×
فرهنگی
شناسه خبر : 60436
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/12/05 ساعت 13:40
لزوم سیاست گذاری در عرصه اوقات فراغت شهرنشینان

سیاست و زندگی روزمره

لزوم سیاست گذاری در عرصه اوقات فراغت شهرنشینان

در کلان شهرهایی همچون تهران، ابزارها و امکانات فراغتی به شیوه عادلانه‌ای در تمام مناطق آن توزیع نشده، عدم سیاست گذاری صحیح در این خصوص تاکنون باعث بروز مشکلات زیادی در حوزه سبک زندگی خانواده‌های ایرانی شده است.

نورنیوز ـ گروه جامعه: یکی از عرصه هایی که زندگی روزمره را بازنمایی می‌کند و بسیاری از رفتارهای اجتماعی انسان‌ها در جهان امروز را سامان می‌دهد، عرصه فراغت است. فراغت عرصه‌ای است که اختیار و آزادی انسان‌ها در آن عرصه بیشتر قابل اعمال است. در نتیجه بر خلاف کار که انضباط بیشتری را ایجاب می‌کند فضای مناسبی برای تامل پیرامون رویه‌های فرهنگی جاافتاده و پدید آوردن روال‌ها و کردارهای جدید است. از این رو است که گفته اند فراغت می‌تواند فرهنگ ایجاد کند و هویت افراد را آشکار سازد.

امروزه مساله اوقات فراغت در سراسر جهان ابعاد تازه‌ای یافته و جایگاه خاصی پیدا کرده است. نیاز به گذران اوقات فراغت، به گونه‌ای اجتناب ناپذیر به منزله یک ارزش برای تمام افراد جامعه مطرح است. تجربه نشان داده است که برنامه هدایت شده برای گذران اوقات فراغت، با زندگی معنوی و فرهنگ هر جامعه پیوند بسیار نزدیکی دارد و همین ارتباط تنگاتنگ، مدیران و سیاست گذاران جوامع را بر آن داشته تا با اجرای سیاست‌های مناسب و سنجیده اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، از هدر رفتن اوقات فراغت جلوگیری کنند و به باروری آن کمک نمایند تا از این راه بر غنای علمی و فرهنگی جامعه بیفزایند. گروهی از این نیز جلوتر رفته و اوقات فراغت را نه تنها عامل باروری جوامع بشری می دانند، بلکه نوعی اخلاق مبتنی بر نیکبختی که زاییده این اوقات است را مطرح نموده و در این زمینه بر این عقیده هستند، کسی که از اوقات بیکاری خود استفاده نمی‌کند یا نمی‌تواند از آن بهره‌مند شود، موجود عقب مانده‌ای بیش نیست.

اما این سیاست گذاری‌ها و مسائل مربوط به اوقات فراغت، چندان که تصور می‌شود ساده نیست و مستلزم توجه به ابعاد متنوع و گوناگونی است. به هرحال باید قبول کرد که در کلان شهرهایی همچون تهران، ابزارها و امکانات فراغتی به شیوه عادلانه‌ای در تمام مناطق آن توزیع نشده است. برخی از مناطق از بوستان‌ها و پارک‌های مجهز و زیبایی بهره‌مند هستند، در برخی محلات، سینما، کافی شاپ، کارگاه‌های صنایع دستی، کلاس‌های آموزش قرآن و دینی و ... وجود دارد، در حالی که برخی از محلات دیگر به طور کلی از این امکانات یا برخی از آن ها محروم هستند. همچنین این نکته نیز باید در نظر گرفته شود که هر سن خاصی نوع خاصی از اوقات فراغت را می‌طلبد و اوقات فراغت مخصوص سنین جوانی کاربرد چندانی برای سنین کهنسالی ندارد.

یکی از مهمترین شکاف‌ها در رابطه با اوقات فراغت در کشور و به ویژه در شهر تهران، مساله اوقات فراغت بانوان است. از این رو که به نظر می‌رسد این گروه، نسبت به همتای مذکر خود از امکانات فراغتی کمتری در سطح شهر برخوردار است، بسیاری از آنان و به ویژه بانوان خانه‌دار، هیچ‌گونه مهارتی در شکل دادن به اوقات فراغت خود ندارند و نمی‌توانند به نحو شایسته و مقتضی از اوقات فراغت خود استفاده کنند. حتی در این میان صحبت از نحوه مناسب و نامناسب از گذران اوقات فراغت نیز بی معنا نخواهد بود. به هر حال باید بپذیریم امروزه سبک‌های زندگی نامناسب و متضاد با فرهنگ ایرانی- اسلامی در کشور گسترش یافته است که عمدتا وارداتی و غربی هستند. روابط نامشروع و شیوع آن بین جوانان، گرایش بسیار نگران کننده به سمت مواد مخدر و مشروبات الکلی، خیابان گردی‌های طولانی و جنون بی وقفه به مصرف کالاها و تعویض مد و مدگرایی، امروزه امری رایج در میان برخی از دختران و بانوان در شهر تهران است.

