×
سیاسی
شناسه خبر : 60623
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/12/11 ساعت 18:11

اختصاصی نورنیوز؛

گزارشی که حاصل آن تداوم سرکوب مخالفین بن‌سلمان شد!

افزایش فعالیت مخالفین بن‌سلمان با انتظار تغییر سیاست دولت جدید آمریکا نسبت به هیئت حاکمه سعودی موجب شد که سرنخ‌های جدیدی از مخالفین موثر بن‌سلمان و خاندان آل‌سعود در داخل و همچنین گروه‌های فعال در خارج از کشور در اختیار سرویس‌های امنیتی سعودی قرار بگیرد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: پس از انتشار گزارش رسمی دولت بایدن از پرونده قتل وحشیانه «جمال خاشقجی» روزنامه‌نگار تبعه سعودی که در آن همه عوامل این جنایت به جز آمر اصلی یعنی «محمد بن‌سلمان» محکوم و تحریم شدند، اکنون به نظر می‌رسد که ولیعهد سعودی چراغ سبز کاخ سفید برای تشدید برخورد با مخالفان خود را دریافت کرده است.

بنابر اطلاعات رسیده به «نورنیوز» در همین راستا بن‌سلمان علاوه بر تشدید اختناق در داخل، «مرکز اعتدال عربستان» و «سرویس اطلاعاتی» این کشور را مامور شناسایی فعالان و معارضین سیاسی خود در کشورهای دیگر کرده و به موازات آن با هزینه مبالغ هنگفت، کشورهای دوست خود را به همکاری در این خصوص مجاب کرده است.

برخی مخالفین بن‌سلمان با انتظار تغییر سیاست دولت جدید آمریکا نسبت به هیئت حاکمه سعودی و کاهش فشار بر مخالفین خاندان سلمان، ضمن افزایش فعالیت‌ها در داخل، اقدامات رسانه‌ای نسبتا گسترده‌ای را نیز در چارچوب افشای فساد حاکم بر خاندان آل‌سلمان آغاز کرده بودند.

این اقدامات که از سوی سرویس‌های اطلاعاتی سعودی با دقت مورد رصد قرار گرفته است موجب شد که سرنخ‌های جدیدی از مخالفین موثر بن‌سلمان و خاندان آل‌سعود در داخل و همچنین گروه‌های فعال در خارج از کشور در اختیار سرویس‌های امنیتی سعودی قرار بگیرد.

در همین حال؛ برخی فعالان و حساب‌های کاربری حاضر در عربستان سعودی با تشدید برخوردهای امنیتی با منتقدین و مخالفین بن‌سلمان، نسبت به تصمیمات جدید او برای سرکوب معارضان خارج‌نشین این کشور هشدار داده‌اند .

در پیام‌های متعددی که در این خصوص منتشر شده نسبت به برخوردهای خونین و حذفی با مخالفین، مشابه آنچه که در مورد جمال خاشقچی روزنامه‌نگار منتقد سعودی به وقوع پیوست، هشدار داده شده است.

در همین خصوص؛ مسئولان مغرب اخیرا «اسامة المحروقی» از اساتید دانشگاه و تاجر سعودی را که از منتقدین بن‌سلمان و تبعه استرالیا بود، بنا به درخواست ریاض بازداشت کرده‌اند.

علاوه بر نابسامانی اوضاع سعودی در پرونده‌های خارجی از جمله یمن که منجر به تحقیر آنان در برابر اقدامات مقابله‌ای نیروهای یمنی شده، شرایط داخلی عربستان نیز این روزها به شدت متشنج است و فعالان سیاسی مخالف رژیم سعودی تلاش زیادی برای افشاگری در مورد فساد و استبداد خاندان آل‌سعود انجام داده‌اند.

این اوضاع تا آنجا بالا گرفته که آمریکایی‌ها نگران وقوع انقلابی از جنس انقلاب ایران در این کشور شده‌اند. نشریه آمریکایی «پولیتیکو» در این خصوص نوشته است: «در شرایط حساس فعلی باید در برخورد با عربستان دقت بیشتری شود تا در این کشور انقلابی شبیه انقلاب ایران تکرار نشود.»

