×
سیاسی
شناسه خبر : 67101
تاریخ انتشار :

ایران به شرط خروج عربستان ‌از یمن با سعودی‌ها مذاکره می‌کند

کشور عراق به عنوان کشوری عربی که دارای روابط مطلوب و راهبردی با ایران است و نیز به دلیل همسایگی و هم‌جواری که با عربستان دارد، توانسته در این ماجرا به عنوان یک واسطه عمل کند و میانجیگری مذاکرات را انجام بدهد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: سید رضا صدرالحسینی، تحلیلگر مسائل سیاسی  درباره تغییر لحن محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در قبال ایران و اظهاراتش مبنی بر تمایل به برقراری روابط خوب با ایران، اظهار داشت: آنچه از حدود چهار سال قبل تاکنون پیش‌بینی می‌شد، این بود رژیم آل سعود به دلیل شکست‌های متعددی که از مجاهدان انصارالله با پشتیبانی ملت یمن خورده است احتمالا تغییرات قابل‌توجهی را در حوزه سیاست‌های شکست‌خورده خود انجام خواهد داد.

درواقع رژیم سعودی به شرایط بحرانی و گردابی که برای خودش ایجاد کرده بود، پی برده و دریافته است این گرداب نابودی رژیم را تقویت خواهد کرد.سید رضا صدرالحسینی ادامه داد: از سوی دیگر، سعودی‌ها در سال‌های گذشته هزینه‌های سنگینی را برای شکست استقلال‌خواهی مردم یمن صرف کرده بودند که کسری بودجه پنج‌ساله آنان نیز کاملا تأییدکننده این موضوع است.

با توجه به چنین شرایطی، عربستان به دنبال تغییراتی در این زمینه بود اما هر بار بحث و گفت وگوهای مربوطه را به حاشیه می‌برد و با طرح برخی شعارها و موضوعات غیرقابل اجرایی از هدف خود که همانا بحث آتش‌بس و صلح عادلانه بود، دورتر می‌شد. 

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی تصریح کرد: البته رژیم سعودی همچنان به دنبال این است استقلال یمن و پیروزی مردم آن به‌طور کامل صورت نگیرد. اما واقعیت ماجرا این است او به خوبی متوجه شده که اگر بخواهد به جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که قدرت اصلی منطقه است، نزدیک شود و روابط دوستانه‌تری داشته باشد باید نسبت به بخشی از سیاست‌های خود ازجمله موضوع دخالت‌های مستقیم برای نابودی یمن بازنگری داشته باشد و از آن دست بردارد.

وی همچنین گفت: بر همین اساس به نظر می‌رسد سعودی‌ها در ماه‌های اخیر به دنبال رایزنی‌هایی با مقامات ایرانی هستند تا از یک سو روابط عربستان با ایران را تنظیم کنند و از سوی دیگر نیز، تمایل خودشان را به تأمین منافع ملت‌های منطقه به ویژه مردم یمن نشان دهند.

بدین ترتیب، کشور عراق به عنوان کشوری عربی که دارای روابط مطلوب و راهبردی با ایران است و نیز به دلیل همسایگی و هم‌جواری که با عربستان دارد، توانسته در این ماجرا به عنوان یک واسطه عمل کند و میانجیگری مذاکرات را انجام بدهد.

صدرالحسینی بیان کرد: درواقع، این اقدام از حدود 6 ماه قبل آغاز شده تا اینکه درنهایت به یک سری گفت وگوهای کارشناسی منجر گردید. در حال حاضر و در ارتباط با این مسئله، هر دو کشور در سطح وزارت خارجه به این موضوع اذعان دارند و علاقه‌مندی خودشان به حسن همجواری و برقراری صلح و آرامش منطقه‌ای را اعلام کردند. البته کاملا مشخص است عربستان سیاست خارجی مستقلی ندارد، به همین دلیل ممکن است عوامل مختلفی بر تصمیم کنونی بن‌سلمان اثرگذار باشد.


رسالت
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دیپلمات فرانسه به وزارت خارجه صهیونیست‌ها احضار شد
بقائی: ایران تحت فشار از حقوق هسته‌ای خود نخواهد گذشت
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
X
آگهی تبلیغاتی