×
سیاسی
شناسه خبر : 65897
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/02/05 ساعت 19:04
دیپلماسی عمومی مزورانه آمریکایی و زرنگی‌هایی از جنس حماقت!

نورنیوز بررسی کرد؛

دیپلماسی عمومی مزورانه آمریکایی و زرنگی‌هایی از جنس حماقت!

اقداماتی چون تبریک رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران به تیم بسکتبال شهرداری گرگان با توهم امکان تحمیق شهروند ایرانی صورت می‌پذیرد تا شاید امکانی هر چند ضعیف برای بازگرداندن نظر مردم ایران نسبت به کشوری عهدشکن و غیرقابل اعتماد چون آمریکا ایجاد کند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در پیامی، قهرمانی تیم شهرداری گرگان در لیگ ‌برتر بسکتبال ایران را تبریک گفته است!

«رابرت مالی» در حساب شخصی خود در توئیتر با انتشار ویدئویی از لحظات آخر بازی این تیم و مهرام تهران نوشته: «به پری پتی (بازیکن آمریکایی این تیم) و تیم او شهرداری گرگان تبریک می‌گویم. عجب شوت دقیقه نودی (buzzer beater) فوق‌العاده‌ای بود.»


توئیت رابرت مالی

این اقدام رابرت مالی که در نگاه اول شاید نامربوط تصور شود، اما در راستای بهره‌گیری از ظرفیت «دیپلماسی عمومی» برای تحت تاثیر قرار دادن مخاطبان خود انجام شده است.

به بیان دقیق‌تر؛ این مقام آمریکایی در بحبوحه فرآیند جدید مذاکرات برجامی به زعم خود سعی کرده افکار عمومی ایرانی را با خود همراه نموده و از این رهگذر سهمی هر چند اندک در تشدید فشار بر تهران از طریق همراه‌سازی افکار عمومی داشته باشد.

این اتفاق در حالی رقم خورده که گزارش دو روز پیش وزارت خارجه آمریکا از مواضع و تصمیمات برجامی کاخ سفید نشان می‌دهد که آنها همچنان بر مواضع قبلی خود ایستاده و حاضر به لغو همه‌جانبه و یک‌باره تحریم‌ها و سپس بازگشت به برجام نیستند.

معنا و مفهوم موضع آمریکایی‌ها چیزی جز تداوم فشار حداکثری بر ملت ایران البته به شیوه و روش ویژه دموکرات‌ها نیست و از همین رو حرکت منافقانه رابرت مالی در تبریک به تیم بسکتبال شهرداری گرگان را می‌توان «دیپلماسی عمومی مزورانه» تعبیر کرد.

این‌گونه اقدامات با توهم امکان تحمیق شهروند ایرانی صورت می‌پذیرد تا شاید امکانی هر چند ضعیف برای بازگرداندن نظر مردم ایران نسبت به کشوری عهدشکن و غیرقابل اعتماد چون آمریکا ایجاد کند.

این دست رفتار مزورانه آمریکایی‌ها البته مسبوق به سابقه است چنانچه در دوره اصلاحات نیز وقتی قرار شد سید محمد خاتمی در سفر به نیویورک مقابل دوربین شبکه سی‌ان‌ان بنشیند، برای آنکه افکار عمومی ایران تحت تاثیر فضای القایی نزدیکی ایران و آمریکا قرار بگیرد، مجری این برنامه «کریستین امانپور» ایرانی ـ انگلیسی انتخاب شد که همسر «جیمز روبین» سخنگوی وزارت خارجه وقت آمریکاست و پسری به نام «داریوش» از او دارد!


کریستین امانپور و همسر سابقش جیمز روبین سخنگوی وزارت خارجه در زمان آلبرایت در دولت کلینتون

بعدها همین اتفاق در مانور دادن روی اسم میانی «باراک اوباما» یعنی «حسین» نیز صورت گرفت تا آمریکا به کمک دستگاه رسانه‌ای و تبلیغاتی خود این‌گونه القا کند که دیگر دوران «محور شرارت‌» خواندن ایران گذشته و اوباما بعنوان کسی که در خانواده‌ای مسلمان به دنیا آمده، خواهان تغییر در رفتار با ایران است!


باراک اوباما و مادربزرگ مسلمانش

در زمان مذاکرات منتهی به برجام نیز این قبیل اقدامات برای ایجاد فضایی به ظاهر دوستانه از سوی آمریکایی‌ها مورد استفاده واقع شد، چنانچه در میانه مذاکرات، استفاده از نام داماد و نوه ایرانی «جان کِری»، «الکساندر ناهید» فرزند «بهروز ناهید» و «وانسا کِری» به عنوان ظرفیتی برای «القای روانی» نزدیک شدن دو کشور مورد استفاده قرار گرفت.


جان کری و نوه‌اش الکساندر ناهید

نکته جالب در همه این موارد تکراری، خباثت‌های پشت سر این اتفاقات است که در همان دولت‌ها اتفاق افتاده، چنانچه «بیل کلینتون» قانون تحریمی داماتو (آیسا) را به ملت ایران تحمیل کرد و اوباما نیز با آغاز عهدشکنی پس از برجام و وضع تحریم‌های جدید، اولین ناقض این توافقنامه بین‌المللی شد.

بر این اساس؛ به نظر می‌رسد «دو رویی‌های احمقانه» دموکرات‌ها در دوره جو بایدن هم قرار است با روش‌های نخ‌نمای گذشته ادامه داشته باشد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
اذعان «مارین ترافیک» به تغییر الگوی تردد از تنگه هرمز
تغییر موازنه حمله و دفاع به نفع توان موشکی ایران
افزایش آمار قربانیان مهاجرت غیرقانونی به اسپانیا
اظهارات تازه ترامپ درباره ایران همزمان با تنش‌های منطقه‌ای
عاقبت ناگوار بی‌توجهی به تابلوی «شنا ممنوع»
«روایت خون» در سوگواره اربعین؛ روایتی از پیوند هویت ایرانی و فرهنگ عاشورا
همبستگی میلیونی یمنی‌ها با مردم عراق
انتظار طلایی از نمایندگان ایران در کشتی آزاد نوجوانان جهان
فرمول حماس برای توافق در پاسخ به ادعای ترامپ
بازنشر پیام رهبر انقلاب درباره گشودن جبهه‌های دیگر علیه دشمن
پیام تسلیت رییس جمهور در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «آدمی»
وداع با پیکر خلبان شهید مجید کاظمی در گلزار شهدای شیراز
رسوایی اسرائیل در اهتزاز پرچم دروغین
واکنش تمسخرآمیز خبرنگار آکسیوس به ادعای محاصره زمینی ایران
واکنش حزب‌الله لبنان به حمله آمریکا به عراق و مشارکت یک کشور عربی
جایگاه آب در دیپلماسی
تمدید اعتبار ثبت سفارش بدون انتقال ارز
تمبر اربعین 1405 رونمایی شد؛ نماد وحدت ایران و عراق
رکورد خدمت درمانی به زائران اربعین
حماسه‌ای که تنها روایت یک پرواز نیست
هشدار پلیس تهران به مالکان خودرو پس از دستگیری سارقان حرفه‌ای باطری
هشدار نارنجی هواشناسی؛ خوزستان در آستانه موج جدید گرما
عراقچی: سناریوی پرچم دروغین؛ واکنش ایران به اتهام حمله به بندر دمیاط
جان‌بخشی به دروازه ورود هخامنشیان
اختلال گسترده کاربران را غافلگیر کرد؛ قطعی سراسری اینترنت در ترکیه
زمان پرداخت معوقات فروردین و اردیبهشت بازنشستگان تأمین اجتماعی؛ مطالبه خسارت دیرکرد جدی شد
فون درلاین: اجازه ورود مهاجران غیرقانونی به اتحادیه اروپا را نخواهیم داد
دزد دندان در اندرزگو بازداشت شد
پاسخ جنجالی تد لیو به تهدید ترامپ؛ «ایران به این تعرفه‌ها می‌خندد»
قدردانی اسقف اعظم روسیه از پیام رهبر معظم انقلاب
چین خواستار توقف تهدیدهای نظامی آمریکا علیه کوبا شد
قیمت موتورسیکلت وارد شیب صعودی شد
واکنش تند قانونگذار آمریکایی به تناقض‌گویی ترامپ
گالری گردی در دومین جمعه مرداد ماه
اخاذی چند هزار میلیاردی شبکه باج نیوز از برخی فعالان اقتصادی
کوهنوردان پاکستانی گرفتار بهمن شدند
کناره‌گیری دبیرکل فدراسیون جهانی ژیمناستیک پس از 12 سال
عامل سرقت از زائران اربعین در دام پلیس
پاسخ قاطع نیروهای مسلح به جنایت امریکادر قشم؛ آشیانه جنگنده های دشمن در کویت هدف قرارگرفت
صعود 3 آزادکار ایران به نیمه نهایی نوجوانان جهان
اسپانیا گذرگاه مرزی خود با مراکش را بست
اسرائیل به هیچ یک از بندهای توافق پایبند نیست
نخستین اثر ایرانی میهمان خانه موزه تولستوی شد
شهادت مامور گیلانی در درگیری با اشرار مسلح شادگان
آتش سوزی منطقه حفاظت‌شده «شیمبار» مهار شد
هشدار زرد برای گیلان/شنا در سواحل کاسپین ممنوع!
قهرمانی مازندران در کشتی آلیش زنان
حماس: عقب‌نشینی اسرائیل، شرط ما برای تحویل سلاح است
ایران به عضویت سازمان جهانی همکاری هوش مصنوعی درآمد
جان باختن 10 نفر در تصادفات اربعین