×
سیاسی
شناسه خبر : 65638
تاریخ انتشار :

عراقچی: اگر مذاکرات فرسایشی شود آن را ادامه نخواهیم داد

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با بیان اینکه نشست امروز کمیسیون مشترک برجام، بسیار جدی و چالشی بود گفت: اروپایی‌ها باید جدیت را در مذاکرات نشان دهند.

نور نیوز- گروه سیاسی: سید عباس عراقچی بعد از نشست امروز کمیسیون مشترک در وین درباره جزئیات این نشست، گفت: نشست امروز تقریباً دو ساعت طول کشید و در نهایت توافق شد که گروه‌های کاری هم در حوزه رفع تحریم‌ها و هم در حوزه هسته‌ای کار خود را از بعد از ظهر امروز از سر بگیرند.

وی تاکید کرد: همه توافق داشتند که ما باید وارد یک کار جدی و عملی بشویم و مجموعه اقداماتی که آمریکا باید انجام بدهد و مجموع تحریم‌هایی که باید بردارد باید لیست شود و مجموعه اقداماتی هم که ایران در مقابل انجام خواهد داد لیست بشود و دقیق بشود و توافق در مورد آنها صورت بگیرد و بتواند هر چه سریع‌تر اجرایی شود. این توافقی بود که صورت گرفت.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه، نشست امروز کمیسیون برجام را بسیار جدی و چالشی خواند و با بیان اینکه تحولاتی که بین این جلسه و جلسه قبل داشتیم از جمله حادثه نطنز و … فضای نشست را به شدت چالشی کرده بود، اظهار داشت: بحث‌ها از هر دو طرف خیلی جدی و متأثر از اتفاقات این مدت بود.

عراقچی تصریح کرد: مواضع کشور را بسیار روشن بیان کردیم؛ حادثه نطنز چیزی نیست که به توان به آسانی از کنار آن گذشت. انتظار داریم کشورهای مقابل در برجام این حادثه را محکوم کنند و این یک انتظار کاملاً جدی و به حقی است. غیر از روسیه و چین، سه کشور اروپایی نه تنها این کار را صورت ندادند، بلکه در حوزه تحریم‌ها مواردی را اضافه کردند.

وی در گفتگو با صداوسیما با اشاره به اینکه حسن نیت کشورهای اروپایی به شدت از سوی ما زیر سوال رفت، تاکید کرد: آنها باید جدیت خود را در مذاکرات نشان بدهند و این طور نیست که با این حرکات ما به یک جمع بندی خوبی بتوانیم برسیم، مگر آنکه کشورهای اروپایی جدیت خود را در عمل نشان بدهند.

عراقچی گفت: ما فرصت برای مذاکرات فرسایشی نداریم و مایل به مذاکرات فرسایشی نیستیم و باید سریع‌تر به جمع بندی برسیم و این را باید در عمل ببینیم که حرکت و شتاب به سمت رسیدن به توافق در حد معقول و مقبولی وجود دارد در غیر این صورت ما دلیلی برای ادامه مذاکره نمی‌بینیم

وی با بیان اینکه لیست‌های رفع تحریم‌ها در حال آماده شدن است و موضع ما این است که همه تحریم‌ها باید برداشته شود و فهرستی که تهیه می‌شود باید کامل باشد، افزود: در این خصوص قرار است که گروه‌های کاری کار خود را جدی تر پیش ببرند.

رئیس هیئت ایرانی در مذاکرات کمیسیون مشترک برجام در وین گفت: همه اعضای برجام از جمله ۳ کشور اروپایی این توافق را دارند که ما در مرحله‌ای هستیم که دیگر نیازی به بحث‌های کلی وجود ندارد و باید وارد کار شد و لیست‌ها را تهیه و بعد در مورد اختلافات صحبت کرد و لیست نهایی تهیه شود.

عراقچی درباره اینکه آیا در بحث راستی آزمایی تحول جدیدی رخ داده و مدت زمان آن چقدر خواهد بود؟،گفت: الان در مرحله ای هستیم که باید فهرست تحریم ها و فهرست اقدامات ایران روشن شود. وقتی این قطعی شد مرحله بعدی آن است که راستی آزمایی را تعیین کنیم که آن هم بحث و مذاکرات خود را دارد و ان شاءالله به آن می رسیم.

وی در خصوص اینکه آیا بعد از نشست امروز امیدوار به رسیدن به جمع بندی هستید؟،گفت: اگر امیدوار نبودیم، این جا نبودیم.  اینکه مسیر، مسیر آسانی نیست را همه قبول دارند و امیدوار هستیم در این دور از مذاکرات به یک مسیری برویم و به یک جمع بندی برسیم که چشم انداز حل و فصل کاملا روشن شده باشد.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با بیان اینکه امیداریم در طول چند روز آینده به این امر برسیم،گفت: هنوز زود است که قطعا بگوییم خواهیم رسید یا نه، به دلیل مشکلات و سختی هایی که وجود دارد. با این حال امیدواریم که بتوانیم این کار را انجام دهیم.

عراقچی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه آیا قرار است 1+4،  بیانیه ای در خصوص نطنز صادر کنند؟، گفت: این موضوعی است که مورد انتقاد شدید ما قرار گرفت و این یکی از بحث های چالشی امروز بود.

وی با بیان اینکه روسیه و چین مواضع خوبی را گرفتند،گفت: اتحادیه اروپا یک موضعی را گرفت که خیلی پایین تر از انتظارات ما بود و برخی از کشورهای اروپایی هم مواضعی گرفتند که بسیار پایین تر از انتظارات ما است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه این مورد انتقاد جدی ماست و امروز هم نسبت به آن تذکر دادیم،افزود: با این حال واکنش  ایران در جای خودش انجام شده است و احتیاجی به موضع گیری این کشورها نداریم و دردی از ما را دوا نمی کند. فقط حسن نیت آنها را نشان می دهد.

عراقچی تصریح کرد: اگر مایلند حسن نیت و جدیت خود را اثبات کنند باید مواضع خود را تصحیح کنند، اگر نه ما در مورد نطنز واکنش هایی که لازم بوده را گرفتیم و اقدامات خود را صورت دادیم و گزارشات آژانس وجود دارد و هم در مورد 60 درصد تایید کرده است که دیروز این کار صورت گرفته و هم در مورد هزار سانتریفیوژ اضافه، ما کار خودمان را انجام خواهیم داد.

وی درباره نشست بعدی کمیسیون مشترک برجام، گفت: هنوز زمانی برای نشست بعدی کمیسیون مشترک مشخص نشده است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
X
آگهی تبلیغاتی