×
سیاسی
شناسه خبر : 61026
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/12/26 ساعت 10:52
دلایل تاکید آمریکایی‌ها بر فعال بودن خط گفتگو با ایران

نورنیوز بررسی کرد؛

دلایل تاکید آمریکایی‌ها بر فعال بودن خط گفتگو با ایران

اظهارات مکرر مقامات آمریکایی و طرح این ادعای خلاف واقع که گفتگوهای غیر مستقیم با ایران آغاز شده یکی از اصلی‌ترین حربه‌های روانی است که با پشتیبانی گسترده رسانه‌های غربی و با هدف خروج دولت بایدن از انفعال موجود در حال پیگیری است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: از آغاز توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی از سوی ایران که با پایان یافتن ضرب‌الاجل پنجم اسفندماه و بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی رقم خورد تاکنون، طرف غربی اعم از اروپا و آمریکا تلاش گسترده‌ای برای ایجاد اخلال در این روند انجام داده‌اند.

نکته قابل توجه در این کارشکنی اینجاست که طراحی صورت گرفته از سوی ایران در این اقدام مقابله‌ای و عزم و اراده انجام بدون تنازل آن، نه تنها خارج از چارچوب برجام نیست، بلکه اقدامی است برای حفاظت از برجام که حیات آن بسته به اجرای تعهدات مورد توافق از سوی همه طرف‌ها است. 

از همین رو؛ اروپا و آمریکا طی ۲۰ روز گذشته طی چند مرحله سعی کرده‌اند به اشکال مختلف مانع تحقق اهداف این اقدام ایران شوند و با اتخاذ رویکردی مزورانه تلاش می‌کنند تا با استفاده از «دیپلماسی اجبار» و بدون اجرای تعهدات خود، ایران را مجبور به توقف برنامه کاهش تعهدات برجامی کنند. 

از آن جمله می‌توان به اقدام ناموفق تروییکای اروپایی در  تهیه پیش‌نویش قطع‌نامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس و مصاحبه‌های متعددی که طی روزهای اخیر از سوی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و اعلام نگرانی از برنامه‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران انجام می‌شود اشاره کرد.

در این میان دولت بایدن نیز که با ژست «بازگشت به دیپلماسی» به دنبال ارائه چهره‌ای متفاوت از خود نسبت به دولت ستیزه‌جوی ترامپ است، به دلیل ناکام ماندن در اجرای دیپلماسی اجبار علیه ایران زیر فشار رسانه‌ها و مخالفین داخلی قرار گرفته و همه ظرفیت‌های خود را برای بازگشت بدون هزینه به برجام بسیج کرده است.

اظهارات مکرر مقامات آمریکایی و طرح این ادعای خلاف واقع که گفتگوهای غیرمستقیم با ایران آغاز شده، یکی از اصلی‌ترین حربه‌های روانی است که با پشتیبانی گسترده رسانه‌های غربی و با هدف خروج دولت بایدن از انفعال موجود در حال پیگیری است.

آمریکایی‌ها با پیگیری این راهبرد تلاش‌ می‌کنند تا ضمن القاء وجود دوگانگی در ایران و عقب‌نشینی تهران از اجرای کامل قانون مجلس، سیاست‌های غیرمنطقی و زیاده‌طلبانه بایدن را در وارد کردن فشار به ایران موثر جلوه داده و با خریدن فرصت، مسیر بازگشت بدون هزینه به برجام را برای خود هموار نمایند. 

در همین راستا و به موازات اظهارنظرهای متوالی «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه بایدن پیرامون لزوم بازگشت گام به گام به تعهدات برجامی متناظر با گام‌های ایران، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز بر این نکته تاکید کرده که خط گفتگویی میان ایران و مقامات آمریکایی در این خصوص فعال شده است.

اصرار بر چنین اظهارنظرهای خلاف واقعی که از سوی مقامات ایرانی مکررا تکذیب شده، دست کم چند نکته را روشن می‌سازد:

اول اینکه؛ اقدام مقابله‌ای اخیر ایران که مبتنی بر مصوبه مجلس و ذیل راهبرد «مقاومت فعال» صورت گرفته، به اهداف خود برای منفعل نمودن غرب نزدیک شده و طرف‌های غربی را به تکاپو برای حل‌و‌فصل موضوع واداشته است. 

