×
سیاسی
شناسه خبر : 63197
تاریخ انتشار : شنبه 1400/01/07 ساعت 19:17
چرا همکاری‌های راهبردی ایران و چین موجب نگرانی غربی‌ها شده است؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا همکاری‌های راهبردی ایران و چین موجب نگرانی غربی‌ها شده است؟

جایگاه ویژه ایران در مناسبات منطقه‌ای و بین‌المللی در کنار جایگاه استثنایی چین در نظام بین‌الملل، تدوین و امضای چنین سندی را که نقشه راه همکاری‌های دوجانبه در افق 25 ساله را مشخص کرده به رخدادی مهم و قابل توجه تبدیل نموده است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: سند جامع راهبردی ۲۵ ساله همکاری‌های ایران و چین امروز در تهران توسط وزرای خارجه دو کشور امضا شد.

در بیانیه‌ای که پس از امضای این سند از سوی وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین صادر شد، آمده است: این سند بیش از پیش توسعه مداوم و مشارکت جامع راهبردی ایران و چین را ترویج خواهد کرد و برای دو ملت سعادت خواهد آفرید.

سرآغاز تنظیم این سند به سفر ۶ سال پیش «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین به تهران باز می‌گردد که طی آن دو کشور با صدور بیانیه‌ای سطح روابط دو کشور را به مشارکت جامع راهبردی ارتقاء داده و اعلام کردند آماده مذاکره برای انعقاد سند همکاری‌های بلند مدت هستند.

در این سند راهبردی جامع که شامل همکاری‌های راهبردی، منطقه‌ای و بین‌المللی با موضوعات مختلف سیاسى و اقتصادى است، تمامى ابعاد تجارى، اقتصادى و حمل و نقل میان دو کشور به همراه ساز و کار همکارى بخش‌هاى خصوصى طرفین دیده شده است.

در بعد اقتصادی این سند بر پایه تولیدات مشترک برای تامین نیاز بازارهای داخلی و خارجی، همکاری‌های دو جانبه در حوزه انرژی، صنعتی، معدنی و زیست محیطی با اولویت همکاری در بخش زیرساختی، ارتباطی، مخابراتی، علمی، آموزشی و حوزه سلامت استوار است.

همکاری در زمینه تسهیل در روابط مالی و بانکی، تعمیق روابط تجاری بخش خصوصی برای تجارت و همکاری رسانه‌ای، دانشگاهی از دیگر محورهای همکاری این سند  است.

در همین حال و با توجه به ابعاد گسترده این اتفاق مهم راهبردی میان ایران و چین که عملا در چارچوب رویکرد نگاه به شرق تعریف می‌شود، طی شش سال گذشته و در بازه‌های زمانی مختلف شاهد عملیات روانی غربی‌ها با محوریت «تحریف واقعیت» به ویژه از سوی جریان‌های معاند در بستر شبکه‌های اجتماعی بوده‌ایم.

جایگاه ویژه ایران در مناسبات منطقه‌ای و بین‌المللی در کنار جایگاه استثنایی چین در نظام بین‌الملل، تدوین و امضای چنین سندی را که نقشه راه همکاری‌های دوجانبه در افق ۲۵ ساله را مشخص کرده به رخدادی مهم و قابل توجه تبدیل نموده است.

سفیر ایران در پکن در خصوص امضای این سند راهبردی با انتشار  توییتی نوشت؛ این سند افق روشنی را برای عملیاتی کردن مشارکت جامع راهبردی ترسیم نموده و علیه کشور ثالثی نیست بلکه تنها بر اساس منافع متقابل تدوین شده است.

کشورهای غربی که تلاش‌های خود برای مهار ایران طی سال‌های گذشته، شکست خورده می‌بینند به همراه جریان‌های معاند ضدانقلاب که مطلوب خود را در هضم شدن ایران در نظم جهانی مورد نظر غربی‌ها دنبال می‌کنند به شدت برای سیاه‌نمایی و تخریب افکار عمومی ایرانیان نسبت به این اتفاق مهم و راهبردی دست به کار شده‌اند.

فراوانی کلیدواژه‌هایی چون «ترکمن‌چای چینی» یا «فروش ایران به چین» و مواردی از این دست در حالی طی روزهای اخیر در رسانه‌های رسمی و غیر رسمی جریان معاند غوغا کرده که در اظهارنظرهای مطرح شده نه تنها هیچ اشاره‌ای به منافع راهبردی امضای این سند نمی‌شود، بلکه دلسوزی عناصری که خود نماد حراج داشته‌های ایران به خارجی‌ها هستند را به موضوعی مضحک مبدل کرده است!

به طور کلی جریان معاند به دنبال تثبیت این گزاره در افکار عمومی مردم ایران است که؛ جمهوری اسلامی چون نمی‌خواهد از مواضع خود در برابر غرب کوتاه بیاید، لذا در دنیا منزوی شده و چون هیچ امکان و توان داخلی برای اداره خود ندارد، چاره‌ای جز فروختن خود به چین ندارد!!

این در حالی است که؛ همان‌قدر که راهبرد «مقاومت فعال» و ایستادگی در برابر زورگویی غربی‌ها در راستای منافع ملی است، مشارکت با کشورها و بلکه قدرت‌های دیگری که نه تنها اراده زورگویی و استعمار ندارند بلکه از موضعی برابر وارد همکاری می‌شوند هم در راستای منافع ملی است.

اتفاقا اگر جایی برای خرده گرفتن باشد، باید به دیرهنگام بودن اتفاقاتی از این دست و بیش از اندازه معطل غربی‌ها شدن خرده گرفت، نه اینکه به دروغ کشور را ناتوان و منزوی و ناگزیر به خودفروشی به چینی‌ها معرفی کرد.

بسیار واضح است که اگر ایران، کشوری ناتوان، حقیر، منزوی و... بود و توان بازیگری موثر در هندسه جدید قدرت در نظام بین‌الملل را نداشت، طبعا دلیلی نیز برای این حجم از عصبانیت غربی‌ها و معاندینی که از آنها مواجب‌ می‌گیرند وجود نداشت.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم