×
سیاسی
شناسه خبر : 59063
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/11/21 ساعت 20:27
مقاومت یمن نماد شکست سیاست‌های جاهلانه سعودی

نورنیوز بررسی کرد؛

مقاومت یمن نماد شکست سیاست‌های جاهلانه سعودی

آل‌سعود در یمن به عنوان مهمترین پرونده امنیت ملی این کشور، علیرغم استفاده از همه ابزارها از جمله تحریم سازمان ملل برای از بین بردن مقاومت مردم، نه تنها ذره‌ای موفق نشد بلکه با تشدید سازماندهی مقاومت مردمی روبرو شد که حاصل آن ظهور قدرتی سیاسی ـ نظامی به نام «انصارالله»است.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: سیاست منطقه‌ای عربستان سعودی دست کم طی یک دهه گذشته یکی از مهمترین دلایل اوج‌گیری تنش‌ها در منطقه غرب و جنوب غرب آسیا محسوب می‌شود.

این سیاست‌ها که پس از فوت «ملک عبدالله»، با نشستن «ملک سلمان» بر تخت پادشاهی در ژانویه ۲۰۱۵ و هم‌سویی با «محمد بن‌زاید» اماراتی شدت گرفت، گرچه تا به امروز همچنان ادامه دارد اما به هیچ‌یک از اهداف از پیش تعیین شده خود دست پیدا نکرده است.

هدف اصلی این سیاست‌ها که از ابتدا بر سه پایه «بدویت»، «جاهلیت» و «دلارهای نفتی» استوار بوده، رسیدن به جایگاه ژاندارمی ایالات متحده در منطقه و اجرای منویات محور غربی ـ صهیونیستی علیه محور مقاومت و جمهوری اسلامی ایران بوده است.

تبلور «بدویت» و «جاهلیت» را می‌توان آنجا دید که سیاست‌نابلدهای متوهمی چون «محمد بن‌سلمان» و «عادل الجبیر»، ناتوان از درک و فهم وزن و جایگاه خود و واقعیت‌های پیرامونی، تنها با اتکاء به دلارهای نفتی تبدیل به گاو شیرده قدرت‌های غربی شدند و چون بادیه‌نشینان وحشی با اره، آدم کشتند و تیغ در دست آدم‌خواران داعشی دادند تا سر از بدن ملت‌های منطقه جدا کنند.

به همین دلایل بود که رژیم آل‌سعود طی این سال‌ها، گرچه با حمایت کامل کاخ سفید و بهره‌گیری از تمام ابزارهای موجود سعی کرد اهداف خود را با پشتیبانی مالی، اطلاعاتی و رسانه‌ای از جریان‌های تروریستی تکفیری و تشکیل ائتلاف ضد یمن به پیش ببرد، اما با وجود تحمیل هزینه‌های مالی و جانی بسیار بر ملت‌های منطقه، هیچ طرفی نبست.

حقایق موجود امروز منطقه بیش از هر چیز گواه شکست‌های مفتضحانه آل‌سعود با وجود هزاران میلیارد دلار هزینه است، چنانچه در یمن به عنوان مهمترین پرونده امنیت ملی این کشور، علیرغم استفاده از همه ابزارها از جمله تحریم سازمان ملل برای از بین بردن مقاومت مردم، نه تنها ذره‌ای موفق نشد بلکه با تشدید سازماندهی مقاومت مردمی روبرو شد که حاصل آن ظهور قدرتی سیاسی ـ نظامی به نام «انصارالله»است.

این سازمان قدرتمند مردمی پس از سال‌ها نبرد نابرابر با ارتش تا بن دندان مسلح سعودی و امارات عربی متحده اینک قادر است به راحتی ریاض را هدف قرار داده و با ایجاد قدرتی بلامنازع، سدی نفوذناپذیر در برابر مداخله و زیاده‌خواهی آنها در یمن باشد.

در سوریه نیز بر خلاف میل سعودی و غرب، دولت بشار اسد نه تنها از بین نرفت که امروز کاملا تثبیت شده و در حال بازیابی جایگاه خود در جهان عرب و منطقه است.

برنامه‌های مداخله‌گرایانه سعودی در عراق نیز با وجود تمام خباثت‌ها از تشکیل و تامین مالی تروریست‌ها و راهبری نفوذی‌ها گرفته تا عملیات‌های روانی گسترده مرکز اعتدال برای تفرقه‌افکنی و نابودی زیرساخت‌های حیاتی این کشور، چیزی عاید حاکمان کاخ الخزامی نکرده است.

حتی پروژه بایکوت قطر نیز که با کمک ویژه آمریکایی‌ها رقم خورد نهایتا نه تنها با شکست مواجه شد که ‌بن‌سلمان را مجبور به پذیرش بی‌قید و شرط «شیخ تمیم» در ریاض کرد تا شاید سازمان فروپاشیده شورای همکاری خلیج فارس را جانی دوباره ببخشد.

در کنار همه اینها، نقشه‌های شوم جوانک جاهل سعودی که متوهمانه مدعی بود ایران را به آتش می‌کشد نیز یکی پس از دیگری نقش بر آب شد تا او امروز نگران از آینده سیاسی خود، مکرون را واسطه خود و بایدن قرار دهد.

حال اگرچه رژیم سعودی با ایجاد امپراتوری رسانه‌ای همه تلاش خود را معطوف به توجیه سیاست‌های غلط خود و متهم کردن دیگران به ناامن‌سازی و بی‌ثباتی در منطقه کرده است اما کشتار روزانه صدها زن و کودک یمنی، تسلیح آدم‌خوارهای داعشی و اره کردن مخالفان داخلی چیزی نیست که با هیاهوی رسانه‌ای قابل کتمان باشد.

به طور قطع چالش‌های شکننده‌ و لطمات سیاسی و اقتصادی جبران‌ناپذیری که حاکمان خام و بدوی سعودی طی این سال‌ها برای این کشور و مردم آن ایجاد کرده‌اند در کنار تعارضات جدی درون حکومتی، آینده‌ای تیره و غیر قابل پیش‌بینی برای رژیم آل‌سعود به دنبال خواهد داشت که اگر هم اکنون برای جبران آن چاره‌اندیشی نکنند شاید دیگر فرصتی برای بازیابی خاندان آل‌سعود پیدا نشود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ثروتمندترین خانواده‌های جهان معرفی شدند
راهکارهایی ساده برای جلوگیری از خشکی چشم در زمستان
ژن RNA غیر کدکننده به‌عنوان کنترل‌کننده رشد سلول‌های بزرگ شناسایی شد
هشدار مادورو درباره پیامدهای تهدیدهای واشنگتن بر صلح منطقه‌ای
پیشروی اشغالگران اسرائیلی بار دیگر در قنیطره سوریه
الازهر حکم اعدام بیماران سرطانی غزه توسط اسرائیل را محکوم کرد
تحریم‌ها نتوانستند واردات نفت هند از روسیه را کاهش دهند
ساختمان‌های شهرداری تهران صاحب شناسنامه پدافندی می‌شوند
هدف‌گذاری ایران و پاکستان برای تحقق تجارت 10 میلیارد دلاری
تامین بازار شب یلدا با عرضه گسترده هندوانه
انتصاب یک بانوی به‌عنوان معاون سیاسی فرمانداری مراغه
حمله سنگین سایبری به وزارت کشور فرانسه
ارتش ونزوئلا: تهدیدهای ترامپ ما را نمی‌ترساند
عون: گفت‌وگو با اسرائیل برای تثبیت امنیت است نه تسلیم شدن
رونمایی دولت از یک یارانه جدید
بیانیه سفارت روسیه درباره آزادی شهروند روسی زندانی در ایران
نتایج آزمون زبان دانشگاه آزاد اعلام شد
مجری آمریکایی: ترامپ ممکن است امشب به ونزوئلا اعلان جنگ کند
انگلیس دارایی‌های آبراموویچ روسی را به اوکراین واگذار می‌کند
نیروهای جدایی‌طلب جنوب یمن با تل‌آویو تماس برقرار کردند
یک دانشمند هسته‌ای صهیونیست در آمریکا به قتل رسید/جزئیات جدیدی از ترور
سهمیه بنزین به کارت بانکی منتقل می‌شود+ آیین‌نامه جدید سوخت
آمریکا مجوز فروش نفت پروژه ساخالین-2 روسیه را صادر کرد
گوشی نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی هک شد/نام گروسی در میان مخاطبان موبایل هک‌شده‌
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط + مغز تغییرات منفی ندارد
نورنما | مجسمه آزادی سقوط کرد
آزادی گروگان بشاگردی پس از تلاش‌های قضائی در جاسک
سوارس اینتر میامی ماندنی شد
بولتون: پوتین ترامپ را فریب می‌دهد
ترامپ حین مذاکرات مشغول برنامه‌ریزی برای حمله به ایران بود
آخرین وضعیت مجری «گزارش ورزشی» پس از گازگرفتگی
شرایط حذف افراد از دریافت کالابرگ اعلام شد+جزئیات
خط 8 مترو تهران با 34 ایستگاه پرتقاضا وارد فاز اجرایی می‌شود
احتمال انتقال دیدار ایران و مصر به ونکوور/اختصاص بخشی از درآمد جام جهانی برای غزه/
پزشکیان: امام خمینی (ره) پیام آور وحدت و انسجام بود
پزشکیان: دعوت دولت به مشارکت به معنای فقدان برنامه نیست
ونزوئلا: صادرات نفت خام ما بی‌وقفه ادامه دارد
تراکتور-پرسپولیس با 50 هزار تماشاگر
هواشناسی بوشهر 2 هشدار قرمز صادر کرد
انصارالله یورش نتانیاهو به مسجدالاقصی را اهانتی آشکار خواند
توضیحات آتیه‌سازان حافظ درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان
هشدار هلال احمر درخصوص ورود موج جدید بارشی به جنوب کشور
ارز مسافری و دانشجویی بر مبنای نرخ تالار دوم مرکز مبادله است
انار شب یلدا تامین شد
جهان باید فرصت تعامل با تهران را دریابد
هشدار درباره تبعات اقتصادی مصادره دارایی‌های روسیه
چه خبر از وضعیت مصدومان استقلال ؟
مرتس: با تضمین‌های امنیتی به اوکراین، حملات آتی روسیه را تلافی می‌کنیم
عکس های منتخب ایران ؛ چهارشنبه 26 آذر 1404
کیش یک شب بارانی بی‌سابقه را تجربه کرد
X
آگهی تبلیغاتی