دوم اینکه؛ اظهارات سالیوان و بلینکن کاملا از سر انفعال بوده و بیان‌گر سردرگمی در برابر بازی فعال ایران در احقاق حقوق از دست رفته خویش است.

سوم اینکه؛ اصرار بر برقراری خط گفتگوی غیر رسمی میان دو طرف با هدف القاء دوگانگی در داخل ایران و تضعیف اراده جمعی نظام در اجرای بدون تنازل مصوبه مجلس صورت می‌گیرد.

در این میان برخی اظهار نظرهای نسنجیده و شتاب‌زده در داخل هم به زمینه‌ای مساعد برای پیشبرد خط روانی آمریکایی‌ها تبدیل شده که می‌بایست با دقت بیشتر از تکرار آن جلوگیری شود.

بر این اساس به نظر می‌رسد؛ تداوم عزم و اراده کشور بر اجرای بی کم و کاست قانون مجلس برای لغو تحریم‌ها و احقاق حقوق ملت، بی‌تردید گامی مهم در مسیر مجبور ساختن طرف غربی به انجام تعهداتی است که از روز امضای برجام تاکنون به اشکال مختلف از زیر بار اجرای آن شانه خالی کرده‌اند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
کسری تجاری آمریکا به 901 میلیارد دلار رسید
احتمال همکاری نفتی میان ایران و آمریکا
صدور ویزای کشتی‌گیران ایرانی برای حضور در مسابقات رنکینگ آلبانی
آغاز به کار نمایشگاه قرآن از امروز
جدول اوقات شرعی به افق تهران در ماه رمضان
مذاکرات هسته‌ای؛ محور رایزنی معاون وزیرخارجه ایران با سفرای چین و روسیه
نظر رئیس پیشین پلیس راهور در خصوص گواهینامه موتورسیکلت بانوان؛ قابل اجراست
میوه و تره بار هم مشمول اقلام کالابرگ شد
تهران و قاهره به‌سوی برقراری روابط گسترده؛ احتمال تبادل سفیر بین دو کشور
آبِ طلایی؛ پروژه‌ای برای بودجه‌های بی‌پایان؟
مخلوط این شوینده‌ها خطر مرگ را به‌دنبال دارد
روبیو به اراضی اشغال سفر می‌کند
جزئیات کشف 15 کیلو شمش طلا به ارزش 400 میلیارد تومان در مرز پاوه
نگاهی به برنامه‌های افطار تلویزیون
روایت گروسی از آنچه در مذاکرات میان ایران و آمریکا اتفاق افتاد
آنچلوتی خطاب به برزیلی‌ها: 4 سال دیگر می‌مانم
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون جمعه 1 اسفند+ جدول پخش
افزایش نگرانی درخصوص تنگه هرمز قیمت نفت را بالا برد
اعلام برنامه زمان‌بندی بازی‌های دوستانه حریف ایران در جام جهانی
پاسخ ایران در واکنش به تهدیدات آمریکا: در صورت تجاوز قاطعانه پاسخ خواهیم
در زمان روزه‌داری می‌توان خون اهدا کرد؟
وقوع حادثه درمحور شاهین‌شهر/ یک 405 واژگون شد
دیدار ولیعهد عربستان با سناتور آمریکایی پیرامون تحولات منطقه
افزایش 40 درصدی حضور دانش آموزان در المپیادها
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 1 اسفند ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای شمالی؛ چالوس یک‌طرفه می‌شود
پایتخت‌نشینان در بهمن ماه چند روز هوای قابل قبول تنفس کردند؟
واردات روغن افزایش یافت
در صورت عدم توافق با ایران اتفاقات بسیار بدی برای آنها خواهد افتاد
ساپینتو ماندنی شد
دانمارک مدعی شد: یک کشتی با پرچم ایران را توقیف کردیم
زندگی در فضا، مغز فضانوردان را جابه‌جا می‌کند
توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز