×
سیاسی
شناسه خبر : 60843
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/12/19 ساعت 11:20
نگاهی به مجاهدت های شهید نقوی از پاکستان تا ایران و عربستان

محمد رضا کمیلی

نگاهی به مجاهدت های شهید نقوی از پاکستان تا ایران و عربستان

چمران پاکستان لقبی است که به شهید محمد علی نقوی یکی از بینانگذاران انجمن دانشجویان امامیه پاکستان داده شده. شهیدی که 26 سال از عروجش می گذرد

نورنیوز ـ گروه سیاسی: 26 سال از ترور یکی از نوابغ فرهنگی پاکستان «شهید محمد علی نقوی» می گذرد شخصی که آنقدر محبوبیت و اخلاص داشت که مردم او را چمران پاکستان نامیدند.

در تاریخ ترورهایی که توسط مروجین اسلام آمریکایی صورت گرفته کمتر دیده می شود که یک شخصیت غیر روحانی هدف حمله قرار بگیرد، ولی دکتر نقوی که یک پزشک بود چنان جامعه را تحت تاثیر سخنان خود قرار داده بود که دشمنان راهی جز حذف فیزیکی وی نیافتند. در این نوشتار نگاهی گذرا به مجاهدت های بی نظیر این شهید عزیز در کشورهای پاکستان ایران و حتی عربستان خواهیم داشت.

شهید نقوی پیش از انقلاب اسلامی

محمد علی فرزند پدری بود که برای تبلیغ و نشر دین اسلام به سه قاره جهان سفر کرده بود، او با هوش سرشار خود وارد دانشکده پزشکی لاهور شد ولی به سرعت دریافت که دانشجویان شیعه پاکستان در سال های دهه 60 و 70 میلادی گرفتار افکار کاپیتالیسم و کمونیسم هستند. دانشجویان شیعه از مکتب فکری غنی خود بی اطلاع بودند و بسیار پیش می آمد که بدون فکر و اندیشه به حامیان گروه های فوق بپیوندند.

مطلب دیگری که ذهن شهید نقوی را مشغول کرده بود افراط و تفریطی بود که از سوی علمای تحصیل کرده در لکهنو و تحصیل کرده در نجف صورت می گرفت. دسته ای گروه های شیعی را از حد امامت و فضایل اهل بیت«ع» بالاتر نمی بردند و دسته ای دیگر از حد توحید و اعتقادات پائین تر نمی آمدند. این شرایط باعث طرد شدن شیعیان از تصمیم های کلان جامعه شده بود.

محمد علی نقوی در آنها سال ها با همراهی جمعی از دوستانش انجمن دانشجویان امامیه را راه اندازی کرد تا جوانان شیعه اعتقادات اصیل و صحیح خود را بیاموزند. تشکیلاتی که اینک در تمام شهرهای پاکستان شعبه دارد و میلیون ها نفر عضو آن هستند در آن زمان به صورت چهره به چهره عضو گیری می کرد و محمد از روی لیست دانشجویان افرادی که نامشان به شیعیان شباهت داشت را جذب می کرد.

او در آن سالها با افکار امام خمینی آشنا شده بود و فهمیده بود که مسیر درست و به دور از افراط و تفریط از دل افکار امام سرچشمه می گیرد. اولین رساله توضیح المسائل امام (آن زمان در تبعید بودند) که توسط دوستان محمد علی ترجمه شد به دست خود محمد علی به دورترین نقاط پاکستان رسید.

جوانان شیعه با موضوع تقلید آشنا شدند، وظایف خود را بهتری فهمیدند و سرانجام از حامیان مبارزات انقلابی خمینی کبیر شدند. در سال 1976 که شاه ایران قصد داشت به پاکستان سفر کند، محمد علی برای اولین بار قدم به میان مبارزه گذاشت و آنقدر شعارهای انقلابی و ضد استکبار سر داد که سفر محمد رضا پهلوی به پاکستان لغو شد!.

او بارها به اتهام سردادن شعار مرگ بر آمریکا و مبارزه علیه نفوذ فرهنگی آمریکا دستگیر شد ولی دست از مبارزات خود برنداشت. مردم پاکستان با فعالیت های محمد علی آنقدر به انقلاب نزدیک شده بودند که شبانه روز اخبار را دنبال می کردند و سرانجام پاکستان اولین کشوری شد که انقلاب اسلامی ایران را به رسمیت شناخت.

شهید نقوی و انقلاب

پیروزی انقلاب اسلامی ایران خبر شیرینی بود که به پاکستان رسید و امیدها را در دل مردم این کشور زنده کرد. محمد علی فعالیت هایش را دو چندان کرد و هر چقدر توان داشت برای نشر افکار و آرمان های انقلاب به کار می برد. نام مبارک خمینی از لبان شهید نقوی دور نمی شد و کار به جایی رسیده بود که پس از شروع جنگ تحمیلی علیه ایران و دعوت عمومی امام راحل از عموم مردم با جمله «هر کس توان دارد به جبهه بیاید» ، ناگهان شهید نقوی مفقود شد.

