×
فرهنگی
شناسه خبر : 59214
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/11/27 ساعت 16:18

نورنیوز بررسی کرد؛

آخرین وضعیت ایران در مدیریت همه‌گیری کرونا

ایران جزو اولین کشورهایی است که با توجه به دانش و تخصص بومی خود در مسیر تولید واکسن بومی قدم گذاشت و هم‌زمان با تهیه و سازماندهی واردات سبدی از واکسن‌های روسی، چینی، هندی و کوبایی و حضور مستمر در جلسات «کواکس» و «WHO»، تولیدکنندگان داخلی واکسن را نیز سازماندهی کرد.

نورنیوز ـ گروه جامعه: ویروس منحوس کووید 19 ظاهرا بنای کوتاه آمدن ندارد و همچنان در حال تلفات‌گیری از جوامع مختلف در سراسر جهان است. نمونه‌های جهش‌یافته آن مانند کرونای انگلیسی هم مزید بر علت شده تا همه‌گیری‌اش از تکاپو نیفتد.

در همین راستا کشورهای مختلف جهان تمام تلاش خود را برای مقابله با این ویروس به کار بسته‌اند تا شاید بتوانند جلوی پیشروی آن را به هر شکل ممکن بگیرند.

ماجرا اما در ایران به دلایل مختلف تفاوت‌هایی با بسیاری از کشورهای دیگر داشته است که از آن جمله می‌توان به «تحریم» و «جنگ رسانه‌ای» نظام سلطه به ویژه آمریکا اشاره کرد.

با این وجود؛ جمهوری اسلامی ایران طی یک‌سال گذشته با همه‌گیری کرونا مبارزه کرده و برای مقابله و مهار این ویروس تمام ظرفیت‌های داخلی را به شکل قابل توجهی فعال کرده است.

در این خصوص می‌توان به مواردی چون رسیدن تولید ماسک از ۱۵۰ هزار عدد در روز در ابتدای شیوع ویروس به روزانه ۳۵ میلیون عدد، تولید داخلی ونتیلاتور و افزایش آن از ۱۰۰ دستگاه در ماه به ۱۰۰۰ دستگاه، افزایش تولید الکل از ۵ هزار تن به ۱۵ هزار تن، تولید روزانه ۱۰۰ هزار کیت تشخیصی سریع اشاره کرد.

در همین حال ظرفیت بستری بیماران کرونایی ۴ برابر شده و درمان افراد فاقد به صورت بیمه رایگان انجام می‌شود و هم‌زمان داخلی‌سازی تولید داروهای موثر در درمان کرونا مثل «فاویپیراویر» و «رمیدسیویر» که قبلا در انحصار چند کشور بود، صورت گرفته است.

از سویی؛ ایران جزو اولین کشورهایی است که با توجه به دانش و تخصص بومی خود در مسیر تولید واکسن بومی قدم گذاشت و هم‌زمان با تهیه و سازماندهی واردات سبدی از واکسن‌های روسی، چینی، هندی و کوبایی و حضور مستمر در جلسات «کواکس» و «WHO»، تولیدکنندگان داخلی واکسن را نیز سازماندهی کرد.

امروز و در شرایطی که جهان با جهش این ویروس خطرناک مواجه شده، ایران با بهره‌گیری از جدیدترین پلت‌فرم‌های تولید واکسن در حال تکمیل چرخه تولید دست کم سه نوع واکسن داخلی است و بنابر اعلام وزیر بهداشت، واکسن پاستور اوایل بهار، واکسن برکت اواخر بهار و واکسن رازی اوایل تابستان آینده به بهره‌برداری می‌رسند.

نکته جالب توجه اینکه؛ ایران به دلیل سابقه و دانش کافی در تولید واکسن، مجوز سازمان بهداشت جهانی برای تایید انواع واکسن را دارد، به این معنا که تاییدیه وزارت بهداشت ایران نزد این سازمان معتبر است.

بر این اساس و با توجه به پیش‌بینی‌های صورت گرفته، انشاءالله ایران تا پایان تابستان 1400 با واکسیناسیون گسترده خواهد توانست زنجیره انتقال ویروس را در داخل کشور قطع کند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اختلاف اتحادیه اروپا و آمریکا در اجرای توافق تجاری
خطر وقوع جنگ تصادفی بر سر تایوان جدی شد
پاسخ منفی مادرید به تل‌آویو؛ قرارداد تسلیحاتی 700 میلیون یورویی لغو شد
رئیس سازمان تعزیرات : افزایش 22 درصدی قیمت خودرو غیرقانونی است + فیلم
واکنش ایمانی به میزان افزایش قیمت خودرو + فیلم
جزییات درگیری مسلحانه در معدن طلای سقز + آمار مصدومین
تهدید اسرائیل برای جهان اسلام به یک واقعیت ملموس تبدیل شده است
افزایش بهای نفت پس از حملات اوکراین به پالایشگاه‌های روسیه
محمد نخودی، مدال برنز جهان را برای ایران کسب کرد
تیم ملی کشتی آزاد ایران قهرمان جهان شد
گروسی: زمان اجرای توافق قاهره با ایران فرا رسیده
وزیر خارجه آمریکا: روادید چه کسانی لغو می‌شود؟
واشنگتن خواستار برچیده شدن کامل برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران شد
نورنما | نبرد دو مار پیتون روی سقف کتابخانه‌ای در استرالیا
ترامپ: روسیه متجاوز و مقصر اصلی جنگ با اوکراین است
امامی با شکست مقابل حریف اسلواکی درجایگاه پنجم ایستاد
نتایج روز چهارم والیبال قهرمانی مردان جهان 2025
شبکه اینترنشنال هک شد + فیلم
41 میلیون مترمکعب صرفه‌جویی گاز با پویش مردم
روند صلح یمن در خطر است
325 مقام پیشین اروپایی خواستار تحریم اسرائیل شدند
روسای جمهور ایران و لبنان دیدار کردند + فیلم
توضیحات مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره پرداخت معوقات بازنشستگان+ فیلم
چالش بی‌پایان مهاجرت غیر قانونی در اروپا + فیلم
کاپیتان سپاهان 10 زندانی را آزاد کرد
جوزف عون شرایط صلح در فلسطین را اعلام کرد
مثلث وحشت؛ فاجعه انسانی با تبعات راهبردی غیرقابل بازگشت
ارتفاعات تهران بارانی می شود
سودانی، خواستار برنامه‌ریزی جامع جهت پایان فوری درگیری‌ها در غزه شد
پزشکیان با بن سلمان در دوحه دیدار کرد
مدیرعامل تأمین اجتماعی: پرداخت به‌موقع مستمری‌ها خط قرمز ماست
آذرپیرا با غلبه بر ستاره بحرینی فینالیست شد
رحمان عموزاد به فینال رسید + فیلم
حضور گروه صنعتی،پژوهشی زر در بیست‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی شیرینی و شکلات ایران
بقائی: نشست دوحه فرصتی برای تقویت امنیت و ثبات منطقه‌ای است
رژیم صهیونیستی ناخواسته اراده جمعی امت اسلامی را بیدار کرده است+فیلم
لاپید: حمله اسرائیل به قطر بی‌هدف و ناکارآمد بود
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی تجاوز علیه قطر را به شدت محکوم کرد
سران ایران و عراق بر اتحاد کشورهای اسلامی علیه جنایات اسرائیل تاکید کردند
صادرکنندگان آسیب‌دیده بندر شهید رجایی اطلاعات خود را ثبت کنند+مهلت ثبت اطلاعات
محبوبیت ترامپ در بین رای‌دهندگان لاتینی تبار سقوط کرد
دو افسر ارتش آمریکا ناظر رزمایش مشترک روسیه و بلاورس شدند
واکنش امیر قطر درخصوص حمله اسرائیل به منطقه مسکونی در قطر + فیلم
رحمان عموزاد با شکست نماینده هندی راهی نیمه نهایی شد + فیلم
مذاکرات ایران با روسیه و ترکمنستان برای تامین گاز ادامه دارد
سیروس پرهام هنرمند نام آشنا درگذشت
تحولی بزرگ در روابط اقتصادی ایران و پاکستان در راه است
دستگاه هوشمند پایش آلودگی، مخترع ایرانی را صاحب افتخار کرد
رحمان عموزاد حریفان را نابود می‌کند! +فیلم
بازگشت حسینی در آخرین لحظه به سپاهان
X
آگهی تبلیغاتی