×
سیاسی
شناسه خبر : 63215
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/01/09 ساعت 12:23
چرا کره شمالی اقدام به آزمایش موشکی جدید کرد؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا کره شمالی اقدام به آزمایش موشکی جدید کرد؟

پیونگ‌یانگ دریافته است که آمریکا تنها زبان زور را متوجه می‌شود و واشنگتن به هیچ تعهدی پایبند نیست، چنانچه حتی دیدار ترامپ و کیم جونگ اون نیز زمینه‌ساز تعهدپذیری واشنگتن نشد، لذا اقدام موشکی اخیر کره شمالی را می‌توان هشداری به بایدن دانست که در صورت استمرار رویه گذشته با واکنشی تند مواجه خواهد شد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: روزنامه دولتی کره شمالی چند روز پیش ضمن انتشار تصاویری از موشک‌های جدید آزمایش شده توسط این کشور، اعلام کرد پرتابه‌های هدایت شونده تاکتیکی نوع جدید آزمایش شدند.

 به گزارش نشریه آمریکایی نیوزویک، گفته شده که کلاهک این سلاح با استفاده از فناوری اصلی پرتابه هدایت شونده تاکتیکی که قبلاً توسعه یافته بود، به ۲.۵ تن ارتقا یافت.

حال این سوال مطرح است که چرا کره شمالی بار دیگر رویه آزمایش‌های موشکی را در پیش گرفته است؟

گرچه آمریکایی‌ها برآنند تا رفتار کره شمالی را برگرفته از اقدامات تحریک‌آمیز این کشور عنوان و به توجیه سیاست‌های خود علیه این کشور بپردازند اما نگاهی ریشه‌ای به تحولات مربوط به سوابق مذاکرات در قالب مذاکرات 6 جانبه، مذاکرات مستقیم آمریکا و کره شمالی و نیز تحولات اخیر شرق آسیا نکات قابل توجه دیگری را آشکار می‌سازد.

تجربه مذاکرات 6 جانبه و رفتارهای واشینگتن در قبال پیونگ‌یانگ، این پیام را داشته است که آمریکایی‌ها هرگز قابل اعتماد نبوده و با تغییر روسای جمهور نیز تغییری در رفتارشان صورت نمی‌گیرد، چنانچه بایدن در دو ماه حضورش در کاخ سفید نیز مانند روسای جمهور پیشین آمریکا همان سیاست‌های ضد کره شمالی را دنبال کرده و از زبان تهدید علیه این کشور استفاده می‌کند.

پیونگ یانگ دریافته است که آمریکا تنها زبان زور را متوجه می‌شود و واشنگتن به هیچ تعهدی پایبند نیست، چنانچه حتی دیدار ترامپ و کیم جونگ اون نیز زمینه‌ساز تعهدپذیری واشنگتن نشد، لذا اقدام موشکی اخیر کره شمالی را می‌توان هشداری به بایدن دانست که در صورت استمرار رویه گذشته با واکنشی تند مواجه خواهد شد.

از سویی؛ اقدام موشکی کره شمالی بی‌ارتباط با عملکردهای اخیر آمریکا در شرق آسیا نخواهد بود. از طرفی وزرای خارجه و دفاع آمریکا در حالی راهی کره جنوبی و ژاپن و حتی هند شدند که محور اقدامات آنها را موضع‌گیری علیه چین و کره شمالی تشکیل می‌داد.

همزمان بایدن و سایر مقامات ارشد آمریکایی نیز بر اصل تحریم و حتی تقویت توان نظامی متحدانشان علیه این کشورها تاکید کرده‌اند که علاوه بر ایجاد رقابت تسلیحاتی در شرق آسیا، زمینه‌ساز تحریک و واکنش پکن و پیونگ‌یانگ شده است.

از همین رو؛ چین ضمن اعلام افزایش بودجه نظامی بر آمادگی برای وضعیت جنگی تاکید کرده و کره شمالی نیز با آزمایش موشکی آمادگی خود را در برابر تحرکات بحران‌ساز آمریکا به نمایش گذاشته است.

بایدن گرچه در ظاهر ادعای بازگشت به تعهدات بین‌المللی و رویکرد مصالحه و مذاکره را مطرح می‌کرد اما در عمل با افزایش حمایت از گروه‌های تروریستی در غرب آسیا، اصرار بر سرنگونی نظام ونزوئلا، عدم تعهدپذیری در برجام و اصرار بر تحریم ایران، این پیام را برای بسیاری از کشورها از جمله کره شمالی داشته است که اصلاحی در رفتار آمریکا وجود ندارد.

بر این اساس؛ رفتارهای آمریکا و اروپا را می‌توان زمینه‌ساز رفتارهای کره شمالی در آزمایش و تقویت توان موشکی دانست که با اصرار بر سیاست‌های تهدید و تحریم و عدم تعهدپذیری، سایر کشورها از جمله کره شمالی را به سمت چنین پاسخ‌هایی سوق داده است.

در واقع تهدید اصلی برای امنیت جهانی رفتارهای آمریکا و متحدان اروپایی آن است که با استمرار توهمات کارآیی سیاست تهدید و فشار به دنبال تحمیل زیاده‌خواهی‌های خود به سایر کشورها هستند، حال آنکه جهان دیگر پذیرنده چنین رفتارهایی نیست و چندجانبه‌گرایی را راهکار تحقق آرامش در نظام بین‌الملل می‌داند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چاقی کودکان؛ خطری که در کمین نسل آینده ایرانیان است
کشفی باورنکردنی درباره بیماری‌های خودایمنی
جارد ایزاکمن کیست و چرا رئیس ناسا شد؟
نوراینفو | نکات کلیدی برای بهبود مدیریت مالی
هوش مصنوعی جدید گوگل، بهتر از ChatGPT
ویتامین‌های مهمی که هنگام بارداری مانع پوسیدگی دندان‌های کودکان می‌شود
قرارداد اسرائیل و آلمان برای سیستم دفاعی «آرو 3»
تیم ملی فوتبال مراکش قهرمان جام کشورهای عربی شد
توقف پروازها در بندرعباس به دلیل طوفان شدید
واکنش ایران به اشغالگری اسرائیل در سوریه
تحلیل دقیق الجزیره از جنگ 12 روزه
سازمان ملل : اسرائیل از نقض حاکمیت سوریه خودداری کند
سخنگوی داعش خراسان بازداشت شد+ جزئیات دستگیری
هشدار درباره افزایش مصرف گاز با برودت هوا
تلاش سران اروپا برای توافق بر سر بلوکه کردن دارایی‌های روسیه
ترخیص 4 میلیون تن نهاده دامی/ شرایط برای استمرار تولید فراهم است
هفته نوزدهم لیگ برتر فوتسال؛ گیتی‌پسند صدرنشینی را حفظ کرد
کری‌خوانی اسکوچیچ برای پرسپولیس؛ خدا پاسخ شادی‌های تحریک‌آمیزتان را داد
اشغال سوریه توسط اسرائیل صدای فرانسه و انگلیس را در آورد
هشدار احتمال وقوع طوفان و سیلاب در بوشهر
نورنما | گرفتار شدن گوسفندها زیر برف
واکنش دیوان کیفری بین‌المللی به تحریم آمریکا علیه دو قاضی
سقوط هواپیما در ایالت کارولینای شمالی آمریکا
پزشکیان: آن‌چه را که می‌نویسیم، عمل می‌کنیم
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + شناسایی هویت 9 جان‌باخته
میامی؛ میزبان مرحله دوم مذاکرات آتش‌بس غزه
نورنما | دلی به وسعت دریا،زیر باران رحمت الهی!
یورش شهرک نشینان به مسجدالاقصی
فعال شدن دو سامانه به اندازه 6 برابر همه باران کشور
اخطار قرمز هواپیمایی / آماده‌باش فرودگاه‌ها با تشدید بارش‌ها
حریق واحد مسکونی در عظیمیه دو مصدوم بر جای گذاشت
تحریم دو قاضی دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل صدور حکم علیه اسرائیل
شارژ اعتبار مرحله دوم طرح یسنا ویژه شب یلدا
کره شمالی تلاش‌های ژاپن برای بازنگری اصول غیرهسته‌ای خود را محکوم کرد
تجمع 20 هزار نیروهای مورد حمایت عربستان در مرز یمن
تحریم های جدید آمریکا علیه کشتی‌ها و شرکت‌های مرتبط با ایران
فعالیت «سامانه موشکی اورشنیک» روسیه در بلاروس آغاز شد
تقویت همکاری بین عمان و هند با امضای پیمان شراکت اقتصادی جامع
معاون وزیر بهداشت: داروی آنفلوانزا بیش از میزان نیاز در کشور موجود است
تراکتور 1 (8) - پرسپولیس 1 (7) | صعود تراکتور در ماراتن پنالتی‌ها + فیلم خلاصه بازی
خبر معاون وزیر نفت از بازطراحی ساختار شرکت ملی پالایش و پخش
سردار رادان: دشمن در پی ایجاد اغتشاش از طریق فضای مجازی در کشور است
واکنش ایران به دلسوزی مزدورانه واشنگتن برای ایرانیان
مصر از طرح ترامپ برای برقراری صلح در سودان حمایت کرد
وزیر کار: قزوین پدر تجارت ایران است
باکو صادرات سوخت را به ارمنستان کلید زد
فرانسه میزبان کنفرانس بین‌المللی برای تقویت ارتش لبنان شد
هشدار مسکو به توکیو درباره رزمایش‌هایش با آمریکا
بانک‌مرکزی: 15 نفر 6 میلیارد دلار را ناپدید کردند
روسیه خواستار خویشتنداری برای جلوگیری از تحولات غیرقابل پیش‌بینی پیرامون ونزوئلا شد
X
آگهی تبلیغاتی