×
سیاسی
شناسه خبر : 67230
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1400/02/16 ساعت 13:15
تشدید بحران سیاسی اسرائیل با ناکامی نتانیاهو در تشکیل دولت

تشدید بحران سیاسی اسرائیل با ناکامی نتانیاهو در تشکیل دولت

مهلت 28 روزه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای تشکیل دولت جدید نیمه شب سه شنبه پایان یافت و او موفق به تشکیل این دولت نشد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: دفتر نتانیاهو به «رووین ریولین» رئیس رژیم صهیونیستی اطلاع داد که رایزنی ها با احزاب برای تشکیل دولت ائتلافی به جایی نرسیده و نتانیاهو موفق به تشکیل آن نشده است.

ریولین در سایه نتایج انتخابات پارلمانی اخیر رژیم صهیونیستی 28 روز پیش نتانیاهو را مامور تشکیل دولت کرده بود.

حال با این شرایط، رئیس رژیم صهیونیستی سه گزینه را پیش روی خود می بیند. او باید مهلت اعطا شده به نتانیاهو را دو هفته دیگر به امید اینکه بتواند با ادامه رایزنی ها موفق به تشکیل دولت شود، تمدید کند و یا اینکه فرد دیگری را مامور تشکیل دولت کند.

سومین گزینه پیش روی ریولین هم این است که فرد دیگری را مامور نکرده و اختیارات در این باره را به پارلمان رژیم صهیونیستی واگذار کند.

به عقیده کارشناسان صهیونیست، اینکه ریولین مهلت نتانیاهو برای تشکیل دولت را تا دو هفته تمدید کند یا اینکه به جای انتخاب فرد دیگری برای تشکیل دولت، اختیارات در این زمینه را به پارلمان واگذار کند، بسیار بعید به نظر می رسد زیرا به عقیده ریولین، واگذاری اختیارات در این زمینه به پارلمان به منزله تایید برگزاری پنجمین انتخابات پارلمانی در طول کمتر از دو سال و نیم خواهد بود.

ناتوانی در تشکیل دولت های ائتلافی یا تشکیل دولت های ائتلافی شکننده باعث شده که رژیم صهیونیستی در طول دو سال و نیم اخیر با بحران سیاسی شدید و عمیقی روبه رو شود و گواه آن نیز برگزاری چهار دور انتخابات پارلمانی در این مدت کم است.

برخی تحلیلگران و کارشناسان صهیونیست بر این باورند که به احتمال زیاد، ریولین فرد دیگری را به جای نتانیاهو مامور تشکیل دولت کند و به عقیده آنها، این فرد کسی نیست به جز "یائیر لاپید" رئیس حزب "هناک مستقبل".

در همین زمینه، روزنامه «جروزالم پست» نوشت که ریولین امروز چهارشنبه از احزاب خواهد خواست تا اگر توصیه های جدیدی درباره تشکیل دولت دارند، با وی تماس بگیرند.

بر اساس پیش بینی این روزنامه، ریولین عصر چهارشنبه یا پنجشنبه لاپید را مامور تشکیل دولت جدید می کند.

بر اساس گزارش ها، لاپید امیدوار است که اگر مامور تشکیل دولت شود، بتواند به توافقی با چند حزب برای انجام این کار برسد.

اگر لاپید بتواند در تشکیل دولت موفق شود، اولین بار از سال 2009 میلادی خواهد بود که دولتی بدون ریاست نتانیاهو تشکیل خواهد شد، زیرا در این سال‌ها این نتانیاهوی متهم به فساد و رشوه خواری بوده که ریاست دولت‌های پیاپی و قدرت را در رژیم صهیونیستی در دست داشته است.

به نوشته رسانه ها، اما لاپید کار سهل و آسانی پیش روی خود ندارد زیرا همچنان برای تشکیل چنین دولتی باید با حزب «یمینا» به ریاست «نفتالی بنیت» و همچنین احزاب عربی به توافق برسد.

برخی ناظران امور سیاسی رژیم صهیونیستی معتقدند، حتی اگر لاپید در تشکیل دولت موفق شود، این دولت شکننده بوده و زیاد دوام نخواهد آورد، زیرا ترکیب آن از احزابی خواهد بود که از نظر سیاسی با یکدیگر تجانس ندارند و طیفی از احزاب راست، میانه، چپ و عربی را در خود خواهد داشت.

این در حالی است که رسانه های رژیم صهیونیستی از تلاش حزب لیکود برای طرح پیش نویس قانون انتخاب مستقیم نخست وزیر در پارلمان خبر داده اما در عین حال افزوده اند که جناح مخالف نتانیاهو به دنبال جلوگیری از تصویب چنین پیش نویسی است.

در سایه این شرایط، به نظر می رسد که بحران سیاسی رژیم صهیونیستی در آینده نیز با توجه به شکننده بودن دولت های ائتلافی ادامه یافته و عمیق تر شود.


نورنیوز
کلید واژگان
نتانیاهواسراییل
نظرات

آخرین اخبار
آمار رسمی متقاضیان بیمه بیکاری پس از جنگ اعلام شد
نوراینفو | فواید شگفت انگیز پیاده روی
هشدار هواشناسی ؛افزایش مجدد دمای هوای تهران از اواسط هفته
افزایش 60 درصدی قیمت انواع کاغذ
رکورد شکنی پیک مصرف برق در کشور
هند خواستار کاهش فوری تنش‌ها در تنگه هرمز شد
گزارش تصویری | جشنواره بالون ها در استرالیا
فرمول جدید محاسبه حقوق بازنشستگی تأمین اجتماعی اعلام شد+ جزئیات پیشنهاد جدید
دستگیری قاتل افسر شهید انتظامی در مرز سردشت
اتفاق عجیب در اجرای حکم قصاص قاتل فلافل فروش شیرازی
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 21 تیر 1405+جدول
پیش‌ثبت‌نام حج 1406 آغاز شد
آمادگی کامل فراجا برای مراسم اربعین 1405
لحظه ترسناک برای هواداران آرژانتین؛مسی با چشم خونین تا پایان جنگید
شرط جدید برخی بانک‌ها برای وام ازدواج؛ قانونی یا تخلف؟
مترو تهران تا چه زمانی رایگان است؟
پاسخ کوبنده ایران به سومین تجاوز آمریکا؛ سپاه مراکز نظامی دشمن را در منطقه هدف قرار داد
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 21 تیر 1405 +جدول قیمت ها
پیام نتانیاهوی جنایتکار برای مرگ لیندسی گراهام خبرساز شد
کاهش 90 درصدی تردد تجاری در تنگه هرمز
پشت پرده طولانی شدن بازنشستگی کارگران مشاغل سخت و زیان آور
نورنما | خواننده آرژانتینی برای رهبر شهید خواند
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 21 تیر 1405/ دلار 3 کانال بالا رفت
جام جهانی 2026 | زمان و ساعت بازی‌های نیمه‌نهایی جام جهانی
رضایی: تشییع رهبر انقلاب در دنیا بازتاب گسترده‌ای داشت
انگلیس در محاصره بحران‌ها؛ از موج گرما تا فشار اقتصادی و سیاسی
راهبرد فرسایش و جنگ کم شدت سینوسی
سرقت 50 میلیاردی با یک کلید کپی
نبرد استقلال برای انتخاب میزبان آسیایی؛ عراق یا عمان؟
پس لرزه های جنگ آمریکا علیه ایران بر اقتصاد آسیا
دولت عراق: هیچ پایگاه نظامی خارجی در کشور وجود ندارد
مسی صدرنشین برترین پاسورهای تاریخ جام جهانی
مدیران اجرائی! «اجرا» را مطالعه کنید
جزییات استعلام غیرحضوری ممنوع‌الخروجی‌های قوه قضائیه
مرگ پدرخوانده ترامپ
مرگ لیندسی گراهام؛ پایان نقش «پدرخوانده ترامپ» در سیاست ضدایرانی آمریکا
پیش بینی قیمت طلای جهانی / فرار سرمایه‌گذاران طلا از آتش جنگ در خاورمیانه
وزیر آموزش و پرورش: حضور مردم در بدرقه رهبر شهید باید در کتاب‌های درسی ثبت شود
چرا باغ‌وحش بابلسر پلمب شد؟
حمله دشمن آمریکایی ـ صهیونیستی به جنوب کرمان
بوستان جنگلی سرخه‌حصار دوباره به روی مردم باز شد
پشت پرده کمبود شربت تریاک؛ آیا این دارو از چرخه درمان اعتیاد حذف می‌شود؟
یزد رکورددار گرمای تابستان و پیشتاز بارش‌های فصلی
3 زخمی در قطر بر اثر اصابت ترکش عملیات رهگیری موشک‌ها
امیر سابق قطر در 74 سالگی درگذشت
آخرین جزئیات حملات هوایی به شهرهای خوزستان
اصابت پهپاد دشمن آمریکایی - صهیونیستی به اطراف یاسوج
رایزنی مصر با ترکیه و امارات درباره ایران و آمریکا
تأکید ایران و پاکستان بر گفت‌وگو و خویشتنداری در منطقه
انصارالله: خط هوایی تهران و صنعا فعال است