×
سیاسی
شناسه خبر : 63147
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/01/04 ساعت 11:43
طرح صلح یا سناریوی سعودی برای خرید زمان؟

نورنیوز بررسی کرد؛

طرح صلح یا سناریوی سعودی برای خرید زمان؟

دولت سعودی تلاش دارد توافقی را به انصارالله و ارتش این کشور تحمیل کند که در کوتاه مدت برای قدرت‌گیری دوباره مزدوران یمنی و نیروهای ائتلاف، فرصت کافی را فراهم آورد، تاکتیکی که همچنان نشانگر جنگ‌طلب بودن ریاض در این بحران است و ادعاهای آنها برای صلح را زیر سوال می‌برد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: طرح به اصطلاح صلحی که رژیم سعودی این روزها با افزایش حملات خود به نقاط مختلف یمن، به دنبال تحمیل آن به انصارالله است، در موقعیت آسیب‌پذیری که ریاض در آن قرار دارد، علاوه بر کارکرد تبلیغاتی، قرار است فرصتی برای تجدید قوای ائتلاف سعودی نیز فراهم کند.

این طرح در حالی ارائه شده که مقامات این کشور از سوی متحدان خود برای پایان دادن به بحران یمن تحت فشار قرار دارند و در عرصه نظامی نیز با نقاط ضعف جدی رو‌به‌رو شده‌اند.

ریاض با ارائه این طرح علاوه بر فریب افکار عمومی، امیدوار است آتش‌بس موقت بتواند زمان کافی را برای تجدید قوای سیاسی و نظامی ائتلاف ضد یمنی، ایجاد کند.

در همین حال؛ انصارالله ضمن اعلام رد طرح پیشنهادی ریاض، آن را فاقد نکته جدیدی نسبت به طرح‌های ارائه شده در گذشته دانسته است. پیش از این نیز آمریکا با ارائه طرحی خواهان برقراری آتش‌بس شده بود که از نگاه دولت صنعا کمکی به توقف محاصره و یا برقراری آتش‌بس نمی‌کرد و تنها تغییر آرایشی در جهت منافع سعودی و تداوم محاصره بود.

رژیم سعودی پس از آنکه آخرین دور مذاکرات در خصوص بحران یمن با شکست مواجه شد، حملات خود علیه اهداف مختلف در صنعا، مأرب و تعز را شدت بخشید، که گزارش‌ها حاکی از تداوم کشتار غیرنظامیان در این حملات است.

با این حال نیروهای مقاومت در عرصه میدانی پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌اند و به ویژه طی ماه‌های اخیر امنیت سرزمینی عربستان و امارات را با تهدید جدی مواجه کرده‌اند، چنانچه تجاوزهای ائتلاف سعودی با چند نوبت عملیات موشکی و پهپادی به پایگاه‌های نظامی در عمق خاک عربستان پاسخ داده شد.

ارتش و کمیته‌های مردمی یمن طی روزهای گذشته توانستند پس از تحمیل خسارات سنگین به نیروهای متجاوز سعودی علاوه بر سیطره بر سلسله ارتفاعات استراتژیک الجبلیه، و سد مارب، پیشروی‌های قابل توجهی در منطقه الکساره به دست آوردند و این در حالی است که جنگنده‌های ائتلاف سعودی چندین بار با انجام عملیات هوایی، این منطقه در استان مارب را بمباران کردند.

نیروهای مقاومت در یمن، از اوایل فوریه به منظور آزادسازی استان نفت خیر و استراتژیک مارب که آخرین سنگر نیروهای دولت مستعفی یمن با حمایت ائتلاف تحت رهبری آل‌سعود در شمال این کشور به شمار می‌آید، پیشروی کردند.

آزادسازی این شهر ضربه هولناکی بر مزدوران سعودی وارد خواهد کرد زیرا بدین ترتیب شمال یمن به طور کامل در اختیار ارتش و نیروهای مردمی یمن قرار خواهد گرفت.

نیروی هوایی پهپادی یمن نیز در آخرین عملیات تهاجمی خود فرودگاه بین‌المللی أبها را با پهپاد قاصف K2 هدف قرار داد. نیروهای این کشور همچنین یک فروند پهپاد جاسوسی آمریکا از نوع MQ9 را در مارب ساقط کردند. وزارت انرژی عربستان نیز اعلام کرد که روز یکشنبه یک پهپاد به یک بندر نفتی این کشور حمله کرد و یک موشک بالستیک نیز تاسیسات آرامکو را هدف قرار داده است.

به گفته مقامات یمنی تاکنون ۴۹۹ موشک بالستیک نیروهای یمنی به اهداف و تاسیسات نظامی وابسته به عربستان سعودی و امارات اصابت کرده است و ۸۴۹ فروند موشک نیز به مقرها و تاسیسات و مراکز دشمن و مزدوران آنها در داخل اراضی یمن شلیک شده است. یگان پهپادی یمن نیز بیش از ۱۲ هزار و ۶۲۳ عملیات انجام داده است که هزار و ۱۵۰ مورد عملیات تهاجمی بوده است.

تهاجمات نابرابر نیروهای ائتلاف به خاک یمن، از دو سال پیش تاکنون با پاسخ‌های تهاجمی نیروهای مقاومت همراه بوده و در حال حاضر این جنگ علاوه بر هزینه‌های اقتصادی و سیاسی سرسام‌آور برای دولت سعودی، به طور موثری امنیت سرزمینی این دولت را تهدید می‌کند. تهدیدی که برای اولین پس از جنگ جهانی دوم، در این ابعاد، حاکمیت ریاض را به چالش کشیده است.

عربستان 6 سال پس از آغاز این جنگ پر هزینه و به جا گذاشتن ویرانی گسترده در کشور یمن، نه تنها به اهداف خود نزدیک نشده بلکه برای تداوم ائتلاف با چالش‌های جدی مواجه است.

طرح آتش‌بس ارائه شده از سوی ریاض برای بحران یمن، نمی‌تواند به اوضاع بغرنج این کشور کمک کند. این طرح به دلیل فاصله‌ای که با واقعیت‌های میدانی این کشور دارد، حتی در صورت اجرا نیز برای ثبات در این کشور امیدوارکننده نیست. سعودی‌ها در تلاش‌اند تا ناکامی‌های خود را در عرصه دیپلماسی جبران کنند.

وضعیت انسانی در یمن به ویژه در مناطقی که تحت حملات هوایی ائتلاف قرار دارند، به شدت نگران کننده است. دولت سعودی تلاش می‌کند با استفاده از این موضوع و دیگر تنگناهای موجود، توافقی را به انصارالله و ارتش این کشور تحمیل کند که در کوتاه مدت برای قدرت‌گیری دوباره مزدوران یمنی و نیروهای ائتلاف، فرصت کافی را فراهم آورد، تاکتیکی که همچنان نشانگر جنگ‌طلب بودن ریاض در این بحران است و ادعاهای این کشور و ولیعهد جوانش را مبنی بر اراده برای صلح زیر سوال می‌برد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مستند ایرانی جایزه جشنواره بوسان را گرفت
فرزند شهید نصرالله: آمریکا از طرح‌های شیطانی علیه کشورهای اسلامی استفاده می‌کند
مورایس: استقلال در حال رشد است
قطعنامه چین و روسیه برای تمدید اسنپ‌بک رأی نیاورد +جزییات رای گیری
واکنش ایران به سخنرانی «نتانیاهو» در مجمع عمومی سازمان ملل در مقابل صندلی‌های خالی
ظریف: فعالسازی اسنپ‌بک، سودی برای اروپا نخواهد داشت
پزشکیان: اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا منطقه را به سمت آتش سوق می‌دهد
آلمان: تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران اعمال خواهند شد
کشورهای اسلامی برای مردم خود و ملت‌های مسلمان با توسعه همکاری‌ها امنیت و رفاه ایجاد کنند
تکذیب بازرسی آژانس در فردو و نطنز +فیلم
ترافیک سنگین در تمامی محور‌های ورودی تهران
چین: فعال کردن مکانیسم اسنپ‌بک به حل اختلافات کمکی نخواهد کرد.
تعقیب و گریز قاچاقچیان سوخت توسط پلیس هرمزگان
بن بست مذاکرات امنیتی بین اسرائیل و سوریه در آخرین لحظه
ایران جهان را به ایستادگی در برابر استانداردهای دوگانه و مزورانه فرامی‌خواند
شهادت 93 دانش‌آموز و 30 استاد دانشگاه در جنگ 12 روزه
اعلام زمان رای گیری شورای امنیت درباره ایران
وزیر خارجه عراق حمله به هر شهرونده عراقی را حمله به عراق دانست
جدول به روز لیگ برتر پس از بازی استقلال
تحقیر نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
جنایت رژیم صهیونیستی توهین به کرامت انسانی است
استقلال(1) -شمس آذر (1) /توقف آبی پوشان در خانه+ فیلم
عرضه 11 محصول ایران‌خودرو بدون نیاز به حساب وکالتی
گروسی: نشانه‌ای درباره افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم ایران وجود ندارد
تاکید نخست‌وزیر چین به افزایش اقدامات یک‌جانبه توسط برخی کشورها
ایران از مواضع تاجیکستان در جنگ 12 روزه تقدیر کرد
سایپا فردا پیش‌فروش جدید خود را کلید می‌زند
هاشمیان در نشست هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس
اعتراف گروسی به غیر منصفانه بودن عدم بازرسی آژانس اتمی از اسرائیل
انتخاب قطر به عنوان میزبان والیبال قهرمانی جهان در سال 2029
مصرف بنزین در تابستان امسال رکورد زد
خلاصه بازی گل‌گهر 0-0 فولاد؛ دوئل لک و گروسیان! +فیلم
ادعای ترامپ: به پایان جنگ غزه نزدیک شده‌ایم
عکس های منتخب حیات وحش هفته
سخنرانی عراقچی در نشست گروه دوستان مدافع منشور سازمان ملل
حذف تیم ملی چوگان ایران از جام‌جهانی
طی 6 ماهه گذشته بیش از 7 میلیون لیتر قاچاق سوخت در هرمزگان کشف شد
دیدار پزشکیان و ولیعهد کویت در نیویورک
شهباز شریف: نیروهای پاکستان «پاسخ قاطعی» به هند دادند
بیانیه گروه دوستان منشور ملل متحد در محکومیت تجاوزات امریکا و اسرائیل علیه ایران
درخواست فلسطین برای عضویت در بریکس
اسلامی: ایران اهل تعامل است، اما غرب تقابل را برگزیده
دخالت غیرمنتظره ترامپ در جام جهانی؛ تغییر محل بازی‌ها در صورت ناامنی
درخواست عراقچی از شورای امنیت سازمان ملل متحد
دلیل لغو کنسرت‌های سیروان خسروی و ایهام
طمع سازندگان بازار مسکن را متلاطم کرد
گروسی: قطع همکاری ایران با آژانس باعث افزایش تنش بین‌المللی می‌شود
فراخوان فوری پنتاگون برای نشست صدها ژنرال آمریکایی در پایگاه تفنگداران ویرجینیا
یائیر لاپید: رفتارهای دیکتاتورمآبانه نتانیاهو، مخالف اصول دموکراسی است
سخنرانی نتانیاهو در سازمان ملل؛دروغ پردازی های جنایتکار اصلی غرب آسیا درباره ایران
X
آگهی تبلیغاتی