×
اقتصادی
شناسه خبر : 65927
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/02/06 ساعت 18:26
تنش آبی در خوزستان/ طرح شکایت از سازمان‌های متولی

تنش آبی در خوزستان/ طرح شکایت از سازمان‌های متولی

پرآب‌ترین شهر خاورمیانه در آستانه بحران قحطی آب قرار دارد. چاه‌های آب دهدز، یکی پس از دیگری در حال خشک شدن هستند و مردم وحشت‌زده از همین حالا کاسه چه کنم چه کنم؟ دست گرفته‌اند.

نورنیوز ـ گروه اقتصادی: هژیر کیانی دبیر انجمن دوستداران طبیعت و محیط‌زیست خوزستان گفت: علیرغم هشدارهای مردم، سازمان‌های مردم‌نهاد و گزارش‌های ارزیابی انجمن دوستداران طبیعت و محیط‌زیست خوزستان، به دلیل تعلل وزارت نیرو، سازمان آب و برق خوزستان و شرکت آبفا، دو حلقه چاه از مجموع 4 حلقه چاه باقیمانده دهدز خشک شدند و از همین روزها جیره‌بندی آب در برخی از روستاهای منطقه دهدز آغاز می‌گردد.

روستاهایی که 17 سال است در رنج جیره‌بندی آب به سر می‌برند. باید اعلام کنیم که دهدز، شهری که در میان سدهای کارون 3 و 4در محاصره آبی قرار دارد، با بی‌تدبیری مدیران آب استان خوزستان و وزارت نیرو، از همین حالا وارد بحران جیره‌بندی آب شده است .

کیانی گفت: گویا وزارت نیرو، سازمان آب و برق و شرکت آبفای خوزستان خود را به خواب زده‌اند. به همین منظور کمیته حقوقی انجمن دوستداران طبیعت و محیط‌زیست خوزستان به‌صورت رسمی شکایت از دستگاه‌های مسبب بحران آب دهدز را در دستور کار قرار داده است و از فردا پیگیری‌های قضایی را تا حصول به نتیجه انجام خواهد داد.

کیانی افزود: ما معتقدیم مدیرانی که با کم‌کاری و بی‌مبالاتی، بدیهی‌ترین حقوق طبیعی و بشری حدود سی هزار نفر از مردم منطقه دهدز را نادیده انگاشته‌اند و به وظایف خود مطابق اصول صریح قانون اساسی عمل ننموده‌اند و سبب نارضایتی مردم گردیده‌اند، می‌بایست در پیشگاه قانون و مردم پاسخگو باشند.

میراث مدیران ناکارآمد، رنج مردم شد

این فعال اجتماعی افزود: بحران آب در ایران و بخصوص در خوزستان محصول بی‌برنامگی و سوء مدیریت است. اگر امروز در روستاهای دهدز در شمال خوزستان تا روستاهای جُفیر در جنوب استان, مردم در رنج بی‌آبی و کم‌آبی و جیره‌بندی آب به سر می‌برند، باید دلیل آن را در سوء مدیریت‌های سالیانی جستجو نمود که افرادی ناکارآمد بر دستگاه‌هایی چون آب و برق و آبفا استان خوزستان حاکم بوده‌اند.

کیانی با اشاره به غارت آب کارون در سرشاخه‌های این رود، گفت: اراده وزارت نیرو برای خشکانیدن جلگه خوزستان و مهاجرت مردم، پیامدهای خطرناکی به دنبال خواهد داشت.

تا فرصت هست باید مجموعه حاکمیت و دولت‌ها با اصلاح و بازنگری در ساختار شورای عالی آب و مدیریت سازه محور وزارت نیرو، این متولیان آبی را از شرایط پیش رو آگاه کنند، در غیر این صورت هرساله بر بحران‌ها و تنش‌های آبی افزوده خواهد شد.

طرح شکایت از مسئولین خاطی

در همین رابطه محمد داس مه دبیر کمیته حقوقی انجمن دوستداران طبیعت و محیط‌زیست خوزستان نیز گفت: دهدز در وضعیت خوبی به سر نمی‌برد. با توجه به اهمیت حیاتی آب‌رسانی به مردم دهدز، موضوع شکایت از شرکت آبفا را به شکل فوری در دستور کار قرار داده‌ایم.

وی افزود: حسب ماده 1 و تبصره‌های 1 و 4 (قانون تشکیل شرکت‌های آب و فاضلاب) ایجاد و بهره‌برداری تأسیسات مربوط به توزیع آب شهری و همچنین جمع‌آوری و انتقال و تصفیه فاضلاب شهرها در داخل محدوده قانونی ‌شهرهای هر استان و نیز بهره‌برداری از کل تأسیسات آب مشروب اعم از تصفیه‌خانه، خطوط انتقال، منابع سیستم‌های کنترل و غیره به عهده شرکت‌های آب و فاضلاب می‌باشد.

این وکیل پایه دادگستری گفت: مطابق آراء دیوان عدالت اداری مبنی بر استقلال شخصیت حقوقی شرکت‌های آبفا، لذا شرکت آبفای خوزستان، مدیرعامل و هیئت‌مدیره در قبال وضعیت شهر و روستاهای دهدز که قریب به سی هزار نفر جمعیت دارند و بین دو سد کارون 3 و کارون 4 قرار گرفته‌اند و آب مرود نیاز مردم جیره‌بندی شده، مسئولیت حقوقی و کیفری دارند.

لذا انجمن دوستداران طبیعت و محیط‌زیست خوزستان دارای مجوز قانونی و با گستره فعالیت استانی، در راستای ماده66 قانون آیین دادرسی کیفری و در راستای ترک فعل و قصوری که انجام گردیده و از 4 حلقه چاه، دو حلقه چاه خشک شده و زندگی و بهداشت مردم به مخاطره افتاده است در همین هفته شکایتی را علیه شرکت آبفا در محاکم قضایی ثبت می‌نماید.

داس مه گفت: این نکته را باید گفت که با برکناری مدیرعامل سابق شرکت آبفای استان، مسئولیت او هم چنان به قوت خود باقی است و همچنان صلب نشده و رافع مسئولیت کیفری و حقوقی‌شان نیست، ضمن اینکه همچنین مدیرعامل و هیئت‌مدیره و شخصیت حقوقی شرکت نیز در شکایت خواهند آمد.

محمد داس مه گفت: تصمیم ما برای شکایت تا حصول نتیجه قطعی ست.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر احتمال ایجاد پیامدهای اجتماعی و امنیتی به دلیل شرایط بحرانی آب دهدز، گفت: تا ساعاتی دیگر جلسه ستاد مدیریت بحران در اهواز برگزار می‌شود و یکی از محورهای جلسه مسئله آب دهدز است که امیدواریم مسئولین اقدامی عاجل در این زمینه برای شروع عملیات آب‌رسانی از مخزن دریاچه سد کارون3 به دهدز در دستور کار قرار دهند. ما نیز شکایت خود را پیگیری می‌نماییم و تصمیم برای شکایت قطعی است. چرا که حسب قانون مجازات اسلامی حتی شخصیت حقوقی شرکت دارای مسئولیت کیفری و حقوقی می‌باشد و باید پاسخگو باشند و از طریق محاکم کیفری و حقوقی پیگیری می‌کنیم.

داس مه در پاسخ به سؤالی دیگر مبنی بر سوء مدیریت و عدم ثبات مدیریتی، توضیح داد: گزارشی از سوی هیئت حسابرسی دیوان محاسبات کشور منتشر شده که از بی‌انضباطی مالی و تخلفات گسترده در آبفای خوزستان حکایت دارد و خلاصه‌ی آن در پورتال دادسرای دیوان محاسبات وجود دارد و هم‌اکنون پرونده آن نیز در دیوان محاسبات در جریان است.

داس مه گفت: بی‌تردید ما در دادسرای دیوان محاسبات شکایت را ثبت می‌کنیم و از گزارش هیئت حسابرسی هم در پرونده دهدز به‌عنوان منبع استفاده خواهیم نمود. در این گزارش قصور و تقصیرات، جابجایی‌های ردیف بودجه، ترک فعل‌ها و بی‌انضباطی‌هایی آمده است که در پرونده دهدز قابل استناد خواهد بود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
حمله عضو کنست رژیم صهیونیستی به رئیس ستاد ارتش
کامبک و صعود تماشایی والیبال ژاپن
شرایط جدید واردات خودرو در منطقه آزاد انزلی
معجزه ایرانی در لحظات بن‌بست
آخرین سفر استارمر به کیف و قول حمایت بی دریغ لندن به زلنسکی
واکنش سخنگوی شورای نگهبان به حمله دشمن آمریکایی به اطراف بیمارستان بقایی اهواز
رئیس مجلس خبرگان: عزاداری بدون اقدام، در مکتب اهل‌بیت(ع) معنا ندارد
مالزی طرح جدید شهرک‌سازی صهیونیست‌ها را محکوم کرد
تحقیق کاخ سفید درباره هواپیمای قطری ترامپ
حفاظت مادام‌العمر از نتانیاهو کلید خورد
تصادف یک اتوبوس‌ بی‌.آر.تی تهران با 7 خودرو و موتور در خیابان ولی‌عصر
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 26 تیر 1405 + تحلیل قیمت طلا
هند اعزام دریانوردان به هرمز را متوقف کرد
تاج: آمریکا در جام جهانی کارشکنی کرد
آخرین خبر از پرداخت معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی/زمان واریز
بررسی عملکرد تیم ملی در جام‌جهانی با حضور وزیر ورزش
تردد در تنگه هرمز در سطح پایینی قرار دارد
حزب‌الله: ما هرگز سلاح‌هایمان را تحویل نخواهیم داد
الحوثی: آمریکا و اسرائیل منبع شرارت‌اند
افشاگری سی‌ان‌ان؛ تعلل ارتش آمریکا در بررسی حمله مرگبار به مدرسه دخترانه در میناب
ستار هاشمی: ایران تجربیات ارتباطی را به عراق منتقل می‌کند
وزارت خارجه یمن حمله به بیمارستان کودکان اهواز را محکوم کرد
شیراز روی گسل ساختمان‌های نا ایمن
سایپا محصولاتش را گران کرد+جدول قیمت جدید
حملات سایبری به شبکه‌های موبایلی خاورمیانه
وقتی اعداد از یک بحران خاموش خبر می‌دهند
نورویدئو | محاصره ایران؛ قدرت نمایی یا اعتراف به بن‌بست؟
آخرین وضعیت جوی آذربایجان شرقی؛ از کاهش دما تا وزش بادهای شدید
پیامد رویکرد تهاجمی پنتاگون؛ تشدید شکاف در دولت دوم ترامپ
انهدام باند سارقان موتورسوار با 35 فقره سرقت در تهران
صادرات سوسیس و فرآورده‌های گوشتی آزاد شد
بقایی: حمله آمریکا به بیمارستان شهید بقایی اهواز، مصداق جنایت جنگی است
روایت وزارت بهداشت از شب پراضطراب بیماران سرطانی در اهواز
از تشییع تاریخی تا دیدار با قاتل؛ الزیدی چه پیامی فرستاد؟
بازگشت بزرگ پیتر جکسون به سینما؛ ساخت دنباله «ماجراهای تن تن»
واکنش عراق به حادثه پهپادی در پایانه بصره؛ بارگیری نفت متوقف شد
جدایی ستاره‌های خارجی استقلال به دلیل بسته بودن پنجره
واکنش حماس به بودجه جدید اسرائیل برای توسعه شهرک‌های صهیونیستی
پرسپولیس از مدافع لژیونر خود رونمایی کرد
پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران تا هفته آینده
چرا جنگ علیه ایران، کابوس انتخاباتی نتانیاهو شده است؟
نورنما | بمباران فرودگاه صنعا در آستانه فرود هواپیمای ایرانی
جزئیات واژگونی مینی بوس دانش‌آموزان شهرستان دیر در مسیر مدرسه فوتبال
درگیری بعد از سوت پایان؛ چرا ستاره انگلیس به بازیکن آرژانتین پس گردنی زد؟
نتانیاهو در برابر درخواست ترامپ برای عقب‌نشینی کوتاه نمی‌آید
وداع باشکوه مردم کوار با فرزند دلاور نیروی دریایی سپاه
آخرین وضعیت بازگشایی مدارس در سال جدید تحصیلی
ایران به پارالمپیک لس‌آنجلس رسید؛ والیبال نشسته قهرمانانه از سد قزاقستان گذشت
گلستان در مسیر جهش تولید برق تجدیدپذیر قرار گرفت
هشدار صدراعظم آلمان به واشنگتن: در انتخابات ما دخالت نکنید