×
سیاسی
شناسه خبر : 60429
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/12/05 ساعت 10:29
سفر گروسی به تهران از نگاه دیگر

نورنیوز بررسی کرد؛

سفر گروسی به تهران از نگاه دیگر

گرچه اتفاقات این سفر به برخی سوء تفاهم‌ها منجر شد و نگرانی‌هایی را در میان برخی دلسوزان ایجاد کرد، اما آنچه در عمل اتفاق افتاد چیزی جز حرکت در راستای قانون مصوب مجلس نبود و طرف غربی هم کاملا پیام محکم و عزم جدی ایران برای احقاق حقوق ملت را دریافته است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: توقف انجام اقدامات داوطلبانه جمهوری اسلامی ایران ذیل پروتکل الحاقی معاهده «ان.پی.تی» بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی از امروز آغاز شد.

این اقدام مقابله‌ای ایران که به دلیل عدم انجام تعهدات طرف غربی به ویژه در خصوص لغو تحریم‌ها صورت گرفت، با نامه روز 27 بهمن «کاظم غریب‌آبادی» نمایندگی ایران در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین به اطلاع «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رسیده بود.

پس از ارسال این نامه بود که مدیرکل آژانس درخواست سفر به ایران را مطرح کرد که با شرایطی از سوی کشورمان صورت گرفت و او سفری 24 ساعته به تهران انجام داد. در حقیقت انجام سفر گروسی به تهران برای تحقق دو هدف حقوقی و حقیقی انجام شد.

اول؛ با توجه به هیاهوهای انجام شده در مورد تبعات شدید! توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی، آژانس تلاش کرد که در آستانه انجام این اقدام از سوی ایران، اینگونه القاء کند که همچنان به عنوان یک نهاد بین‌المللی در کانون نظارت بر فعالیت‌های صلح‌آمیز ایران قرار داشته و بازیگری فعال و موثر در این عرصه است.

دوم؛ مدیرکل آژانس به عنوان فردی که با حمایت کم سابقه دولت ترامپ بر این مسند جلوس کرد تلاش داشت که توانایی‌های خود را در تعامل با ایران به مستاجرین جدید کاخ سفید یادآور شده و حمایت آنان را برای تداوم صدارت خود جلب نماید.

طبیعتا با توجه به عزم ایران برای تداوم همکاری با آژانس هیچ‌یک از اهداف ذکر شده نمی‌تواند مغایرتی با رویکردها و منافع ایران داشته باشد و از این رو با سفر گروسی به ایران موافقت و گفتگوهای فشرده دوجانبه منجر به انتشار بیانیه مشترک شد.

پرونده هسته‌ای ایران و اقدامات و مذاکرات ذیل آن یکی از مهمترین موضوعات حوزه امنیت ملی کشور در دو دهه گذشته بوده و نهاد امنیت ملی نقش مستقیم و موثر در مدیریت آن داشته است.

اعلام نظر رسمی سخنگوی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در روز چهارم اسفند ماه مبنی بر اینکه: «در بیانیه مشترک ایران و آژانس و پیوست اجرایی آن نیز که در سفر گروسی به تهران مورد توافق قرار گرفت، بر موضوع اجرای کامل قانون مصوب مجلس تصریح شده و ترتیبات انجام آن مخدوش نشده است.» نشان می‌دهد که سفر گروسی به تهران و توافقات حاصل نیز نه تنها مغایرتی با قانون مجلس و تصمیمات نهاد امنیت ملی نداشته بلکه مکمل پیشبرد این قانون و تصمیمات ذیل آن بوده است‌.

فرمایشات روز گذشته رهبر معظم انقلاب در خصوص ضرورت هم‌صدایی در پیشبرد اجرای قانون مجلس شورای اسلامی ضمن یادآوری مجدد مسئولیت بخش‌های مختلف کشور در این خصوص، تاکید بسیار مهمی در زمینه ضرورت اتخاذ وحدت کلمه در موضوعات مربوط به منافع و امنیت ملی بود.

بر این اساس به نظر می‌رسد؛ گرچه اتفاقات این سفر به برخی سوء تفاهم‌ها منجر شد و نگرانی‌هایی را در میان برخی دلسوزان ایجاد کرد، اما آنچه در عمل اتفاق افتاد چیزی جز حرکت در راستای قانون مصوب مجلس نبود و طرف غربی هم کاملا پیام محکم و عزم جدی ایران برای احقاق حقوق ملت را دریافته است.  


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آمار نهایی ثبت‌نام ایران خودرو اعلام شد؛ چند نفر متقاضی خرید خودرو شدند؟
ایران 3 - 1 استرالیا؛کسب سهمیه جهانی و نبرد برای سهمیه المپیک در فینال + فیلم خلاصه بازی
شکست در جنگ فناورانه باخطای محاسباتی بزرگ
برق کدام مناطق چهارمحال و بختیاری امروز شنبه 21 شهریور قطع می‌شود؟
جدول قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد امروز 21 شهریور و قطعی برق یاسوج شنبه
نورنما | پل‌های شاهکاری که مهندسان ایرانی ساخته‌اند!
روایت اشتباه محاسباتی آمریکا و اسرائیل؛ چرا نتیجه جنگ با ایران تغییر کرد؟
آتش‌سوزی جنگل‌های ماهور میلاتی ممسنی همچنان ادامه دارد
عملیات غافلگیرانه امروز در سراوان؛ خانه تیمی گروهک‌های تروریستی منهدم شد
پزشکیان: مقاومت مردم ایران در برابر حملات آمریکا و اسرائیل، دشمن را ناکام کرد
پیام یمن به عربستان؛ مسیر صلح کم‌هزینه‌تر از ادامه تجاوز است
پزشکیان و رئیس‌جمهوری هند دیدار کردند
اسماعیل بقایی: جنایت لامرد علیه کل ایران و انسانیت بود
کره شمالی موشک‌های بالستیک جدید شلیک کرد
روایت رسانه های غربی از ناکامی فشار اقتصادی آمریکا علیه ایران
نوراینفو | ایرانی‌ها چند ساعت در هفته کار می‌کنند؟رتبه ایران در جدول جهانی
پزشکیان: ایران به دنبال جنگ نیست؛ لغو تحریم‌ها و احترام به حقوق ایران را می‌خواهیم
نفت حاضر به عقب‌نشینی از 100 دلار نشد
فدراسیون فوتبال 2 هزار دلار جریمه شد
عفو عمومی‌ راهبردی ضروری برای ایران امروز
مشکل جدید استقلال برای سفر به عراق؛ فرودگاه بصره پروازهای ایران را لغو کرد
جدول قطعی برق ایلام امروز شنبه 21 شهریور؛ زمان خاموشی‌ها اعلام شد
«7 اکتبر» در مرکز انتخابات «27 اکتبر»
احتمال شنیده شدن صدای انفجار در اصفهان وجود دارد
تعویق مذاکرات لبنان و اسرائیل؛ دیدار سفیران دو طرف در واشنگتن
درس‌های یمن برای دانشگاه‌های نظامی جهان
برنامه قطعی برق قم امروز 21 شهریور اعلام شد + لینک مشاهده خاموشی
سیا 71 سند محرمانه درباره 11 سپتامبر را منتشر کرد
قیمت خودرو امروز شنبه 21 شهریور 1405+ جدول قیمتها
اعلام جدول خاموشی برق کرمانشاه؛ شنبه 21 شهریور کدام مناطق خاموش می‌شوند؟
مرز مهران همچنان فعال است
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ جدول قیمت بازار و نمایندگی
کافه فرهنگ | یک همنشینی فرهنگی در روز ملی سینما
سفر اضطراری فرمانده سنتکام به عربستان همزمان با پیشروی ارتش یمن
برنامه قطعی برق کهگیلویه بویراحمد امروز شنبه 21 شهریور 1405 + لینک جدول خاموشی
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ شاهین و اطلس چند قیمت خوردند؟
نسل جدید کارت‌های هوشمند ملی در راه است
دلار توافقی امروز 21 شهریور 1405 چقدر شد؟ + قیمت خرید و فروش
رئیس سازمان انرژی اتمی در نشست سالانه آژانس حاضر می‌شود
آخرین قیمت طلای جهانی امروز شنبه 21 شهریور 1405؛طلا زیر فشار تورم و نفت 108 دلاری
جزئیات جلسه‌ای که برای فروپاشی 72 ساعته ایران برنامه‌ریزی کرد
المیادین: مذاکره تا زمان پذیرش شروط ایران امکان‌پذیر نیست
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکا؛حمله پهپادی به عربستان وشرط پزشکیان برای بازگشایی تنگه هرمز
واژگونی ماشین عروس در اتوبان آزادگان
بسکتبال ایران در ناگویا اولین برد خود را جشن گرفت
گفت‌وگوی وزرای خارجه عراق و عربستان درباره حمله به خط لوله نفت
3 استدلال حقوقی ایران برای محدودسازی همکاری با آژانس
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ زمان مسابقه والیبال ایران و استرالیا
بسته‌شدن موقت مرزهای شلمچه و چذابه توسط کشور عراق
اعلام شرط بازگشایی تنگه هرمز از سوی پزشکیان ؛ توافق جدید ایران و عمان