×
سیاسی
شناسه خبر : 63226
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/01/09 ساعت 15:47

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا طرح آتش‌بس سعودی با یمن یک دروغ بزرگ است؟

آل‌سعود که شش سال پیش به همراه امارات با حمایت مستقیم دولت اوباما، رژیم صهیونیستی و انگلیس اقدام به حملات تجاوزگرانه به یمن کرد، شاید هیچ‌گاه تصور نمی‌کرد روزی مجبور به پیشنهاد آتش‌بس برای کاهش تلفات در عمق خاک خود شود.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: کمتر از دو هفته پیش بود که «فیصل بن‌فرحان» وزیر خارجه رژیم سعودی از طرح آتش‌بسی میان نیروهای متجاوز ائتلاف و یمنی‌ها خبر داد.

این طرح گرچه به مدد پشتوانه بزرگ رسانه‌ای در حجم بسیار وسیعی تبلیغ شد اما چنانچه پیش‌بینی می‌شد قابل اعتنا و اتکاء نبود و لذا ارتش و نیروهای مردمی یمن آن را نپذیرفتند.

بی‌شک مهمترین دلیل طرح این آتش‌بس از سوی رژیم متجاوز سعودی را می‌توان بالا رفتن ضریب ضربه‌پذیری عربستان در عمق خاک خود از یک سو و سفیدسازی پرونده سیاه جنایات سعودی از سوی دیگر دانست.

آل‌سعود با محوریت «محمد بن‌سلمان» که شش سال پیش به همراه امارات با حمایت مستقیم دولت اوباما، رژیم صهیونیستی و انگلیس اقدام به حملات تجاوزگرانه به یمن کرد، شاید هیچ‌گاه تصور نمی‌کرد روزی مجبور به پیشنهاد آتش‌بس برای کاهش تلفات در عمق خاک خود شود.

بسیار روشن است که اعلام چنین طرحی از سوی ریاض، بر خلاف تبلیغات دروغین حقوق بشری تنها از ترس تحقیر بیشتر متجاوزین سعودی ـ اماراتی در معرکه یمن صورت گرفته و هیچ نیت خیرخواهانه‌ای در بطن آن وجود ندارد.  

ابعاد این طرح نیز کاملا گویای نیت پلید رژیم سعودی و حامیان غربی ـ صهیونیستی‌اش است، چنانچه در آن ریاض با هدف القاء داخلی بودن بحران یمن، خواستار میانجی‌گری میان گروه‌های داخلی یمن شده، حال آنکه سعودی خود ریشه اصلی تجاوز به یمن است اما در این طرح هیچ اشاره‌ای به ماهیت متجاوز سعودی نشده است.

طرح مذکور در شرایطی عنوان شده که یمنی‌ها دست برتر را در جنگ داشته و علاوه بر عملیات‌های موشکی و پهپادی به مراکز نظامی و فرودگاهی استراتژیک سعودی، جنگ در مأرب نیز به سود انصارالله و ارتش یمن در جریان است.

طرح آتش‌بس در چنین شرایطی از دیدگاه یمنی‌ها اقدامی فرافکنانه برای رهایی سعودی از شکست در جنگ هوایی و زمینی و متوقف‌سازی آزادسازی مأرب است تا از شکست در مارب و رسوایی هدف قرار گرفتن مراکز نفتی و استراتژیک رهایی یابند.

البته سعودی طی شش سال گذشته هرگاه عرصه را بر خود تنگ دیده برای تجدید قوا بارها ادعای آتش‌بس کرده اما هرگز آنها را اجرا نکرده است و بلکه در ادامه حملات خود را به یمن تشدید کرده است.

از سویی؛ این طرح در حالی اعلام شده که حامیان سعودی نه تنها هیچ اقدامی برای شکستن محاصره یمن صورت نداده که همچنان بدون محدودیت به فروش تسلیحات به سعودی و امارات ادامه داده  و حتی برخی اعضا و مقامات نظامی و سیاسی یمن را تحریم کرده‌اند.

در این میان؛ ادعاهای واهی درباره دخالت ایران در یمن سندی دیگر بر سیاسی‌کاری و غیر واقعی بودن این طرح است که تنها برای فریب یمنی‌ها و افکار عمومی صورت گرفته است.

البته چنانچه یمنی‌ها تاکید دارند، جنگ و تجاوز را سعودی آغاز کرده و راهکار پایان آن نیز توقف حملات به یمن، رفع تحریم‌ها و محاصره و پذیرش حق تعیین سرنوشت برای ملت یمن است، اما در این طرح خبری از این موارد نیست.

ایفای نقش سازمان ملل در اجرای این طرح نیز محل سوال جدی است، چه، این سازمان طی شش سال گذشته هیچ صداقتی نداشته و علاوه بر قلم گرفتن نام سعودی از لیست سیاه کودک‌کشان،  در اجرای محاصره یمن و حتی ارسال دارو و غذای فاسد به یمن ایفای نقش کرده است.

سراسیمه‌گی سعودی برای ارائه طرح مذکور بیان‌گر آن است که مقاومت و دستاوردهای نظامی و میدانی یمنی‌ها نتیجه‌بخش بوده و سندی دیگر بر کارآمدی مقاومت برای احقاق حقوق ملت‌هاست.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ترامپ اعلام کرد؛ واشنگتن آماده اعمال مرحله دوم تحریم ‌ها علیه روسیه
250 هزار نفر از مجازین کنکور 1404 انتخاب رشته کردند
چک 500 هزار ریالی جدید ایران رسماً وارد بازار شد
مسکو در قلب کی‌یف وحشت آفرید
تقویت خط حمله تیم فوتبال المپیاکوس با ورود طارمی
صعود ایران در میراث ناملموس جهانی با ثبت 26 اثر/ ایران در رده چهارم ایستاد
دستگیری جوان 26 ساله/ مردی که برای کشتن انسان‌ها قیمت گذاشته بود
موافقت نامه گسترده ایران با چین نیازمند مراقبت دایمی در حین اجرا است
توافق بر سر نصب 5000 دوربین ثبت تخلف در سراسر کشور
یارانه نقدی در آستانه اصلاح؛ وزیر رفاه جزئیات اعتراض‌ها را اعلام کرد
ITC مهاجم سرشناس صادر شد؛ رونمایی بزرگ استقلال تا آخر هفته
آلودگی هوا در تهران؛ تنفس برای گروه‌های حساس خطرناک شد
اعتصاب کارکنان، مترو لندن فلج شد
بالاترین نرخ سوددهی طلای جهانی رقم خورد
5 سد خشک شد/وضعیت نامطلوب سدها ادامه دارد
پزشکیان: ما با هیچ کشور اسلامی دشمنی نداریم/به وحدت امت اسلامی پای‌بندیم
تصمیم تازه اوپک‌پلاس؛ افزایش تولید نفت از اکتبر آغاز می‌شود
پزشکیان: مرزهای جغرافیایی هرگز توان جدایی دو ملت برادر ایران و عراق را ندارد
قالیباف: اجرای قانون شفافیت را پیگیری می‌کنیم
مادورو دستور استقرار 25 هزار نیرو را صادر کرد
تقابل دوباره ایران و ازبکستان در فینال کافا
حماس: آماده مذاکره فوری هستیم، به شرط تأمین منافع ملت فلسطین
هشدار ملی در بریتانیا؛ آژیر خطر تلفن‌های همراه همزمان به صدا درآمد
دوفوریتی | یک اقرار رسمی برای مصرف بالای الکل در ایران
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد؛ سربازان محیطبان می‌شوند
قدرت‌نمایی اسپانیا و بلژیک با برتری پرگل مقابل رقبای خود
امروز پیش فروش سکه در مرکز مبادله برگزار می‌شود
فردا؛ آخرین مهلت انتخاب رشته کنکوری‌ها/اعلام نتایج نهایی در نیمه مهر
صهیونیست‌ها اعتراف کردند؛ ضربه سخت یمنی‌ها به اسرائیل با حمله به فرودگاه رامون
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 17 شهریور
شب ناآرام استانبول در میان تظاهرات ضد دولتی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 17 شهریور1404 + وضعیت استان‌ها
مصرف بی رویه داروهای «کورتون» در ایران
رسوایی یک مقام سابق تل‌آویو در آلمان
80 درصد کاربران از VPN استفاده می‌کنند
کشور در خطر سالخوردگی جمعیت قرار دارد
آیا اوتیسم با مصرف استامینوفن مرتبط است؟
کدام اشغال؟ کدام صلح؟
ترامپ: اسرائیل با شروط من برای آتش‌بس در غزه موافقت کرد
نایب قهرمانی ووشو ایران با 10 مدال رنگارنگ
واریز مرحله دوم وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری
ماهواره‌های ظفر، پایا، کوثر و سلیمانی تا پایان سال پرتاب می‌شوند
900 نفر از حامیان فلسطین در لندن بازداشت شدند
لاپید: نتانیاهو به جای مذاکره، تخریب برج‌های غزه را انتخاب کرده است
رشد چشمگیر قیمت لوازم‌التحریر و افزایش هزینه‌های زندگی در آمریکا
اسپانیا (6) - ترکیه (0) / صدرنشینی با جشنواره ای از گل + جدول گروه E
ترامپ طرحی برای میانجی‌گری بین حماس و رژیم صهیونیستی ارائه کرد
پزشکیان: توصیه‌های رهبری نصب العین مسئولان است
نجات بیماران در آتش‌سوزی بیمارستان لقمان حکیم
نورنما | درس عبرتی که قوی مادر به مرغ دریایی مزاحم داد
X
آگهی تبلیغاتی