×
سیاسی
شناسه خبر : 65447
تاریخ انتشار : جمعه 1400/01/20 ساعت 11:34
چرا آمریکا از ارائه فهرست تحریم‌هایی که باید لغو شود استنکاف می‌کند؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا آمریکا از ارائه فهرست تحریم‌هایی که باید لغو شود استنکاف می‌کند؟

برخی اطلاعات رسیده به «نورنیوز» حاکی است که اصلی‌ترین موضوعی که در مذاکرات وین روی میز هیئت‌های مذاکره‌کننده است، مسئله راستی‌آزمایی و صداقت آمریکا در مورد موضوع لغو یک‌باره همه تحریم‌ها و شیوه راستی‌آزمایی آنها است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: دومین جلسه کمیسیون مشترک برجام امروز جمعه ۲۰ فروردین برای بررسی نتایج گفتگوهای انجام شده در کارگروه‌های تخصصی برگزار می‌شود.

«سیدعباس عراقچی» سرپرست هیئت مذاکره‌کننده ایرانی در وین با ارائه جمع‌بندی اولیه در خصوص نتایج گفتگوهای انجام شده تاکنون اعلام کرد: نشانه‌هایی بروز کرده که آمریکا در حال بررسی مواضع خودش و حرکت به سمت برداشتن کامل تحریم‌ها است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر موضع اصولی ایران در مذاکرات افزود: تا وقتی آمریکا تمام تحریم‌های خودش را لغو نکرده و به برجام برنگشته باشد، هیچ یک از فعالیت‌های هسته‌ای ایران به ویژه در حوزه غنی‌سازی نه متوقف می‌شود و نه حتی روند کاهشی پیدا می‌کند.

«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در سخنانی که حداقل از نقطه نظر ادبیات، با اظهارات گذشته آمریکا متفاوت است اظهار داشت: آمریکا آماده لغو تحریم‌های ناسازگار با برجام است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره جزئیات لغو تحریم‌های ناسازگار با برجام اطلاعات بیشتری نداد و عنوان کرد: در این مرحله نمی‌توان گفت که این امر شامل کدام بخش خواهد بود.

او خاطر نشان کرد: هیچ اعتمادی بین ایران و آمریکا وجود ندارد با این وجود، تعاملات انجام شده در وین به اعتراف همه، سازنده بوده است!

اگرچه هنوز اطلاعات کامل در مورد جزییات گفتگوی انجام شده با ۱+۴ و همچنین نتایج رایزنی نمایندگان اعضای باقی مانده در برجام با آمریکا منتشر نشده لیکن برخی اطلاعات رسیده به «نورنیوز» حاکی است که اصلی‌ترین موضوعی که در مذاکرات وین روی میز هیئت‌های مذاکره‌کننده است، مسئله راستی‌آزمایی و صداقت آمریکا در مورد موضوع لغو یک‌باره همه تحریم‌ها و شیوه راستی‌آزمایی آنها است.

به صورت طبیعی اگر آمریکا همان‌گونه که مقامات این کشور اعلام کرده‌اند قصد بازگشت به برجام را دارد، باید مجموعه تحریم‌ها اعم از آن گروهی که در برجام به آنها اشاره شده و سایر مواردی که در زمان دولت ترامپ با هر برچسبی وضع شده، به صورت عملی لغو شود.

از آنجا که بر اساس اعلام سخنگوی وزارت خارجه آمریکا این کشور برای لغو تحریم‌های ناسازگار با برجام آماده است باید فهرست همه تحریم‌ها تهیه و به تایید طرفین برسد.

این اقدام با توجه به سوابق بدعهدی آمریکا و تفسیر به رای کردن بسیاری از توافقات قبلی، الزامی غیرقابل اجتناب است چرا که بازگشت آمریکا به برجام بدون ایجاد شفافیت در تحریم‌هایی که باید لغو شود و شیوه راستی‌آزمایی آن، عملا دادن امتیاز جدید به واشنگتن بدون توجه به ضرورت بازگشت این کشور به تعهداتش است.

عباس عراقچی سرپرست هیئت مذاکره کننده ایرانی در وین پیشتر اعلام کرده بود که تحریم‌هایی که باید در این مرحله لغو شود حدود ۱۶۰۰ مورد است.

بسیار روشن است که ایجاد اطمینان نسبت به اتقان فهرست نهایی تحریم‌ها و راستی‌آزمایی لغو آنها اقدامی دقیق، حساس و فنی بوده که انجام آن مسئولیت سنگینی را متوجه هیئت مذاکره‌کننده ایرانی خواهد کرد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چاقی کودکان؛ خطری که در کمین نسل آینده ایرانیان است
کشفی باورنکردنی درباره بیماری‌های خودایمنی
جارد ایزاکمن کیست و چرا رئیس ناسا شد؟
نوراینفو | نکات کلیدی برای بهبود مدیریت مالی
هوش مصنوعی جدید گوگل، بهتر از ChatGPT
ویتامین‌های مهمی که هنگام بارداری مانع پوسیدگی دندان‌های کودکان می‌شود
قرارداد اسرائیل و آلمان برای سیستم دفاعی «آرو 3»
تیم ملی فوتبال مراکش قهرمان جام کشورهای عربی شد
توقف پروازها در بندرعباس به دلیل طوفان شدید
واکنش ایران به اشغالگری اسرائیل در سوریه
تحلیل دقیق الجزیره از جنگ 12 روزه
سازمان ملل : اسرائیل از نقض حاکمیت سوریه خودداری کند
سخنگوی داعش خراسان بازداشت شد+ جزئیات دستگیری
هشدار درباره افزایش مصرف گاز با برودت هوا
تلاش سران اروپا برای توافق بر سر بلوکه کردن دارایی‌های روسیه
ترخیص 4 میلیون تن نهاده دامی/ شرایط برای استمرار تولید فراهم است
هفته نوزدهم لیگ برتر فوتسال؛ گیتی‌پسند صدرنشینی را حفظ کرد
کری‌خوانی اسکوچیچ برای پرسپولیس؛ خدا پاسخ شادی‌های تحریک‌آمیزتان را داد
اشغال سوریه توسط اسرائیل صدای فرانسه و انگلیس را در آورد
هشدار احتمال وقوع طوفان و سیلاب در بوشهر
نورنما | گرفتار شدن گوسفندها زیر برف
واکنش دیوان کیفری بین‌المللی به تحریم آمریکا علیه دو قاضی
سقوط هواپیما در ایالت کارولینای شمالی آمریکا
پزشکیان: آن‌چه را که می‌نویسیم، عمل می‌کنیم
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + شناسایی هویت 9 جان‌باخته
میامی؛ میزبان مرحله دوم مذاکرات آتش‌بس غزه
نورنما | دلی به وسعت دریا،زیر باران رحمت الهی!
یورش شهرک نشینان به مسجدالاقصی
فعال شدن دو سامانه به اندازه 6 برابر همه باران کشور
اخطار قرمز هواپیمایی / آماده‌باش فرودگاه‌ها با تشدید بارش‌ها
حریق واحد مسکونی در عظیمیه دو مصدوم بر جای گذاشت
تحریم دو قاضی دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل صدور حکم علیه اسرائیل
شارژ اعتبار مرحله دوم طرح یسنا ویژه شب یلدا
کره شمالی تلاش‌های ژاپن برای بازنگری اصول غیرهسته‌ای خود را محکوم کرد
تجمع 20 هزار نیروهای مورد حمایت عربستان در مرز یمن
تحریم های جدید آمریکا علیه کشتی‌ها و شرکت‌های مرتبط با ایران
فعالیت «سامانه موشکی اورشنیک» روسیه در بلاروس آغاز شد
تقویت همکاری بین عمان و هند با امضای پیمان شراکت اقتصادی جامع
معاون وزیر بهداشت: داروی آنفلوانزا بیش از میزان نیاز در کشور موجود است
تراکتور 1 (8) - پرسپولیس 1 (7) | صعود تراکتور در ماراتن پنالتی‌ها + فیلم خلاصه بازی
خبر معاون وزیر نفت از بازطراحی ساختار شرکت ملی پالایش و پخش
سردار رادان: دشمن در پی ایجاد اغتشاش از طریق فضای مجازی در کشور است
واکنش ایران به دلسوزی مزدورانه واشنگتن برای ایرانیان
مصر از طرح ترامپ برای برقراری صلح در سودان حمایت کرد
وزیر کار: قزوین پدر تجارت ایران است
باکو صادرات سوخت را به ارمنستان کلید زد
فرانسه میزبان کنفرانس بین‌المللی برای تقویت ارتش لبنان شد
هشدار مسکو به توکیو درباره رزمایش‌هایش با آمریکا
بانک‌مرکزی: 15 نفر 6 میلیارد دلار را ناپدید کردند
روسیه خواستار خویشتنداری برای جلوگیری از تحولات غیرقابل پیش‌بینی پیرامون ونزوئلا شد
X
آگهی تبلیغاتی