×
سیاسی
شناسه خبر : 65712
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/01/29 ساعت 22:10
علی مطهری: معتقدم عملکرد دولت روحانی متوسط بوده است

در گفتگوی زنده اینستاگرامی با نورنیوز مطرح شد؛

علی مطهری: معتقدم عملکرد دولت روحانی متوسط بوده است

علی مطهری در گفتگوی زنده با نورنیوز: به نظر من الزامی ندارد که همه در قالب اصولگرایی و یا اصلاح طلبی باشند من در هر دو گروه حامیانی دارم اما متعلق به هیچکدامشان نیستم و نظرات خودم را بیان میکنم

نور نیوز- گروه سیاسی: علی مطهری در گفتگوی زنده اینستاگرامی با نورنیوز در پاسخ به این سوال که آیا کسی را واقعا صالح تر از خود نمیدانید که وارد صحنه انتخابات شده اید ، گفت :هر کسی که وارد عرصه میشود خود را اصلح میداند و من هم احساس کردم که در این شرایط خاص نیاز به شخصی هست که ویژگیهایی خاص داشته باشد تا نقص های موجود را بتواند برطرف کند. به همین دلیل تصمیم گرفتم وارد صحنه بشوم .

وی در ادامه در خصوص تجربه اجرایی خود گفت: بنده چند سال نائب رییس مجلس بوده ام و این پست به نوعی اجرایی است . و باید بگویم که قدرت مدیرت یک ویژگی ذاتی است و لزوما ربطی به تجربه ندارد.  

به نظر من دولت دوم آقای روحانی شرایط خاصی را گذرانده و فشارهای زیادی روی آن بوده است از ترامپ و تحریم تا حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله و در آخر هم بیماری کرونا که این موارد مشکلات زیادی برای دولت ایجاد کرده است.

در این میان اشتباهاتی هم مانند قضیه بنزین یا ارز 4200 تومانی هم از طرف دولت بود که دولت نشان داد کنترل خوبی بر اوضاع ندارد. در همین قصه توزیع کالا هم دولت متاسفانه نشان داد توان کمی در مدیریت و کنترل در این حوزه دارد. 

انتقادات دیگر من به دکتر روحانی این است که ایشان اجازه داد دخالت‌هایی از بیرون دولت واقع شود و این به اقتدار دولت آسیب زد. 

مطهری در بخش دیگری از این گفتگو گفت: بر خلاف برخی که عملکرد دولت را ضعیف میدانند ، من معتقدم عملکرد دولت روحانی متوسط بوده است.

وی در پاسخ به این سوال که در دوران مجلس چه تلاشی کرده اید تا روندهای اشتباه در دولت ها اصلاح شود گفت: مجلس نمیتواند در امور اجرایی دخالت کند و این مربوط به خود دولت است . و تنها در مواردی که نیاز به قانونگذاری باشد میتواند دخالت کند. اما در اصل این خود دولت است که باید با مدیریت قوی امور را اصلاح کند . مجلس دهم همراهی خوبی با دولت داشت و قصد داشت راه دولت را هموار کند گرچه تندروهایی نیز در مجلس بودند اما در کل مجلس دهم همراه دولت بود.

وی درادامه در پاسخ به اینکه مجلس چرا در قضیه آبان 98 جدی تر وارد نشد و یا در بهبود معیشت مردم ورود جدی نگرد گفت: برخی پیشنهادهای مجلس را دولت آقای روحانی نمیپذیرفت. برای مثال مجلس در اوج تحریم پیشهاد عرضه بسته های نیازهای ضروری بین مردم را به دولت داد اما دولت با این طرح مخالفت کرد و موانعی را دراجرا میدید. . و یا در مسئله بنزین باید در زمان بهتری این کار انجام میشد و مجلس از سالهای قبل چنین اجازه ای را به دولت داده بود اما متاسفانه این کار در بدترین زمان اجرا شد و مشکلات زیادی به وجود آورد . و البته در قضیه بنزین نه دولت تصمیم گرفت و نه مجلس بلکه شورای سران قوا چنین تصمیمی گرفتند و مشکلات زیادی برای مردم و کشور ایجاد شد.

در کل به نظر من مجلس همکاری و همیاری خوبی با دولت داشته است اما مشکلات ناشی از تحریم هم باعث شده بود تا فشار زیادی به دولت بیاید و مجلس هم در این زمینه کمکی نمیتوانست به دولت بکند.

مطهری در ادامه این گفتگو در خصوص این مسئله که نوع تعاملتان در صورت انتخاب شدن به عنوان رییس جمهور با دیگر نهادها چگونه است گفت: کارهای موازی در کشور از سمت نهادهای دیگر فشار به قوه مجریه وارد میکند و این دخالت ها باعث ضعف دولت است و به نظر من نباید اجازه داد تا در کار دولت دخالت شود. این موارد در قانون اساسی نیست و یک رییس جمهور مقتدر اجازه چنین دخالتهایی را نباید بدهد . چه در حوزه سیاست خارجی و چه دیگر حوزه ها. و شخصیت رییس جمهور یاید مقتدر باشد و از اختیارات قانونی خود استفاده کند زیرا اختیارات رییس جمهور در قانون اساسی مطلوب و کافی است.

وی در پاسخ به این سوال که بالاخره در شرایطی که میفرمایید، چگونه عمل میکنید؟ گفت: من چنین شرایطی را نخواهم پذیرفت و اجازه این دخالت ها را نمیدهم حالا چه از طریق گفتگو و مذاکره با این نهاد ها چه با گفتگو با مقام رهبری و مردم .زیرا قانون اساسی راه را مشخص کرده است و در صورت اختلاف باید به قانون اساسی و نظر رهبری رجوع کنیم. رییس جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است و باید طبق وظایفش عمل کند.

مطهری در ادامه در خصوص اینکه در کدام جبهه و جناح سیاسی قرار میگرد، گفت: به نظر من الزامی ندارد که همه در قالب اصولگرایی و یا اصلاح طلبی باشند من در هر دو گروه حامیانی دارم اما متعلق به هیچکدامشان نیستم و نظرات خودم را بیان میکنم گرچه برخی میگویند به اصلاح طلبان نزدیک هستم اما اینگونه نیست و قائل به تعصبات گروهی و جناحی نیستم. اگر بنده در انتخابات پیروز شوم از همه نیروهای مناسب در هر دو جناح استفاده خواهم کرد. همیشه نظرات خودم را بیان میکنم و به سلائق سیاسی دیگران کاری ندارم.

مطهری در پایان در پاسخ به سوالی درباره سیاست خارجی و ماجرای برجام و اینکه این سیاست های راهبردی  باید از طرف مقام رهبری تعیین شود ، موضع شما در این خصوص چگونه است، گفت: تعیین سیاست های کلی نوسط رهبری اصطلاح درقیقی نیست زیرا این سیاستها متعلق به تشخیص مصلحت نظام است و تایید این سیاست ها توسط رهبری به این معنی نیست که دست وزارت خارجه در این امور بسته باشد . اساسا کسی روی درستی سیاستهای کلی حرفی ندارد اما این سیاست ها نباید باعث شود تا نهادهای مریوطه مانند وزارت خارجه دچار محدودیت شوند.

وضعیت امروز الحمدلله خیلی خوب است و اتحادی در بین مسئولین و مردم در خصوص بازگشت به برجام درست شده است و همه روی این اجماع داریم که در صورت راستی آزمایی باید به برجام بازگردیم. 

