×
فرهنگی
شناسه خبر : 59184
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/11/27 ساعت 10:28
مبارزه فراگیر امام هادی(ع) با انحراف فکری و ظلم سیاسی در جامعه اسلامی

مبارزه فراگیر امام هادی(ع) با انحراف فکری و ظلم سیاسی در جامعه اسلامی

پس از قیام امام حسین(ع)علیه امویان که اوج صف آرایی نظامی - سیاسی اهل بیت پیامبر(ص) با دشمنان اسلام بود شرایط به گونه‌ای دیگر رقم خورد.

نورنیوز ـ گروه فرهنگی: سلاطین عباسی به درستی دریافتند آنچه باعث متزلزل شدن پایه‌های قدرتشان می‌شود نه فقط شمشیر اهل بیت بلکه علوم آنان است زیرا همین علوم انبیایی که در نزد ایشان بود امتیازی اختصاصی برای امامان شیعه ایجاد می‌کرد و تجربه ثابت کرده است هیچ‌گاه نمی‌توان پاسخ علم را با شمشیر داد.

 همانطور که با به شهادت رساندن ائمه هیچ وقت علوم آنان از میان نرفت و شیعیان همیشه با پیروی از تعالیم ایشان علاوه بر نگهبانی از اعتقادات خویش در مواجه با شبهات و جریان‌های انحرافی، با تکیه بر‌‌ همان تعالیم دست به شمشیر برده و از لحاظ سیاسی نیز مشکلات فراوانی برای سلطنت عباسی ایجاد کردند.

 در حقیقت اهل بیت با رهبری فکری و سیاسی شیعیان در تمامی دوران‌ها در دو جبهه فرهنگی و سیاسی در حال مبارزه با سلاطین ظالم بوده‌اند. پس از قیام امام حسین(ع) علیه امویان و وقوع حادثه عاشورا که اوج صف آرایی نظامی - سیاسی اهل بیت پیامبر(ص) با دشمنان اسلام بود شرایط به گونه‌ای دیگر رقم خورد.

 برای امامان دیگر امکان بازآفرینی آن قیام مهیا نشد زیرا از یک طرف عباسیان غیر از امویان بودند و با کیاست و حیله‌گری توانسته بودند خود را تا حدود زیادی وارثان پیغمبر معرفی نمایند و از طرفی دیگر شدت فضای خفقان اجازه فعالیت نظامی و سیاسی به امامان و پیروانشان را نمی‌داد و هر حرکتی به سرعت و با شدت سرکوب می‌شد.

 در این میان اهل بیت بدون صرف نظر از مبارزه مسلحانه و سیاسی بر علیه عباسیان که از طریق ترغیب شیعیان به قیام و حمایت همه جانبه از قیام های علویان (البته با رعایت اصول تقیه و با توجه به محدودیت های موجود) انجام می‌گرفت و باعث می‌شد تا حکومت احساس امنیت و آرامش نکند. در عرصه علمی و فرهنگی نیز به شدت فعال بودند و در دوران‌های مختلف به تشریح مبانی فکری خود و دفع شبهات وارداتی به جهان اسلام می‌پرداختند.

 امام هادی(ع) نیز مانند پدران خویش در هر دو جبهه دست به فعالیت زدند. در جبهه نظامی - سیاسی با وجود خفقان زیاد خصوصا در دوره متوکل عباسی که به قساوت شهرت داشت ،امام از قیام های متعدد شیعیان در نقاط مختلف سرزمین‌های اسلامی حمایت می‌کردند، این جنبه از منش سیاسی حضرت هادی(ع) به حدی پررنگ بود که ایشان بار‌ها در مظان اتهام قرار گرفتند و ماموران حکومت منزل ایشان را بار‌ها مورد تفتیش قراردادند تا به زعم خود جلوی فراهم کردن مقدمات قیام توسط امام را بگیرند و اجازه ندهند منزل ایشان به انبار تجهیزات نظامی شیعیان تبدیل شود. دقیقا به دلیل همین ترس ،عباسیان امام را به داخل قلعه نظامی در سامرا منتقل کردند تا در محاصره شبانه روزی و تحت مراقبت کامل باشد.

