×
سیاسی
شناسه خبر : 65712
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/01/29 ساعت 22:10
علی مطهری: معتقدم عملکرد دولت روحانی متوسط بوده است

در گفتگوی زنده اینستاگرامی با نورنیوز مطرح شد؛

علی مطهری: معتقدم عملکرد دولت روحانی متوسط بوده است

علی مطهری در گفتگوی زنده با نورنیوز: به نظر من الزامی ندارد که همه در قالب اصولگرایی و یا اصلاح طلبی باشند من در هر دو گروه حامیانی دارم اما متعلق به هیچکدامشان نیستم و نظرات خودم را بیان میکنم

نور نیوز- گروه سیاسی: علی مطهری در گفتگوی زنده اینستاگرامی با نورنیوز در پاسخ به این سوال که آیا کسی را واقعا صالح تر از خود نمیدانید که وارد صحنه انتخابات شده اید ، گفت :هر کسی که وارد عرصه میشود خود را اصلح میداند و من هم احساس کردم که در این شرایط خاص نیاز به شخصی هست که ویژگیهایی خاص داشته باشد تا نقص های موجود را بتواند برطرف کند. به همین دلیل تصمیم گرفتم وارد صحنه بشوم .

وی در ادامه در خصوص تجربه اجرایی خود گفت: بنده چند سال نائب رییس مجلس بوده ام و این پست به نوعی اجرایی است . و باید بگویم که قدرت مدیرت یک ویژگی ذاتی است و لزوما ربطی به تجربه ندارد.  

به نظر من دولت دوم آقای روحانی شرایط خاصی را گذرانده و فشارهای زیادی روی آن بوده است از ترامپ و تحریم تا حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله و در آخر هم بیماری کرونا که این موارد مشکلات زیادی برای دولت ایجاد کرده است.

در این میان اشتباهاتی هم مانند قضیه بنزین یا ارز 4200 تومانی هم از طرف دولت بود که دولت نشان داد کنترل خوبی بر اوضاع ندارد. در همین قصه توزیع کالا هم دولت متاسفانه نشان داد توان کمی در مدیریت و کنترل در این حوزه دارد. 

انتقادات دیگر من به دکتر روحانی این است که ایشان اجازه داد دخالت‌هایی از بیرون دولت واقع شود و این به اقتدار دولت آسیب زد. 

مطهری در بخش دیگری از این گفتگو گفت: بر خلاف برخی که عملکرد دولت را ضعیف میدانند ، من معتقدم عملکرد دولت روحانی متوسط بوده است.

وی در پاسخ به این سوال که در دوران مجلس چه تلاشی کرده اید تا روندهای اشتباه در دولت ها اصلاح شود گفت: مجلس نمیتواند در امور اجرایی دخالت کند و این مربوط به خود دولت است . و تنها در مواردی که نیاز به قانونگذاری باشد میتواند دخالت کند. اما در اصل این خود دولت است که باید با مدیریت قوی امور را اصلاح کند . مجلس دهم همراهی خوبی با دولت داشت و قصد داشت راه دولت را هموار کند گرچه تندروهایی نیز در مجلس بودند اما در کل مجلس دهم همراه دولت بود.

وی درادامه در پاسخ به اینکه مجلس چرا در قضیه آبان 98 جدی تر وارد نشد و یا در بهبود معیشت مردم ورود جدی نگرد گفت: برخی پیشنهادهای مجلس را دولت آقای روحانی نمیپذیرفت. برای مثال مجلس در اوج تحریم پیشهاد عرضه بسته های نیازهای ضروری بین مردم را به دولت داد اما دولت با این طرح مخالفت کرد و موانعی را دراجرا میدید. . و یا در مسئله بنزین باید در زمان بهتری این کار انجام میشد و مجلس از سالهای قبل چنین اجازه ای را به دولت داده بود اما متاسفانه این کار در بدترین زمان اجرا شد و مشکلات زیادی به وجود آورد . و البته در قضیه بنزین نه دولت تصمیم گرفت و نه مجلس بلکه شورای سران قوا چنین تصمیمی گرفتند و مشکلات زیادی برای مردم و کشور ایجاد شد.