به واقع همانگونه که می بینیم، به نظر می رسد که اوقات فراغت، به جای اینکه به جایگاهی برای تعقل و تعالی نوع بشر تبدیل شود، به عرصه‌ای برای تفریحات و گرایشات ناسالم و تخریب کننده تبدیل شده است. به نظر می‌رسد، چنین معضلی به خصوص در کلان شهر تهران نیازمند ساماندهی و مدیریت و توجه بیشتر سیاست گذاران شهری باشد. چرا که عدم سیاست گذاری صحیح و مدبرانه در این خصوص تاکنون باعث بروز مشکلات زیادی در حوزه سبک زندگی خانواده‌های ایرانی شده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
فشار نمایندگان مجلس آمریکا بر ترامپ؛ برنامه پایان جنگ چیست؟
انتقاد شدید روسیه از اقدامات رژیم صهیونیستی در سوریه
انتصاب جدید در کاخ سفید
کارگران عدم اجرای بخشنامه دستمزد را گزارش دهند
انتصاب سفیر برای آمریکا نخست وزیر بریتانیا را به دردسر انداخت
پاکستان موشک ضد کشتی دوربرد آزمایش کرد
آتش‌بس بین واشنگتن و تهران «شرم‌آورترین شکست استراتژیک» آمریکا است
دیدار رئیس جمهور عراق با المالکی درباره معرفی نامزد نخست‌وزیری
ناراحتی هگست از تماس مستقیم وزیر نیروی دریایی با ترامپ
راهکارهای کاهش تحلیل رفتن عضلات در سنین بالا
زیاده خواهی های وزارت دارایی رژیم صهیونیستی
اعتراض مکزیک به فعالیت مخفیانه دو مامور سیا
دریانوردی در تنگه هرمز باید آزاد شود
آتش‌سوزی در ناوشکن آمریکایی «زوموالت»؛ 3 ملوان زخمی شدند
اعتراض ایران درباره سوء استفاده آمریکا از خاک و آسمان 5 کشور
درخواست دوباره آلمان از ایران برای حضور در مذاکرات اسلام‌آباد
گزارش رسانه‌های آمریکایی از اختلاف آماری پنتاگون در تلفات جنگ با ایران
ایروانی: آمریکا و اسرائیل مسئول حملات به زیرساخت‌های فضایی ایران‌اند
عطسه‌های بهاری؛ آلرژی فصلی یا سرماخوردگی؟
حمله ضدانقلاب به تجمع حامیان ایران در لندن
سنای آمریکا برای پنجمین بار تلاش دموکرات ها را ناکام گذاشت
مخالفت عربستان با پروژه رژیم صهیونیستی برای مسیر جایگزین تنگه هرمز
وزیر نیروی دریایی آمریکا از دولت ترامپ استعفا داد
ادعای ترامپ درباره مذاکرات با ایران؛ هیچ جدول زمانی مشخصی وجود ندارد
آیت‌الله جوادی آملی: حضور مردم در صحنه جلوه‌ای از آیات الهی است
پیروزی بارسلونا در شبی تلخ برای یامال و پرتنش برای هواداران
دو سرباز نیروی هوایی اسرائیل به جاسوسی برای ایران متهم شدند
بایرن در فینال جام حذفی؛ شاگردان کمپانی در مسیر سه‌گانه
بازگشت مقتدرانه سیتی؛ گواردیولا صدر جدول را از آرسنال گرفت
توقف 10 دقیقه‌ای بازی بارسلونا برای نجات جان یک هوادار
شهادت خبرنگار روزنامه «الاخبار» لبنان در حمله هوایی به جنوب این کشور
رئیس فدراسیون فوتبال: هنوز درباره سهمیه‌های AFC تصمیمی نگرفته‌ایم
آمریکا از شهروندانش خواست لبنان را ترک کنند
پنجمین تلاش سنای آمریکا برای محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ
چهار دیدار تدارکاتی تیم ملی در اردو‌ی ترکیه قطعی شد
فاصله‌گیری برخی متحدان اروپایی از واشنگتن در پرونده ایران
تیم محمد بنا قهرمان اروپا شد
احتمال افزایش 15 تا 20 درصدی نرخ بلیت هواپیما در آمریکا
چه میزان شغل در معرض خطر ورشکستگی‌ قرار دارد؟
حزب الله 4 پهپاد شناسایی رژیم اسرائیل را منهدم کرد
هت‌تریک کومان و جشن پنج‌گله النصر؛ صعود مقتدرانه به فینال آسیا
برد دراماتیک الچه مقابل اتلتیکومادرید
مهدی فرید چگونه جذب شد و چه اطلاعاتی منتقل کرد؟
لیلاز پاسخ می دهد؛ آیا ایران با محاصره دریایی متضرر می شود؟
معاون دفتر پزشکیان: اینترنت طبقاتی یا پرو با نظرات رئیس‌جمهور در تضاد است
تاکید عراقچی بر ضرورت اتخاذ موضع قاطع کشورها در محکومیت تجاوز به ایران
صدها شهرک‌نشین به مسجد الاقصی یورش بردند
دریافت عوارض از کشتی‌های عبوری از تنگه مالاکا برنامه جدید اندونزی
سرمربی چلسی برکنار شد
رژیم اسرائیل به دنبال ایجاد شهرک صهیونیست‌نشین در جنوب سوریه