×
فرهنگی
شناسه خبر : 60751
تاریخ انتشار : شنبه 1399/12/16 ساعت 12:32
کیانوش جهانپور: هیچ‌ شرکت‌ سازنده‌‌ واکسن کرونا در دنیا، مسئولیت مستقیم عوارض آن را قبول نمی‌کند

کیانوش جهانپور: هیچ‌ شرکت‌ سازنده‌‌ واکسن کرونا در دنیا، مسئولیت مستقیم عوارض آن را قبول نمی‌کند

سخنگوی سازمان غذا و دارو از ورود یک میلیون و 200 هزار دوز واکسن استرازنیکا به کشور تا روزهای پایانی سال یا روزهای آغازین 1400 خبر داد.

نورنیوز ـ گروه جامعه: «کیانوش جهانپور» سخنگوی سازمان غذا و دارو  با اشاره به آخرین اخبار از واردات واکسن کرونا به کشور بیان کرد: تا این لحظه ۳۲۰ هزار دوز واکسن اسپوتنیک روسیه وارد کشور شده است و ورود ۲۵۰ هزار دوز واکسن اهدایی سینوفارم هم به کشور داشتیم.

او ادامه داد: تا قبل از عید حداقل یک یا دو محموله واکسن اسپوتنیک دیگر به کشور وارد خواهد شد، به علاوه‌ اینکه طبق برنامه حداقل یک میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن استرازنیکا از طریق کووکس تا روزهای پایانی سال یا روزهای آغازین سال آینده به کشور می‌رسد.

جهانپور افزود: طبق برنامه‌ای که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده، حداقل ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار دوز واکسن به علاوه مابقی محموله‌هایی که برنامه‌ریزی کردیم به کشور خواهد رسید.

سخنگوی سازمان غذا و دارو در پاسخ به این سوال که در قرارداد خرید واکسن از کشورهای روسیه و چین چه ضمانت‌هایی از طرف این کشورها داده شده که افراد بعد از تزریق این واکسن‌ها دچار عوارض نشوند و یا در صورت بروز عوارض‌ احتمالی چه ضمانتی وجود دارند که آنها پاسخگو و در صدد حل مشکل باشند؟ گفت:  گفت: همه سخت گیری‌ها و دقت نظرها که از طرف کشور ما برای واردات واکسن و صدور مجوز انجام می‌شود به این دلیل است که تا امروز واکسن‌های کرونا در دنیا با سرعت آماده شده و قاعدتا هیچ شرکت سازنده‌ای مسئولیت مستقیم عوارض واکسن را قبول نمی‌کند، لذا با سخت‌گیری‌های‌ انجام شده و دقت نظری که وجود دارد، به برخی واکسن‌ها تا امروز مجوز داده نشده و تاکید می‌شود که حتما باید اسناد فنی ارائه شود تا اطمینان از سطح قابل قبول عوارض جانبی و اثربخشی آن حاصل شود تا بعد مجوز مصرف اضطراری آنها صادر شود.

وی ادامه داد: به طور کلی هر واکسن یا هر داروی بیولوژیکی که مجوز مصرف اضطراری در دنیا داشته باشد، عموما شرکت‌ها پذیرای مسئولیت آنها نخواهند بود و حتی در ایالت متحده برای واکسن‌هایی که مجوز مصرف اضطراری گرفته‌اند تا ۵ سال معافیت از مسئولیت قضایی و مصونیت از شکایت در برابر عوارض جانبی برای آنها صادر شده است.

جهانپور در واکنش به اخباری مبنی بر تزریق واکسن به بعضی افراد خارج از اولویت اول، بیان کرد: ما به والدین جانبازان واکسنی تزریق نکردیم و خانه‌های سالمندان و جانبازان مقیم آسایشگاه‌ها، سرای معلولان، کادر درمان و کادر بهداشتی جزو فاز ۱ هستند و همچنان واکسینه کردن فاز ۱ برقرار است و در روزهای آتی هم فاز ۱ ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: تزریق به افرادی که جزو فاز اول نیستند، انجام نخواهد شد و همه چیز با دقت و جدیت انجام خواهد شد.حتی اگر برخی افراد یا گروه‌ها تمایل داشته باشند تا واکسن برای آنها زودتر تزریق شود، این خواسته پذیرفتنی نیست و تنها ملاک و معیار سند ملی مصوبه شورای عالی اخلاق پزشکی و برنامه اجرایی است که تدوین شده و فقط گروه‌ها بر اساس آن واکسینه می‌شوند.

جهانپور در مورد علت تاخیر در واکسیناسیون کادر درمان در برخی بیمارستان‌ها افزود: نمی‌شود که همه را در یک روز واکسینه کرد، چون واکسینه کردن از یک جا شروع و یک جا هم تمام می‌شود و حداقل یک ماه و نیم فاز یک طول می‌کشد و این که همه بیمارستان‌ها روز اول واکسن بگیرند، پذیرفتنی نیست.

وی گفت: بیمارستان‌هایی که درگیری بیشتری داشتند و یا بخش‌های بیمارستانی که درگیری بیشتر و مستقیم‌تری یا داشتند یا زمان بیشتری را در بخش‌های کرونایی بودند قاعدتا فاز یک تزریق برای آنها زودتر از بقیه انجام خواهد شد.


ایلنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
X
آگهی تبلیغاتی