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نفتکش آمریکایی در نزدیکی عراق هدف قرار گرفت
موج 40 عملیات وعده صادق4 علیه بیش از 50 هدف در سراسر اراضی اشغالی
تناقض گویی‌های ترامپ: در 11 روز گذشته ارتش ما ایران را عملا نابود کرد
آمار تعداد زنان و کودکان شهید در حملات آمریکایی-صهیونیستی
اختلال در شناسایی زمان شلیک موشک‌های ایران در اسرائیل
نماینده ایران در سازمان ملل: قطعنامه شورای امنیت تحریف واقعیت بود
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
حملات گسترده حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی
زاکانی: در 10 روز نخست جنگ 9000 نقطه از کشور مورد هدف دشمن قرار گرفت
بقائی: قتل عام فرشتگان کوچک ایرانی در میناب جنایتی نابخشودنی است
قرارگاه خاتم‌الانبیا: تنگه هرمز تحت مدیریت ماست
قلب تامین سوخت پنتاگون، هدف حمله پهپادی قرار گرفت
شورای امنیت به جای محکوم کردن جنایت آمریکا، علیه ایران قطعنامه صادر کرد
محدودیتی در تخلیه انواع کالا از بنادر نداریم
منبع آگاه: رویای تسلط بر خیابان‌ها توسط متجاوزان ناکام خواهد ماند
استاندار مازندران : اولویت اصلی، حفظ معیشت و امنیت مردم است
پورعلی گنجی: ما داغداریم
تاکید سرلشکر صفوی بر میزان اشراف اطلاعاتی ایران از دشمن + فیلم
چند نکته راهبردی در تحلیل جنگ رمضان
تخریب تعدادی از بناهای شاخص تاریخی سنندج
اتمام مهلت خرید خودروهای وارداتی
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور برقرار است
وزیر فرهنگ: ‏اجتماعات مردم در خیابان کمتر از موشک‌های ایرانی نیست
عیادت مبارز هنرهای رزمی ایران از مجروحان جنگی
موج جدید حملات موشکی سنگین ایران به پایگاه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی
پیش‌بینی بارش شدید برف و باران در 20 استان
سازمان جهانی بهداشت: 18 حمله به مراکز درمانی ایران تایید شد
عراقچی: نیروهای مسلح انتقام حمله به زیرساخت‌های ملی را می‌گیرند
آغاز عملیات جدید حزب‌الله در سرزمین‌های اشغالی
تصویر منتشرشده از محل خاکسپاری رهبر شهید کذب است
ناطق نوری: انزجار خود را از آمریکا و رژیم صهیونی اعلام می‌کنیم
بیش از 60 نماینده پارلمان انگلیس از طرح تحریم اسرائیل حمایت کردند
این جنگ تمام می‌شود و آنچه می‌ماند حسن‌ همجواری است
هشدار مقاومت عراق به جولانی درخصوص تجاوز به لبنان
فرانسه امکان لغو تحریم علیه روسیه را رد کرد
اعلام آخرین آمار مجروحان جنگ تاکنون
هشدار مقاومت عراق به سران عرب؛ چگونه می‌توانید ادعای بی‌طرفی کنید!
قالیباف: حضور مردم در خیابان دشمن را گیج و عصبانی کرده است
ادامه تجمع شبانه مردم در دفاع از ایران و انقلاب اسلامی
ترامپ: نفتکش‌ها می‌توانند از تنگه هرمز عبور کنند!
مسعود پزشکیان شرایط پایان جنگ را اعلام کرد
روسیه: آماده همکاری برای بازگرداندن صلح به خاورمیانه هستیم
میدل‌ایست مانیتور: جنگ ایران فرسایشی شده است
مکرون: حزب الله باید سلاح‌های خود تحویل دهد!
افشاگری عمان درخصوص علت جنگ علیه ایران
انگلیس بخشی از ذخایر اضطراری نفت خود را آزاد کرد
3 بانک بزرگ دنیا در قطر و دبی تخلیه شدند
منابع نظامی اسرائیل: هدف ما هرگز تغییر نظام ایران نبوده است
قطر مدعی شد: اجازه استفاده از خاک خود برای حمله به ایران را نداده‌ایم
محسن چاوشی «حسبی‌الله» را منتشر کرد+صوت