×
سیاسی
شناسه خبر : 65403
تاریخ انتشار :

نور نیوز بررسی می کند؛

بدون آزادسازی منافع به گروگان گرفته شده ایران از سوی آمریکا هیچ توافقی شکل نمی‌گیرد

رفتار آمریکا دقیقا مشابه جنگ‌افروزی است که با حمله به خاک کشوری دیگر بخشی از خاک و منافع آن را در اختیار گرفته و اکنون پس از وقوف به عدم توانایی خود برای تصرف بیشتر و زمین‌گیر شدن در پشت سد مقاومت حریف، برای خروج آبرومندانه از بحرانی که خود ساخته است حاضر به عقب‌نشینی نیست اما پیشنهاد مصالحه می‌دهد.

نور نیوز ـ گروه سیاسی: روز سه‌شنبه نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور نمایندگان 1+4 و جمهوری اسلامی ایران در وین برگزار شد. این جلسه که در ادامه نشست مجازی این کمیسیون در روز جمعه شکل گرفت، از دیروز به دلیل ویژگی‌ها و حساسیت‌های آن در مسیر دستیابی به توافق احتمالی برای خروج از بن‌بست ایجاد شده در احیای مجدد برجام در صدر توجه رسانه‌های جهان بوده است. 

سیدعباس عراقچی سرپرست هیئت مذاکره‌کننده ایران در وین دیشب و پس از پایان جلسه کمیسیون مشترک در گفتگو با «نورنیوز» با اشاره به مواضع قاطع ایران که به اطلاع اعضای 1+4 در نشست رسیده است اظهار داشت: در اجرای تعهدات آمریکا روش گام به گام را قبول نداریم و مجموعه اقدامات در یک گام که ما اسم ان را «وضعیت نهایی» گذاشته‌ایم باید انجام شود.

عراقچی همچنین با رد برخی فضاسازی‌های رسانه‌ای در مورد مذاکره غیرمستقیم ایران با آمریکا و طرح موضوعات فرابرجامی در نشست گفت: ما هیچ‌گونه مذاکره مستقیم یا غیرمستقیم با آمریکا نداریم و نه تنها در مورد موضوعات فرابرجامی مذاکره نمی‌کنیم بلکه در مورد توافق‌نامه برجام هم که قبلا مذاکرات آن انجام شده گفتگویی نخواهیم داشت.

در کنار اظهارنظرهای سرپرست هیئت ایرانی در مذاکرات، مقامات آمریکایی نیز بر اساس روال معمول خود برای ایجاد فشار رسانه‌ای و تاثیرگذاری غیرمستقیم بر مذاکرات، اظهارات متعدد و متنوعی داشته‌اند.

«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با انتقاد از مواضع طرح شده از سوی ایران در نشست و «حداکثری» خواندن آن اضافه کرد: ما هیچ پیشرفت فوری پیش‌بینی نمی‌کنیم. ما می‌دانیم که بحث‌های دشواری پیش رو خواهد بود، اما این یک گام سالم رو به جلو است.

«رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز که به همراه هیئتی به وین، محل برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام سفر کرده است طی سخنانی گفت: «اصرار مقام‌های ایران برای رفع کامل و یک‌جای تحریم‌ها نشانه جدی نبودن تهران در بازگشت به برجام است.»

او خاطرنشان کرد: « آمریکا درباره برنامه موشک‌های بالستیک ایران نگرانی‌هایی دارد و وقتی پرونده هسته‌ای مشخص شد، مذاکره درباره فعالیت منطقه‌ای ایران را آغاز می‌کند.»

مخالفت آشکار آمریکا با لغو یک‌باره تحریم‌ها و تاکید بر ضرورت طرح موضوعات فرابرجامی نشان می‌دهد که دولت بایدن با وجود ادعاهای مکرر در خصوص قصد این کشور برای بازگشت به دیپلماسی عملا حاضر به انجام اقدام عملی در این حوزه نبوده و با طرح مسایل انحرافی که خود از تاثیر آن بر باقی ماندن بن‌بست کنونی آگاه است در حال حرکت در مسیر گذشته اما با ادبیاتی دیگر است.

رفتار آمریکا دقیقا مشابه جنگ‌افروزی است که با حمله به خاک کشوری دیگر بخشی از خاک و منافع آن را در اختیار گرفته و اکنون پس از وقوف به عدم توانایی خود برای تصرف بیشتر و زمین‌گیر شدن در پشت سد مقاومت حریف، برای خروج آبرومندانه از بحرانی که خود ساخته است حاضر به عقب‌نشینی نیست اما پیشنهاد مصالحه می‌دهد!

بسیار روشن است که مصالحه پیش از عقب‌نشینی طرف متجاوز و جنگ‌افروز  و برگرداندن خاک و منافع کشور مورد هجوم واقع شده، عملا آغاز جنگی فرسایشی با هدف شکستن مقاومت حریف است.

جمهوری اسلامی برای جلوگیری از تداوم تجاوز آمریکا به منافع ایران تحت هیچ شرایطی حاضر به پذیرش طرح گام به گام و چند پاره شدن منافعش که به معنی به رسمیت شناختن خوی تجاوزگری و زیاده‌خواهی آمریکاست نخواهد شد و همان‌گونه که سرپرست هیئت مذاکره‌کننده ایران در کمیسیون مشترک اعلام کرد در صورتی که مذاکرات فعلی به محلی برای اتلاف وقت و طرح زیاده‌خواهی‌های قبلی باشد مذاکرات را متوقف خواهد کرد.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تکذیب شایعه وقوع حادثه در ساختمان‌های وزارت نفت
اسرائیل در شوک حملات؛ آیا وضعیت اضطراری تا یک ماه دیگر ادامه دارد؟
شناسایی 21 متهم به تشویش اذهان عمومی پس از حملات تروریستی اسرائیل در سمنان
پیکر شهید سلامی به معراج رسید + عکس
گفت‌وگوهای رئیس‌جمهور پزشکیان با سران جهان برای تقویت همکاری‌ها + عکس
تعداد شهدا از آغاز حملات جنایتکارانه اسرائیل تاکنون اعلام شد
شش درجه فاصله در زمان جنگ
نورنما | حمله اسرائیل در حین برگزاری کلاس آنلاین کنکور
حمله موشکی اسرائیل به کتابخانه مؤسسه مطالعات سیاسی در نیاوران
هشدار قاطع لاریجانی درخصوص حمله به تاسیسات نفتی ایران+ فیلم
رئیس سازمان اطلاعات سپاه و دو فرمانده مجاهد دیگر به شهادت رسیدند
PSG بی‌رحم و منظم؛ خط حمله‌ای مرگبار با 4 گل حتی بدون دمبله + خلاصه بازی
عملیات تیراندازی فلسطینی‌ها در کرانه باختری همزمان با حملات ایران
رسانه‌های رژیم صهیونیستی:حملات موشکی ایران؛ خسارت‌های بی‌سابقه به اسراییل وارد کرد
ساختمان وزارت خارجه ایران هدف حمله مستقیم اسرائیل قرار گرفت
در پی لغو امتحانات دانش‌آموزان؛ حضور عوامل اجرایی در مدارس الزامی نیست
پدافند سنندج هدف متخاصم را منهدم کرد+فیلم
ساعت آغاز به کار متروی تهران از فردا تغییر می کند
اولین برد تیم ملی والیبال ایرن مقابل اوکراین در لیگ ملت‌های 2025 + جزئیات بازی
واکنش روزنامه انگلیسی «تلگراف»درخصوص فروپاشی سامانه دفاع هوایی رژیم صهیونیستی
پیروزی بایرن مونیخ با 10 گل دیدنی در جام باشگاه‌های جهان + خلاصه بازی
فرودگاه بن‌گوریون در تل‌آویو مورد اصابت موشک ایران قرار گرفت
تصاویری از عبور موشکهای ایران از فراز مسجدالاقصی به سمت اهداف رژیم صهیونیستی
گزارش تصویری | تجاوز رژیم صهیونیستی به منطقه مسکونی غیر نظامی در تهران
لحظه اصابت مستقیم موشک ایران به حیفا+ فیلم
مصدومیت 5 دانشجوی خارجی در حمله امروز رژیم صهیونیستی به تهران
موج تازه حملات موشکی ایران به اراضی اشغالی آغاز شد+فیلم
سازمان ملل در تهران: کنار مردم ایران ایستاده‌ایم
گنبد طلایی حرم مطهر رضوی و حضور انبوه زائران در صحن‌های این آستان مقدس+ فیلم
تصویر پدافند هوایی درشرق تهران در برابر تجاوزات اسرائیل
خنثی‌سازی بمب در شهرری و دستگیری عوامل انفجار پالایشگاه+جزییات
پدافند سپاه زنجان دو پهپاد متخاصم رژیم صهیونیستی را ساقط کرد
تردد در مرز ایران و ترکیه بدون محدودیت در جریان است
آماده‌سازی مرز شلمچه برای ورود روزانه 15 هزار نفر ازحجاج ایرانی
جاده چالوس یک‌طرفه شد
تصاویر منتشر شده از اسرائیل پس از حمله موشکی امروز
ساعات کاری میادین میوه و تره‌بار تهران اعلام شد
دیپلماسی فعال ایران پس از تجاوز رژیم صهیونیستی
تصاویر فعالیت مداوم پدافند مشهد در محدوده فرودگاه هاشمی‌نژاد
انفجار و آتش سوزی در 2 نقطه در شهر مشهد
پرتابه دستی در محوطه وزارت اطلاعات؛ هیچ اصابتی به ساختمان نداشت
تهران هدف حمله رژیم صهیونیستی؛ خسارت‌ها جبران می‌شود
ادامه بی‌وقفه توزیع سوخت در کشور +فیلم
یارانه نقدی دهک‌های یک تا 3 واریز شد +جزییات واریز
ترامپ: حمله به ایران لازم بود تا به توافق نزدیک شویم
مراسم تشییع شهدای حملات اخیر در روز سه‌شنبه لغو شد+جزییات
عملیات ترمیم لوله آب در میدان قدس آغاز شده است؛ آب قطع نشده
درگیری موفق پدافند قم با پهپادهای اسرائیلی؛ اهداف متخاصم منهدم شدند
بورس‌ فردا و پس‌فردا هم تعطیل شد
لیست غایبان بزرگ جام جهانی باشگاه‌ها؛ رونالدو، صلاح، نیمار و دیگر ستارگان
X
آگهی تبلیغاتی