3 روز پس از مفقود شدن محمد علی نقوی، تماسی از ایران با خانواده وی گرفته شد و آنها متوجه شدند که محمد علی به سرعت خود را به جبهه های نبرد حق علیه باطل رسانده و در شهرهای مختلف خوزستان به عنوان پزشک مشغول امداد رسانی به رزمندگان اسلام است.

شهید نقوی به جای 8 ساعت روزانه 16 ساعت فعالیت می کرد و هنگامی که به او می گفتند قدری استراحت کن می گفت: اینجا برای استراحت نیامده ام. رفتار پر شور شهید نقوی رفته رفته باعث شد تا او را به نام «پزشک پاکستانی، یا پزشک خستگی ناپذیر» بشناسند.

استقبال تاریخی از آیت الله خامنه ای

یکی دیگر از اقدامات بدیع و بی نظیر محمد علی نقوی صحنه گردانی استقبال تاریخی مردم پاکستان از رئیس جمهور ایران در سال 1364 بود. این استقبال چنان شگرف و عجیب بود که آیت الله خامنه ای حتی سال ها بعد بارها و بارها از آن به خوبی یاد می کردند.

قرار بود مسیر حرکت رئیس جمهور ایران تا آرامگاه اقبال ظرف 15 دقیقه طی شود ولی طی این مسیر میان جمعیت عظیم استقبال کننده که دعوت شهید نقوی را لبیک گفته بودند و برای استقبال از نماینده امام خمینی به میدان آمده بودند بیش از 8 ساعت طول کشید. در طول مسیر مکرر مردم خودروی حامل رئیس جمهور ایران را بلند می کردند تا از روی موانع عبور دهند.

نقل است که حضور آیت الله خامنه ای در لاهور یک روز دیرتر از برنامه اعلام شده انجام شد ولی شهید نقوی ضمن سخنرانی برای مردم منتظر گفت: امروز ما باید نشان دهیم که چه اندازه با انقلاب همراه هستیم . مردم لاهور هر کدام یکی از میهمانانی که از شهرهای مختلف برای استقبال آمده اند را به خانه ببرند و تا فردا از وی پذیرایی کنند. این فصل از زندگی محمد علی هم با شکوهی مثال زدنی به پایان رسید.

بازهم دفاع مقدس

به محمد علی خبر رسید که در جبهه دارو به اندازه کافی نیست او کامیونی اجاره کرد و در کوتاه ترین زمان ممکن آن را مملو از دارو کرد. به مرز میرجاوه که رسید به دلیل یک مشکل اداری از ورود او به ایران جلوگیری کردند او باید خود را به کویته ( 600کیلومتر دورتر) می رساند و مشکلش را حل می کرد شاید هر کس دیگری جای او بود قید سفر را می زد.

محمد علی یک روز بعد بازهم خود را به مرز ایران رساند، مسئولین مرزی به او گفتند: تا زمانی که مشکلت حل نشود نمی توانی وارد ایران شوی و با تعجب دیدند که محمد علی در این زمان کم به کویته رفته، مشکل را حل کرده و برگشته! کاری که باید ظرف 3 روز انجام می شد.

شکنجه در زندان های آل سعود به عشق امام

محمد علی شنید که کشتار حجاج ایرانی سبب تحریم حج شده و دیگر کسی نیست تا فرمان امام مبنی بر برائت از مشرکین را به انجام برساند. او کسی نبود که به این راحتی از اجرای حرف امام عقب نشینی کند. از طرف دیگر سعودی ها که مطمئن شده بودند ایرانی ها به حج نمی آیند خیالشان راحت بود ولی ناگهان با جمعیتی از مردم پاکستان مواجه شدند که تصاویر امام را به دست دارند و شعار برائت از مشرکین سر می دهند.

این محمد علی بود که از یک ماه قبل دوستانش را به عربستان فرستاده بود با پوستر و پلاکارد! تا برائت از مشرکین انجام شود.

ماه ها محمد علی به دلیل همین کارش توسط سعودی ها شکنجه شد و پس از پایان شکنجه ها لبخند زنان می گفت: فدای سر امام خمینی تا بازهم شکنجه ها شروع شود.

چمران پاکستان

سفیر انقلاب در دل پاکستان و فرزند انقلابی این کشور سرانجام در 7 مارس سال 1995 وقتی که نزدیک مطب خود بود توسط عوامل سپاه صحابه به شهادت رسید تا این بخش از وصیتش هم رنگ عمل به خود بگیرد: «کاش خونم به خون لشکر خمینی پیوند می خورد تا به برکت آن جوانان عزیز بخشیده می شدم».

روحش شاد و یادش گرامی باد


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چرا نشستن طولانی برای سلامتی مفید نیست ؟
میلیون‌ها نفر حس بویایی خود را از دست داده‌اند
از دیابت بی مزه چه می دانید؟
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
X
آگهی تبلیغاتی