×
سیاسی
شناسه خبر : 65712
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/01/29 ساعت 22:10
علی مطهری: معتقدم عملکرد دولت روحانی متوسط بوده است

در گفتگوی زنده اینستاگرامی با نورنیوز مطرح شد؛

علی مطهری: معتقدم عملکرد دولت روحانی متوسط بوده است

علی مطهری در گفتگوی زنده با نورنیوز: به نظر من الزامی ندارد که همه در قالب اصولگرایی و یا اصلاح طلبی باشند من در هر دو گروه حامیانی دارم اما متعلق به هیچکدامشان نیستم و نظرات خودم را بیان میکنم

نور نیوز- گروه سیاسی: علی مطهری در گفتگوی زنده اینستاگرامی با نورنیوز در پاسخ به این سوال که آیا کسی را واقعا صالح تر از خود نمیدانید که وارد صحنه انتخابات شده اید ، گفت :هر کسی که وارد عرصه میشود خود را اصلح میداند و من هم احساس کردم که در این شرایط خاص نیاز به شخصی هست که ویژگیهایی خاص داشته باشد تا نقص های موجود را بتواند برطرف کند. به همین دلیل تصمیم گرفتم وارد صحنه بشوم .

وی در ادامه در خصوص تجربه اجرایی خود گفت: بنده چند سال نائب رییس مجلس بوده ام و این پست به نوعی اجرایی است . و باید بگویم که قدرت مدیرت یک ویژگی ذاتی است و لزوما ربطی به تجربه ندارد.  

به نظر من دولت دوم آقای روحانی شرایط خاصی را گذرانده و فشارهای زیادی روی آن بوده است از ترامپ و تحریم تا حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله و در آخر هم بیماری کرونا که این موارد مشکلات زیادی برای دولت ایجاد کرده است.

در این میان اشتباهاتی هم مانند قضیه بنزین یا ارز 4200 تومانی هم از طرف دولت بود که دولت نشان داد کنترل خوبی بر اوضاع ندارد. در همین قصه توزیع کالا هم دولت متاسفانه نشان داد توان کمی در مدیریت و کنترل در این حوزه دارد. 

انتقادات دیگر من به دکتر روحانی این است که ایشان اجازه داد دخالت‌هایی از بیرون دولت واقع شود و این به اقتدار دولت آسیب زد. 

مطهری در بخش دیگری از این گفتگو گفت: بر خلاف برخی که عملکرد دولت را ضعیف میدانند ، من معتقدم عملکرد دولت روحانی متوسط بوده است.

وی در پاسخ به این سوال که در دوران مجلس چه تلاشی کرده اید تا روندهای اشتباه در دولت ها اصلاح شود گفت: مجلس نمیتواند در امور اجرایی دخالت کند و این مربوط به خود دولت است . و تنها در مواردی که نیاز به قانونگذاری باشد میتواند دخالت کند. اما در اصل این خود دولت است که باید با مدیریت قوی امور را اصلاح کند . مجلس دهم همراهی خوبی با دولت داشت و قصد داشت راه دولت را هموار کند گرچه تندروهایی نیز در مجلس بودند اما در کل مجلس دهم همراه دولت بود.

وی درادامه در پاسخ به اینکه مجلس چرا در قضیه آبان 98 جدی تر وارد نشد و یا در بهبود معیشت مردم ورود جدی نگرد گفت: برخی پیشنهادهای مجلس را دولت آقای روحانی نمیپذیرفت. برای مثال مجلس در اوج تحریم پیشهاد عرضه بسته های نیازهای ضروری بین مردم را به دولت داد اما دولت با این طرح مخالفت کرد و موانعی را دراجرا میدید. . و یا در مسئله بنزین باید در زمان بهتری این کار انجام میشد و مجلس از سالهای قبل چنین اجازه ای را به دولت داده بود اما متاسفانه این کار در بدترین زمان اجرا شد و مشکلات زیادی به وجود آورد . و البته در قضیه بنزین نه دولت تصمیم گرفت و نه مجلس بلکه شورای سران قوا چنین تصمیمی گرفتند و مشکلات زیادی برای مردم و کشور ایجاد شد.

در کل به نظر من مجلس همکاری و همیاری خوبی با دولت داشته است اما مشکلات ناشی از تحریم هم باعث شده بود تا فشار زیادی به دولت بیاید و مجلس هم در این زمینه کمکی نمیتوانست به دولت بکند.

مطهری در ادامه این گفتگو در خصوص این مسئله که نوع تعاملتان در صورت انتخاب شدن به عنوان رییس جمهور با دیگر نهادها چگونه است گفت: کارهای موازی در کشور از سمت نهادهای دیگر فشار به قوه مجریه وارد میکند و این دخالت ها باعث ضعف دولت است و به نظر من نباید اجازه داد تا در کار دولت دخالت شود. این موارد در قانون اساسی نیست و یک رییس جمهور مقتدر اجازه چنین دخالتهایی را نباید بدهد . چه در حوزه سیاست خارجی و چه دیگر حوزه ها. و شخصیت رییس جمهور یاید مقتدر باشد و از اختیارات قانونی خود استفاده کند زیرا اختیارات رییس جمهور در قانون اساسی مطلوب و کافی است.

وی در پاسخ به این سوال که بالاخره در شرایطی که میفرمایید، چگونه عمل میکنید؟ گفت: من چنین شرایطی را نخواهم پذیرفت و اجازه این دخالت ها را نمیدهم حالا چه از طریق گفتگو و مذاکره با این نهاد ها چه با گفتگو با مقام رهبری و مردم .زیرا قانون اساسی راه را مشخص کرده است و در صورت اختلاف باید به قانون اساسی و نظر رهبری رجوع کنیم. رییس جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است و باید طبق وظایفش عمل کند.

مطهری در ادامه در خصوص اینکه در کدام جبهه و جناح سیاسی قرار میگرد، گفت: به نظر من الزامی ندارد که همه در قالب اصولگرایی و یا اصلاح طلبی باشند من در هر دو گروه حامیانی دارم اما متعلق به هیچکدامشان نیستم و نظرات خودم را بیان میکنم گرچه برخی میگویند به اصلاح طلبان نزدیک هستم اما اینگونه نیست و قائل به تعصبات گروهی و جناحی نیستم. اگر بنده در انتخابات پیروز شوم از همه نیروهای مناسب در هر دو جناح استفاده خواهم کرد. همیشه نظرات خودم را بیان میکنم و به سلائق سیاسی دیگران کاری ندارم.

مطهری در پایان در پاسخ به سوالی درباره سیاست خارجی و ماجرای برجام و اینکه این سیاست های راهبردی  باید از طرف مقام رهبری تعیین شود ، موضع شما در این خصوص چگونه است، گفت: تعیین سیاست های کلی نوسط رهبری اصطلاح درقیقی نیست زیرا این سیاستها متعلق به تشخیص مصلحت نظام است و تایید این سیاست ها توسط رهبری به این معنی نیست که دست وزارت خارجه در این امور بسته باشد . اساسا کسی روی درستی سیاستهای کلی حرفی ندارد اما این سیاست ها نباید باعث شود تا نهادهای مریوطه مانند وزارت خارجه دچار محدودیت شوند.

وضعیت امروز الحمدلله خیلی خوب است و اتحادی در بین مسئولین و مردم در خصوص بازگشت به برجام درست شده است و همه روی این اجماع داریم که در صورت راستی آزمایی باید به برجام بازگردیم. 

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پاکستان: به توافق سازش با اسرائیل ملحق نمی‌شویم
هشدار البرادعی درباره تهدیدات نظامی ترامپ علیه ایران
انفجار شدید در پالایشگاه توپراش ترکیه+ فیلم
جنگی که همه از آن حرف می‌زنند،شروع خواهد شد؟
کاهش فشار آمریکا بر صنعت نفت ونزوئلا
محدودیت‌های ترافیکی امروز محورهای شمالی
باکو: حریم هوایی و خاک آذربایجان علیه ایران استفاده نخواهد شد
پرداخت بی‌سابقه پاداش به بازنشستگان فرهنگی
دیدار وزیر دفاع عربستان با مقامات ارشد آمریکا
سریعترین راه برای دریافت کارت سوخت
جزئیات کامل احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر تهران اعلام شد
کیفیت هوای تهران قابل قبول است
جمعه 10 بهمن |جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون
ادعای ترامپ درباره مذاکره با ایران
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 10 بهمن 1404
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 10 بهمن+ وضعیت استان ها
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند