×
سیاسی
شناسه خبر : 63212
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/01/08 ساعت 16:17
حاشیه‌سازی رسانه‌های معاند پیرامون سد کمالخان افغانستان

نورنیوز بررسی کرد؛

حاشیه‌سازی رسانه‌های معاند پیرامون سد کمالخان افغانستان

در کلیه موضوعات میان دو ملت ایران و افغانستان، نقطه ثقل تلاش نظام سلطه که با پادویی جریان‌های معاند جمهوری اسلامی صورت می‌گیرد حول این محور است که این دو ملت با توجه به بیشترین حجم اشتراکات دینی، زبانی، نژادی، فرهنگی، تاریخی، جغرافیایی و... تحت هیچ شرایطی نباید در کنار هم قرار بگیرند تا همواره منافع جهان‌خواران تامین شود.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: افتتاح سد کمالخان در استان نیمروز افغانستان در هفته گذشته که با سخنان اشرف غنی رئیس جمهور این کشور همراه بود، واکنش‌های بعضا انفعالی یا منفی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی داخلی به دنبال داشت.

این واکنش‌ها عموما تحت تاثیر عدم اطلاع از چیستی ماجرا و داده‌های تحریف شده عناصر و شبکه‌های معاند صورت گرفت. 

در همین حال جریانهای معاند مطابق معمول سوار موج احساسات شده و با تحریف ماجرا در تفرقه‌افکنی میان دو ملت تمام تلاش خود را بکار بستند.

خط عملیات روانی دشمن ایجاد تفرقه بیشتر میان دو ملت و دو دولت ایران و افغانستان بود و از همین رو جنبه‌های مثبت سخنان رئیس جمهور افغانستان در مراسم افتتاحیه مورد توجه قرار نگرفت و بیشتر بر مسائل اختلاف‌برانگیز در رسانه‌های بیگانه تاکید شد.

این در حالی است که در یک ارزیابی کلی، رئیس جمهور افغانستان گرچه به تهییج افکار عمومی به نفع دولت خود پرداخت اما سعی داشت اصل و ضرورت روابط اقتصادی میان دو کشور را مورد تاکید قرار دهد و لذا به همکاری اقتصادی میان دو کشور با هدف تکمیل یکدیگر، استفاده از مسیرهای ترانزیتی ایران و بندرهای ایران، تاکید بر تامین میزان حق‌آبه مندرج در معاهده ۱۹۵۱ و... اشاره کرد.

نکته آنکه؛ رسانه‌های دشمن با بزرگ‌نمایی برخی مباحث اختلافی اساسا در پی باقی ماندن استخوان لای زخم هستند وبا  بزرگنمایی برخی اختلافات که در یک فضای برادرانه قابل دست‌یابی است، دائما در آتش تفرقه می‌دمند.

جالب اینکه؛ در هیچ یک از فضاسازی‌های رسانه‌ای مذکور به نکات مثبت سد کمالخان در جلوگیری از تخریب کاشانه، راه‌ها و مزارع مردم دو طرف در زمان سیلاب‌ها اشاره‌ای نمی‌شود.

ضرورت مدیریت صحیح مسئله آب در مسیر توسعه و پیشرفت منطقه موضوعی است که دو طرف بدان اذعان داشته و این مسئله در فضای مذاکرات فنی و حقوقی تیم‌های مشترکی از وزارت نیرو و وزارت امور خارجه طرفین در حال بررسی جهت رسیدن به نقطه مشترک است.

در همین خصوص؛ تلاش مشترک دو ملت برای حفظ زیستگاه هامون و نقش این پدیده در حیات منطقه سیستان (شامل استان‌های نیمروز، فراه و هلمند در افغانستان و سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی در ایران) ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است که با تکیه بر روش‌های دقیق علمی و پژوهشی باید به پیوست جداناشدنی فرآیند مهار آب‌های سطحی منطقه تبدیل شود.

در پایان باید به این نکته توجه داشت که در کلیه موضوعات فیمابین دو ملت ایران و افغانستان، نقطه ثقل تلاش نظام سلطه که با پادویی جریان‌های معاند جمهوری اسلامی صورت می‌گیرد حول این محور است که این دو ملت به دلیل بیشترین حجم اشتراکات دینی، زبانی، نژادی، فرهنگی، تاریخی، جغرافیایی و... تحت هیچ شرایطی نباید در کنار هم قرار بگیرند و همواره باید میان آنها تفرقه حاکم باشد تا منافع جهان‌خواران تامین شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
رئیس فیفا متهم به همدستی در جنایات جنگی شد
ناوشکن دنا در بندر ویشاخاپاتنام هند پهلو گرفت
غیبت ادامه‌دار وریا غفوری در تمرین استقلال
پرواز خونین دنا در جاده چالوس!
قیمت دلار امروز هم صعودی بود
امیر دریادار ایرانی: امنیت پایدار دریایی با هم‌افزایی کشورهای منطقه محقق می‌شود
عملیات احداث سایت جدید پسماند نوشهر کلید خورد
خشم ترامپ از سخنان اوباما درخصوص واقعی بودن موجودات فضایی
ایران همچنان یک تهدید امنیتی محسوب می‌شود
تاکید عراقچی بر تلاش برای تدوین پیش‌نویس مذاکرات ایران و امریکا
درگذشت صدابردار جوان سینما
بزرگ‌ترین تجمع نظامی آمریکا از زمان جنگ خلیج فارس در نزدیکی ایران در حال انجام است
بودجه فدراسیون‌های ورزشی نهایی شد؟
نظر ماکرون درخصوص آزادی بیان: کاملا مزخرف است!
جزئیات برگزاری جام جهانی باشگاه‌ها با 48 تیم
بومی‌سازی 90 تا 100 درصد تجهیزات صنعت برق
آخرین جزئیات از زلزله سومار
وزارت بهداشت: 500 آمبولانس جدید خریداری شد
گفت‌وگوی لاوروف با عراقچی با محور برنامه هسته‌ای ایران
خطیب جمعه تهران: دستگاه دیپلماسی کشور باید عزت، اقتدار و حکمت را با هم پیوند دهد
بیشترین شکایات مردمی مربوط به کدام‌ دستگاه هاست؟
ترامپ تحریم‌های روسیه را برای یک سال دیگر تمدید کرد
ماه مبارک رمضان از نگاه رسول خدا(ص)
زلزله 3.7 ریشتری شیرگاه استان مازندران را لرزاند
مسکو: 197 پهپاد اوکراین را منهدم کردیم
آنکارا از آغاز تولید جنگنده و ناو هواپیمابر خبر داد
قمار ترامپ با «دیپلماسی بدون دیپلمات‌ها»
اعلام برنامه اردوی نوروزی تیم ملی فوتبال ایران
از ضرب الاجل ترامپ تا پیام شورای دفاع؛ خط باریک اشتباه محاسباتی
چند توصیه مهم ماه رمضانی؛ این مواد غذایی را از افطار حذف کنید
رئیس سازمان مالیاتی از اجرای کامل قانون مالیاتی سامانه مودیان خبر داد
مهلت ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها تمدید شد
شورای صلح غزه محور رایزنی روبیو و بن زاید
در کشور چند بازیکن بازی‌های رایانه‌ای وجود دارد؟
ضرب الاجل ترامپ؛ وقتی تهدید 15روزه بوی خطای محاسباتی می‌دهد
نیویورک تایمز: ترامپ درباره جنگ با ایران به کسی توضیح نمی‌دهد
بازار خودرو در هفته پیش‌رو افزایشی خواهد بود یا کاهشی؟
تهدید علی کریمی به سوزاندن قرآن
زمان برگزاری جلسه تعیین دستمزد 1405 اعلام شد
قیمت طلای جهانی امروز 1 اسفند 1404
وقتی قدرت به ابزار معامله تنزل می‌یابد
پرسپولیس – خیبر؛ آخرین فرصت اوسمار برای بازگشت به کورس قهرمانی
شهباز شریف: تنها راه صلح پایدار در غزه تشکیل کشور مستقل است
تشخیص هوش مصنوعی در پزشکی چقدر واقعی است؟
کسری تجاری آمریکا به 901 میلیارد دلار رسید
احتمال همکاری نفتی میان ایران و آمریکا
صدور ویزای کشتی‌گیران ایرانی برای حضور در مسابقات رنکینگ آلبانی
آغاز به کار نمایشگاه قرآن از امروز
جدول اوقات شرعی به افق تهران در ماه رمضان
مذاکرات هسته‌ای؛ محور رایزنی معاون وزیرخارجه ایران با سفرای چین و روسیه