×
سیاسی
شناسه خبر : 65774
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/01/31 ساعت 16:35
عبدالباری عطوان: ریاض به دنبال راهی برای خروج از مخمصه‌هایی است که به آن گرفتار شده

عبدالباری عطوان: ریاض به دنبال راهی برای خروج از مخمصه‌هایی است که به آن گرفتار شده

تحلیلگر جهان عرب با اشاره به اینکه ادامه جنگ یمن از سوی ریاض به مثابه خودکشی سیاسی و نظامی است ابراز امیدواری کرد که مقامهای سعودی سیاست و رویکرد جدیدی را در پیش بگیرند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: عبدالباری عطوان در مطلبی در رأی الیوم با اشاره به باتلاقی که ریاض در جنگ یمن به آن گرفتار شده، آورده است: بر کسی پوشیده نیست که عربستان در بحران و مخمصه‌ای سخت در یمن گرفتار شده است.

وی تاکید کرد: جنگ یمن به شدت عربستان را فرسوده کرده و بیش از شش سال است که درگیر جنگی شده، که حاصلی برای آن نداشته است. موشک‌های دقیق ارتش و کمیته‌های مردمی یمن به عمق عربستان رسیده است.

این تحلیلگر معروف جهان عرب در ادامه می‌افزاید: حملات پهپادی به مراکز و تأسیسات نفتی شرکت آرامکو در ریاض، جده، ینبع، الظهران، خمیس مشیط و جازان، موجبات وارد شدن ضربات مهلک به سعودی شده است و ادامه این جنگ از سوی عربستان به مثابه خودکشی نظامی و سیاسی است.

عطوان نوشت: ریاض به دنبال راهی برای خروج از مخمصه‌ای که به آن گرفتار شده، است به ویژه پس از آنکه آمریکا تصمیم به فروش تسلیحات و مهمات به عربستان گرفتار است.

وی در ادامه گریزی هم به تصمیم آمریکا برای خروج نیروهایش از افغانستان زده و می‌نویسد: آمریکا به عنوان یک قدرت بزرگ پس از بیست سال گرفتار شدن در جنگ افغانستان تصمیم گرفته است که نیروهایش را قبل از یازده سپتامبر از این کشور خارج کند و در خالی کردن پشت متحدان افغانش ذره‌ای به خود تردید راه نداده است و این در واقع نوعی اذعان به شکست و عدم توانایی ادامه حضور نظامی پس از خسارت تریلیون دلاری و کشته شدن 2400 نظامی و زخمی شدن 23 هزار دیگر از این نظامیان و علاوه بر آن کشته شدن 65 هزار نفر از نیروهای ارتش افغانستان به عنوان متحد آمریکا رخ داده است.

عطوان در ادامه از تلاش عربستان برای یافتن راهکاری برای همه پرونده‌های سرگردان سخن به میان آورده است و آن‌را نمایانگر سیاست جدید عربستان دانسته است که شامل دست برداشتن از لجاجت و عنادورزی و همه سیاست‌های کنونی ریاض که عربستان را در این تنگنا قرار داده، برشمرده است.

وی همچنین می‌نویسد: بیش از 700 میلیارد دلار از ذخایر مالی عربستان صرف قراردادهای تسلیحاتی باج گیرانه آمریکا شده است و بیشتر پروژه‌های زیرساختی آن متوقف شده و دچار کسری بودجه شدید و به وام گیری روی آورده است.

این تحلیلگر معروف جهان عرب در ادامه ابراز امیدواری کرد که مقامات عربستان به بازنگری راهبردی جدی روی آورند و از سیاست‌هایی که عربستان و متحدانشان در خلیج فارس را در تنگنا قرار داده است، دست بردارند.

وی می‌نویسد: اولین کاری که باید انجام دهند فروپاشی امپراتوری رسانه‌ای است که به این خاطر ایجاد کردند. در ادامه سطح آزادی و احترام به حقوق بشر را بالا ببرند و به جهان عرب و اسلام بازگردند و از سیاست‌های مداخله جویانه در امور داخلی لیبی، یمن و عراق دست بردارند و روند غلط عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را متوقف کنند که جایگاه آنها در جهان اسلام به مخاطره انداخته است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی