×
سیاسی
شناسه خبر : 65403
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/01/18 ساعت 11:21
بدون آزادسازی منافع به گروگان گرفته شده ایران از سوی آمریکا هیچ توافقی شکل نمی‌گیرد

نور نیوز بررسی می کند؛

بدون آزادسازی منافع به گروگان گرفته شده ایران از سوی آمریکا هیچ توافقی شکل نمی‌گیرد

رفتار آمریکا دقیقا مشابه جنگ‌افروزی است که با حمله به خاک کشوری دیگر بخشی از خاک و منافع آن را در اختیار گرفته و اکنون پس از وقوف به عدم توانایی خود برای تصرف بیشتر و زمین‌گیر شدن در پشت سد مقاومت حریف، برای خروج آبرومندانه از بحرانی که خود ساخته است حاضر به عقب‌نشینی نیست اما پیشنهاد مصالحه می‌دهد.

نور نیوز ـ گروه سیاسی: روز سه‌شنبه نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور نمایندگان 1+4 و جمهوری اسلامی ایران در وین برگزار شد. این جلسه که در ادامه نشست مجازی این کمیسیون در روز جمعه شکل گرفت، از دیروز به دلیل ویژگی‌ها و حساسیت‌های آن در مسیر دستیابی به توافق احتمالی برای خروج از بن‌بست ایجاد شده در احیای مجدد برجام در صدر توجه رسانه‌های جهان بوده است. 

سیدعباس عراقچی سرپرست هیئت مذاکره‌کننده ایران در وین دیشب و پس از پایان جلسه کمیسیون مشترک در گفتگو با «نورنیوز» با اشاره به مواضع قاطع ایران که به اطلاع اعضای 1+4 در نشست رسیده است اظهار داشت: در اجرای تعهدات آمریکا روش گام به گام را قبول نداریم و مجموعه اقدامات در یک گام که ما اسم ان را «وضعیت نهایی» گذاشته‌ایم باید انجام شود.

عراقچی همچنین با رد برخی فضاسازی‌های رسانه‌ای در مورد مذاکره غیرمستقیم ایران با آمریکا و طرح موضوعات فرابرجامی در نشست گفت: ما هیچ‌گونه مذاکره مستقیم یا غیرمستقیم با آمریکا نداریم و نه تنها در مورد موضوعات فرابرجامی مذاکره نمی‌کنیم بلکه در مورد توافق‌نامه برجام هم که قبلا مذاکرات آن انجام شده گفتگویی نخواهیم داشت.

در کنار اظهارنظرهای سرپرست هیئت ایرانی در مذاکرات، مقامات آمریکایی نیز بر اساس روال معمول خود برای ایجاد فشار رسانه‌ای و تاثیرگذاری غیرمستقیم بر مذاکرات، اظهارات متعدد و متنوعی داشته‌اند.

«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با انتقاد از مواضع طرح شده از سوی ایران در نشست و «حداکثری» خواندن آن اضافه کرد: ما هیچ پیشرفت فوری پیش‌بینی نمی‌کنیم. ما می‌دانیم که بحث‌های دشواری پیش رو خواهد بود، اما این یک گام سالم رو به جلو است.

«رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز که به همراه هیئتی به وین، محل برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام سفر کرده است طی سخنانی گفت: «اصرار مقام‌های ایران برای رفع کامل و یک‌جای تحریم‌ها نشانه جدی نبودن تهران در بازگشت به برجام است.»

او خاطرنشان کرد: « آمریکا درباره برنامه موشک‌های بالستیک ایران نگرانی‌هایی دارد و وقتی پرونده هسته‌ای مشخص شد، مذاکره درباره فعالیت منطقه‌ای ایران را آغاز می‌کند.»

مخالفت آشکار آمریکا با لغو یک‌باره تحریم‌ها و تاکید بر ضرورت طرح موضوعات فرابرجامی نشان می‌دهد که دولت بایدن با وجود ادعاهای مکرر در خصوص قصد این کشور برای بازگشت به دیپلماسی عملا حاضر به انجام اقدام عملی در این حوزه نبوده و با طرح مسایل انحرافی که خود از تاثیر آن بر باقی ماندن بن‌بست کنونی آگاه است در حال حرکت در مسیر گذشته اما با ادبیاتی دیگر است.

رفتار آمریکا دقیقا مشابه جنگ‌افروزی است که با حمله به خاک کشوری دیگر بخشی از خاک و منافع آن را در اختیار گرفته و اکنون پس از وقوف به عدم توانایی خود برای تصرف بیشتر و زمین‌گیر شدن در پشت سد مقاومت حریف، برای خروج آبرومندانه از بحرانی که خود ساخته است حاضر به عقب‌نشینی نیست اما پیشنهاد مصالحه می‌دهد!

بسیار روشن است که مصالحه پیش از عقب‌نشینی طرف متجاوز و جنگ‌افروز  و برگرداندن خاک و منافع کشور مورد هجوم واقع شده، عملا آغاز جنگی فرسایشی با هدف شکستن مقاومت حریف است.

جمهوری اسلامی برای جلوگیری از تداوم تجاوز آمریکا به منافع ایران تحت هیچ شرایطی حاضر به پذیرش طرح گام به گام و چند پاره شدن منافعش که به معنی به رسمیت شناختن خوی تجاوزگری و زیاده‌خواهی آمریکاست نخواهد شد و همان‌گونه که سرپرست هیئت مذاکره‌کننده ایران در کمیسیون مشترک اعلام کرد در صورتی که مذاکرات فعلی به محلی برای اتلاف وقت و طرح زیاده‌خواهی‌های قبلی باشد مذاکرات را متوقف خواهد کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
اعزام تیم منتخب کشتی آزاد ایران به ترکیه
تردد 1.4 میلیون زائر از مرز مهران
تلویزیون این هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟ معرفی کامل فیلم‌های پنجشنبه و جمعه
جزئیات هولناک قتل مادر و دختر در قزوین؛ روایت تازه از یک جنایت خانوادگی
عبور نخستین کشتی LNG قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران
پیش‌بینی هوای تهران؛ وزش باد شدید و احتمال گردوخاک
مجوز واردات خودرو صادر شد + جزئیات
دومین حمله مسلحانه به مأموران فراجا در ایرانشهر؛ یک گروهبان به شهادت رسید
برنامه قطعی برق تهران پنجشنبه 8 مرداد 1405 | جدول خاموشی مناطق
نوراینفو | کودکان در پیاده‌روی اربعین؛ 8 نکته بهداشتی و دارویی که هر والدینی باید بداند
آخرین جزییات ثبت نام فروش فوری و فوق العاده محصولات ایران خودرو اعلام شد+ جدول
لینک و برنامه قطعی برق ایلام امروز پنج شنبه 8 مرداد
برنامه قطعی برق قم امروز پنج شنبه 8 مرداد اعلام شد
تدبیر گمشده
مقام آگاه: ادعای سفر هیأت ایرانی برای ادامه مذاکرات صحت ندارد
تجاوز مجدد ارتش تروریستی آمریکا به ایران؛ پاسخ قاطع نیروهای مسلح با حملات موشکی آغاز شد
محدودیت تردد در جاده کندوان و آزادراه تهران–شمال
نقشه عجیب 2 دختر برای سرقت از خانه‌ها؛ تدریس زبان بهانه بود
پیش ‌بینی قیمت دلار پنجشنبه 8 مرداد 1405
هشدار هواشناسی؛ گردوخاک، کاهش کیفیت هوا و رگبار در برخی استان‌ها
پیش ‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه 8 مرداد 1405
قیمت گوشت قرمز امروز 8 مرداد + جدول قیمت ها
حمله به کشتی ایرانی؛ چرا اوکراین به سرعت عقب نشست؟
نورویدئو | هالیوود ترامپ؛ وقتی هوش مصنوعی جای پیروزی را بازی می کند
پایان تلخ ستاره مسترشف دنیا؛ جزئیات مرگ «ریش‌قرمز»
روایت تکان دهنده از قتل زن 47 ساله؛ سومین حکم قصاص برای قاتل
آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ تردد روان در محورهای شمالی
شیراز در سوگ خلبان شهید سوخو 24؛ مراسم استقبال از پیکر شهید مجید کاظمی برگزار شد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 8 مرداد 1405+ جدول کامل قیمت ها
هیئت وزیران مهلت مجوزهای ویژه را تمدید کرد؛ جزئیات ابلاغیه جدید
واقعیت ماجرای حمله پهپادی به بندر بارگیری گاز طبیعی مصر چه بود؟
بلاگر منتشرکننده لایو ضرب‌وجرح زنان در تهران بازداشت شد
تناقض تحریم‌ها
به راه‌حل بیندیشیم
تحلیل واکنش گروه های شیعی به حمله آمریکا- سعودی به عراق
خط و نشان جنگی نتانیاهو برای فرار از حکم بازداشت بین‌المللی
وضعیت نگران‌کننده ایمنی هتل‌های تهران؛ ثبت 90 آتش‌سوزی در سال‌های اخیر
آغاز دومین آزمون ملی علوم پزشکی با رقابت بیش از 10 هزار داوطلب
خلیج فارس و کابوس امنیتی؛ وقتی ناجی خود بحران‌ساز است
پنتاگون بزرگ‌ترین قرارداد تسلیحاتی خود را امضا کرد
خیز بلند تهران و اسلام‌آباد برای تجارت 10 میلیارد دلاری
بیشترین سفرها به شمال کشور از کدام مسیرها انجام شد؟
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 8 مرداد 1405+ وضعیت استانها
واکنش سفارت ایران در غنا به توییت ترامپ: شجاعت جان می‌بخشد،ریاست‌جمهوری آمریکا جان می گیرد
چند توصیه به بیماران دیابتی در سفر اربعین
سی‌ان‌ان: عربستان در حال کشیده شدن به جنگی ناخواسته است
تکمیل حلقه مفقوده کریدور شمال-جنوب در گرو اقدام روسیه
انفجارهای مهیب کی‌یف را لرزاند؛ مردم به ایستگاههای مترو پناه بردند
چشم‌انداز تجارت 10میلیارد دلاری میان ایران و پاکستان
کارشکنی تازه آمریکا در مسیر دیپلماسی؛ تحریم‌های موازی خزانه‌داری همزمان با ادعای تفاهم