×
فرهنگی
شناسه خبر : 60369
تاریخ انتشار : یکشنبه 1399/12/03 ساعت 12:19
گزارشی تکان دهنده از واردات مازوت به کشور!

گزارشی تکان دهنده از واردات مازوت به کشور!

دیوان محاسبات کشور: اکثر دستگاه‌ها از مجموع 23 دستگاهی که به صورت مستقیم در «قانون هوای پاک» نقش دارند، مرتکب ترک فعل شده‌اند.

نورنیوز ـ گروه جامعه: «دلیل نمی‌شود بگوییم در زمستان افت فشار گاز داریم و مجبور به مصرف مازوت و... شویم. کشور هر سال افت فشار گاز را دارد و غیرقابل پیش‌بینی نیست. همچنین تعهداتی بابت صادرات داریم که کاملاً پیش‌بینی شده است. این نشان می‌دهد که توان مدیریت مصرف گاز را به هر نحو صادرات، مصرف خانگی و صنعتی،نداریم. نباید هر سال غافل‌گیر شد. کسی هم در این باره پاسخ قانع‌کننده‌ای ندارد.»

آنچه در پاراگراف فوق خواندید، بریده‌ای از سخنان سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی درباره گزارشی است که اخیرا دیوان محاسبات کشور درباره اجرای «قانون هوای پاک» منتشر کرده است. همان قانونی که امید می‌رفت و قرار بود به رهایی جمعیت بزرگی از شهروندان کشورمان از آلودگی هوا منجر شود، اما در ماه‌های اخیر ثابت شد که حتی نتوانسته جلوی سوزاندن مازوت را بگیرد.

آن گونه که دیوان محاسبات گزارش کرده، «اکثر دستگاه‌ها از مجموع ۲۳ دستگاهی که به صورت مستقیم در قانون هوای پاک نقش دارند، مرتکب ترک فعل شده‌اند.» این چیزی است که رفیعی به استناد آن، گزارش یاد شده را «تکان‌دهنده» توصیف کرده است. توصیفی که حتما مورد تایید همگان خواهد بود اگر بدانیم: «در برخی استان‌های غربی هم واردات مازوت را از کشور‌های همسایه داشته‌ایم، زیرا انتقال مازوت از پالایشگاه‌های مرکزی به سختی انجام می‌شده، در نتیجه چنین اتفاقی رخ داده است.»

دقت کردید چه شد؟ واردات مازوت از کشور‌های دیگر برای سوزاندن در نیروگاه‌ها و چه بسا برخی صنایع کشورمان! همان مازوتی که رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان تاکید کرده بود که چاره‌ای جز سوزاندنش نداریم، چون انبار‌های ذخیره سازی آن پر شده و صادراتش هم به دلایلی مانند تحریم‌ها ممکن نیست و در نتیجه باید سوزانده شود تا جریان استخراج نفت خام (که مازوت یکی از محصولات ناگزیر مشتق از پالایش آن است) متوقف نشود!

گزاره‌ای که حالا زاویه داشتن آن با واقعیت ثابت شده است چراکه مستندات نشان از واردات مازوت به کشورمان برای سوزاندن در مسیر تولید برق و محصولات دیگر دارد. فرایندی که آلودگی هوا یکی از نتایج آن است و البته نتوانسته به تامین برق مورد نیاز کشور هم منجر شود که اگر این گونه بود، شاهد خاموشی‌های اخیر در کشور نمی‌بودیم. همان خاموشی‌هایی که دولت مردان تاکید داشتند راه خلاصی از آنها، مازوت سوزاندن و تحمل آلودگی هواست.

اما اگر هنوز ابعاد تکان دهنده گزارش دیوان محاسبات برایتان روشن نشده بد نیست بدانید که به گفته رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس، «برخی نمایندگان، حتی در حوزه‌های انتخابیه کلانشهر‌ها به مصرف کمتر گاز در مدت مشابه سال گذشته اذعان دارند.» نکته‌ای کلیدی که نشان می‌دهد استفاده از مازوت در امثال نیروگاه‌های برق، نه کمبود گاز در نتیجه افزایش مصرف آن در کشور، که ریشه در عواملی دیگر دارد که لازم است مورد کنکاش قرار گرفته، شناسایی و اعلام شوند.

آنچه واضح است، شدت گرفتن آلودگی‌های اخیر هوا در کشورمان با بهانه‌هایی مانند افزایش مصرف گاز و نه خرج کردن از تحریم‌هایی که مانع از فروش و صادرات مازوت شده، قابل توجیه نیست و آنچه واضح است، ترک فعل اکثر دستگاه‌هایی است که به صورت مستقیم در قانون هوای پاک نقش دارند؛ ۲۳ دستگاهی که اگر به وظایف مشخص شده شان در این قانون عمل کرده بودند، آلودگی هوا در چندین کلانشهر کشورمان به حد اضطرار نمی‌رسید و مثل قبل چشم انتظار بارش باران یا وزش باد برای خلاصی از خفگی ناشی از آن نمی‌شدیم!

این همان نکته‌ای است که "تکان دهنده" خوانده شده است، اما ظاهرا این گونه نیست، چراکه چند روز از انتشار این گزارش گذشته و هیچ دستگاهی حتی احساس قلقلک هم نکرده تا واکنشی به این گزارش نشان دهد؛ واکنشی که می‌توانست مثل پس لرزه‌ای باشد که قانون گذار در ماده ۲۹۵ قانون مجازات اسلامی برای «ترک فعل» تدارک دیده و تاکید دارد که ترک فعل، جرم است و ترک فعل کننده/کنندگان، مجرم هستند و می‌بایست مجازات شوند. مجازاتی که دست کم تا این لحظه هیچ کدام از آن دستگاه‌های ترک فعل کننده نگرانی‌ای بابتش ندارند، حتی با وجودی که واقعت‌هایی مانند کاهش مصرف گاز و واردات مازوت افشا شده است! 


تابناک
نظرات

آخرین اخبار
شیوع 9 درصدی علائم آسم در بزرگسالان
پیام تبریک بن سلمان به الزیدی و آرزوی موفقیت برای او
گاردین: ترامپ و نتانیاهو، از همکاری جنگی تا تبادل اتهامات
برخورد هواپیما با عابر پیاده در باند فرودگاه دنور آمریکا یک کشته بر جای گذاشت
کدام کشورها با کشتی کروزِ آلوده به «هانتاویروس» مرتبطند؟
زمین به جای دریا؛ استراتژی ایران برای شکستن محاصره بنادرش توسط آمریکا
کاهش گرده‌افشان‌ها؛ تهدیدی خاموش برای تغذیه و معیشت
هشدار عطوان درباره خطرات دور بعدی مذاکرات میان لبنان و رژیم صهیونیستی
نقض حریم هوایی عراق توسط هواپیماهای آمریکایی
لایحه رژیم صهیونیستی برای لغو توافق اسلو و ممانعت از تشکیل کشور فلسطین
اعتراض به جنگ با دستان خونی در استکهلم
هشدار جبهه دموکراتیک به فاجعه انسانی در غزه
آتش‌سوزی گسترده در نزدیکی فرودگاه شارل دوگل پاریس
شهادت 26 شهروند لبنانی در حملات رژیم صهیونیستی
بلومبرگ: جنگ علیه ایران رشد اقتصاد جهانی را تهدید می‌کند
آکسیوس: روبیو و ویتکاف با وزیر خارجه قطر درباره راه‌های توافق با ایران رایزنی کردند
نماینده دموکرات کنگره: ترامپ برای امنیت ملی ایالات متحده خطرناک است
هند موشکی جدید با قابلیت حملات چندگانه را آزمایش کرد
گفت وگوی وزرای خارجه قطر و عربستان درباره تحولات منطقه
سقاب اصفهانی: می‌توان با صرفه‌جویی، تابستان و زمستان را بدون بحران پشت سر گذاشت
بی‌نتیجه ماندن مذاکرات ملادینوف و نتانیاهو در مورد غزه
تاکید بن سلمان بر تقویت روابط برادرانه میان دو کشور عربستان و عراق
سناتور آمریکایی: ادعای 25 میلیارد دلاری درباره جنگ با ایران دروغ است
ژن‌هایی که می‌توانند به بازسازی اندام انسان کمک کنند
افشای یک پایگاه سری اسرائیل در خاک عراق علیه ایران
هشدار سپاه پاسداران نسبت به تعرض علیه شناورهای ایران
پیش‌نویس عجیب درباره تعرفه آب!
اعلام عبور کشتی قطری به مقصد پاکستان از تنگه هرمز
سازمان حمایت: امسال خودروسازان مجوز افزایش قیمت ندارند
سردار موسوی: منتظر فرمان شلیک هستیم
خنثی‌سازی 185 موشک دشمن از سوی فراجا
گروه ایران مشخص شد/قلعه‌نویی: تیم‌ آسان در آسیا نداریم+فیلم
پوتین:پیشنهاد ما برای انتقال اورانیوم غنی‌شده ایران همچنان روی میز است
جزئیاتی از «کارت امید مادر» با اعتبار ماهانه 2میلیون تومان
پیروزی قاطع سیتی با درخشش دوکو و هالند
مفتی اعظم عمان: جهان اسلام در برابر تجاوزها متحد شود
آژیر خطر در شلومی و حنیتا پس از هشدار حمله پهپادی
نجات معجزه آسای یک کودک یک‌ساله
دستور جدید در کاخ سفید: صحبت با رسانه‌ها بدون مجوز ممنوع
خدمات‌رسانی دوباره 5 ایستگاه خط 7 متروی تهران به مردم
ستاره بلغارستانی لوبه به فولاد سیرجان پیوست
جنگ با ایران افسانه «برتری مطلق» واشنگتن را فرو ریخت
ورود بیش از 10 همت پول حقیقی به صندوق‌های طلا و درآمد ثابت
پزشکیان با انتشار آیه‌ای از قرآن دعوت به وحدت کرد
عملیات تیراندازی در کرانه باختری/ حال یکی از زخمی‌ها وخیم است
نوراینفو | راه های انتقال ویروس مرگبار هانتاویروس و نحوه پیشگیری از آن
شهادت 7 غیرنظامی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
ضرب‌الاجل اف ای سی برای معرفی 3 نماینده ایران
نماینده کنگره آمریکا: بنزین 5 دلاری نشانه پیروزی نیست
عکس های منتخب ایران، شنبه 19 اردیبهشت 1405