×
اقتصادی
شناسه خبر : 67343
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/02/20 ساعت 12:16
افزایش بی‌سروصدای قیمت نان در تهران تا مرز 50 درصد

افزایش بی‌سروصدای قیمت نان در تهران تا مرز 50 درصد

در حالی برخی نانوایان در سطح شهر تهران نرخ‌های خود را تا حدود 40 تا 50 بالا برده‌اند که سازمان تعزیرات در این باره اقدام مؤثری انجام نداده است.

نورنیوز ـ گروه اقتصادی: اوضاع قیمت نان در بی‌محلی حیرت‌انگیز نهادهای نظارتی و رسیدگی و کنترل بازار دچار هرج و مرج است. نانوایی‌ها که خود را از کورس افزایش قیمت‌ها جامانده می‌بینند، در اقدامی خودسر نرخ‌های مورد دلخواه خود را به مشتریان اعلام می‌کنند. نرخ‌هایی که گاه تا 50 درصد بیشتر از نرخ مصوب نان است و ادامه این هرج و مرج قیمت نان، بسترساز اعتراض‌های اجتماعی خواهد بود.

بیژن نوروزمقدم، رئیس اتحادیه نانوایان سنتی هفته گذشته اظهار نظری کوتاه داشت مبنی بر اینکه؛ "در حال حاضر قیمت نان چند نرخی است؛ به عنوان مثال یک نانوایی لواش ممکن نان را به همان قیمت مصوب گذشته یعنی 300 تومان عرضه کند و واحد دیگری نان لواش را به 400 و واحد سوم 450 تومان عرضه کند؛ در مورد نان بربری و سایر نان‌ها نیز همین وضعیت حاکم است، مثلاً ممکن است، یک واحد نان بربری را به قیمت 1000 تومان عرضه کند و واحد دیگری 2000 تومان و یا 2500 تومان عرضه کند؛ نانوایان، چاره‌ای جز افزایش قیمت ندارند؛ آخرین پیشنهاد نانوایان، افزایش 100 درصدی قیمت‌ها بوده است؛ در مورد افزایش قیمت نان تصمیم‌‎گیری شده، اما به ما گفتند فعلا اعلام نکنید."

آماری از وضعیت پراکندگی واحد نانوایی در سطح کشور

از مجموع بیش از 3 میلیون واحد صنفی نزدیک به 83 هزار واحد صنفی نانوایی در سطح کشور فعالیت می‌کنند که از این میان 24 هزار واحد نانوایی آزاد پز هستند و 59 هزار واحد به صورت یارانه‌ای نان پخت می‌کنند. سرانه کشوری نیز به ازای متوسط هر هزار و 16 نفر یک نانوا در کشور است. کمترین میزان سرانه مربوط به گیلان با حدود 600 نفر و بیشترین سرانه مربوط به هرمزگان با 1 هزار و 600 نفر برآورد شده است. سرانه نانوایی در تهران هم به ازای 1 هزار و 500 نفر است. به عبارت دیگر به ازای هر 254 خانواده یک نانوایی در سطح کشور فعال است.

درخواست اتحادیه صنف نانوایان برای افزایش قیمت نان

حالا اتحادیه صنف نانوایان که گستردگی و فراوانی قابل توجهی در سطح کشور دارد، با توجه به عدم افزایش قیمت نان در 2 سال اخیر، خواستار بالا رفتن نرخ فروش نان شده است. این درخواست همانطور که در بالا ذکر شد تا 100 درصد هم مطالبه شده اما تعدادی از نانوایان خودجوش دست به کار شده‌اند و حالا شاهد افزایش قیمت نان در برخی از نانوایی‌ها از 40 تا 50 درصد هستیم.

توجیه نانوایان برای این اقدام خود افزایش دامنه تورم، افزایش قیمت کالاها و خدمات، بالا رفتن میزان دستمزدها، افزایش هزینه‌ها و همچنین عقب ماندن از کورس بالا رفتن قیمت‌هاست که تمامی آنها منطقی به نظر می‌رسد؛ اما تعیین جزیره‌ای قیمت نان و اعلام خودسر نرخ آن از سوی گروهی از نانوایان، هرج و مرج و آنارشی را به دنبال دارد که تبعات آن دامن‌گیر حوزه‌های دیگر خواهد شد.

سازمان تعزیرات چه می‌کند؟

سازمان تعزیرات حکومتی به‌عنوان نهاد رسیدگی به تخلفات گرانفروشی، بازوی مهم حاکمیتی در کنترل بازار محسوب می‌شود؛ اما چرا نانوایان به وجود این سازمان که محاکم خود را دارد و حکم‌های قانونی علیه متخلفان صادر می‌کند، بی‌توجه هستند و خودخواسته و بدون مقرره نهادهای رسمی قیمت نان را افزایش داده‌اند؟

به گفته ناصر مدیحی، رئیس گشت تعزیرات تهران، ستاد تنظیم بازار در استانداری تهران جلساتی برای تعیین قیمت جدید نان را برگزار کرده و تصمیماتی در این خصوص گرفته است اما هنوز مصوبه‌ای اعلام نشده است و بنابراین افزایش نرخ نان توسط برخی نانوایی‌ها غیرقانونی است.

بنابراین ملاک سازمان تعزیرات حکومتی در قیمت نان، نرخ مصوب و اعلامی 1/7/1398 است و هرگونه افزایش خودسرانه قیمت نان از سوی نانوایی‌ها غیرقانونی است.

اما تاکنون گزارشی از اقدامات این سازمان درباره مقابله با افزایش خودسرانه نرخ نان ارائه نشده است و همین موضوع این سؤال را ایجاد می‌کند که سازمان تعزیرات درباره بالا رفتن قیمت نان خواب است؟


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کشف یک شهر 3600ساله در قراقستان
پشتیبانی ایران از بازسازی زیرساخت‌ها و احیای اقتصاد سوریه
استاندار تهران: عضویت دائمی در هیأت دولت فرصتی برای حل مسائل پایتخت است
حماس: قطعنامه شورای امنیت، غزه را از اشغال اسرائیل به استعمار آمریکا منتقل می‌کند
خبر خوش شهرداری تهران درباره کاخ گلستان
حزب‌الله: ارتباط ما با ایران قطع نخواهد شد
تحریم‌های جدید آمریکا علیه نهادها و افراد مرتبط با روسیه
شهادت 25 غیرنظامی فلسطینی در بمباران نوار غزه
بیت کوین به کانال 80 هزار دلاری رسید
واکنش سوریه به سفر نتانیاهو به جنوب این کشور
استفاده اسرائیل از بمب‌های خوشه‌ای در جنگ با حزب‌الله لبنان
موج جدید بارش‌های پاییزی چه موقع آغاز می‌شود؟
مدال برنز پرش با نیزه به مهسا میرزاطیبی رسید
رایزنی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و برزیل درباره روابط دوجانبه
ایران: تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان غیرقابل قبول است
انفجارهای مجدد در شهر خان‌یونس غزه / 14 نفر به شهادت رسیدند
تصویب قطعنامه ضدایرانی کانادا در کمیته سوم سازمان ملل
طرح ترامپ برای واگذاری اوکراین به روسیه
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت فرزند حجت الاسلام والمسلمین آقای صدیقی
خط قرمز پزشکیان در حوزه سلامت و درمان مردم
رأی‌گیری درباره قطعنامه به پنجشنبه موکول شد
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 28 آبان 1404
آغاز ثبت‌نام آزمون استخدامی نیروی خدماتی آموزش و پرورش
شاگردان قلعه‌نویی در رتبه چندم فیفا ایستادند؟ + جدول
مردان بسکتبالیست ایران گل کاشتند/ نایب قهرمانی بازی‌های کشورهای اسلامی
ادعای ترامپ درباره ایران/احتمال توافق بالاست
واکنش تند ایران به پیش نویس قطعنامه ضدایرانی کانادا
پیام به بن سلمان؛ مشکل کجاست؟!
انتقاد شدید ایران از سیاسی کاری شورای حکام
بیانیه جبهه پایداری: هیچ ارتباطی با «سقاب اصفهانی» نداریم
آیا سویه جدیدی از کرونا به ایران رسیده است؟
غول نفتی آمریکا کارخانه خود را در اسکاتلند تعطیل می‌کند
خبر خوش برای بازنشستگان درباره حقوق آبان
تکذیب یک ادعای جعلی درباره غنی سازی
قهرمانی فردین هدایتی در بازی‌های اسلامی / چهارمین طلای کشتی فرنگی
تعویق سفر پرحاشیه ویتکاف به ترکیه
روسیه: درباره اوکراین هیچ طرح جدیدی با آمریکا در حال مذاکره نیست
ترامپ با غنی سازی اورانیوم عربستان موافقت کرد ؟
کنسولگری روسیه در گدانسک لهستان تعطیل می شود
عراقچی: غنی‌سازی صفر خیانت است/ با آژانس درباره تاسیسات بمباران شده تعامل نمی‌کنیم
آمار جدید شهدا و مجروحان غزه؛69 هزار و 513 نفر
هشدار دولت ترامپ به آفریقای جنوبی درباره بیانیه مشترک گروه 20
راه اندازی سامانه اثبات ادعای مالکیت
نورنیوز و بریکس‌ تی وی رسما شریک رسانه ای شدن
طرح اضطراری اتحادیه اروپا برای تسریع جابه‌جایی نیروهای نظامی
ساروی سومین طلای کشتی فرنگی را ضرب کرد
استفاده از VAR در لیگ برتر بانوان و لیگ آزادگان
حزب‌الله حمله مرگبار رژیم صهیونیستی به اردوگاه عین‌الحلوه را محکوم کرد
افزایش حقوق 40 درصدی بازنشستگان تایید شد
استاندار تهران عضو دائم کابینه شد
X
آگهی تبلیغاتی