×
سیاسی
شناسه خبر : 60549
تاریخ انتشار : شنبه 1399/12/09 ساعت 18:01
رخداد سراوان و تلاش دشمن برای ایجاد شکاف‌های قومی ـ مذهبی

نورنیوز بررسی کرد؛

رخداد سراوان و تلاش دشمن برای ایجاد شکاف‌های قومی ـ مذهبی

سناریوی اخیر مثلث «رسانه‌های معاند»، «جریان‌های تجزیه‌طلب» و «مقامات غربی» در تحریک احساسات قومی و مذهبی و متهم کردن نظام به نقض حقوق بشر با هدف تشدید فشار بر ایران از مسیر تضعیف انسجام داخلی صورت می‌گیرد تا میوه‌های آن در اجبار ایران به سازش در برابر زیاده‌خواهی‌های غرب چیده شود.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: طی روزهای اخیر اخبار و ادعاهایی با رنگ و بوی فرقه‌ای و مذهبی در فضای رسانه‌ای و مجازی منتشر شد که حکایت از سناریوی جدید عملیات روانی برای تفرقه‌افکنی و تنش‌زایی دارد.‌

هم‌راستا با این اخبار، رسانه‌های بیگانه نیز پای کار آمده و با انتشار گزارش‌ها و برنامه‌های متعدد و تحریک‌آمیز در صدد القاء ناامنی در مناطق مختلف ایران و تشدید اختلافات قومی و مذهبی بر آمدند.

رخداد تاسف‌بار «سراوان» که هنوز چرایی شکل‌گیری آن مشخص نیست، موجب تحریک احساسات جمعی از هم‌وطنان بلوچ سنی مذهب و شکل‌گیری برخی تجمعات اعتراضی شد.

اعتراض و تجمع این افراد در مقابل فرمانداری موجب سوء استفاده برخی عناصر معارض و گروه‌های وابسته به شبکه قاچاق مواد مخدر شد که با حمله به ساختمان، تاسیسات و خودروهای فرمانداری اموال عمومی را تخریب کردند.

مطابق معمول، برخی از اشرار نیز از فرصت ایجاد شده سوء استفاده کردند و با ایجاد تجمعات محدود و آتش زدن لاستیک تلاش کردند فضای استان را ناامن کنند.

اوج این اقدامات شرارت‌آمیز حمله به پاسگاه انتظامی «کورین» در زاهدان و به شهادت رساندن یکی از کارکنان رسمی نیروی انتظامی بود که خوشبختانه با حضور به موقع نیروی انتظامی و همکاری مردم خیلی زود این غائله پایان یافت و آرامش و امنیت به استان بازگشت.

در این خصوص؛ گرچه بیشتر علمای اهل سنت استان تلاش زیادی برای آرام نمودن مردم و پیگیری مسالمت‌آمیز خواسته‌های آنها انجام دادند اما متاسفانه برخی اظهارات تحریک‌آمیز افرادی که به تشنج‌آفرینی شهرت دارند تحریک احساسات معترضین را به دنبال داشت.

نکته آنکه؛ تنوع قومی و مذهبی در کشور، همواره و به ویژه در شرایط سخت چون جنگ تحمیلی فرصت‌های زیادی را برای فعال شدن ظرفیتهای منطقه‌ای در زمینه دفاع از کیان و امنیت ایران پیش روی کشور قرار داده است اما طی سال‌های اخیر اقدامات گسترده و پیچیده‌ای از سوی سرویسهای خارجی برای تبدیل این فرصت به تهدید و ایجاد شکاف‌های قومی و مذهبی در کشور با صرف هزینه‌های هنگفت و به‌کارگیری برخی عناصر داخلی انجام شده است.

فعال شدن رسانه‌های معاند، سلطنت‌طلب‌ها و گروهک‌های تجزیه‌طلبی چون خلق عرب از پس اتفاقات سراوان که با تلاش برای تحریک سایر گروه‌های قومی به ویژه هم‌وطنان سنی مذهب در غرب و جنوب کشور نیز همراه بود، نشان از همین سناریوی کثیف دارد.

در کنار جوسازی رسانه‌های معاند فارسی‌زبان و اظهارات مداخله‌جویانه مقامات آمریکایی مانند «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه، برخی جریان‌های جدایی‌طلب خارج‌نشین نیز ضلع سوم مثلث تنش‌آفرینی علیه ایران را  به عهده‌ گرفتند و خواستار گسترش اعتراضات به سایر مناطق ایران شدند. 

سناریوی اخیر مثلث «رسانه‌های معاند»، «جریان‌های تجزیه‌طلب» و «مقامات غربی» در تحریک احساسات قومی و مذهبی و متهم کردن نظام به نقض حقوق بشر با هدف تشدید فشار بر ایران از مسیر تضعیف انسجام داخلی صورت می‌گیرد تا میوه‌های آن در اجبار ایران به سازش در برابر زیاده‌خواهی‌های غرب چیده شود.

بدیهی است در مقابله با نقشه‌های خطرناک دشمن باید با مراقبت بیشتر جلوی رخدادهای مشابه را گرفت. مثلا در موضوع اخیر چنانچه سازمان قضایی اعلام کرده که ورود می‌کند، باید سریعتر مسئله را بررسی کرده و نتیجه را به افکار عمومی اعلام کند.

از سویی؛ رسیدگی بیشتر دولت به وضع معیشتی استان‌هایی نظیر سیستان و بلوچستان و ایجاد اشتغال از جمله ضرورت‌هایی است که باید به سرعت عملیاتی شود.

در این میان نقش رسانه‌های داخلی برای پیگیری مطالبات واقعی و مدیریت افکار عمومی برای منحرف نشدن برخی اعتراصات به سمت رخدادهای امنیتی بسیار مهم است.

جلوگیری از تلفیق مطالبات مردمی با القائات بیگانه برای ایجاد هیجانات کاذب و انجام اقدامات ساختارشکن اقدام بسیار مهمی است که می‌تواند در مسیر حل معضلات اجتماعی و معیشتی به دور از شکل‌گیری رخدادهای امنیتی نقش تعیین کننده‌ای داشته باشد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد
چرا بدون علوم انسانی، واقعیت ناآرامی‌ها را نمی‌فهمیم؟
آیا روی نقره سرمایه‌گذاری کنیم؟
چرا آمریکا و اسرائیل باید به کشورمان غرامت بدهند؟
واکنش غیرمنتظره ام‌باپه به شکست مقابل بنفیکا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404+ جدول
طارمی ساخت و المپیاکوس برد / شامی دراماتیک در اروپا
تمام پاداش فرهنگیان بازنشسته 1404 یکجا پرداخت شد
غیبت رئال در جمع برترین‌ها؛ هجوم انگلیسی‌ها به مرحله حذفی
نفس تهران بعد از 6 روز تازه شد
سوگند وفاداری ارتش و پلیس به رئیس جمهور موقت ونزوئلا
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 بهمن 1404+ جدول پخش
عصبانیت عراقی‌ها از مداخله‌جویی‌های ترامپ
در دیدار نخست وزیر انگلیس با رئیس جمهور چین چه گذشت؟
آمریکا یک نفتکش توقیفی ونزوئلا را برمی‌گرداند
روز سیزدهم
آماری عجیب از مهاجرت معکوس اسرائیلی‌ها
جزئیات سقوط مرگبار هواپیمای مسافربری کلمبیا
حماس: هرگز موافق تسلیم یا خلع سلاح مقاومت نیستیم