×
سیاسی
شناسه خبر : 60745
تاریخ انتشار : شنبه 1399/12/16 ساعت 11:42
آیا میانجی‌گری وزیر خارجه ایرلند میان ایران و غرب نتیجه می‌دهد؟

نورنیوز بررسی کرد؛

آیا میانجی‌گری وزیر خارجه ایرلند میان ایران و غرب نتیجه می‌دهد؟

کشورهایی که به دنبال میانجی‌گری هستند باید به این امر توجه داشته باشند که طرف نقض کننده برجام غربی‌ها بوده‌اند لذا اگر وساطتشان دستوری نیست و وجدان حقوقی بر آن حاکم است، به جای درخواست برای کوتاه آمدن ایران از حقوق و مطالباتش، باید تغییر رفتار کشورهای غربی را پیگیر باشند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: در ادامه به اصطلاح میانجی‌گری‌ها میان ایران و طرف‌های برجامی، «سیمون کاوونی» وزیر خارجه ایرلند قرار است فردا یکشنبه به تهران سفر کرده و با مقامات کشورمان دیدار کند.

او در بیانیه‌ای گفته است: «ایرلند جزو طرف‌داران برجام است و مشتاق است در نقش خود به عنوان تسهیل‌کننده اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، گفت‌وگوهای نزدیک با همه بازیگران را حفظ کرده و همه طرف‌ها را به رعایت کامل توافق ترغیب کند.»

ایران همواره بر اصل گفت‌وگو تاکید داشته اما نقش‌آفرینی کشورهای خارج از برجام از یک سو باید بر اساس منطق و واقع‌بینی و نه با هدف تحمیل زیاده‌خواهی‌های غرب باشد و از سوی دیگر باید این اصل مورد توجه میانجی‌گران باشد که برجام قابل مذاکره نیست و هیچ عضو جدیدی به آن افزوده نخواهد شد.

جمهوری اسلامی همانطور که میزبانی خوب برای مدیرکل آژانس و نمایندگان کشورهایی همچون قطر بوده، میزبان وزیر خارجه ایرلند نیز خواهد بود اما طبیعی است که بر اساس حقوق و منافع خویش تصمیم می‌گیرد.

نکته آنکه؛ اقدام اروپا در شورای حکام و عقب‌نشینی آنها از صدور قطع‌نامه ضدایرانی گرچه گامی مثبت ارزیابی می‌شود اما حقیقت آن است که این اقدام نه به اختیار بلکه به اجبار و ناشی از فضای داخلی آژانس و رفتار ایران صورت گرفت تا از مانع رسوایی شکست آنان شود.  

از سویی؛ بیانیه سه‌جانبه اروپایی‌ها و نیز سخنان مقامات آمریکایی که بار دیگر ایران را تهدید امنیت جهانی دانسته و به مقابله با تهران تاکید کرده‌اند، خود سندی دیگر به عدم تغییر رفتار عملی غرب است، چه، این بیانیه نشان داد که همچنان اندیشه وادارسازی ایران به کنار نهادن تمام حقوق هسته‌ای، توان موشکی و منطقه‌ای در ذهن آنها وجود دارد.

از سوی دیگر؛ عملکرد اروپا و آمریکا در شورای حکام هر چند در ظاهر گامی مثبت است اما در عمل هیچ اقدامی برای برداشتن تحریم‌ها صورت نداده و تنها به زبان‌بازی اکتفا کرده‌اند، چنانکه حتی بایدن بار دیگر وضعیت اضطرار ملی در قبال ایران تمدید کرد.

با توجه به این حقایق؛ سفر وزیر خارجه ایرلند در صورتی می‌تواند موفق باشد که بر اساس توجه به حقوق هسته‌ای و برجامی ایران و لزوم تغییر رفتار طرف‌ مقابل انجام شود و در آن مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر راهبرد عملی برای لغو تحریم‌ها مدنظر قرار گیرد.

بر این اساس؛ کشورهایی که به دنبال میانجی‌گری هستند باید به این امر توجه داشته باشند که طرف نقض کننده برجام غربی‌ها بوده‌اند لذا اگر وساطتشان دستوری نیست و وجدان حقوقی بر آن حاکم است، به جای درخواست برای کوتاه آمدن ایران از حقوق و مطالباتش، باید تغییر رفتار کشورهای غربی را پیگیر باشند.

تعهدپذیر ساختن غرب به تعهدات برجامی برای لغو تحریم‌ها و راستی‌آزمایی آن از سوی ایران، راهکار نهایی به نتیجه رسیدن میانجی‌گری‌هاست و وزیر خارجه ایرلند نیز اگر به دنبال ثبت نام خود به عنوان یک واسطه موفق است گزینه‌ای جز تلاش برای تغییر عملی رفتار غرب ندارد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
اکبر عبدی درگذشت
ناهماهنگی ترامپ با عربستان در مطرح کردن عادی سازی روابط با اسرائیل
سرنوشت بهترین بازیکن جام جهانی مشخص شد
صعود دختران هاکی ایران به نیمه‌نهایی قهرمانی آسیا
تحولات خاورمیانه محور نشست چین و آسه‌آن
ارتقای زیرساخت‌های هوشمند جاده‌ای برای سفرهای اربعین در مرزهای کشور
افزایش قیمت نفت و تشدید جنگ؛ فشار تازه بر آمریکایی‌ها
زائران اربعین بخوانند؛ نرخ سواری، ون و اتوبوس از مرزهای عراق
سرمربی تیم ملی وزنه برداری زنان:به دنبال قهرمانی آسیا هستیم
ادامه عقده‌گشایی و خصومت‌ورزی آمریکا علیه ایران با تحریم‌های جدید
هشدار سفارتخانه‌های آمریکا به اتباع خود درباره احتمال لغو پروازها و سفر به غرب آسیا
اسلام‌آباد در حال بررسی احیای مذاکرات ایران و آمریکا با ابتکار چین
پلیس راهور تهران: برخورد با موتورسیکلت‌سواران در خطوط ویژه از شنبه آغاز می‌شود
واکنش مهاجرانی به سانسور سخنان پزشکیان در صداوسیما
معادله جدید؛ به ازای شهادت هر ایرانی، به درک واصل شدن یک نیروی آمریکایی
ادعای تازه ترامپ درباره ایران؛ پکن و مسکو سلاح نمی‌فروشند
انتقاد تند وزارت خارجه یمن از فرستاده سازمان ملل؛ جانبداری آشکار از ریاض
غریب‌آبادی: انتظار از اروپا این است پیشران دیپلماسی باشد و نه دنباله‌رو متجاوز
کارشناسان سازمان ملل خواستار پاسخگویی آمریکا و اسرائیل درباره قتل‌عام کودکان میناب شدند
شورای اطلاع‌رسانی دولت: صداوسیما بخشی از سخنان رئیس‌جمهور را سانسور کرد
بازگشت غیرمنتظره آسانی به تهران
عراقچی در سازمان شانگهای: ایران زیر بار قلدری آمریکا نمی‌رود
چرا هوش مصنوعی انسان نمی‌شود؟
ممنوعیت سفر و انسداد دارایی‌ها؛ تحریم‌های تازه اروپا علیه چند ایرانی
فدراسیون والیبال: تیم ملی با پیاتزا راهی قهرمانی آسیا می‌شود
واکنش کرملین به موضع دوگانه ترامپ در قبال اوکراین
باب المندب باز است؛ فقط عربستان محاصره است
جدول قطعی برق استان ها فردا 3 مرداد 1405 + نحوه اطلاع از ساعت قطعی برق شنبه
گزارش سی‌بی‌اس از بحران مهمات آمریکا؛ پاتریوت و تاد زیر فشار تنش با ایران
بیانیه وزیران خارجه شانگهای در قرقیزستان؛ از نظم چندقطبی تا بانک توسعه
ادامه آتش‌سوزی مهیب در جنوب‌غرب فرانسه
سقوط هواپیمای دریایی در واشنگتن آمریکا
ثبات بیت‌کوین با وجود ریزش سهام
رایزنی قطر و انگلیس درباره امنیت منطقه
اطلاعیه آموزش و پرورش درباره نمرات دانش‌آموزان پایه نهم
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا شنبه 3 مرداد 1405
آمادگی کامل هلال‌احمر در مرز مهران؛ خدمات امدادی اربعین ارتقا می‌یابد
جابجایی نیروهای آمریکایی در عراق
حملات بامدادی آمریکابه ایران؛ پاسخ موشکی ایران به پایگاه‌های آمریکا در اردن، بحرین و کویت
اعلام اسامی محصولات آرایشی غیرمجاز
تمدید قرارداد ستاره کروات با میلان
بحران بی‌سابقه آتش‌سوزی جنگلی در اسپانیا
رئیس‌جمهور بنگلادش استعفا کرد
دانشجویان خوابگاهی بخوانند؛برنامه اسکان تابستان
رونمایی از نماد مزار رهبر شهید در میدان آزادی تهران
تشدید نظارت بر قیمت‌ها در ایام اربعین
تابستان با مغز ما چه می‌کند؟ پشت‌پرده کلافگی و پرخاشگری در روزهای داغ سال
پیش بینی بورس فردا شنبه 3 مرداد 1405
اعلام برنامه امتحانات نهایی پایه یازدهم برای استانهای جنوبی+جزئیات
موج گرما در تهران تا چه زمانی ماندگار است؟