×
فرهنگی
شناسه خبر : 65560
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/01/24 ساعت 12:14
چرایی افزایش خشونت علیه زنان در کشورهای توسعه یافته

چرایی افزایش خشونت علیه زنان در کشورهای توسعه یافته

بر اساس آمار سال گذشته دست کم در هر سه روز در فرانسه یک زن از سوی شریک زندگی خود به قتل رسیدند. آلمان، انگلیس، ایتالیا، اسپانیا و سوئیس در رده‌های بعدی بالاترین میزان قتل با انگیزه‌های جنسیتی قرار دارند.

نورنیوز- گروه جامعه: خشونت خانگی علیه زنان و زن کشی از سوی همسران سابق و یا فعلی در سراسر جهان به ویژه در کشور‌های توسعه یافته به معضلی جدی تبدیل شده است.

در همین رابطه وزارت امور خانواده آلمان اعلام کرد در سال 2019میلادی تقریبا هر سه روز یک زن در خشونت خانگی جان خود را از دست داده است (117 مورد قتل زنان). این در حالی است که در سال جاری میلادی، این میزان شامل 122 مورد قتل، آدم کشی یا صدمات جسمی منجر به مرگ بوده است.

خشونت خانگی علیه زنان را می‌توان به عنوان یکی از مصادیق ناهنجاری‌های فرهنگی دانست. گرچه هر نوع اقدام خشونت آمیز علیه هر انسانی قابل پذیرش نیست. 
در بسیاری از موارد آنچه به عنوان خشونت از آن نام برده میشود خشونت های فیزیکی علیه افراد آسیب پذیر است و توجه چندانی به خشونت های روحی و روانی نمیشود. همین نکته باعث شده است تا بر خلاف آمار خشونت های فیزیکی تقریبا برآورد دقیقی از میزان خشونت های روانی علیه زنان و کودکان در چنین جوامعی در دسترس است.

خانواده به عنوان اولین نهاد هویت ساز و موثر در جامعه پذیری وقتی با بحران روبرو می‌شود در واقع آینده یک جامعه در معرض آسیب جدی قرار خواهد گرفت. خشونت خانگی و زن کشی نه تنها حریم امن خانواده را به محیطی ناامن تبدیل می‌کند و باعث بروز مشکلات روحی و روانی برای اعضای خانواده می‌شود بلکه با رواج خشونت خانگی علیه هر یک از اعضای خانواده ، به دلیل الگوبرداری دیگران از رفتار خشونت آمیز، در حقیقت ماشین تولید خشونت روشن شده است و به مرور جامعه در چرخه رواج خشونت گرفتار خواهد شد. 

دنیای صنعتی و فرهنگ مدرن با بازتعریف نقش انسان در جامعه و خانواده به مثابه نیروی تولید و ابزار زندگی، به میزان قابل توجهی روابط بین افراد را توانست تفییر دهد. این تغییرات در اولین قدم با قداست زدایی از نهاد خانواده توانستند نقش های همسری،پدری،مادری و فرزندی را متحول کنند به همین دلیل در سالیان گذشته به مرور در تمامی حوزه‌های رفتاری اعضای خانواده مانند نقش مادری و همسری شاهد بروز بحران بوده‌ایم.

این تغییر و تحولات وقتی با دگرگونی های اقتصادی و بحران های سیاسی اجتماعی مانند جنگ یا کرونا همراه می‌شوند به مراتب ظهور و بروز شدیدتری خواهند داشت، چرا که نگاه ابزاری به انسان‌ها نه تنها مانعی در برابر اعمال خشونت و ظلم علیه دیگری در شرایط حساس و ویژه، نیست بلکه می‌تواند عامل تقویت کننده این امر نیز باشد. 

شاید به همین دلیل است که در سال‌ها و ماه‌های اخیر شاهد افزایش خشونت خانگی و زن کشی در بین کشورهای توسعه یافته و مدرن هستیم. 
در همین خصوص و بر اساس آمار اتحادیه اروپا ، فرانسه یکی از کشور‌های اروپایی است که بیشترین شمار قتل زنان به دست همسر و یا شریک زندگی را به خود اختصاص داده است.

