×
فرهنگی
شناسه خبر : 67557
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/02/26 ساعت 14:36
چاقی و بی‌تحرکی در مرگ‌های کرونایی دخیل است

چاقی و بی‌تحرکی در مرگ‌های کرونایی دخیل است

وزیر بهداشت گفت: درصد زیادی از مرگ‌های سالانه به دلیل بیماری‌های غیرواگیر براثر چاقی و بی تحرکی وشیوه زندگی غیرمتعارف رخ می داد و کرونا به ما آموخت که همین امر در مرگ ومیرکرونا نیز دخیل است.

نورنیوز-گروه جامعه: صبح امروز سعید نمکی، در برنامه اختتامیه طرح کنترل وزن و چاقی دانش‌آموزان که در باشگاه انقلاب برگزار شد و به صورت مجازی از شبکه شاد پخش شد، حاضر بود و گفت: از کرونا ما و دنیا درس های خوبی گرفتیم. یکی از بهترین درس‌هیش این بود که مرگ و میرها در کرونا به دلیل سن بالا و بیماری‌های زمینه‌ای رخ داد و برای کشور ما پیش از این هم که 380 هزار مرگ در سال داشتیم، از این تعداد حدود 313 هزار مورد به دلیل بیماری‌های غیرواگیر و 97 هزار مرگ به دلیل فشار بالا و عوارض ناشی از آن بود.

وی ادامه داد: درصد زیادی از مرگ‌های سالانه پیش از کرونا به دلیل بیماری‌های غیرواگیر براثر چاقی و بی تحرکی و شیوه زندگی غیرمتعارف رخ می داد و کرونا هم به ما آموخت که همین مسائل در این مرگ و میر هم چقدر تاثیر دارد. حتی در بین کوددکان و نوجوانان افرادی از دست رفتند که بیماری مادرزادی زمینه‌ای داشتند یا چاق بودند. اولین مرگ کرونا در کودکان مربوط به یک کودک 9 ساله اهل قم بود. این کودک هیچ بیماری زمینه‌ای نداشت و فقط چاق بود. برای همین تغییر شیوه زندگی و مبارزه با چاقی در مدرسه بسیار اهمیت دارد.

وزیر بهداشت گفت: بعد از آن متاسفانه ما کودکان متعددی را به دلیل ابتلا به کووید 19 از دست دادیم که‌ام المرض آن‌ها چاقی بوده است. در حالی که ما مرگ و میر کمتری بابت کرونا در میان کودکان، نوجوانان و جوانان داشتیم. بیشتر مرگ‌ها در افراد بالای 60 سال و دارای بیماری زمینه‌ای بوده است به همین دلیل واکسیناسیون را از اینها شروع کردیم.

نمکی اضافه کرد: چگونه می‌شود با این پدیده مهلک چاقی در افتاد؟ این کار صد در صد یک اقدام فرهنگی است و یک تغییر رویکرد و نگاه را می‌طلبد که باید در شیوه زیستن آدم‌ها باشد و از کمترین سن ممکن آغاز شود. بهترین ورود به این اقدام فرهنگی از طریق مدرسه است. مدرسه مناسب‌ترین مقطع است که می‌تواند در رفتار کودکان تاثیر بگذارد و تغییر شیوه زندگی را از همانجا آغاز کرد. مبارزه با چاقی از مدرسه آغاز می‌شود.

وی در این نشست بیان کرد: توسعه آینده یک کشور به دانش آموزان در نیمکت مدارس بستگی دارد. حتی از بودجه نظام سلامت باید برای تندرستی دانش آموزان هزینه کرد تا نسلی سرشار از نشاط و سلامتی پرورش یابد.

نمکی اضافه کرد: این کار یک اقدام عظیم بین‌بخشی می‌طلبد، اگر بی‌تحرکی ادامه پیدا کند و ورزش منظم از برنامه زندگی خانواده‌ها حذف شود ما در آینده چالش عظیمی خواهیم داشت. یک شب بستری شدن در ارزانترین سی سی یوهای دنیا هزار دلار هزینه دارد، اگر این رویه ادامه داشته باشد هزینه‌ها سرسام‌آور خواهد بود. بنابراین ارزان‌ترین راه اجرای طرح کوچ است.