رژیم سعودی که با توجه به حمایت‌های تمام عیار کاخ سفید در دوران ترامپ دستش برای انجام هر اقدام تجاوزکارانه‌ای باز بود، تا پیش از انتشار گزارش پرونده خاشقجی از سوی دولت بایدن، کمی دست به عصا شده بود، اما به نظر می‌رسد محتوای این گزارش تا حدود زیادی خیال دربار سعودی را برای تداوم اقدامات ضدبشری خود راحت کرده است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
گستره نقش آمریکا در بحران یمن و تغییراتی صرفا تبلیغاتی!
جمعه 1399/12/29 ساعت 14:33
نورنیوز بررسی کرد؛
گستره نقش آمریکا در بحران یمن و تغییراتی صرفا تبلیغاتی!
سیاست اعلامی بایدن در موضوع یمن به شدت یادآور موضع اوباما در سال 2015 است. رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا در آغاز این بحران و برای توجیه حمایت خود از ائتلاف سعودی گفته بود؛ آمریکا در حفاظت از مرزهای عربستان در مقابل انصارالله ذی‌نفع است.
چندرسانه‌ای:  مقاومت یمن نماد شکست سیاست‌های جاهلانه سعودی
یکشنبه 1399/11/26 ساعت 12:18
چندرسانه‌ای: مقاومت یمن نماد شکست سیاست‌های جاهلانه سعودی
مقاومت یمن نماد شکست سیاست‌های جاهلانه سعودی
سه‌شنبه 1399/11/21 ساعت 20:27
نورنیوز بررسی کرد؛
مقاومت یمن نماد شکست سیاست‌های جاهلانه سعودی
آل‌سعود در یمن به عنوان مهمترین پرونده امنیت ملی این کشور، علیرغم استفاده از همه ابزارها از جمله تحریم سازمان ملل برای از بین بردن مقاومت مردم، نه تنها ذره‌ای موفق نشد بلکه با تشدید سازماندهی مقاومت مردمی روبرو شد که حاصل آن ظهور قدرتی سیاسی ـ نظامی به نام «انصارالله»است.
نقش «مرکز اعتدال سعودی» در بحران‌های منطقه‌ای و بین‌المللی
یکشنبه 1399/09/16 ساعت 18:34
اختصاصی نورنیوز؛
نقش «مرکز اعتدال سعودی» در بحران‌های منطقه‌ای و بین‌المللی
از جمله مهم‌ترین عملیات‌های مرکز اعتدال از ابتدای تاسیس تاکنون راهبری مجازی اغتشاشات خیابانی و تخریب اعتماد عمومی به نظام‌های حاکم در لبنان، عراق و ایران در سال‌های 97 و 98 بوده که در بستر شبکه‌های اجتماعی به عنوان بازوی کمکی رسانه‌های اصلی جریان ضد مقاومت به ایفای نقش پرداخته است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
جزئیات جدید از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
توقف مذاکرات تجاری واشنگتن و دهلی‌نو؛ آمریکا گفت‌وگوها را لغو کرد
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد
نتانیاهو: جنگ تا شکست کامل حماس ادامه دارد
حادثه گروگان‌گیری در تهران؛ انگیزه مالی 2500 دلار
رئیس‌جمهور راهی نیویورک می شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز ‎یکشنبه 26 مرداد 1404+جدول
قیمت خودرو امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
نایب قهرمانی علی یزدانی در تورنمنت تنیس صربستان
بورس سبز شد؛ شاخص 45 هزار واحد رشد کرد
کوچ اجباری غزه؛ تکرار نکبت تاریخی
بازنگری ضروری است؛ به شرط تدبیر
مداردیپلماسی | سفر لاریجانی به عراق و لبنان برای حفظ موازنه قدرت در منطقه
انتقاد شدید شومر: فروختن اوکراین جایزه صلح نوبل می خواهد؟
هلاکت 6 تروریست در عملیات سپاه در سیستان و بلوچستان
ملیکا برون عنوان خانم‌گل رقابت‌های جهانی کانوپولو را کسب کرد
سرقت 3 کیلویی طلا در تاریکی قطعی برق گرگان
ترامپ در انتظار برگزاری نشست پوتین - زلنسکی
پزشکیان: از سوزاندن 700 میلیون دلار ثروت ملی در سال جلوگیری شد
لاریجانی: دشمن 10 سال برای حمله برنامه‌ریزی کرد اما در برابر مقاومت ایران ناکام ماند
امنیت غذایی در گرو سوءمدیریت وزارت جهاد
یک رسوایی اخلاقی دیگر در ارتش اسرائیل
وزر و وبال «مسیر ترامپ»
چه معاملاتی از مالیات بر سوداگری و سفته بازی معاف است؟
ثبت‌نام آزمون استخدامی بانک مرکزی آغاز شد+ لینک سایت
X
آگهی تبلیغاتی