بر اساس آمار سال گذشته دست کم در هر سه روز در فرانسه یک زن از سوی شریک زندگی خود به قتل رسیدند. آلمان، انگلیس، ایتالیا، اسپانیا و سوئیس در رده‌های بعدی بالاترین میزان قتل با انگیزه‌های جنسیتی قرار دارند. 
گرچه این پدیده مختص جوامع توسعه یافته نیست و تقریبا امری فراگیر در همه جوامع است اما آمار رو به رشد و شدت خشونت منجر به قتل پدیده ایست که در جوامع مدرن نگرانی های زیادی برای فعالان اجتماعی و حقوق زنان ایجاد کرده است


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
دست رد فرانسه به سینه ترامپ/ کار ناتو دخالت در تنگه هرمز نیست
هشدار سپاه فارس درباره خطر بمب‌های عمل‌نکرده در ارتفاعات شیراز
رسانه سعودی: ترامپ به ایران می‌بازد
نسبتاً سریع از جنگ با ایران کنار خواهیم کشید
تخلیه 7 بیمارستان و آسیب به 41 آمبولانس در جنگ رمضان
انسداد چالوس و ترافیک سنگین در محورهای شمالی
موضع ایران درباره شرایط پایان جنگ تغییر نکرده است
جنگ علیه ایران جنگ ما نیست و وارد آن نمی‌شویم
بازارهای جهانی زیر فشار تنش‌ها؛ جهش کم‌سابقه در قیمت انرژی و کالاهای اساسی
نورویدئو | پیامدهای واقعی جنگ زمینی علیه ایران
اطلاعیه سپاه ثارالله کرمان در پی شهادت چهار پاسدار وطن‌ در جبهه جنوب کشور
بزرگترین اختلال نفتی تاریخ در راه است
پیام اینفانتینو درباره حضور ایران در جام جهانی 2026
حمله سنگین موشکی ایران به اراضی اشغالی/ هدف قرار گرفتن بالگرد اسرائیلی از سوی مقاومت
پیکر شهید سیدعبدالرحیم موسوی در قم تشییع می‌شود
نگرانی تل‌آویو از پایان جنگ با ایران
بازگشت تیم ملی فوتبال به ایران
جزئیات آیـیـن تشییـع و تدفـیـن پیـکـر شهید تنگسیری در آبادان
اوج بازگشت مسافران از فردا؛ تهران و البرز پرترددترین استان‌ها
با شهادت دریابان تنگسیری، خللی در اقتدار ایران ایجاد نمی شود
کشف محموله بزرگ مخابراتی جاسوسی/ بازداشت 8 عضو گروهک‌های تجزیه‌طلب
قانون اعدام اسرای فلسطینی عقب‌گردی خطرناک به سوی بربریت است
شهادت 24 کادر درمان در جنگ رمضان
هشدار دوباره سپاه نسبت به هرگونه اقدام تروریستی علیه ایران
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به خرمشهر/شهادت 5نفر در میانه
مسافران جاده ای بخوانند
ضربات سنگین ایران به تل‌آویو، مقامات صهیونیستی را به محل حادثه کشاند
یک فروند پهپاد «لوکاس»در غرب کشور منهدم شد
نورنما| فلز زدن جنگنده برای فرار از موشک پدافندی ایران
پزشکیان: 12 فروردین، روز تثبیت اراده تاریخی ملت ایران است
ادامه موج 89 عملیات وعده صادق 4/ انهدام یک فروندپهپاد لوکاس/هدف قرار گرفتن نفتکش صهیونیستی
کنترل تنگه هرمز در اختیار کامل نیروی دریایی سپاه است
واکنش شکیب شجره و الهام پاوه‌نژاد به حملات اخیر امریکا و اسرائیل
حیات سیاسی نتانیاهو به خون‌های جنگ علیه ایران گره خورده است
توصیه فرمانده نیروی زمینی ارتش به خانواده نظامیان آمریکایی
سفر زمینی به عراق برقرار است
قالیباف خطاب به فعالان بازارهای جهانی: فریب نخورید
نورویدئو| فرجام خطرناک امنیت فروشی آمریکا در خلیج فارس
خسارت جنگ به 115 هزار واحد غیرنظامی/ بیشترین تخریب در تهران
آمریکا به دلیل محاسبه غلط و تحریک اسرائیل وارد جنگ شد
هیچ اختلافی در داخل وجود ندارد
تعطیلی 4 بوستان تهران در روز طبیعت
ظریف: ترامپ به زودی می‌رود اما ایران همیشه می‌ماند
نامه نرگس آبیار به اعضای آکادمی اسکار: «سکوت خود را بشکنید»
ایران مصوبه اعدام اسرای فلسطینی را محکوم کرد
آخرین‌ وضعیت ترافیکی و جوی محورهای مواصلاتی کشور
صدور کیفرخواست برای 4 متهم پرونده موسسه قرض الحسنه روستای زرندین در نکا
لغو امتحانات هماهنگ کشوری متوسطه اول/آغاز امتحانات از 9 خرداد
دستور نتانیاهو به ارتش برای تخریب منازل در جنوب لبنان
تایلند ادعا کرد با ایران برای عبور نفتکش‌ از هرمز به توافق رسیده