×
سیاسی
شناسه خبر : 67101
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/02/12 ساعت 15:14
ایران به شرط خروج عربستان ‌از یمن با سعودی‌ها مذاکره می‌کند

ایران به شرط خروج عربستان ‌از یمن با سعودی‌ها مذاکره می‌کند

کشور عراق به عنوان کشوری عربی که دارای روابط مطلوب و راهبردی با ایران است و نیز به دلیل همسایگی و هم‌جواری که با عربستان دارد، توانسته در این ماجرا به عنوان یک واسطه عمل کند و میانجیگری مذاکرات را انجام بدهد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: سید رضا صدرالحسینی، تحلیلگر مسائل سیاسی  درباره تغییر لحن محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در قبال ایران و اظهاراتش مبنی بر تمایل به برقراری روابط خوب با ایران، اظهار داشت: آنچه از حدود چهار سال قبل تاکنون پیش‌بینی می‌شد، این بود رژیم آل سعود به دلیل شکست‌های متعددی که از مجاهدان انصارالله با پشتیبانی ملت یمن خورده است احتمالا تغییرات قابل‌توجهی را در حوزه سیاست‌های شکست‌خورده خود انجام خواهد داد.

درواقع رژیم سعودی به شرایط بحرانی و گردابی که برای خودش ایجاد کرده بود، پی برده و دریافته است این گرداب نابودی رژیم را تقویت خواهد کرد.سید رضا صدرالحسینی ادامه داد: از سوی دیگر، سعودی‌ها در سال‌های گذشته هزینه‌های سنگینی را برای شکست استقلال‌خواهی مردم یمن صرف کرده بودند که کسری بودجه پنج‌ساله آنان نیز کاملا تأییدکننده این موضوع است.

با توجه به چنین شرایطی، عربستان به دنبال تغییراتی در این زمینه بود اما هر بار بحث و گفت وگوهای مربوطه را به حاشیه می‌برد و با طرح برخی شعارها و موضوعات غیرقابل اجرایی از هدف خود که همانا بحث آتش‌بس و صلح عادلانه بود، دورتر می‌شد. 

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی تصریح کرد: البته رژیم سعودی همچنان به دنبال این است استقلال یمن و پیروزی مردم آن به‌طور کامل صورت نگیرد. اما واقعیت ماجرا این است او به خوبی متوجه شده که اگر بخواهد به جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که قدرت اصلی منطقه است، نزدیک شود و روابط دوستانه‌تری داشته باشد باید نسبت به بخشی از سیاست‌های خود ازجمله موضوع دخالت‌های مستقیم برای نابودی یمن بازنگری داشته باشد و از آن دست بردارد.

وی همچنین گفت: بر همین اساس به نظر می‌رسد سعودی‌ها در ماه‌های اخیر به دنبال رایزنی‌هایی با مقامات ایرانی هستند تا از یک سو روابط عربستان با ایران را تنظیم کنند و از سوی دیگر نیز، تمایل خودشان را به تأمین منافع ملت‌های منطقه به ویژه مردم یمن نشان دهند.

بدین ترتیب، کشور عراق به عنوان کشوری عربی که دارای روابط مطلوب و راهبردی با ایران است و نیز به دلیل همسایگی و هم‌جواری که با عربستان دارد، توانسته در این ماجرا به عنوان یک واسطه عمل کند و میانجیگری مذاکرات را انجام بدهد.

صدرالحسینی بیان کرد: درواقع، این اقدام از حدود 6 ماه قبل آغاز شده تا اینکه درنهایت به یک سری گفت وگوهای کارشناسی منجر گردید. در حال حاضر و در ارتباط با این مسئله، هر دو کشور در سطح وزارت خارجه به این موضوع اذعان دارند و علاقه‌مندی خودشان به حسن همجواری و برقراری صلح و آرامش منطقه‌ای را اعلام کردند. البته کاملا مشخص است عربستان سیاست خارجی مستقلی ندارد، به همین دلیل ممکن است عوامل مختلفی بر تصمیم کنونی بن‌سلمان اثرگذار باشد.


رسالت
نظرات

آخرین اخبار
راز سقوط بازار کار؛ چه بر سر اقتصادهای بحران‌زده آمد؟
جزئیات ترور وحشتناک شهردار مکزیکی در قلمرو کارتل‌های مواد مخدر
سرقت مسلحانه 40 هزار دلاری در معامله صوری
رکورد 420 میلیون تنی پکن؛ رمزگشایی از رکورد بی‌سابقه تولید نفت چین
واکنش ایران به تهدید آمریکا برای حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی
شعله‌های سرکش آتش 2 هزار هکتار از اراضی فرانسه را بلعید
پیش بینی قیمت دلار و ارز پنجشنبه 1 مرداد؛ دلار زیر سایه مذاکرات و تنش‌ها
سناریوهای تازه ایران برای دفاع از کشور
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 1 مرداد + جدول
عبور از گیت‌ها فقط در 4 ثانیه؛ آخرین جزئیات از موج خروج زائران اربعین از مرزها
پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه پنجشنبه 1 مرداد؛ خیز بلند طلا برای فتح کانال 19 میلیونی
کریدور عمان چگونه غیر فعال شد؟
سواحل مکران در مدار توسعه؛ 700 میلیارد تومان سرمایه پای چرخ‌های تولید کنارک
جزئیات مذاکره چراغ‌خاموش الهلال با فوق‌ستاره فرانسوی
رایزنی مهم ایران و روسیه در مسکو؛ از اوکراین تا قفقاز جنوبی
«علی الزیدی» در تهران؛ آغاز فصل جدیدی از مناسبات راهبردی ایران و عراق
الازرق نماد افزایش هزینه همراهی با سنتکام
غمض عین از دشمن‌شناسی
واکنش سخنگوی وزات خارجه ایران به جنایات جنگی ترامپ
آیا ساماندهی وضعیت کودکان کار اتفاق می افتد؟
آیا وکلای مادورو می‌توانند دیوارهای دادگاه منهتن را فرو بریزند؟
آزمون بزرگ ماشاریپوف در استقلال؛ ستاره ازبک می‌ماند یا می‌رود؟
رقابت نفس‌گیر 17 هزار پزشک در آزمون دستیاری 53
نخستین مأموریت ملی رسانه
برگزاری اولین انتخابات درون لیستی: چپ اسرائیل بازمی‌گردد؟
چرا باتری‌های مخابراتی حریف قطعی‌های دو ساعته برق نمی‌شوند؟
نوراینفو | 5 اشتباه مهلکی که پاوربانک شما را به آتش می‌کشد
رونمایی از نقشه راه جدید دولت برای مدیریت هوشمند آب و فاضلاب
نورنما | ابتکار زیبای مردم اسپانیا برای نشان دادن حمایت خود از فلسطین
ستیز اسپانیا با اسراییل، از میدان سیاست تا زمین فوتبال
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1 مرداد+ وضعیت استان ها
وزارت راه ضوابط فروش بلیت پروازهای اربعین 1405 را ابلاغ کرد
در سوگ شیرمحمد اسپندار، راوی فرهنگ موسیقایی اصیل سیستان و بلوچستان
حمله به شناورهای امدادی ناجی در آب‌های هرمزگان
بازگشت اجساد 4 نظامی آمریکایی به واشنگتن؛ نمایش ترامپ برای کاهش فشارها و انتقادات
قرعه مرگ برای امیدهای ایران؛ همگروهی با غول‌های شرق و غرب در ناگویا
آخرین وضعیت راه‌های کشور؛ترافیک سنگین در محورهای چالوس و هراز
130 آتش نشان کشور در خدمت زائران اربعین
بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از پل B1 کرج
کشف 45 کیلوگرم طلا از معاون بازداشتی وزیر نفت عراق
انفجارهای دزفول کنترل شده است؛مردم نگران نباشند
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
ظرفیت نخستین پارکینگ اصلی قصرشیرین تکمیل شد
پیام مهم سپاه به مردم کویت؛ آمریکاست که تمامیت ارضی و سیادت شما را هتک کرده است نه ما
ترامپ به دنبال حمله به کشور مالی
واکنش تند دیپلمات روس به همراهی نخست‌وزیر جدید انگلیس با امریکا
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
انصراف 9 کشتی برای عبور از باب‌المندب
پنجمین هشدار آمریکا برای سفر شهروندان خود به خاورمیانه
عربستان حمله به نفتکش خود در دریای سرخ را تأیید کرد