 در جبهه فرهنگی نیز حضرت هادی(ع) از طریق وکلای خود در سرزمین‌های اسلامی در جریان مسائل و شبهات قرار گرفته و در بسیاری از موارد با ارسال نامه‌هایی با مضامین عقیدتی، پاسخ‌ها را در جامعه منتشر می‌کردند. شاگردان ایشان نیز در برابر علوم وارداتی و انحرافی که باعث بروز شبهات در بین جامعه اسلامی شده بود موضع می‌گرفتند و با انتشار کتاب سعی می‌کردند تاهجمه فرهنگی حکومت وقت که به کمک مترجمان یهودی و مسیحی در جریان بود را دفع کنند. از بین شاگردان امام ، فضل بن شاذان نیشابوری که جزو بر‌ترین اصحاب ایشان بود با نوشتن کتاب "الرد علی الفلاسفه" سعی کرد تا مبانی فکری یونانیان که در نهضت ترجمه به تمدن اسلامی منتقل و باعث پایه ریزی بیت الحکمه عباسی در برابر علوم اهل بیت و سردرگمی مسلمین در مباحث معرفتی شده بود را مورد نقد و رد قرار دهد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مدارس ابتدایی ارومیه به دلیل آلودگی هوا تعطیل شد
بنت، اسرائیلی‌ها را به تظاهرات فراخواند
پیام وزیر ورزش به ورزشکاران افتخار آفرین در بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی
شاخص آلودگی هوای تهران به 144 رسید
زلنسکی: ما از جنس فولادیم، اما حتی قوی‌ترین فلزها هم می‌شکنند!
استارمر: اوکراین باید آینده خود را تعیین کند
ساپینتو: زمین ورزشگاه تختی هیجان انگیز بود + فیلم
زلنسکی: اوکراین برای شراکت با آمریکا کرامت خود را خواهد داد
عراقچی: ایران هیچ تجربه مثبت و قابل اتکایی از مذاکره با دولت ترامپ ندارد
ریابکوف: اروپا مانع اصلی حل‌وفصل پرونده هسته‌ای ایران است
جدول مدالی بازی‌های کشورهای اسلامی/ رتبه سوم ایران با 29 طلا
حادثه رانندگی در لارستان با 8 مصدوم
شرکت دولتی ضرر بدهد، هم پاداش ممنوع است هم مدیران عوض می‌شوند
تماس‌ رهبران اروپایی با زلنسکی در پی غافلگیری طرح صلح پیشنهادی آمریکا
مهرداد صدیقیان به سوگ پدرش نشست
بیانیه وزارت خارجه روسیه در پی صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس
آمریکا، اوکراین را به قطع کمک‌های اطلاعاتی و تسلیحاتی تهدید کرد
معاون زاکانی: تهران کثیف نیست؛ صبح زود شهر تمیز است
غیرحضوری شدن مدارس آذربایجان شرقی به دلیل آلودگی هوا
60 لیتر سهمیه بنزین امشب شارژ می‌شود
طلای روح‌الله رستمی در پاراوزنه‌برداری+ فیلم
پسکوف: روسیه هیچ نسخه رسمی از طرح 28‌بندی آمریکا دریافت نکرده است
پایان کار کشتی آزاد ایران با 4 طلا و 2 برنز
طلای ارزشمند آذرپیرا پس از شکست قهرمان جهان + فیلم
عون: اسرائیل مرزهای تعیین‌شده را در توافق آتش‌بس نادیده گرفته است
بقائی از سفر وزیر امور خارجه به عمان و هلند خبر داد
تأکید روسیه بر تقویت همکاری هسته‌ای و فضایی با لائوس
زمان بازی تراکتور-پرسپولیس در جام حذفی اعلام شد
ابراز تأسف روسیه از آسیب وارده به سفارت جمهوری آذربایجان در اوکراین
مدال طلا بر گردن یونس امامی
توقیف دو تریلر تانکردار حامل 70 هزار لیتر سوخت قاچاق در حاجی آباد
تاکید پزشکیان به جلوگیری از بدل‌شدن مسئله حجاب به ابزار منازعه
طرح جامع دفاعی مادورو برای رویارویی احتمالی با واشنگتن
تاکید حزب‌الله بر حق مقاومت لبنان
آمار شهدای لبنان بعد از برقراری آتش‌بس به 331 نفر رسید
پارلمان اوکراین خواستار برکناری رئیس دفتر زلنسکی شد
لحظه اضطراری در «کازابلانکا» برای نجات جان تماشاچی
استقلال(2) - پادیاب خلخال (1) + یاسر آسانی فرشته نجات همیشگی ساپینتو + خلاصه بازی
حمایت مالی از مادران دارای نوزاد+ شرایط دریافت کارت امید
حمله تروریستی در راه‌آهن کراسنودار خنثی شد
نیروهای آمریکایی در فرودگاه نظامی المزه دمشق مستقر می‌شوند
تمرکز اتحادیه اروپا بر تضعیف روسیه و حمایت از اوکراین
تقویت ناوگان هوایی کشور با 209 فروند هواپیما فعال
پاکپور: بسیج الگوی قدرت‌سازی و بن‌بست‌شکنی انقلاب است
تعداد قربانیان سیل در تایلند به 25 نفر رسید
جنجال در فرانسه پس از هشدار ژنرال درباره جنگ احتمالی با روسیه
چرا بازار داخلی طلا بر خلاف روند جهانی رشد کرد؟
یونیسف: از زمان آتش‌بس غزه، روزانه 2 کودک کشته می‌شوند
پیام عراقچی وزیر امور خارجه در خصوص خاتمه توافق قاهره
کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران امشب تشکیل می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی