×
سیاسی
شناسه خبر : 65774
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/01/31 ساعت 16:35
عبدالباری عطوان: ریاض به دنبال راهی برای خروج از مخمصه‌هایی است که به آن گرفتار شده

عبدالباری عطوان: ریاض به دنبال راهی برای خروج از مخمصه‌هایی است که به آن گرفتار شده

تحلیلگر جهان عرب با اشاره به اینکه ادامه جنگ یمن از سوی ریاض به مثابه خودکشی سیاسی و نظامی است ابراز امیدواری کرد که مقامهای سعودی سیاست و رویکرد جدیدی را در پیش بگیرند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: عبدالباری عطوان در مطلبی در رأی الیوم با اشاره به باتلاقی که ریاض در جنگ یمن به آن گرفتار شده، آورده است: بر کسی پوشیده نیست که عربستان در بحران و مخمصه‌ای سخت در یمن گرفتار شده است.

وی تاکید کرد: جنگ یمن به شدت عربستان را فرسوده کرده و بیش از شش سال است که درگیر جنگی شده، که حاصلی برای آن نداشته است. موشک‌های دقیق ارتش و کمیته‌های مردمی یمن به عمق عربستان رسیده است.

این تحلیلگر معروف جهان عرب در ادامه می‌افزاید: حملات پهپادی به مراکز و تأسیسات نفتی شرکت آرامکو در ریاض، جده، ینبع، الظهران، خمیس مشیط و جازان، موجبات وارد شدن ضربات مهلک به سعودی شده است و ادامه این جنگ از سوی عربستان به مثابه خودکشی نظامی و سیاسی است.

عطوان نوشت: ریاض به دنبال راهی برای خروج از مخمصه‌ای که به آن گرفتار شده، است به ویژه پس از آنکه آمریکا تصمیم به فروش تسلیحات و مهمات به عربستان گرفتار است.

وی در ادامه گریزی هم به تصمیم آمریکا برای خروج نیروهایش از افغانستان زده و می‌نویسد: آمریکا به عنوان یک قدرت بزرگ پس از بیست سال گرفتار شدن در جنگ افغانستان تصمیم گرفته است که نیروهایش را قبل از یازده سپتامبر از این کشور خارج کند و در خالی کردن پشت متحدان افغانش ذره‌ای به خود تردید راه نداده است و این در واقع نوعی اذعان به شکست و عدم توانایی ادامه حضور نظامی پس از خسارت تریلیون دلاری و کشته شدن 2400 نظامی و زخمی شدن 23 هزار دیگر از این نظامیان و علاوه بر آن کشته شدن 65 هزار نفر از نیروهای ارتش افغانستان به عنوان متحد آمریکا رخ داده است.

عطوان در ادامه از تلاش عربستان برای یافتن راهکاری برای همه پرونده‌های سرگردان سخن به میان آورده است و آن‌را نمایانگر سیاست جدید عربستان دانسته است که شامل دست برداشتن از لجاجت و عنادورزی و همه سیاست‌های کنونی ریاض که عربستان را در این تنگنا قرار داده، برشمرده است.

وی همچنین می‌نویسد: بیش از 700 میلیارد دلار از ذخایر مالی عربستان صرف قراردادهای تسلیحاتی باج گیرانه آمریکا شده است و بیشتر پروژه‌های زیرساختی آن متوقف شده و دچار کسری بودجه شدید و به وام گیری روی آورده است.

این تحلیلگر معروف جهان عرب در ادامه ابراز امیدواری کرد که مقامات عربستان به بازنگری راهبردی جدی روی آورند و از سیاست‌هایی که عربستان و متحدانشان در خلیج فارس را در تنگنا قرار داده است، دست بردارند.

وی می‌نویسد: اولین کاری که باید انجام دهند فروپاشی امپراتوری رسانه‌ای است که به این خاطر ایجاد کردند. در ادامه سطح آزادی و احترام به حقوق بشر را بالا ببرند و به جهان عرب و اسلام بازگردند و از سیاست‌های مداخله جویانه در امور داخلی لیبی، یمن و عراق دست بردارند و روند غلط عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را متوقف کنند که جایگاه آنها در جهان اسلام به مخاطره انداخته است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد