×
سیاسی
شناسه خبر : 59362
تاریخ انتشار : شنبه 1399/12/02 ساعت 17:39
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سفر به ایران بدنبال چیست؟

نورنیوز بررسی کرد؛

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سفر به ایران بدنبال چیست؟

رافائل گروسی با ادعای تلاش برای آنچه مسئولیت آژانس در حوزه امنیت هسته‌ای جهان خوانده می‌شود راهی تهران خواهد شد که علی رغم موافقت ایران با این سفر، این رفتار او را می‌توان ادامه استانداردهای دوگانه آژانس دانست.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار است برای دومین بار ظرف ۶ ماه گذشته و بنا به درخواست خودش روز شنبه دوم اسفند وارد تهران شود.

موضوعات فنی و ترتیبات اجرایی توقف نظارت‌های فراپادمانی مندرج در پروتکل الحاقی از جمله محورهای گفت‌وگو در این سفر است.

ایران به صورت رسمی اقداماتی را که در چارچوب کاهش تعهدات برجامی خود ذیل بندهای ۲۶ و ۳۶ انجام خواهد داد به اطلاع آژانس رسانده و سفر گروسی به ایران نیز که نشان دهنده اراده ایران برای تداوم همکاری با آژانس است در همین چارچوب انجام می شود.

طبق مفاد برجام و با توجه به بدعهدی‌های طرف‌ غربی، ایران حق دارد از تعهدات برجامی خود بکاهد. با این وجود جمهوری اسلامی از همان ابتدای آغاز گام‌های 5 گانه کاهش تعهدات خود، تمام مراحل را به آژانس اطلاع داده و همکاری خود را با به صورت مستمر  با ابن نهاد ادامه داده است.

تعهدپذیری ایران در حالی است که برخی از کشورها از جمله رژیم صهیونیستی نه تنها هیچگونه همکاری فعالی با آژانس ندارند بلکه بر اساس اخبار درز کرده از داخل این رژیم و به استناد عکسهای ماهواره ای دقیق فعالیت‌های هسته‌ای پنهانی خود را  با جدیت ادامه می‌دهند.

گزارش‌هایی که اخیر از داخل این رژیم درز کرده حاکی از توسعه سایت هسته‌ای دیمونا در سرزمین‌های اشغالی بدون نظارت آژانس است.

به بیان بهتر؛ مقایسه عملکرد ایران با سایر دارندگان تاسیسات هسته‌ای به خوبی نشان می‌دهد که چه کشورهایی تهدید امنیت جهانی هستند و کدام کشورها  در چارچوب اصول و مقررات بین‌المللی گام بر می‌دارند.

از سویی؛ حضور گروسی در تهران این پیام را برای جهانیان دارد که ایران در کنار ادامه همکاری با آژانس در چارچوب «ان.پی.تی» حاضر به دست کشیدن از حقوق هسته‌ای خود نیست و بدلیل اقدامات غیر قانونی آمریکایی‌ها و بدعهدی کشورهای اروپایی قصد دارد  پروتکل الحاقی را که تاکنون داوطلبانه اجرا می‌ نموده در چارچوب  حفظ حقوق متوقف نماید.

نکته اینکه؛ آژانس بر اساس «ان.پی.تی» و سایر کشورهای عضو موظف به ارائه خدماتی برای دستیابی ایران به دانش و دستاوردهای هسته‌ای هستند که تا به امروز از اجرای آن خودداری کرده اند.

انتظار این است که صداقت و تعهدپذیری ایران، مسئولیت آژانس و سایر کشورهای عضو را برای اجرای تعهداتشان در قبال ایران فعال تر کرده و به حقوق متقابل ایران در این خصوص احترام بگذارند.

رافائل گروسی با ادعای تلاش برای آنچه مسئولیت آژانس در حوزه امنیت هسته‌ای جهان خوانده می‌شود راهی تهران خواهد شد که علی رغم موافقت ایران با این سفر، این رفتار او را می‌توان ادامه استانداردهای دوگانه آژانس دانست.

آژانس در حالی از توقف اجرای پروتکل الحاقی توسط ایران ابراز نگرانی می‌کند که تاکنون در خصوص وظایف خود مبنی بر مقابله با تولید و گسترش سلاح‌های هسته‌ای دیگران اقدامی جدی نداشته است.

گذر از فعالیت‌های پنهان هسته‌ای رژیم صهیونیستی، عدم رسیدگی به فعالیت‌های هسته‌ای مشکوک رژیم سعودی، نوسازی تسلیحات هسته‌ای آمریکا و برخی کشورهای اروپایی همچون انگلیس و فرانسه، نمودهایی از کم‌کاری و دوگانگی رفتاری آژانس است.

