×
سیاسی
شناسه خبر : 65582
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/01/24 ساعت 18:16
چرا آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به وظیفه حمایتی خود در قبال ایران عمل نمی‌کند؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به وظیفه حمایتی خود در قبال ایران عمل نمی‌کند؟

تعامل سازنده ایران با آژانس در موضوعات مختلف و ایجاد زمینه برای دست‌یابی به موفقیت برای مدیرکل و آژانس، تحت تاثیر اظهارات تحریک‌آمیز مدیرکل و عدم واکنش مناسب او به تروریسم هسته‌ای علیه کشورمان می‌تواند محدود شود به ویژه آن که تهران بارها به صراحت بر ایستادگی در برابر هرگونه فشار تاکید کرده است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: روز یکشنبه ۲۲ فروردین، طی اقدامی خراب‌کارانه فعالیت مجتمع غنی‌سازی شهید احمدی‌روشن نطنز به دلیل اختلال ایجاد شده در شبکه برق متوقف شد.

بلافاصله پس از انتشار خبر این رخداد، رسانه‌های صهیونیستی و غربی در حجمی گسترده این اقدام را عملیاتی سایبری از سوی تل‌آویو اعلام کردند.

آمریکا و رژیم صهیونیستی پیش از این نیز در عملیات‌های مشترکی از جمله ترور دانشمندان و خراب‌کاری در تاسیسات ایران تلاش کرده بودند که در فعالیت هسته‌ای کشورمان اخلال ایجاد کنند.

نکته حائز اهمیت در این مورد و تمام موارد پیشین به ویژه درباره ترور دانشمندان هسته‌ای، رفتار کاملا خنثی و مشکوک آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و به ویژه مدیرکل آن است که در بهترین حالت به اظهار مواضع دیپلماتیک بسنده کرده و به هیچ وجه حتی حاضر به محکومیت این اقدامات تروریستی نشده است.

این در حالی است که مطابق اساس‌نامه آژانس، این نهاد بین‌المللی علاوه بر وظیفه نظارتی خود، موظف است از ظرفیت‌های خود برای صیانت از داشته‌های هسته ای اعضاء صیانت کرده و خدشه به آنها را پیگیری کند.

از آنجا که دلایل فراوانی درباره مشارکت تل‌آویو و واشینگتن در این دست اقدامات تروریستی علیه ملت ایران وجود دارد و از سویی مشخصا مدیرکل فعلی آژانس یعنی «رافائل گروسی» گرایش‌های  غیر قابل انکاری به آمریکا دارد به نظر می‌رسد که اتخاذ چنین مواضعی ریشه در این گرایش‌ها داشته باشد.

علاوه بر این؛ «رافائل گروسی» طی هفته‌های منتهی به آغاز دور جدید نشست‌های کمیسیون مشترک برجام، اظهارات تحریک‌آمیزی علیه جمهوری اسلامی ایران داشت و بر طبل حمایت از زیاده‌خواهی‌ غربی‌ها در پرونده هسته‌ای ایران کوبید.

این در حالی است که گروسی طی دو سفری که با فاصله زمانی اندک در زمستان گذشته به تهران داشت با اذعان به همکاری و حسن نیت ایران، تاکید کرده بود که به ساز و کار مناسبی با تهران بر سر حل‌ وفصل اختلافات رسیده است.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که در فاصله چند روز مانده به پایان ضرب‌الاجل پنجم اسفند در مورد ایران به پیشنهاد خود به تهران سفر کرد تا با منصرف کردن کشورمان از اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی خود را مهره‌ای موثر در جایگاه مدیرکلی آژانس معرفی کند، پس از بازگشت به وین بر خلاف آنچه در تهران بر آن تاکید کرده بود عمل کرده است.

این رفتار گروسی که بیش از هر چیز زیر فشار غربی‌ها به ویژه ایالات متحده صورت می‌گیرد، نشان‌گر آن است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر خلاف ذات فنی و حقوقی خود توان حفظ بی‌طرفی و فاصله گرفتن از اقدامات سیاسی را نداشته و قادر به حفاظت از جایگاه حقوقی خود در برابر خواست و اراده قدرت‌های زورگو نیست.

نکته آنکه؛ تعامل سازنده ایران با آژانس در موضوعات مختلف و ایجاد زمینه برای دست‌یابی به موفقیت برای مدیرکل و آژانس، تحت تاثیر اظهارات تحریک‌آمیز مدیرکل می‌تواند محدود شود به ویژه آن که تهران بارها به صراحت بر ایستادگی در برابر هرگونه فشار تاکید کرده است.

سابقه روابط ایران با غربی‌ها و سازمان‌هایی چون آژانس نیز به روشنی گویای این مطلب است که هرگاه آنها در فضایی غیر تحمیلی وارد تعامل شده‌اند، تهران نیز بر اساس مسئولیت حقوقی و بین‌المللی خود بیشترین همکاری را با آنها داشته است، چنانچه در موضوع برجام نیز گزارش‌های متعدد مدیرکل قبلی این گزاره را تایید می‌کند.

بر همین اساس؛ روشن است که ایفای نقش وکیل مدافع یک طرف دعوا از سوی مدیرکل سازمانی که باید بی‌طرفانه رفتار و قضاوت کند، طبعا او و سازمان متبوعش را دست کم در مورد ایران به نتیجه دل‌خواه نخواهد رساند و فضا را پیچیده‌تر از قبل خواهد کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
اطلاعیه دفتر رهبر شهید انقلاب در مورد نماز لیله الدفن ایشان
چین هشدار نارنجی طوفان «باوی» را تمدید کرد
هواشناسی تهران: وزش باد در پنج روز آینده ادامه دارد
قدردانی رئیس هلال احمر از حضور مردم در تشییع رهبر شهید انقلاب
فیلم اختصاصی از مزار مطهر رهبر شهید در رواق دارالذکر
وزیر خارجه ترکیه: دلیلی برای درگیری نظامی میان ما و اسرائیل وجود ندارد
نورنما | 37 سال رهبری، جهاد تا شهادت
رئیس الحشد الشعبی از برگزارکنندگان مراسم «قائد شهید امت» تقدیر کرد
تنش با ایران، قیمت بنزین آمریکا را صعودی کرد
نگرانی روزافزون نمایندگان جمهوری‌خواه از اقدامات ترامپ
گروسی: در حال نظارت بر وضعیت نیروگاه هسته‌ای بوشهر در ایران هستیم
رشد 7درصدی بازار خودروهای برقی در اروپا
قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه 19 تیر 1405 + جدول
الجزیره: ایران توانست اعتبار نظامی آمریکا را زیر سؤال ببرد
قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه 19 تیر 1405 + جدول
مصاف اسپانیا - بلژیک در یک‌چهارم نهایی جام جهانی+ ساعت بازی و پخش زنده
توضیحات درباره جزئیات ترخیص خودروها در بندر چابهار
قیمت سکه وطلا امروز 19 تیرماه 1405
هشدار روسیه بر خطرات ناشی از درگیری نظامی ترامپ با ایران
آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان؛ صعود بین کوین
دلافوئنته در آستانه بازی با بلژیک: این سخت‌ترین آزمون ما در جام جهانی است
جزئیات درگیری مرگبار در بلوار سرافرازان مشهد
پشت درهای ناتو، چه معامله‌ای با آینده اروپا شد؟
چرخش دیپلماسی مصر؛ قاهره به دنبال بازتعریف روابط با کشورهای خلیج فارس و ایران
تحلیل بازار خودرو در ماه‌های پیش رو
دبیر شورای عالی امنیت ملی: حمله به زیرساخت‌ها مقابله به مثل خواهد شد
ابوترابی فرد: عصر بازدارندگی تهاجمی ایران و محور مقاومت آغاز شد
محکومیت شدید حمله تروریستی در پاکستان
نورنما | طواف آخر گرد قبله دل ها
برگزاری مراسم بزرگداشت «امام شهید» در مساجد و بقاع متبرکه استان تهران
دیدار وزیران خارجه ایران و اندونزی در مشهد
راهنمای کامل ثبت‌نام حج 1406؛ زمان آغاز ثبت نام تمتع
مترو و اتوبوس تهران از شنبه باز هم رایگان است؟
قیمت جهانی طلا امروز 19 تیرماه 1405
نگرانی‌های امنیتی در مورد هواپیمای اهدایی قطر به ترامپ
واکنش نبیه بری به نقش سوریه در لبنان
جزئیات خسارت حمله ارتش آمریکا به صیادان بندرعباس
حداقل افزایش حقوق بازنشستگان جدید مشخص شد
بازگشایی سینماها و برنامه جدید اکران فیلم‌ها
سخنگوی وزارت خارجه چین: ناتو روایت «تهدید چین» را بزرگنمایی می‌کند
نبرد غول‌های اروپا در جام جهانی 2026؛ اسپانیا به دیوار آهنی بلژیک رسید
تغییر رویکرد در واشنگتن؛ تمرکز بر دیپلماسی به جای افزایش حملات علیه ایران
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون جمعه 19 تیر ماه +جدول پخش
نورنما | روی دوش زائران نجف و کربلا
بدرقه تاریخی رهبر شهید نشان‌دهنده ابطال محاسبات دشمن و استمرار راه مقاومت
عاشورا؛ حماسه ماندگار تاریخ
ازسرگیری پروازهای فرودگاه مشهد
جزئیات جدید بیمه سلامت/ کدام دهک ها رایگان شدند؟+ اعلام نرخ حق بیمه دهک‌های ششم تا دهم
چرا آمریکا نمی‌تواند از نوسانات قیمت نفت فرار کند؟
افت تولید جهانی گندم و رشد تولید ایران در سال 2026