در کل به نظر من مجلس همکاری و همیاری خوبی با دولت داشته است اما مشکلات ناشی از تحریم هم باعث شده بود تا فشار زیادی به دولت بیاید و مجلس هم در این زمینه کمکی نمیتوانست به دولت بکند.

مطهری در ادامه این گفتگو در خصوص این مسئله که نوع تعاملتان در صورت انتخاب شدن به عنوان رییس جمهور با دیگر نهادها چگونه است گفت: کارهای موازی در کشور از سمت نهادهای دیگر فشار به قوه مجریه وارد میکند و این دخالت ها باعث ضعف دولت است و به نظر من نباید اجازه داد تا در کار دولت دخالت شود. این موارد در قانون اساسی نیست و یک رییس جمهور مقتدر اجازه چنین دخالتهایی را نباید بدهد . چه در حوزه سیاست خارجی و چه دیگر حوزه ها. و شخصیت رییس جمهور یاید مقتدر باشد و از اختیارات قانونی خود استفاده کند زیرا اختیارات رییس جمهور در قانون اساسی مطلوب و کافی است.

وی در پاسخ به این سوال که بالاخره در شرایطی که میفرمایید، چگونه عمل میکنید؟ گفت: من چنین شرایطی را نخواهم پذیرفت و اجازه این دخالت ها را نمیدهم حالا چه از طریق گفتگو و مذاکره با این نهاد ها چه با گفتگو با مقام رهبری و مردم .زیرا قانون اساسی راه را مشخص کرده است و در صورت اختلاف باید به قانون اساسی و نظر رهبری رجوع کنیم. رییس جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است و باید طبق وظایفش عمل کند.

مطهری در ادامه در خصوص اینکه در کدام جبهه و جناح سیاسی قرار میگرد، گفت: به نظر من الزامی ندارد که همه در قالب اصولگرایی و یا اصلاح طلبی باشند من در هر دو گروه حامیانی دارم اما متعلق به هیچکدامشان نیستم و نظرات خودم را بیان میکنم گرچه برخی میگویند به اصلاح طلبان نزدیک هستم اما اینگونه نیست و قائل به تعصبات گروهی و جناحی نیستم. اگر بنده در انتخابات پیروز شوم از همه نیروهای مناسب در هر دو جناح استفاده خواهم کرد. همیشه نظرات خودم را بیان میکنم و به سلائق سیاسی دیگران کاری ندارم.

مطهری در پایان در پاسخ به سوالی درباره سیاست خارجی و ماجرای برجام و اینکه این سیاست های راهبردی  باید از طرف مقام رهبری تعیین شود ، موضع شما در این خصوص چگونه است، گفت: تعیین سیاست های کلی نوسط رهبری اصطلاح درقیقی نیست زیرا این سیاستها متعلق به تشخیص مصلحت نظام است و تایید این سیاست ها توسط رهبری به این معنی نیست که دست وزارت خارجه در این امور بسته باشد . اساسا کسی روی درستی سیاستهای کلی حرفی ندارد اما این سیاست ها نباید باعث شود تا نهادهای مریوطه مانند وزارت خارجه دچار محدودیت شوند.

وضعیت امروز الحمدلله خیلی خوب است و اتحادی در بین مسئولین و مردم در خصوص بازگشت به برجام درست شده است و همه روی این اجماع داریم که در صورت راستی آزمایی باید به برجام بازگردیم. 

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه به مناسبت 12 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ جزئیات حمله به فولاد مبارکه
اجرای موج 89 عملیات وعده صادق 4/ شلیک بیش از 100 موشک سنگین و پهپاد تهاجمی و 200 راکت
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید (ره)
بارش باران، گاهی رگبار و رعد و برق با احتمال تگرگ در شمال تهران
سفرهای زمینی عتبات در جریان است
روسیه: جای تعجب نیست که ایران می خواهد از ان‌پی‌تی خارج شود
پاسخ رهبر معظم انقلاب به پیام تسلیت و بیعت دبیرکل حزب الله لبنان
خسارت 200 میلیارد دلاری جنگ ایران به کشورهای عربی خلیج فارس
قیمت بنزین و گازوئیل در امارات 30 تا 70 درصد افزایش یافت
محکومیت سفارت روسیه در حملات نزدیک کلیسای ارتدکس در تهران
سپاه: ملت ایران با رأی قاطع خود به جمهوری اسلامی، مسیر عزت، استقلال و پیشرفت را برگزید
حافظیه همچنان پرمخاطب‌ترین مقصد گردشگری در یازدهمین روز نوروز
خلیج فارس و سواحل استان بوشهر تا پایان هفته مواج است
استامر بار دیگر تاکید کرد: جنگ در خاورمیانه جنگ ما نیست
حنظله اطلاعات ایران‌وایر را منتشر کرد
طرح اعطای تسهیلات 20 میلیون تومانی به بازنشستگان+ جزئیات
سری جدید «شام ایرانی» منتشر شد
پیام استاندار تهران به مناسبت 12 فروردین
راهنمای اعلام خسارات جنگ در سامانه 1811
قدردانی رهبر انقلاب از پیام‌های علما و شخصیت‌های دینی داخلی و خارجی
ابراز نگرانی پوتین از تخریب زیرساخت‌های انرژی در خاورمیانه
ضرورت مخالفت با جنگ ایران بنا به دلایل سیاسی و اخلاقی
ترامپ به خروج از ناتو فکر می‌کند
پرده برداشتن نتانیاهو از طرح «اسرائیل بزرگ»
وقتی دلتنگی باعث شد که شاهین فرهت با عجله به کشور بازگردد
کمالوندی: حمله به تاسیسات تحت نظارت پادمان جنایت جنگی است
عارف: ذخایر استراتژیک دارو در وضعیت مطلوب است
هدف آمریکا در ایران شکست خورد
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید انقلاب در روز جمهوری اسلامی ایران
هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول است
ادامه مقاومت متحدان تاریخی آمریکا به جنگ عیله ایران
حق بیمه زنان خانه دار در 6 ماه اول 1405 اعلام شد
معاون دفتر پزشکیان: خط رسانه‌ای تخریب رئیس‌جمهوری، مشکوک است
عزیزی: دوران مهمان نوازی 47 ساله در تنگه هرمز تمام شده است
محکومیت حمله آمریکا و اسرائیل به اماکن سازمان ملل در ایران توسط تهران
اقدام غیرقانونی ترامپ در محدود کردن رای‌دهی پستی
چرا جنگ زمینی می تواند تکلیف جنگ را به نفع ایران تعیین کند؟
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون چهارشنبه 12 فروردین+جدول پخش
ربیعی: خسارت زیادی به فدراسیون وزنه‌برداری وارد شده است
ایران خواستار محکومیت حمله تروریستی به سازمان منابع طبیعی
هاآرتص: ترامپ خاورمیانه را به آتش می‌کشد و از جهان انتظار دارد آتش را خاموش کند
نیکزاد‌: تنگه هرمز هرگز باز نمی‌شود
انجام بیش از 3 هزار مأموریت اورژانس تهران در جنگ رمضان
تاکنون 1262 نفر از هموطنان از دبی به کشور بازگشته‌اند
مدیرعامل شل: اروپا به زودی با کمبود سوخت مواجه می شود
صعود قیمت جهانی طلا نسبت به دو هفته گذشته
پیام فرماندهی کل انتظامی کشور بمناسبت 12 فروردین
رصد دقیق وضعیت کودکان واگذار شده به خانواده‌ها در ایام جنگ
رفراندوم زیر چتر جنگ!