×
سیاسی
شناسه خبر : 60798
تاریخ انتشار : یکشنبه 1399/12/17 ساعت 17:57
پالس غلط ندهید؛ عقب‌نشینی غرب حاصل مقاومت است

نورنیوز بررسی کرد؛

پالس غلط ندهید؛ عقب‌نشینی غرب حاصل مقاومت است

امروز و با روشن شدن موفقیت ایران در عقب زدن طرف‌های غربی از مواضع غیر اصولی و زیاده‌خواهانه‌شان، بیش از هر زمان دیگری ظرفیت‌های قابل توجهی که قانون مجلس شورای اسلامی در اختیار دستگاه دیپلماسی قرار داده مشخص شده است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: روند تحولات مربوط به پرونده هسته‌ای ایران از ابتدای مذاکراتی که منجر به توافق برجام میان ایران و ۱+۵ شد، همانند ادوار پیش از آن فراز و فرودهای بسیاری را تجربه کرده که کاملا تابعی از تلاش مستمر و اصولی ایران برای دفاع از حقوق قانونی خود و اقدامات خصمانه و بدعهدی طرف‌های غربی در این خصوص بوده است.

از عهدشکنی «باراک اوباما» در همان ماه‌های آغازین امضای برجام که بگذریم، خروج یک‌جانبه «دونالد ترامپ» از این توافق در اردیبهشت ۹۷ و آغاز پروژه «فشار حداکثری» علیه ملت ایران، نقطه عطفی بود که عملا نشان داد هیچ قول و قراری از سوی آمریکایی‌ها قابل اتکاء نیست.

اگرچه جمهوری اسلامی ایران حتی پس از خروج آمریکا از برجام نیز برای نشان دادن حسن نیت، به خواست طرف اروپایی تن داد و تضمین یازده بندی آنها مبنی بر بهره‌مندی ایران از منافع برجام را با اجرای یک‌طرفه تعهدات برجامی خود پذیرفت اما رفتار مزورانه تروییکای اروپایی که مکمل اقدامات ترامپ بود نشان داد که صداقت و تعهدپذیری در دی.ان.ای غربی‌ها وجود ندارد.

اتخاذ سیاست مقاومت فعال از سوی ایران از اردیبهشت ۹۸ و کاهش تعهدات برجامی در پنج گام که بر اساس حقوق مصرح ایران در دو پاراگراف ۲۶ و ۳۶ انجام شد اولین اقدامات مهمی بود که طرف‌های غربی را متوجه تغییر راهبرد ایران کرد تا جایی که دموکرات‌های آمریکا در برنامه‌های انتخاباتی خود مدعی تغییر در شیوه مواجهه با ایران و موضوع برجام شدند.

با این وجود، چنانچه پیش‌بینی می‌شد، بایدن و تیمش هم در مواضع پیش از انتخابات و هم پس از استقرار در کاخ سفید، عملا راه و روش ترامپ را ادامه داده و با هدف بازگشت بدون هزینه به برجام، در رویکردی طلب‌کارانه خواستار توقف بی چون و چرای ایران از اقدامات مقابله‌ای خود شدند.

در این میان مجلس شورای اسلامی با هدف احقاق حقوق ملت ایران و وادار سازی طرف غربی به انجام تعهدات برجامی، قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» را از تصویب گذراند و دولت را مکلف به لغو عملی تعهدات برجامی از جمله آغاز غنی‌سازی ۲۰ درصد اورانیوم کرد.

مصوبه مجلس همچنین در ضرب‌الاجلی دو ماهه دولت را موظف کرد که در صورت تداوم عهدشکنی غربی‌ها، اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی و نظارت‌های فراپادمانی معاهده «ان.پی.تی» را متوقف کند که این امر در ۲۷ بهمن ماه یعنی یک هفته زودتر از ضرب‌الاجل تعیین شده رسما توسط نمایندگی دائم ایران در سازمان‌های بین‌المللی به اطلاع مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رسید.

پس از این اعلام، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس با هدف حفظ جایگاه نظارتی آژانس و تلاش برای انصراف ایران از اجرای مصوبه مجلس به تهران سفر کرد که با توجه به عزم راسخ کشور در اجرای تصمیم خود، ناگزیر به امضای بیانیه مشترکی شد که بر اجرای کامل مصوبه مجلس تاکید داشت.

