×
سیاسی
شناسه خبر : 65638
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1400/01/26 ساعت 23:32
عراقچی: اگر مذاکرات فرسایشی شود آن را ادامه نخواهیم داد

عراقچی: اگر مذاکرات فرسایشی شود آن را ادامه نخواهیم داد

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با بیان اینکه نشست امروز کمیسیون مشترک برجام، بسیار جدی و چالشی بود گفت: اروپایی‌ها باید جدیت را در مذاکرات نشان دهند.

نور نیوز- گروه سیاسی: سید عباس عراقچی بعد از نشست امروز کمیسیون مشترک در وین درباره جزئیات این نشست، گفت: نشست امروز تقریباً دو ساعت طول کشید و در نهایت توافق شد که گروه‌های کاری هم در حوزه رفع تحریم‌ها و هم در حوزه هسته‌ای کار خود را از بعد از ظهر امروز از سر بگیرند.

وی تاکید کرد: همه توافق داشتند که ما باید وارد یک کار جدی و عملی بشویم و مجموعه اقداماتی که آمریکا باید انجام بدهد و مجموع تحریم‌هایی که باید بردارد باید لیست شود و مجموعه اقداماتی هم که ایران در مقابل انجام خواهد داد لیست بشود و دقیق بشود و توافق در مورد آنها صورت بگیرد و بتواند هر چه سریع‌تر اجرایی شود. این توافقی بود که صورت گرفت.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه، نشست امروز کمیسیون برجام را بسیار جدی و چالشی خواند و با بیان اینکه تحولاتی که بین این جلسه و جلسه قبل داشتیم از جمله حادثه نطنز و … فضای نشست را به شدت چالشی کرده بود، اظهار داشت: بحث‌ها از هر دو طرف خیلی جدی و متأثر از اتفاقات این مدت بود.

عراقچی تصریح کرد: مواضع کشور را بسیار روشن بیان کردیم؛ حادثه نطنز چیزی نیست که به توان به آسانی از کنار آن گذشت. انتظار داریم کشورهای مقابل در برجام این حادثه را محکوم کنند و این یک انتظار کاملاً جدی و به حقی است. غیر از روسیه و چین، سه کشور اروپایی نه تنها این کار را صورت ندادند، بلکه در حوزه تحریم‌ها مواردی را اضافه کردند.

وی در گفتگو با صداوسیما با اشاره به اینکه حسن نیت کشورهای اروپایی به شدت از سوی ما زیر سوال رفت، تاکید کرد: آنها باید جدیت خود را در مذاکرات نشان بدهند و این طور نیست که با این حرکات ما به یک جمع بندی خوبی بتوانیم برسیم، مگر آنکه کشورهای اروپایی جدیت خود را در عمل نشان بدهند.

عراقچی گفت: ما فرصت برای مذاکرات فرسایشی نداریم و مایل به مذاکرات فرسایشی نیستیم و باید سریع‌تر به جمع بندی برسیم و این را باید در عمل ببینیم که حرکت و شتاب به سمت رسیدن به توافق در حد معقول و مقبولی وجود دارد در غیر این صورت ما دلیلی برای ادامه مذاکره نمی‌بینیم

وی با بیان اینکه لیست‌های رفع تحریم‌ها در حال آماده شدن است و موضع ما این است که همه تحریم‌ها باید برداشته شود و فهرستی که تهیه می‌شود باید کامل باشد، افزود: در این خصوص قرار است که گروه‌های کاری کار خود را جدی تر پیش ببرند.

رئیس هیئت ایرانی در مذاکرات کمیسیون مشترک برجام در وین گفت: همه اعضای برجام از جمله ۳ کشور اروپایی این توافق را دارند که ما در مرحله‌ای هستیم که دیگر نیازی به بحث‌های کلی وجود ندارد و باید وارد کار شد و لیست‌ها را تهیه و بعد در مورد اختلافات صحبت کرد و لیست نهایی تهیه شود.

عراقچی درباره اینکه آیا در بحث راستی آزمایی تحول جدیدی رخ داده و مدت زمان آن چقدر خواهد بود؟،گفت: الان در مرحله ای هستیم که باید فهرست تحریم ها و فهرست اقدامات ایران روشن شود. وقتی این قطعی شد مرحله بعدی آن است که راستی آزمایی را تعیین کنیم که آن هم بحث و مذاکرات خود را دارد و ان شاءالله به آن می رسیم.

وی در خصوص اینکه آیا بعد از نشست امروز امیدوار به رسیدن به جمع بندی هستید؟،گفت: اگر امیدوار نبودیم، این جا نبودیم.  اینکه مسیر، مسیر آسانی نیست را همه قبول دارند و امیدوار هستیم در این دور از مذاکرات به یک مسیری برویم و به یک جمع بندی برسیم که چشم انداز حل و فصل کاملا روشن شده باشد.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با بیان اینکه امیداریم در طول چند روز آینده به این امر برسیم،گفت: هنوز زود است که قطعا بگوییم خواهیم رسید یا نه، به دلیل مشکلات و سختی هایی که وجود دارد. با این حال امیدواریم که بتوانیم این کار را انجام دهیم.

عراقچی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه آیا قرار است 1+4،  بیانیه ای در خصوص نطنز صادر کنند؟، گفت: این موضوعی است که مورد انتقاد شدید ما قرار گرفت و این یکی از بحث های چالشی امروز بود.

وی با بیان اینکه روسیه و چین مواضع خوبی را گرفتند،گفت: اتحادیه اروپا یک موضعی را گرفت که خیلی پایین تر از انتظارات ما بود و برخی از کشورهای اروپایی هم مواضعی گرفتند که بسیار پایین تر از انتظارات ما است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه این مورد انتقاد جدی ماست و امروز هم نسبت به آن تذکر دادیم،افزود: با این حال واکنش  ایران در جای خودش انجام شده است و احتیاجی به موضع گیری این کشورها نداریم و دردی از ما را دوا نمی کند. فقط حسن نیت آنها را نشان می دهد.

عراقچی تصریح کرد: اگر مایلند حسن نیت و جدیت خود را اثبات کنند باید مواضع خود را تصحیح کنند، اگر نه ما در مورد نطنز واکنش هایی که لازم بوده را گرفتیم و اقدامات خود را صورت دادیم و گزارشات آژانس وجود دارد و هم در مورد 60 درصد تایید کرده است که دیروز این کار صورت گرفته و هم در مورد هزار سانتریفیوژ اضافه، ما کار خودمان را انجام خواهیم داد.

وی درباره نشست بعدی کمیسیون مشترک برجام، گفت: هنوز زمانی برای نشست بعدی کمیسیون مشترک مشخص نشده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ارتش: پهپاد «لوکاس» دشمن در جزیره قشم ساقط شد
مخالفت پکن با حمله به تاسیسات اتمی ایران
تداوم خدمات‌رسانی ستاد سفر به مسافران نوروزی در پایتخت
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید (ره)
اعلام نرخ حق بیمه سلامت 1405 بر اساس دهک‌های درآمدی
ولایتی: هرگونه تجاوز زمینی، دفاع مقدس رمضان را تاریخی می‌کند
دستور عارف برای تأمین کالاهای اساسی و تسهیل ترخیص در شرایط جنگی
محکومیت جهانی اعمال محدودیت بر مسجدالاقصی و کلیسای «قیامت»
پیکر مطهر شهید دریابان تنگسیری در آبادان تدفین می‌شود
اعتراف ارتش اسرائیل به کشته شدن 4 نظامی در نبرد جنوب لبنان
آریا یوسفی: تیم ملی در جام جهانی افتخارآفرینی می‌کند
عاملان حمله لانچری به یک نهاد در تهران اعدام شدند
تعیین زمان جلسه انتخاب رئیس‌جمهور عراق در پارلمان
قدردانی رئیس‌جمهور از ایستادگی مردم عراق در کنار ایران
همکاری اطلاعاتی با رژیم صهیونیستی مجازات اعدام دارد
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ بمباران حسینیه اعظم زنجان
ترخیص بیش از 2.2 میلیون تن کالای اساسی از گمرکات کشور
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 11 فروردین 1405+جدول
موج 88 وعده صادق اجرا شد/ضربات مهلک سپاه به اهداف تروریست‌های آمریکایی- صهیونی
دولت در تأمین نیازهای اساسی کشور بدون اختلال تلاش می‌کند
نزدیکتر بیایید؛ کلاه سبزها مشتاقانه در انتظارتان هستند!
نزدیک تر بیایید.... منتظرتان هستیم
پیام تسلیت رئیس سازمان محیط‌زیست در پی شهادت نیروهای منابع طبیعی
جنایات دشمنان بر رسوایی آن‌ها می‌افزاید
اعلام انجام پنج عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا توسط مقاومت اسلامی عراق
دشمنان آرزوی تسلط بر تنگه هرمز را به گور می‌برند/پای هر متجاوزی را قطع می‌کنیم
دفاع مقدس سه ‌هزار ساله
چرخه فضیلت‌مند امنیت ملی و پیشرفت اقتصادی
توضیح شرکت توزیع برق تهران درباره اختلال صبحگاهی
ارائه 25 هزار خدمت فوری و شناسایی بیش از هزار پرونده سایبری در یک ماه
حمله پهپادی به نفتکش کویتی در نزدیکی دوبی
جهاد کشاورزی تهران: مرغ در بازار به اندازه کافی موجود است
سیاست نامه | وقتی دشمن سیاست عقلانی را ترور کرد
اخراج یک دیپلمات بریتانیایی به اتهام جاسوسی در روسیه
افزایش 40درصدی آمار اهدای خون در 10 روز اول جنگ
سازمان هواشناسی اعلام کرد: باران و برف در اکثر مناطق کشور
محبوبیت ترامپ به کمتر از 40 درصد رسید
سناتور روس: ایران بارها قربانی تجاوز آمریکا یا اسرائیل شد،‌ اما کسی جرأت حمله به کره شمالی
امتحانات هماهنگ کشوری دوره متوسطه اول لغو شد/اعلام زمان جدید برگزاری امتحانات
روسیه: آژانس اتمی به‌دلیل تهدیدات آمریکا حملات ژوئن 2025 به ایران را محکوم نکرد
مِرتس و الشرع: بمباران ایران تغییری در حاکمیت ایجاد نمی‌کند و راهگشا نیست
پیام فرمانده اسبق نیروی دریایی سپاه در پی شهادت سردار تنگسیری
سی‌ان‌ان به نقل از منابع آگاه در دولت آمریکا: واشنگتن همچنان به دنبال گفت وگو با ایران است
جزئیات قطعی موقت برق در برخی مناطق تهران اعلام شد/برق مناطق شرق تهران وصل شد
وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی تلفات این رژیم در جنگ رمضان را اعلام کرد
فایننشال تایمز: ایران می‌تواند از جنگ قدرتمندتر خارج شود
رضا نصری: اگر ترامپ تهدیدش در «جنگ زیرساخت‌ها» را عملی کند...
پیام مجلس خبرگان رهبری در پی شهادت دریابان تنگسیری
سناتور آمریکایی: پیش از اینکه هزینه‌ها گران‌تر از این شود باید جنگ با ایران را تمام کنیم
ادعای وال استریت ژورنال: ترامپ حاضر به پایان جنگ است