه به دنبال بستن دست بانک‌های خصوصی است و صرفاً در قسمت اهداف طرح، مقوله حمایت از تولید آمده است، اما در بخش‌های دیگر این طرح اثری از حمایت از تولید وجود ندارد.

وی با بیان اینکه ساختار این طرح دچار به هم ریختگی است، گفت: مطابق با این طرح قرار است 9 نفر اقتصاددان بدون مسئولیت اجرایی و داشتن رابطه استخدامی با دولت، کل سیاست‌های پولی کشور را مورد نظارت قرار دهند که این کار درست نیست.

در ادامه جلسه حجت‌الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی درباره این طرح، گفت: تا زمانی که نظام بانکی اصلاح نشود، مشکل ربا و دریافت سود‌های کلان بانکی هم حل و فصل نمی‌شود.

وی بیان کرد: دولت، مدیران بانکی، جمعی از اقتصاددانان دانشگاهی و همچنین جمعی از اقتصاددانان حوزوی با طرح مسئولیت، اهداف، ساختار و وظایف بانک مرکزی مشکل دارند، در حالی که ما به طور کامل به ابهامات این افراد هم پاسخ داده‌ایم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: برخی از نمایندگان می‌گویند این طرح کپی برداری از شیوه اداره بانک مرکزی در غرب است، در حالی که مجلس و مرکز پژوهش‌ها مطالعه تطبیقی انجام داد و نظام بانکی کشور‌های موفق را مورد بررسی قرار داده‌ایم و جفاست که گفته شود ما در این زمینه کپی برداری کرده‌ایم.

گفتنی است که این طرح به صورت دوشوری بررسی خواهد شد و جزئیات آن در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار می‌گیرد و نقطه نظرات نمایندگان مجلس هم در آن لحاظ می‌شود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
بدهی خارجی ایران 2.6 میلیارد دلار کم شد
یکشنبه 1401/11/23 ساعت 18:25
بدهی خارجی ایران 2.6 میلیارد دلار کم شد
بدهی خارجی ایران در مقایسه با سال گذشته 2 میلیارد و 642 میلیون دلار کاهش داشته است.
رویکرد «امروز بخرم فردا سود کنم» تمام شد
دوشنبه 1401/11/10 ساعت 16:28
رویکرد «امروز بخرم فردا سود کنم» تمام شد
سیاست‌های جدیدی در بخش ارزی بانک مرکزی آغاز شده که اجرای کامل آن به ثبات نرخ ارز در بازار منجر خواهد شد.
تکذیب ادعای خروج 70 میلیارد دلار از کشور در 1.5 سال گذشته
یکشنبه 1401/10/04 ساعت 21:21
سخنگوی بانک مرکزی اعلام کرد؛
تکذیب ادعای خروج 70 میلیارد دلار از کشور در 1.5 سال گذشته
سخنگوی بانک مرکزی گفت: ادعا و دروغ منتشر شده مبنی بر خروج 70 میلیارد دلار از کشور به کانادا در 1.5 سال گذشته به هیچ وجه با آمار اقتصادی و منطق عقلانی سازگاری ندارد.
92 درصد چک‌ها در مهر ماه وصول شد
چهارشنبه 1401/09/02 ساعت 12:01
براساس آمار بانک مرکزی؛
92 درصد چک‌ها در مهر ماه وصول شد
در مهرماه سال جاری حدود 6.4 میلیون فقره چک مبادله شد که بیش از 92 درصد این چک‌ها وصول شده است.
وزیر اقتصاد زمان اتصال شبکه کارت‌های بانکی ایران و روسیه را اعلام کرد
دوشنبه 1401/07/18 ساعت 20:55
وزیر اقتصاد زمان اتصال شبکه کارت‌های بانکی ایران و روسیه را اعلام کرد
بنا بر اعلام وزیر اقتصاد، تا 3 ماه آینده شبکه کارت‌های بانکی ایران و روسیه به هم متصل خواهند شد.
بانک مرکزی مصوبه شورای عالی جوانان را ابلاغ کرد
جمعه 1401/07/08 ساعت 19:18
بانک مرکزی مصوبه شورای عالی جوانان را ابلاغ کرد
بانک مرکزی در راستای تسریع و ساماندهی پرداخت تسهیلات ازدواج، مصوبه شورای عالی جوانان را به بانک‌های سراسر کشور ابلاغ کرد.
شفاف‌سازی مصوبه حساب‌های تجاری
دوشنبه 1401/06/21 ساعت 14:19
سخنگوی بانک مرکزی عنوان کرد؛
شفاف‌سازی مصوبه حساب‌های تجاری
بانک مرکزی شیوه تفکیک حساب‌های تجاری از غیرتجاری بر مبنای تعداد "واریز به" حساب و نه «تراکنش» خواهد بود.
نظرات

آخرین اخبار
همکاری سایبری ایران و روسیه وارد مرحله تازه شد
آسمان خراسان بارانی می شود
آخرین اخبار نقل‌وانتقالات باشگاه ملوان امروز 21 مرداد؛ خرید جدید مازیار زارع
تحول بزرگ در خودروسازی ایران؛تدوین سند ملی توسعه خودرو را کلید خورد
قیمت دلار آزاد امروز چهارشنبه 21 مرداد 1405؛ فاصله دلار آزاد و رسمی چقدر است؟
دریای کاسپین؛ سرمایه‌ای مشترک، مسئولیتی فراگیر
همکاری کشاورزی ایران و افغانستان وارد مرحله تازه شد
چرا هماهنگی میان سیاست‌های مالی، پولی و ارزی یک ضرورت است؟
هزینه حمل نفت از خلیج فارس به چین رکورد زد
رشد هوش مصنوعی با سوخت فسیلی؛ پروژه جنجالی آمازون در تگزاس
چای سبز چقدر بخوریم؟ بهترین زمان مصرف آن چه زمانی است
ایران سربلند؛ قدرت اول منطقه، شکست‌دهنده قدرت اول جهان
خبر جدید از نقل و انتقالات استقلال امروز چهارشنبه 21 مرداد
چین: آمریکا در جایگاه انتقاد از آزمایش‌های موشکی ما نیست
مسافران تهران-شمال 12 ساعت در جاده گرفتار شدند
رسانه عبری ادعای نتانیاهو در مورد جنگ با حماس را زیر سئوال برد
هرمز دیگر فقط تنگه نیست،اهرم ایران برای پایان جنگ است
هوش مصنوعی به جنگ خطاهای علمی رفت
نشست خبری چه تیم های لیگ برتری فردا برگزار می‌شود؟
مورینیو بازنشستگی را رد کرد؛ «می‌خواهم حداقل 10 سال دیگر در فوتبال باشم»
اطلاعیه وزارت رفاه درباره قطع یارانه برخی از افراد حاضر در کشور
فروش ویژه سایپا برای مشتریان عادی بدون قرعه‌کشی از 25 مرداد+ نحوه ثبت نام و زمان تحویل
نوراینفو | 6 راهکار طبیعی برای تقویت حافظه و جوان نگه داشتن مغز
پاکستان؛ به تلاش‌ها برای میانجیگری بین ایران و آمریکا ادامه می‌دهیم
شناسایی پیکر مطهر شهید دفاع مقدس پس از 38 سال
آخرین قیمت لیر ترکیه امروز چهارشنبه 21 مرداد 1405 / لیر ارزان شد
قیمت نفت و طلا صعودی شد
هشدار غریب‌آبادی درباره امنیت خزر؛ پای قدرت‌های خارجی نباید به این دریا باز شود
اردوغان؛ توافق مکه علیه هیچ کشوری نیست
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز چهارشنبه 21 مرداد/ خرید این ستاره نهایی شد
آخرین خبر از پرونده قتل حمیدرضا رجب‌زاده؛ قتل سیاسی و امنیتی بود؟
ثبت‌نام عتبات عالیات آغاز شد؛ جزئیات هزینه و بسته‌های سفر
زننده گل قهرمانی جام جهانی 2026 در یک قدمی پاری‌سن‌ژرمن
آخرین وضعیت کیفیت هوای پایتخت؛ تهران امروز هوای قابل قبول دارد
قیمت دینار عراق امروز 21 مرداد 1405؛ دینار درجا زد | جدول قیمت
آماده‌باش هلال احمر خراسان رضوی برای روزهای پایانی صفر
افت 10 میلیون بشکه‌ای تولید نفت خلیج فارس؛ خطر ادامه بحران در 2027
آخرین وضعیت جاده های تهران - شمال ؛ جاده چالوس تا اطلاع ثانوی مسدود شد
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 21 مرداد+ وضعیت استانها
قیمت درهم امروز چهارشنبه 21 مرداد 1405؛درهم امارات چند شد؟
ممنوعیت تیک‌تاک در دستگاه‌های دولتی آمریکا لغو شد
سیل ناگهانی در مازندران؛ سوادکوه و چهاردانگه زیر آب رفت + جزئیات
تغییر راهبرد ایران در برابر آمریکا؛ تنگه هرمز اهرم جدید تهران در مذاکرات
اقتصادنگار | در مسابقه دستمزد با تورم، خرگوش برنده است یا لاک‌پشت؟
آخرین قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 21 مرداد+ جدول
جدول برنامه قطعی برق کرمانشاه امروز چهارشنبه 21 مرداد ماه اعلام شد
آخرین اخبار نقل‌وانتقالات سپاهان امروز 21 مرداد ؛ شکار بزرگ اصفهان با دور زدن پرسپولیس
علت تاخیر پرداخت حق پرستاری 152 هزار افراد دارای معلولیت اعلام شد
شکاف میان مصر و عربستان بر سر توافق دفاعی مکه
نظرسنجی جدید؛ محبوبیت ترامپ به 33 درصد سقوط کرد