این رفتارها به علاوه کوتاهی در حفظ اسرار هسته‌ای اعضا به ویژه ایران که اخیرا نماینده کشورمان با ارسال نامه رسنی به آن اعتراض کرد ، ابهامات بسیاری در صداقت آژانس ایجاد کرده که تداوم آن می تواتد اعتبار این نهاد بین‌المللی را پای گرایش‌های سیاسی ذبح نماید.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ایرانی‌ها روزی چند ساعت آنلاین هستند؟
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های تخصصی پزشکی تمدید شد+ جزئیات برگزاری آزمون
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 12 مرداد 1405 +جدول قیمت ها
سبدغذایی رایگان برای 262 هزار کودک شارژ شد
انفجار کنترل‌شده در پارچین؛ مردم نگران نباشند
واریز وام 75 میلیونی بازنشستگان کشوری آغاز شد+ نحوه بازپرداخت
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 12 مرداد 1405
آخرین اخبار تامین اجتماعی در 24 ساعت گذشته؛ امروز دوشنبه 12 مرداد
نورنما | ز کودکی خادم این تبار محترمم
نحوه ثبت سفارش کتاب درسی دانش‌آموزان اعلام شد+جزئیات
مهلت انتخاب واحد دانشگاه علمی کاربردی تمدید شد
تردد زائر اربعین از مرز خوزستان از 1.7 میلیون گذشت
گیلان گرم‌تر می‌شود؛ دما تا پایان هفته بالا می‌رود
خاموشی برق ایلام امروز دوشنبه 12 مرداد 1405
برگزاری آیین رونمایی از نشان چهلمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی
قدرت‌سازی در بسیج؛ میراث شهید غلامرضا سلیمانی است
بحران انتخاباتی در کلمبیا؛ ادعای دخالت سایبری اسرائیل
قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه 12 مرداد 1405
مواضع وزارت خارجه بر اساس منافع و امنیت ملی است نه خوشایند جناح های سیاسی
گرمای تاریخی در کره جنوبی به ثبت رسید
مرگ تلخ نایب رئیس کراس‌فیت بانوان تهران با نیش مار+جزئیات
جزئیات قتل تکان دهنده دانش‌آموز 11 ساله در مشهد +فیلم بازسازی صحنه جنایت
سرپرست وزارت دفاع: به آمریکا اعتماد نداریم؛ پاسخ هر نقض توافق را می‌دهیم
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز دوشنبه 12 مرداد 1405
زمان آغاز فاز جدید کالابرگ اعلام شد+ دهک های مشمول
مهاجرانی: ایران با همبستگی ملی از بحران جنگ عبور کرد
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز دوشنبه 12 مرداد 1405 + جدول کامل قیمت ها
خبر مهم بانک مرکزی؛ امکان مشاهده و بستن حساب‌های بانکی به‌صورت آنلاین
پشت‌پرده هجوم مهاجران به سئوتا؛ 40 هزار نفر برای ورود به اروپا تلاش کردند
زنگ خطر پیری جمعیت در مازندران؛ نرخ باروری به پایین‌ترین سطح رسید
قیمت گوشت قرمز امروز 12 مرداد 1405 + جدول قیمت ها
حادثه دریایی در تنگه هرمز
قیمت دلار توافقی امروز دوشنبه 12 مرداد 1405
ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران و کرج
فراتر از شمشیر
دوگانه‌ها و واقعیت‌های تجاوز به ایران
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 12 مرداد 1405+ جدول قیمت ها
معنای محوریت یک تفاهم معلق!
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 12 مرداد 1405 / خروج طلا از سایه جنگ
تنها چاره آمریکا فرار فوری از منطقه است
چرا مردم دیگر خودروی ثبت‌نامی نمی‌خرند؟ پایان عصر سودهای نجومی
مقصد بعدی محمد صلاح کجاست؟
آخرین مهلت واریز وجه برندگان طرح فروش ایران خودرو اعلام شد
دوفوریتی | وقتی جنایت «لایک» و «فالوور» می سازد!
اعدام 2 متهم پرونده جاسوسی برای موساد؛ حکم امید بهزاد و پوریا صفوت اجرا شد
قیمت دینار عراق امروز دوشنبه 12 مرداد 1405 چقدر است؟
ترامپ مدعی آغاز مذاکرات با ایران شد؛ چرخش از تهدید نظامی به دیپلماسی؟
تنش در کابینه اسرائیل؛ فرمانده ارتش قربانی اختلاف با وزیر جنگ شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 12 مرداد +پخش زنده
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 12 مرداد 1405 + وضعیت استانها