×
سیاسی
شناسه خبر : 60613
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/12/11 ساعت 15:34
نگاهی به زندگی مبارزاتی انیس نقاش

سیدر رضا صدرالحسینی

نگاهی به زندگی مبارزاتی انیس نقاش

نقاش، حق بزرگی بر گردن همه مبارزان اسلامی در سراسر دنیا داشت.

نورنیوز - گروه بین الملل: الانیس النقاش معروف به انیس نقاش در سال ۱۹۵۱ در لبنان متولد شد. در سنین جوانی مبارزه  برای آزادی فلسطین را آغاز کرد، او از سال ۱۹۶۸ به طور رسمی به جبهه آزادی بخش فلسطین فتح پیوست و یکی از یاران رهبر قبلی فتح آقای یاسرعرفات بود که عرفات هم خیلی به وی اعتماد داشت، چون او را جوانی شجاع، هوشیار و مبارز می‌دانست.  بسیاری از مبارزان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی از ایرانیانی که برای آموزش‌های مختلف به فلسطین می رفتند با نقاش، آشنا شدند امثال شهید محمد منتظری و تعدادی دیگر از افرادی که در اردوگاه‌های آموزشی توسط وی آموزش دیدند.

 در حقیقت می‌توانیم بگوییم بخش عمده از مبارزات انیس نقاش قبل از پیروزی انقلاب اسلامی برای آزادی فلسطین و آرمان‌های فلسطین انجام شد و امروز فلسطینیان قدیمی و مبارزان سابق به خوبی با نام او آشنا هستند و مبارزات او را به خوبی به یاد می‌آورند.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی که شرایط برای مبارزان فلسطینی بیشتر از گذشته فراهم شد و عنصر اسلام به این مبارزات اضافه شد نقش انیس نقاش افزایش پیدا کرد تا حدی که در بعضی از اقداماتی که در نقاط مختلف دنیا انجام می‌شد نام او برده می‌شد، علی رغم اینکه ممکن بود در بسیاری از این عملیات‌ها که به نفع مردم فلسطین بود حضور مستقیم نداشته باشد. در زمانی که مقاومت جنوب لبنان آغاز شد با توجه به تجربیاتی که از قبل داشت می‌توانیم بگوییم  از تشکیل دهندگان هسته اولیه مقاومت جنوب لبنان در حوزه مسائل آموزشی انیس نقاش بود .

در حقیقت نقاش فردی بود که حق بزرگی بر گردن محور مقاومت در حوزه های مختلف داشت. نقاش در سنین بالا که در حقیقت مبارزات او دیگر از حوزه مسائل نظامی تبدیل به حوزه مسائل فکری شده بود، توانست چندین مرکز رسانه‌ای و فکری را در کشور لبنان و در بیروت و دمشق به ثبت برساند. بسیاری از بزرگان فلسطین او را بعد از فوتش با تعابیری همچون “مبارزه نستوه” و “متفکر عربی” و “سخنگو مبارزات آزادی بخش فلسطین” یاد کردند.

 مناسب است تا به واسطه زحماتی که نقاش کشیده بود، این جمله را در مورد او بگوییم که تمام وجود نقاش در راه دفاع از مظلومان سراسر جهان وقف شده بود. نقاش در اواخر عمر یک مجموعه را به نام مرکز پژوهشی “امان” و یک مجموعه به نام “شرکت توسعه توانمندی ارتباطات خاورمیانه” را اداره می‌کرد و در این مجموعه ها با شجاعت تمام مسائل و موضوعاتی که نسبت به رژیم صهیونیستی و نظام سلطه و آمریکا قرار بود که بیان شود را بیان می‌کرد.

در خصوص مسئله بحران سوریه ،روابط نقاش با مقامات جمهوری اسلامی ایران بصیرت و تحلیل دقیق و صحیحی از شرایط منطقه به وی داده بود. در بحران سوریه نقاس همه تلاشش بر این مسئله معطوف بود که بتواند افراد موثر از جریان‌های مختلفی که پرچمدار آرمان فلسطین هستند را آگاه کند و با آنها صحبت کند که متوجه شوند اتفاقی که در سوریه افتاده است یک اتفاقی نبوده است که باعث جدایی جریان‌های انقلابی فلسطینی از جمهوری اسلامی شود چون شعارهایی که در ابتدا در سوریه داده می شد رنگ و بویی داشت که به مبارزان فلسطینی نزدیک بود.

در همین موضوع بعضی از افراد که به همه زوایای این بحران و این جنایاتی که رژیم صهیونیستی و آمریکایی‌ها و پول‌های نفتی سعودی در سوریه ایجاد کردند آگاهی نداشتند، مقداری خودشان را از جریان انقلابی جهان اسلام دور کردند و تصور‌شان بر این بود که نباید در کنار همراهان نظام سیاسی سوریه با تروریست‌ها مقابله کنند ولی پس از گذشت مدت کوتاهی مشخص شد که جریان موجود در سوریه که باعث بحران و ایجاد اغتشاشات غیرقابل وصفی در این کشور شده موجب تجزیه سوریه با عنوان عناصر اصلی بازیگری در جبهه مقاومت است.

می‌توان گفت نقاش به درستی  اعتقاد داشت اگر سوریه لطمه‌ای ببیند در حقیقت آرمان فلسطین لطمه سنگینی دیده و بخش قابل توجهی از پشتیبانی آرمان فلسطین دچار آسیب جدی و فرو پاشی می‌شود. بر این اساس انیس نقاش خیلی زود از همان روزهای اول به دلیل به دلیل بصیرت و آگاهی دقیقی که از مسائل منطقه داشت خیلی تلاش کرد که بتواند حتی بعضی از دوستان قدیمی خودش و پرچمداران نهضت فلسطین را که به این آگاهی نرسیده بودند، آگاه کند و در حقیقت بصیرت لازم را با بیان خودش و با استدلال های خودش القا کند.

نقاش در این زمینه در مواقعی موفق و در مواقعی هم ناموفق بود که البته مرور زمان این موضوع را روشن کرد. اما دیدگاهی که او در این رابطه داشت این بود که آن کسانی که دیرتر متوجه این مسئله شدند و به خطای خودشان پی بردند، باید مورد احترام باشند و در حقیقت کمک کنیم که در بحران های دیگر و در فتنه‌­های دیگری که ممکن است جهان اسلام با آن روبرو شود آگاهی آنها افزایش یابد و موضع‌گیری‌ها آنها به موقع و صحیح صورت گیرد.

نقاش پس از عمری مبارزه در راه آرمان فلسطین و تلاش در جهت سربلندی جهان اسلام  سرانجام در سن 70 سالگی به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستانی در دمشق درگذشت.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
سخنرانان کنفرانس لندن: تحولات غزه و ایران آزمونی برای نظم جهانی است
نیویورک‌تایمز: اقتصاد جهان در حال فاصله گرفتن از آمریکا است
حیاتی به فینال بدمینتون سنگال رسید
تیم ملی ایران نایب‌قهرمان تنت‌پگینگ شد
دبیرکل حزب‌الله: مقاومت تنها راه آزادسازی است
سرلشکر رضایی: 7 شرط ایران برای آغاز هر مذاکره ای به آمریکا اعلام شده است
برد قاطع شطرنج‌بازان ایران برابر مولداوی
برنامه کبدی ایران در بازی‌های آسیایی ناگویا اعلام شد
تأکید ترکیه بر لزوم دستیابی به نتیجه در مذاکرات میان آمریکا و ایران
تماس‌های حماس با میانجی‌ها درباره بحران غزه
سارق طلافروشی بیرجند در تور پلیس افتاد
انصارالله: در کنار ایران ایستاده‌ایم
پل بیات هشترود به شبکه ترانزیتی بازگشت
کاهش 55 درصدی آب رودخانه‌های اردبیل
سد پدافند هوایی روسیه، موج پهپادهای اوکراینی را در هم شکست
اتابک: سیاست تجاری بر سیاست ارزی مقدم است
ادعای جدید ترامپ؛ وضع قوانین کیفری و مدنی برای هوش مصنوعی!
بهروزآذر: سیاستگذاری زنان داده‌محور می‌شود
انفجارهای گسترده در خان‌یونس همزمان با تداوم حملات غزه
استاندار تهران خواستار برنامه مشخص برای ازدواج و مسکن جوانان شد
بازداشت فرد مرتبط با ایران اینترنشنال در پردیس
حذف قهرمان آسیا از جام بین‌قاره‌ای
راهیابی نماینده تنیس ایران به فینال تور جهانی
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: جنگ با ایران در مرحله پایانی قرار دارد
نورنما | میلاد یازدهمین آفتاب امامت حضرت امام حسن عسکری (ع) مبارک باد
ترمیم مزد کارگران به مهر موکول شد
واکنش سردار شکارچی به ادعای سنتکام درباره تنگه هرمز
درخشش تکواندوکاران تهرانی در کره جنوبی با کسب 2 مدال
زمان فروش فوری کوئیک و سهند سایپا بدون قرعه‌کشی اعلام شد+ لینک ثبت نام
انتخاب یک ژنرال آلمانی به ریاست عالی‌ترین نهاد نظامی ناتو
پاختاکور با اخراج پورعلی‌گنجی هم پیروز ماند
توضیح بقائی درباره سفر وزیر کشور پاکستان به ایران
جدول خاموشی برق کرمانشاه فردا یکشنبه 29 شهریور+جدول خاموشی
سران قوا بر تأمین کالاهای اساسی و حمایت از تولید تأکید کردند
تاوان اتهام حمله به مکه
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
گل‌های ایرانی، کلباء را به پیروزی رساند +فیلم
قیمت نقره امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
واکنش مهاجرانی به خبر بازگشتش به ایران
ساعت کاری جدید ادارات از اول مهر 1405 اعلام شد؛ جزئیات تصمیم جدید دولت
حاجی‌میرزایی: پزشکیان بر وفاق برای حل مشکلات تأکید دارد
گرینلند به کنترل انحصاری آمریکا درمی‌آید؟
قیمت دینار عراق امروز شنبه 28 شهریور 1405
آیا شکاف بودجه، آغاز نبرد ارتش و کابینه رژیم صهیونیستی است؟
آخرین وضعیت امیر نوری پس از تصادف مرگبار؛ مهران غفوریان خبر مرگ را تکذیب کرد
کشف انبار میلیاردی کالای احتکاری در آبادان
نایب‌قهرمانی دختران نوجوان ایران در تورنمنت کافا
برایتون 3-0 آرسنال/ توپچی‌ها قهرمان را به توپ بستند!
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه 29 شهریور 1405؛ سکه به 236 میلیون رسید