از آن سو و به دلیل تداوم عهدشکنی غرب، ایران در موعد مقرر یعنی ۵ اسفند، توقف اجرای پروتکل الحاقی را کلید زد که در اولین واکنش با درخواست تروئیکای اروپایی مبنی بر تشکیل جلسه۱+۴ با حضور آمریکا به عنوان میهمان مواجه شد که معنایی جز فعال شدن «دیپلماسی اجبار» از سوی طرف غربی نداشت.

ایران با برآورد صحیح نسبت به نیت واقعی طرف‌های غربی برای منحرف‌سازی مسیر آغاز شده برای احقاق حقوق قانونی خود، همان‌گونه که قبلا اعلام شده بود بر ضرورت لغو تحریم‌ها و راستی‌آزمایی آن به عنوان پیش شرط بازگشت به تعهدات برجامی خود تاکید کرد و با درخواست اروپا موافقت ننمود.

رد درخواست غیرمنطقی تروییکای اروپایی با بلوف سنگین آنها مبنی بر ارائه پیش‌نویس یک قطعنامه ضدایرانی به شورای حکام آژانس مواجه شد. هرچند «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و بیشتر کشورهای اروپایی با این اقدام مخالفت کردند لیکن تروییکای اروپایی با صحنه‌گردانی فرانسه تلاش کردند تا ایران را از ترس کشیدن کار به شورای امنیت سازمان ملل، مجبور به عقب‌نشینی و پذیرش سناریوی آمریکایی‌ها کنند.

این بلوف نخ‌نمای تروئیکای اروپایی گرچه به کار نیامد اما آنها سعی کردند این عقب‌نشینی را به عنوان یک امتیاز به ایران فروخته و متقابلا تقاضای امتیاز کنند، در حالی که ناتوانی آنها در ادامه این مسیر نه یک امتیاز به ایران که از سر ناچاری به دلیل عزم جدی ایران در احقاق حقوقش بود و البته حتی اگر کار به شورای امنیت هم می‌کشید به دلیل مخالفت اعضای دارای حق وتو در شورای امنیت عملا راه به جایی نمی‌برد.

از این سو اما؛ طرف‌های غربی با استفاده از برخی پالس‌های غلط از داخل تلاش کردند با بهره‌گیری از  فضاسازی‌های رسانه‌ای و در شرایطی که وزیر خارجه ایرلند برای میانجی‌گری عازم تهران شد، این‌گونه القا کنند که ایران بدون حصول اهداف مدنظرش از اجرای مصوبه مجلس، قرار است وارد مذاکرات جدید شده و مطالبات اروپا و آمریکا را بپذیرد.

عقب‌نشینی تروییکای اروپایی از پیگیری تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس، همان‌گونه که نماینده ایران در آژانس اعلام کرد، مابه ازای هیچ امتیازی نبوده و بیشتر فرصتی تلقی می‌شود که اروپایی‌ها برای خروج از این وضعیت در اختیار خودشان قرار دادند.

امروز و با روشن شدن موفقیت ایران در عقب زدن طرف‌های غربی از مواضع غیر اصولی و زیاده‌خواهانه‌شان، بیش از هر زمان دیگری ظرفیت‌های قابل توجهی که قانون مجلس شورای اسلامی در اختیار دستگاه دیپلماسی قرار داده مشخص شده است.

به طور قطع سربازان خط مقدم دستگاه دیپلماسی کشور همان‌گونه که خود بارها بر آن تاکید کرده‌اند باید مصمم‌تر از گذشته همه تلاش خود را برای بهره‌گیری هوش‌مندانه از فرصت‌های جدید ایجاد شده به کار گیرند تا با «به دست‌گیری ابتکار عمل کامل»، روند عقب‌نشینی گام به گام طرف‌های غربی را تسریع نموده و حقوق از دست رفته ملت ایران را با رفع کامل و جامع تحریم‌های ظالمانه و ضدانسانی احیاء کنند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون 5 تیر 1405+جدول پخش
خط‌ونشان حسام حسن برای ایران: به دنبال برد هستیم، نه انتخاب حریف
گروسی دوباره خواستار دسترسی به تأسیسات هسته‌ای ایران شد
شب بزرگ و دراماتیک جام جهانی 2026 ؛ وداع سربلند ترکیه و شوک بزرگ آلمان
وقتی لبنیات کالای لوکس می‌شود؛ روایت مجلس از پشت‌پرده افزایش قیمت‌ها
مرگ تلخ زوج سرنشین لندکروز در آزادراه قزوین–کرج
افزایش قربانیان زلزله در ونزوئلا
قلعه‌نویی: مهار مصر تنها به صلاح خلاصه نمی‌شود
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 5 تیر 1405 +جدول
اعتراض نماینده سوریه به اسرائیل در شورای امنیت
کاهش موقت نیروهای ارتش متجاوز اسرائیل در لبنان
هشدار پلیس آگاهی؛ شگرد جدید کلاهبرداران با استفاده از هوش مصنوعی
خداحافظی شیک از تیم ملی در جام جهانی
راز موفقیت 5 صبح بیدار شدن نیست / پایان دوران «جغدهای شب» و «پرندگان سحرخیز»
چگونه دنیای مجازی عزت‌نفس نوجوانان را شکار می‌کند؟
راز «سیاره صورتی» فاش شد؛ کشف ابرهای نمکی در جَو یک جهان مرموز
راز تنبلی تنبل ها کشف شد
علائم گرمازدگی را جدی بگیرید؛ چه زمانی باید با اورژانس تماس گرفت؟
حادثه در جنوب شرقی بندری عمان
ادعای ارتش صهیونیستی درباره هدف قرار دادن نیروهای حزب‌الله
واکنش حماس به بیانیه واشنگتن و اعراب
شکاف عمیق در ساختار امنیتی صهیونیست‌ها
مازندران در انتظار سامانه بارشی جدید؛ شنا در دریای خزر ممنوع
بازی‌های امشب جام جهانی 2026؛ ساعت بازی آلمان، هلند و ژاپن
واکنش صریح ایتالیا :ما در جنگ ایران مشارکت نداشتیم
جادوی تاکتیکی در خدمت آلمان/پایان طلسم 10 ساله ژرمن ها با ناگلزمان
پشت‌پرده تغییرات نظامی رژیم صهیونیستی در جبهه لبنان؛ تخلیه یا جابه‌جایی؟
پاسخ تأمین اجتماعی به ابهامات متناسب‌سازی بازنشستگان+ نحوه اعتراض
ستاره 80 میلیون یورویی که با دعای مادرش می‌جنگد؛ راز شماره 6 اکوادور چیست؟
روسیه: توافق ایران و آمریکا باید در شورای امنیت تصویب شود
ایران 0 - 3 آمریکا ؛شاگردان پیاتزا حریف قدرت سوم جهان نشدند
نورویدئو | وقتی جنگ نتیجه نداد؛ ترامپ در جست‌و‌جوی پیروزی روی کاغذ
فردا دیدار سرنوشت‌ساز پرسپولیس و چادرملو برای سهمیه آسیا
چراغ سبز اعراب به تفاهم ایران و آمریکا؛ جزئیات بیانیه راهبردی شورای همکاری
حسرت 100 ساله برای 127 کشور؛ کدام تیم‌ها هرگز به جام جهانی نرسیده‌اند؟
پزشکیان: کشور امام حسینی نباید جایگاه فقر، گرسنگی و تبعیض باشد
رونمایی از هفتمین نخست وزیر انگلیس
ایتالیا خبر در اختیار گذاشتن پایگاه برای حمله به ایران را تکذیب کرد
گزارش تصویری| عزاداری عاشورای حسینی در سراسر کشور
مستند تاریخچه انستیتو پاستور ؛ روایت یک قرن بالندگی
آماده باش حشد الشعبی و نیروهای امنیتی درپی انفجار انبار مهمات
بیانیه حماس علیه طرح کوچ اجباری
تنش در نزدیکی تنگه هرمز / نفتکش‌ها تغییر مسیر دادند
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت هفدهم
عراقچی: ایران آماده کمک به مردم زلزله زده ونزوئلا است
اعترافی که تکذیب شد؛ یا تکذیبی که اعتراف بود؟
تداوم هماهنگی‌های تهران و مسقط با محوریت تنگه هرمز
خروج عراق از اوپک؛ از شایعه تا واقعیت
ابراز همدردی پزشکیان و اعلام آمادگی برای کمک به زلزله‌زدگان ونزوئلا
محورهای راهبردی گفت‌وگوی عربستان و آمریکا در منامه