×
سیاسی
شناسه خبر : 63216
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

خطر فعالیت‌های هسته‌ای انگلیس برای امنیت جهان

اقدام اخیر انگلیس در کنار آشکارتر ساختن استانداردهای دوگانه غرب که حقانیت بی‌اعتمادی ایران را به آنها بیش از پیش آشکار می‌سازد، بیان‌گر نقش مخرب انگلیس در قبال صلح و امنیت جهانی است که مقابله سازمان ملل و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با آن را ضروری می‌سازد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: بر اساس مفاد پیمان‌نامه بین‌المللی منع گسترش سلاح اتمی (ان.پی.تی)، حذف سلاح هسته‌ای بخشی از امنیت نظام بین‌الملل است و کشورهای عضو متعهدند که در این راه تلاش کنند.

اخیرا اما؛ «دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس، طرح دولت «بوریس جانسون» جهت گسترش حجم زرادخانه هسته‌ای کشورش را برای آنچه ایجاد «حداقلی از بازدارندگی» خوانده، ضروری دانسته است.

طرح مذکور به دنبال افزایش تعداد کلاهک‌های هسته‌ای انگلیس از ۱۸۰ به ۲۶۰ کلاهک است که کاملا بر خلاف مفاد ان.پی.تی است.

این اقدام انگلیس در حالی صورت می‌گیرد که در باب آن چند نکته قابل توجه است:

نخست؛ دو رویی و ریاکاری هسته‌ای انگلیس دارای سابقه است، چنانچه لندن در حالی علیه فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران موضع خصمانه دارد که در برابر فعالیت‌های هسته‌ای تهدیدآمیز رژیم صهیونیستی با ده‌ها کلاهک هسته‌ای سکوت و حتی از ایجاد و گسترش آن حمایت کرده است.

دوم؛ انگلیس در حالی با ایران‌هراسی سعی در توجیه تحرکات هسته‌ای بحران‌ساز خویش دارد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همواره بر ماهیت صلح‌آمیز هسته‌ای ایران اذعان کرده است و جهانیان نیز فتوای رهبر انقلاب مبنی بر حرام بودن ساخت، نگهداری و استفاده از سلاح هسته‌ای را بهترین تضمین برای صلح‌آمیز بودن فعالیت هسته‌ای ایران می‌دانند.

 نکته قابل توجه آنکه انگلیس در حالی فعالیت‌های ایران را تهدیدآمیز می‌نامد که جمهوری اسلامی تاکید دارد در صورت لغو تمام تحریم‌ها و راستی‌آزمایی این لغو از سوی تهران، حاضر به بازگشت به تعهدات برجامی است حال آنکه کشورهای غربی از اجرای تکلیفات برجامی برای لغو تحریم‌ها خودداری می‌کنند که خود سندی بر واهی بودن توجیهات ایران‌هراسانه انگلیس است.

سوم؛ انگلیس در حالی روسیه را مسئول گسترش تولید بمب‌های هسته‌ای خود عنوان می‌کند که مسکو همواره بر اصل تمدید پیمان استارت با آمریکا تاکید داشته که با مخالفت ترامپ و عدم جدیت بایدن برای تحقق این طرح مواجه شده است.

انگلیس اگر واقعا به دنبال امنیت جهانی است باید به جای گسترش توان هسته‌ای، در جمع هواداران اعمال فشار بر آمریکا مبنی بر پایان دادن به تحرکات غیر صلح‌آمیز و تهدیدآمیزش از جمله در حوزه هسته‌ای بپردازد.

چهارم؛ انگلیس در حالی توان هسته‌ای را عامل بازدارندگی عنوان می‌کند که حمایت‌های این کشور از تروریسم، رژیم صهیونیستی و رژیم سعودی و همراهی گسترده با آمریکا در اعمال تحریم علیه سایر کشورها، امنیت جهان را به مخاطره انداخته است. قطعا دست برداشتن انگلیس از رفتارهای تروریستی و تروریست‌پروری از جمله در حوزه اقتصادی مولفه‌ای مهم در امنیت جهان خواهد بود و عدم تغییر رفتار انگلیس زمینه‌ساز استمرار و تشدید بحران.

پنجم؛ سران انگلیس در حالی از قدرت بازدارندگی هسته‌ای می‌گویند که نگاهی بر تحولات داخلی انگلیس نشان می‌دهد که بحران اقتصادی، گسست اجتماعی به ویژه تبعیض علیه رنگین‌پوستان، ناتوانی شدید دولتمردان در مقابله با کرونا و آمار بالای قربانیان در این کشور، بحران‌های ناشی از برگزیت و خروج انگلیس از اتحادیه اروپا با پیامدهای اقتصادی و اجتماعی آن، بازگشت تروریست‌های دست‌پرورده ساختارهای امنیتی انگلیس که با شکست در سوریه و عراق دوباره با این کشور باز می‌گردند، مهمترین تهدیدات امنیتی علیه انگلیس هستند.

این تهدیدات را که ریشه در سیاست‌های دولتمردان این کشور دارد، نمی‌توان با بمب هسته‌ای رفع کرد. انگلیس با بحران مشروعیت در داخل و بی‌اعتمادی جهانی مواجه است که راهکار آن نه بمب هسته‌ای بلکه تغییر رفتار و پایان دادن به رفتارهای استبدادی در داخل و عملکردهای استعماری در خارج از این کشور است.

ششم؛ اقدام انگلیس، فرانسه و آمریکا برای افزایش بمب‌ها و زرادخانه‌های هسته‌ای و نیز اقدام آلمان برای افزایش بودجه نظامی بیان‌گر جنگ قدرت در میان بلوک غرب است که فروپاشی نظام سرمایه‌داری در حوزه امنیتی را بیش از پیش آشکار می‌سازد.

مواضع سران اروپا مبنی بر استقلال امنیتی از آمریکا و ناتو سندی دیگر بر این بحران امنیتی در نظام سرمایه‌داری است، بحرانی که اختلافات گسترده اقتصادی میان اروپا و آمریکا و نیز بحران ناهماهنگی و رقابت ناسالم و بحران‌ساز در مقابله با کرونا که حتی به سرقت ماسک و لوازم بهداشتی کشورهای اروپایی و آمریکا منجر شد ابعاد دیگر بحران نظام سرمایه‌داری را آشکار می‌سازد.

در یک جمع‌بندی نهایی می‌توان گفت که این اقدام انگلیس در کنار آشکارتر ساختن استانداردهای دوگانه غرب که حقانیت بی‌اعتمادی ایران را به آنها بیش از پیش آشکار می‌سازد، بیان‌گر نقش مخرب انگلیس در قبال صلح و امنیت جهانی است که مقابله سازمان ملل و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با آن را ضروری می‌سازد.

این سازمان‌ها اکنون با اعمال فشار و حتی سیاست تحریم باید بر اساس قوانین بین‌المللی به مقابله با رفتارهای بحران‌ساز کشورهایی همچون انگلیس، فرانسه و آمریکا بپردازند که با فعالیت‌های غیرصلح‌آمیز هسته‌ای و ایجاد رقابت هسته‌ای در جهان تهدیدی بزرگ برای امنیت جهان هستند.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
احیای حقیقت با زبان علم و احترام
شکست نزدیک تیم ملی والیبال ایران مقابل اسلوونی در لیگ ملت‌ها +خلاصه بازی
جزییات انفجار در فرودگاه مهرآباد
در حمله اسرائیل به پادگان بعثت بروجرد یک نفر شهید و 4 نفر مجروح شدند
لحظه برخورد موشک به سایت هسته‌ای نطنز؛ آلودگی هسته‌ای گزارش نشده است +فیلم
برنامه مسایقات امروز 24 خرداد +پخش زنده
فعال شدن پدافند پارچین؛ دیروز در شرق تهران +فیلم
دریابان شمخانی هنوز تحت درمان است
حمله دیروز جنگنده‌های اسرائیل به تبریز +فیلم
جزییات 5 موج عملیات موشکی ایران علیه اسراییل از شب گذشته تاکنون د+ تصاویر
روز گذشته در ایران چه گذشت؟؛ شهادت فرماندهان سپاه و مردم غیرنظامی +فیلم
«دعوت به خویشتنداری» یا چراغ سبز برای ادامه جنایت اسرائیل؟
چرا غدیر مهم‌ترین عید اسلام است؟
نتانیاهو به پناهگاه رفت
تعطیلی یک هفته‌ای مسابقات فوتبال تهران
صدای مهیب انفجار در نزدیکی ستاد کل نیروهای مسلح در خیابان معلم تهران
تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو
آسمان کشور تا ساعت 14 روز شنبه بسته است
عراقچی: دعوت به خویشتن‌داری را نمی‌پذیریم
نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره حمله اسرائیل به ایران آغاز شد
فرار خبرنگار و فیلمبردار فاکس نیوز حین پخش زنده
خلبان یکی از دو جنگنده رژیم صهیونیستی که ساقط شد زن بود
بیانیه سپاه پاسداران در پی انجام عملیات وعده صادق 3
گزارش تصویری | حمله موشکی ایران به رژیم صهیونیستی
ارتش: 8 جنگنده رژیم صهیونیستی و چندین پهپاد متجاوز سرنگون شدند
ضربه مستقیم یا نمایندگی تجاوز؟
سایت هسته‌ای «یو سی اف» مورد حمله قرار گرفت
امیر سرلشکر حاتمی فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران شد
راهنمای بقا در شرایط جنگی در پنج قدم
مهدی کروبی تجاوز رژیم صهیونیستی علیه ایران را محکوم کرد
ره‌گیری موفق پرتابه‌ها در آسمان تهران
شلیک به فرمول موازنه
ساقط شدن پهپاد متجاوز رژیم صهیونیستی در آسمان قم
پیام تلویزیونی رهبر معظم انقلاب خطاب به ملت ایران منتشر شد
فعال‌شدن پدافند هوایی در مرکز تهران+ فیلم
محدوده ستارخان همین الان+فیلم
واکنش اعضای تیم ملی فوتبال به وحشی‌گری رژیم صهیونیستی
اطلاعیه وزارت علوم و وزارت بهداشت درباره نحوه فعالیت دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی
حمله رژیم صهیونیستی به محدوده سایت فردو +فیلم
شهادت دریابان شمخانی تکذیب شد
حملات جدید رژیم صهیونیستی به مناطقی در حوالی چیتگر +فیلم
دقایقی قبل؛ انفجار و مشاهده دود در منطقه گرمدره +فیلم
به درخواست ایران امشب شورای امنیت سازمان ملل تشکیل می‌شود
سرلشکر پاکپور: به‌زودی درهای جهنم به روی رژیم کودک‌کش گشوده می‌شود
راه‌آهن: هیچ اختلالی در حرکت قطارها نداریم
فراجا هشدار داد: از جابجایی موشک‌ها فیلم نگیرید
عراقچی: ایران از اروپا انتظار دارد صهیونیست‌ها را محکوم کنند
واکنش محسن چاوشی به حمله دیشب رژیم صهیونیستی: لگد کردی، لگد می‌شی ...
آیت‌الله جوادی آملی: سنگ را از همان‌جا که آمده، برگردانید
دادستانی کل هشدار داد: انتشار محتوای مخل امنیت روانی جامعه جرم است
X
آگهی تبلیغاتی