×
سیاسی
شناسه خبر : 58996
تاریخ انتشار : یکشنبه 1399/11/19 ساعت 20:06

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا آزمایش‌های فضایی ایران، غرب را نگران می‌کند؟!

استمرار پیشرفت‌های ایران در حوزه‌ فناوری‌های مدرن مثل فضایی، موشکی، تولیدات پیشرفته پزشکی و... نشان دهنده شکست راهبرد «فشار حداکثری» و ناکارآمدی تحریم‌هاست.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: دوشنبه هفته گذشته 13 بهمن ماه ماهواره‌بر جدید و سه‌مرحله‌ای «ذوالجناح» اولین پرتاب آزمایشی خود را با موفقیت پشت‌سر گذاشت.

ماهواره‌بر ترکیبی سوخت جامد و مایع ذوالجناح که اولین ماهواره‌بر ایرانی با سوخت جامد در مرحله اول و اولین ماهواره‌بر با دو پیشران مشابه در مراحل اول و دوم است قابلیت حمل محموله بالاتر از 200 کیلوگرم را داشته و بدون نیاز به سکوی ثابت، به سادگی قابل پرتاب از عرض‌های جغرافیایی تا جنوب کشور است.

عدم نیاز به پایگاه پرتاب این امکان را به این ماهواره‌بر می‌دهد که محموله‌هایی را در مدار خورشید آهنگ یا SSO نیز تزریق کند، امکانی ارزشمند برای ماهواره‌های سنجشی که می‌تواند در زوایای ثابت و در زمان‌های مشخص کار تصویربرداری دقیق را انجام دهد.

طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، سه پرتاب تحقیقاتی برای ذوالجناح پیش‌بینی شده که اولین آن به انجام رسیده و سایر مراحل نیز طی یک تا یک و نیم سال آینده باید صورت پذیرد که ممکن است در پرتاب‌های بعدی این فاز، محموله ماهواره‌ای نیز در آن قرار داده شود.

هدف از طراحی این ماهواره‌بر 25.5 متری و 52 تنی، قراردهی محموله‌هایی تا 220 کیلوگرم در مدار 500 کیلومتری دایروی است، از این نظر توانمندی ذوالجناح نزدیک به ماهواره‌بر بزرگتر و سنگین‌تر سیمرغ است که توان حمل 250 تا 350 کیلوگرم محموله را به مدار 500 کیلومتری دارد.

نکته حائز اهمیت در خصوص ساخت و آزمایش موفق این ماهواره‌بر و دیگر دستاوردهای فضایی ایران اینکه؛ این اتفاقات در دوران سخت‌ترین و بی‌سابقه‌ترین رژیم‌های تحریمی که آمریکایی‌ها آن را «فلج کننده» خوانده‌اند رخ داده و استمرار این پیشرفت‌ها در حوزه‌ فناوری‌های نوین، مانند فضایی، موشکی، تولیدات پیشرفته پزشکی و... نشان دهنده شکست راهبرد «فشار حداکثری» و ناکارآمدی تحریم‌هاست.

این در حالی است که آمریکا و اروپا همچنان تلاش می‌کنند‌ این راهبرد شکست خورده را با «وقت‌کشی» و «دادن وعده لغو تحریم‌ها» برای متوقف ساختن ایران دنبال کنند.

از سویی؛ واکنش آمریکا نسبت به اقدام متعارف ایران در آزمایش موشک ماهواره‌بر ذوالجناح و اظهار نگرانی از این اقدام در شرایطی که به گفته آمریکا دوره آغاز دیپلماسی است نشان می‌دهد که از نظر آمریکایی‌ها، «دیپلماسی» معادل «توقف فعالیت‌های علمی و تکنولوژیک» ایران است.

این اظهارات در حالی مطرح شده که اساسا قرار نیست میان ایران و آمریکا سازوکارهای دیپلماتیک شکل بگیرد که تیم بایدن آن را به موضوع آزمایش‌های فضایی ایران مربوط نموده است.

به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها در تلاشند که هر رخدادی را که به مذاق آنها خوش نمی‌آید تبدیل به بهانه «عدم جبران خطاهای گذشته خود در خروج از برجام» کنند و برای چشم‌پوشی از آن به دنبال امتیازات بیشتر باشند!

بر این اساس؛ گرچه پرتاب ذوالجناح اقدامی در چارچوب توسعه برنامه‌های فضایی متعارف ایران است اما مرتبط نمودن این موضوع از سوی آمریکا و اروپا به برنامه‌های موشکی ایران و مغایر دانستن آن با تعاملات دیپلماتیک، نشان می‌دهد در شرایطی که آنها به دلیل بدعهدی اجازه شرط‌گذاری برای ایران را ندارند اما همچنان فرضیه غلط ورود به موضوع برنامه‌های موشکی ایران در چارچوب برجام در ردیف پیش‌فرض‌های آنهاست.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مصرف بی رویه داروهای «کورتون» در ایران
رسوایی یک مقام سابق تل‌آویو در آلمان
80 درصد کاربران از VPN استفاده می‌کنند
کشور در خطر سالخوردگی جمعیت قرار دارد
آیا اوتیسم با مصرف استامینوفن مرتبط است؟
کدام اشغال؟ کدام صلح؟
ترامپ: اسرائیل با شروط من برای آتش‌بس در غزه موافقت کرد
نایب قهرمانی ووشو ایران با 10 مدال رنگارنگ
واریز مرحله دوم وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری
ماهواره‌های ظفر، پایا، کوثر و سلیمانی تا پایان سال پرتاب می‌شوند
900 نفر از حامیان فلسطین در لندن بازداشت شدند
لاپید: نتانیاهو به جای مذاکره، تخریب برج‌های غزه را انتخاب کرده است
رشد چشمگیر قیمت لوازم‌التحریر و افزایش هزینه‌های زندگی در آمریکا
اسپانیا (6) - ترکیه (0) / صدرنشینی با جشنواره ای از گل + جدول گروه E
ترامپ طرحی برای میانجی‌گری بین حماس و رژیم صهیونیستی ارائه کرد
پزشکیان: توصیه‌های رهبری نصب العین مسئولان است
نجات بیماران در آتش‌سوزی بیمارستان لقمان حکیم
نورنما | درس عبرتی که قوی مادر به مرغ دریایی مزاحم داد
دولت رویکردی همسو با رهنمودهای مقام معظم رهبری در پیش گرفته است
تبعات اقتصادی مکانیزم ماشه را بزرگ نمایی نکنیم + فیلم
توسعه روابط راهبردی ایران و عراق کلید ثبات منطقه است
نشانه‌ای دال بر از سرگیری فعالیت‌های هسته‌ای ایران وجود ندارد
سید عمار حکیم با قالیباف دیدار کرد
گزارش تصویری| دیدار رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت با رهبر انقلاب
حمله پهپادی ارتش یمن به چندین هدف در جنوب اسرائیل
پزشکیان: گزارش ها حاکی از آغاز دوره خشکسالی در منطقه ما است
کاپادزه: در فینال کافا با چند غایب مهم روبه‌رو هستیم
16 شهریور شش‌تایی‌ترین روز سال برای پرسپولیس
قدردانی ویژه رهبر انقلاب از رئیس‌جمهور و دولت؛ معیشت مردم اولویت اصلی کشور است
جنایت حمله به مدرسه فارابی زیر نگاه منفعل جامعه بین‌الملل انجام شد
ایران و بازار 400 میلیارد دلاری انیمیشن
استقلال تهران رکورد گران‌ترین تیم لیگ برتر ایران را شکست
کاهش چشمگیر 25 درصدی ذخایر آبی سدهای کشور
انتقال نشست مجمع عمومی سازمان ملل از نیویورک به ژنو
زمان افتتاحیه سی و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی اعلام شد
قربانی اسیدپاشی ضارب خود را بخشید
هشدار گروسی برای جهانی با 20 تا 25 کشور صاحب سلاح‌های اتمی
انتقاد قلعه‌نویی از برنامه‌ریزی کافا؛ نخواستیم لیگ را تعطیل کنیم
بیش از 1.1 میلیون تن کود یارانه‌ای در پنج ماه اخیر توزیع شد
زمان و مکان 3 مسابقه مهم هفته سوم لیگ برتر اعلام شد
رونمایی از جام قهرمانی کافا در تاشکند
فریبکاری آمریکا در ماجرای مذاکره بار دیگر عیان شد
بازیکنان سرباز، برای حضور در همه تیم‌ها آزاد هستند
اعتراض هزاران آمریکایی در واشنگتن علیه حضور گارد ملی + فیلم
نتانیاهو: گسترش عملیات نظامی در ورودی‌ها و داخل شهر غزه ادامه دارد
نایب قهرمانی کاراته ایران با 22 مدال رنگارنگ
مدارس حضوری و تمام‌وقت، مانند گذشته، فعالیت خواهند داشت
تأسیسات هسته‌ای ایران خط قرمز است؛ نباید ساده‌انگارانه برخورد کرد
به رسمیت شناختن کشور فلسطین «عواقب ویرانگری» به همراه دارد
عراقچی به بریتانیا، فرانسه و آلمان هشدار داد: مسیرتان را اصلاح کنید
X
آگهی تبلیغاتی