 در این مراسم که با حضور محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش، مسعود سلطانی فر، وزیر ورزش و جوانان، سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سید رضا صالح امیری رییس کمیته ملی المپیک برگزار شد، تفاهم نامه همکاری مشترک میان آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت ورزش و جوانان امضا شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران‌(148) «خرمشهر»
قیمت واقعی مرغ چقدر است؟ جزئیات تازه از بازار محصولات پروتئینی
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 17 خرداد 1405 +جدول
نورنما | حرکت فلامینگو ها در میان کانال های دریاچه مهارلو
قیمت دلار، یورو ‌و سایر ارزها امروز یکشنبه 17 خرداد 1405
جزئیات نخستین عرضه اولیه بورس در سال 1405؛ جهش سه رقمی بورس
سفیر تاجیکستان : مردم ما در غم شهدای میناب شریک ایران هستند
پایان تلخ تفریح پسر نوجوان در رودخانه
تاج: آمریکا شکست‌هایش را در زمین فوتبال جبران و عقده‌گشایی می‌کند
دیدار وزیر کشور پاکستان با عراقچی در تهران
تأکید قالیباف بر نقش مردم در حل مشکلات کشور
احتمال افزایش اعتبار کالابرگ؛ دولت در حال بررسی سناریوهای جدید
آخرین وضعیت پرونده تتلو؛ درخواست توبه به رئیس قوه قضائیه ارسال شده است
مترو برای دهک های 1 تا 5 رایگان نشد
ضوابط تسهیل‌شده بازگشت ارز صادراتی تمدید شد
رسوایی پنتاگون؛ انهدام اشتباهی بالون با موشک سایدوایندر
درآمد «باب‌اسفنجی» برابر با یک‌سوم صادرات نفت ایران!
بقایی: کودکان نخستین قربانیان جنگ هستند
برنامه وزارت نیرو برای عبور از پیک مصرف تابستان اعلام شد
جزئیات جدید از پرداخت خسارت‌های جنگ توسط بیمه مرکزی
آیا ترامپ سرنوشتی مشابه کارتر را تجربه خواهد کرد؟
وضعیت هوای تهران امروز؛ پایتخت همچنان بدون آلودگی
تیراندازی مرگبار در بوستان شمال تهران؛ تعطیلاتی که به خون نشست
بحران غرامت‌های پرداخت‌نشده در صنعت هوایی اروپا
محدودیت ویزای آمریکا برای تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
تصادف علی فروغی مدیر شبکه سه در آزادراه اصفهان ـ نطنز
قیمت گوشت قرمز امروز 17 خرداد 1405 + جدول
چرا مسیر تشکیل دولت عراق همچنان ناهموار است؟
روز سرنوشت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی/ در انتظار اجرای عدالت بیمه‌ای
واکنش سفارت ایران به عدم صدور ویزا برای کادر تیم ملی
آغاز نشست مجازی مجلس با وزیر نفت
اطلاعیه مهم وزارت کار درباره فعالیت تشکل‌های کارگری
جاسوسی اسرائیل از مقامات آمریکا بر سر مذاکرات ایران
اطلاعیه سپاه اصفهان درباره انفجارهای کنترل‌شده امروز
امتحانات پایان ترم علمی کاربردی 1405-1404 آنلاین برگزار می‌شود
حکمرانی با زبان واقعیت
موج جدید اعتراضات ضد کابینه نتانیاهو در اسرائیل
نگاهی به تغییر راهبرد آمریکا و اسرائیل علیه ایران
ایران 2 – برزیل 3 ؛ محک جدی ملی‌پوشان پیش از لیگ ملت‌های والیبال 2026
جهان جدید، رهبر جدید و ایران و ایرانیان جدید
هدف قرار گرفتن مقر فرماندهی ارتش اسرائیل توسط حزب‌الله لبنان
شکست حریفان ایران در جام جهانی 2026 ؛ مصر و نیوزیلند باختند
خطای راهبردی واشنگتن
وحشت در جشنواره تابستانی اوهایو ؛ تیراندازی در جشن موسیقی
پیش بینی قیمت طلای جهانی / اونس طلا 5500 دلاری می‌شود؟
هشدار کره شمالی: برنامه هسته‌ای ما قابل مذاکره نیست
مدار دیپلماسی | چه کسی دکمه توقف حمله به بیروت را فشرد؟
پیش بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه 17 خرداد 1405 / شارژ بازار طلا با تقاضای خرید
پیش بینی قیمت دلار یکشنبه 17 خرداد 1405 / نبض دلار در دست اخبار سیاسی
پنتاگون زنگ خطر را به صدا درآورد؛ چرا؟